Бургери є смачною, але не корисною їжею. Домогосподарки придумали рецепти булочок для бургерів, способи, приготування яких представлені у збірці нашої статті.
Булочки для бургерів, як в Макдональдсі
Цей рецепт для тих, хто любить посиденьки в Макдональдсі, де смакота все, починаючи від листя салату і закінчуючи ароматною нарізкою маринованих огірочків. Діти навіть не помітять різниці в приготуванні здобного компонента.
Готування вимагає:
Вершкове масло | Молоко | Сухі дріжджі | Тепла вода | Яйця | Сіль, цукор | Борошно | Кунжут |
---|---|---|---|---|---|---|---|
2 ст. л | 1 склянка | 1 пакетик | 2 ст. л | 3 шт. | За смаком | 3 склянки | На око |
- Насамперед необхідно підігріти молоко до стану кипіння, після остудити.
- У цей час можна змішати дріжджі, воду і цукор з сіллю. Складові добре перемішуються і залишають на 5-10 хвилин. Суміш почне пінитися і набувати консистенцію крему.
- Додаються масло, молоко, яйце і суміш з дріжджами. Перемішується, підсипається борошно і сіль. Добре перемішується деякий час. Тісто має бути трохи липким, але пружним. Після вимішування слід дістати і перекласти в миску змащену. Тісто накривається і настоюється 2,5 години.
- За підсумком тісто розкочується в товстий шар не менше 3 див. З нього вирізають кружечки бажаного розміру. Залишки тесту збираються, знову розкочуються, знову робляться кружечки. Так робити, поки не закінчиться тісто.
- Деко застеляється пергаментом, змазаним олією. Укладаються булочки і відправляються в розігріту духовку до золотистого відтінку.
- Необхідно лише розрізати булки, і зробити гамбургери.
Примітно: булочки можна зберігати в сухому місці близько трьох днів. Тісто можна зберегти, поміщаючи в морозилку.
Рецепт від Енді Шефа
Відмінною рисою булочок є картопля в складі. Він надає соковитості та пікантності.
Готування вимагає:
Картопля | Вершкове масло | Пшеничне борошно | Цукор, сіль | Дріжджі пресовані | Яйця | Кунжут |
---|---|---|---|---|---|---|
450 г | 30 г | 360 г | За смаком | 10 г | 2 шт. | На око |
- Картоплю варто варити до стану готовності. Картоплю підсушити і розтовкти в пюре. А частина водички зберегти в окремій ємності.
- Борошно, сіль, цукор, дріжджі змішуються разом. Після додаються водичка з картоплі, масло і одне яйце. Перемішується і відкладається на годину.
- Тісто вимішується і ділиться на 9-10 шматків. З шматочків формуються напівфабрикати, які змащуються жовтком, посипаються кунжутом і відправляються в розігріту духовку до стану готовності.
Готуємо на основі картоплі
Даний рецепт схожий з попереднім, але ніяк не пов’язаний з ним. Смак такого тесту незвичайний і свіжий.
Вимагається:
Вершки | Борошно | Дріжджі | Вода | Цукор, сіль | Картопляне пюре | Яйця | Масло вершкове |
---|---|---|---|---|---|---|---|
55 г | 350 г | 1 шт. | 50 мл | За смаком | 120 г | 1 шт. | 50 г |
- В першу чергу слід почистити і помити картоплю. Після вона відварюється і пюрируется.
- Поки остигає пюре, можна зробити опару. Для цього змішуються дріжджі, цукор, сіль і вода. Ця суміш залишається на 20 хвилин в теплому місці.
- І тільки через цей час потрібно буде змішати опару, пюре, борошно та яйця. Тісто вимішує не менше 8 хвилин, а після формується булочки необхідного розміру.
- Тепер залишається спекти вироби в духовці.
Чорні булочки для бургерів
Популярність набирає різнобарвна здоба, найбільше людям подобаються саме чорні булочки для бургерів. Приготувати їх не так і складно.
Для цих виробів буде потрібно:
Борошно | Масло вершкове | Олія соняшникова | Дріжджі | Молоко | Сіль, цукор | Кунжут | Барвник |
---|---|---|---|---|---|---|---|
350 г | 50 г | 1 ст. л. | 5 г | 230 р | За смаком | На око | На око |
- В окремий посуд висипається борошно, підливається підігріте молоко та соняшникову олію. Після цього всипати сухі дріжджі, сіль і цукор. Добре перемішується, після чого додається барвник. Тісто відкладається на півгодини в тепле місце.
- Через 30 хвилин тісто вимішується до такої міри, щоб перестало липнути до рук. Після воно накривається і залишається ще хвилин на 20.
- Коли тісто підійде, можна буде формувати з нього булочки. Воно поділяється на частини потрібного розміру і округлюється.
- Булочки переміщуються на деко, змащуються маслом і посипаються кунжутом. А після відправляються в духовку до готовності.
Випічка від Джеймі Олівера
Приготувати булочки дуже просто, навіть якщо це рецепт великого Джеймі Олівера.
Для це нічого незвичайного не потрібно:
Молоко | Яйця | Вода | Масло вершкове | Дріжджі | Сіль, цукор | Кунжут |
---|---|---|---|---|---|---|
130 г | 3 шт. | 150 г | 50 г | 10 г | За смаком | На око |
- Потрібно взяти миску, в нього додати 2 яйця і збити. До яйцям вливається топлене масло, туди ж відправляється і вода. Знову перемішується, і всипати цукор, сіль.
- В окрему ємність вливається тепле молоко, дріжджі. Добре перемішується і через 10 хвилин зливається в попередню миску.
- Вимішується густе тісто, яке формується в булочки бажаного розміру.
- Вироби викладають на деко, змащуються жовтком і посипаються кунжутом. Після чого можна випікати.
Без дріжджів
Дріжджі – це важлива складова випічки, але і без цього інгредієнта можливо готувати чудову випічку.
Для цього потрібно:
Борошно | Цукор, сіль | Вода | Сода | Яйця | Олія рослинна | Кунжут |
---|---|---|---|---|---|---|
2,5 ст. | За смаком | 250 мл | Підлогу ч. л. | 1 шт. | За смаком | На око |
- Молоко підігрівається, в нього додаються борошно, цукор, сіль і сода. Туди ж вбивають одне яйце і вода. Добре перемішується і залишається на 25 хвилин.
- Тісто вимішується до крутого стану, щоб не липло до рук. З нього ліпляться булочки бажаного розміру, які поміщаються на деко.
- Деко змащують маслом, а булочки посипаються кунжутом. Булки відправляються в духовку до стану готовності.
Для міні-бургерів
Дана ідея здивує і вразить людей всіх віків.
Слід готувати наступним чином:
Борошно | Дріжджі | Молоко | Сіль, цукор | Яйця | Вершкове масло | Кунжут |
---|---|---|---|---|---|---|
400 г | 1 упаковка | 300 мл | За смаком | 2 шт. | 50 г | На око |
- Спочатку слід приготувати опару. Змішують борошно, дріжджі, молоко. Миска накривається і відправляється в тепле місце на годину.
- Після всипається борошно, сіль, цукор. Вливається топлене масло і вбивається яйце. Тісто вимішується до крутого стану. Воно поділяється на шматки потрібного розміру, які розміщуються на деку.
- Залишається змастити булочки жовтком, посипати кунжутом і відправити в духовку до готовності.
Булочка Бріош для бургера
Булочка бріош для бургера неймовірно ніжна і смачна.
При цьому легко готується будинку наступним чином:
Вода | Молоко | Дріжджі | Цукор, сіль | Яйця | Борошно | Масло вершкове | Кунжут |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1,5 ст. | 3 ст. л. | 2 ч. л. | За смаком | 2 шт. | 3,5 ст. | 2,5 ст. | Довільно |
- Рідкі інгредієнти підігріваються, після чого змішуються з дріжджами. До них додаються яйця, сіль, цукор. Туди ж засипається і борошно. Під кінець вливається топлене масло. Все добре перемішується і відправляється в тепле місце на годину.
- Тісто вимішується до тугого стану, щоб не липло до рук, поділяється на кульки бажаного розміру. Кулькам надається форма булочок. Вони виставляються на деко, змащуються жовтком або вершковим маслом і готуються в духовці.
Всі перераховані рецепти підходять кулінарам, які не бояться возитися з тестом.
Відомо безліч фаст-фудів, якими іноді хочеться себе побалувати. Але тільки хороші домогосподарки можуть приготувати ці страви так, що вони стануть корисними і смачними по наповненню. У цьому завжди допоможуть перевірені рецепти.