Булочки для гамбургерів – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Для неповторного смаку важлива не тільки начинка але і булочки для гамбургерів. Досить шукати компроміси з гумовими булочками з магазину. Пора створити щось насправді ситне і незабутнє на смак!

Булочки для гамбургерів, як в Макдональдсі

І дорослі, і діти люблять фастфуд з Макдональдс. Цей рецепт допоможе приготувати булочки для коханої гамбургера будинку. Так булочки вийдуть навіть смачніше і корисніше, ніж у ресторані.

З цих інгредієнтів вийде тісто на булочки:

  • тепла вода;
  • молоко;
  • дріжджі сухі;
  • цукор;
  • сіль;
  • вершкове масло;
  • борошно;
  • кунжут.

Порядок дій:

  • Півтора склянки води закип’ятити. Потім остудити до 40 градусів. Розвести у воді 1 ст. л. дріжджів.
  • Закип’ятіть ½ склянки молока.
  • 3 ст. л. цукру, змішайте з ¼ ч. л. солі і 3 ст. л. вершкового масла.
  • До цієї суміші додайте молоко. Розмішайте.
  • Зачекайте, поки суміш стане придатною для дріжджів температури.
  • Об’єднайте суміш і дріжджовий розчин.
  • Поступово додавайте 7 склянок борошна.
  • Перемішуйте, щоб не залишилося грудок. Якщо замішувати в мисці вже важко, замішують тісто прямо на столі.
  • Щоб як слід замісити тісто, піде не більше 10 хвилин. Після цього змастіть тісто олією.
  • Тісто в рослинному маслі має настоятися в мисці, щільно накритою кришкою і поставленому в теплі. Настоюватися воно повинно годину.
  • Якщо все зроблено правильно, тісто сильно збільшиться в розмірі, і його має вистачити на двадцять булочок.
  • Тісто розділіть на парну кількість кульок.
  • Кульки тіста розкладіть за змащений маслом деко. Але ще не час розігрівати духовку: тісто треба накрити рушником і залишити ще на годину.
  • Після закінчення цього часу розігріти духовку і запікати змащені молоком і посипані кунжутом булочки до появи рум’яної скоринки.

Чорна основа для фаст-фуду

Незважаючи на те, що для багатьох чорні булочки залишаються рідкістю, їх дуже легко приготувати. Єдине чим вони відрізняються від інших наявністю барвника, в якості якого в нашому рецепті виступить активоване вугілля.

Дивіться також:  Хашлама з баранини – 6 смачних рецептів приготування

Все, що нам знадобиться:

  • борошно;
  • дріжджі;
  • тепла вода;
  • цукор;
  • сіль;
  • кунжут (бажано чорний);
  • вершкове масло;
  • оливкова олія;
  • яблучний сік;
  • активоване вугілля (або упаковка чорного харчового барвника).

Порядок дій:

  • Якщо в якості харчового барвника вибір припав на вказаний нами активоване вугілля, подрібніть 1 упаковку до стану порошку.
  • В 150 мл теплої води додайте ½ ч. л. солі, 1,5 ст. л. цукру і упаковку сухих дріжджів.
  • В отриману суміш додайте 250 г борошна.
  • Змішайте 2 ст. л. яблучного соку з 1 ч. л. порошку з активованого вугілля.
  • Суміш повинна стати схожою на густий чорний соус.
  • Коли ви все ретельно розмішали, додайте соус до масі борошна і цукру.
  • Замішайте і замісіть тісто.
  • Накрийте рушником і дайте йому настоятися годину в теплому місці.
  • Піднялося тісто ще раз замішайте.
  • Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить булочки для чотирьох бургерів.

Як спекти булочки Бріош

Ці ніжні булочки немов з французької кінострічки! Але щоб спробувати їх, необов’язково поспішати до Франції. Впоратися з приготуванням можна і вдома.

Все, що знадобиться:

  • борошно;
  • цукор;
  • сіль;
  • дріжджі;
  • вершкове масло;
  • молоко;
  • яйце (краще 1 жовток).

Порядок дій:

  • 1 ч. л. та 100 г цукру змішати з 100 мл теплого молока.
  • ½ Ч. л. солі змішати з ½ кг борошна.
  • В першу суміш додайте збитий яєчний жовток. Збиваючи, поступово додавайте борошно з сіллю.
  • Вимішуйте тісто. Воно повинно стати пружним і не липнути до рук і мисці.
  • 200 г вершкового масла розімніть, додайте в суміш і перемішайте.
  • Тепер потрібно дати тісту настоятися, щоб воно піднялося. Накрийте його рушником або плівкою, залиште в теплому місці.
  • Якщо все зроблено вірно, тісто збільшиться в 2 рази.
  • Знову вимісити тісто і залиште миску накриту з ним в холодильнику на кілька годин. Якщо є можливість, залиште на всю ніч.
  • Вранці не відразу готуйте з тіста. Дайте йому постояти півгодини і нагрітися.
  • Тісто розділити на маленькі кульки – основи для булочок. Викладіть на змащене деко і залиште на півгодини настоюватися.
  • Намажте кульки з тіста розведеним з водою жовтком, посипте цукром.
  • Випікайте до золотистої скоринки.
Дивіться також:  Креветки в клярі – 6 рецептів приготування

Рецепт від Енді Шефа

Енді Шеф – справжня зірка кулінарного блогінгу. За його словами, ці булочки можна використовувати не тільки для приготування гамбургерів, але і просто як десерт до чаю.

  • 650 г борошна;
  • 6 г солі;
  • 7 г дріжджів;
  • 110 г пюре з картоплі (без додавання яйця і молока, просто пом’ята варена картопля);
  • 375 г теплої води;
  • 75 г розтопленого вершкового масла;
  • яйце;
  • цукор за смаком, близько 50 р.

Порядок дій:

  • Перед тим, як зробити булочки для гамбургерів, визначитеся, якого кольору булочки ви хочете отримати. Якщо захотілося здивувати гостей і приготувати чорні бургери, додайте в тісто барвник: чорнило каракатиці або порошок з активованого вугілля.
  • Змішайте половину борошна, сіль і дріжджі.
  • Додайте інші інгредієнти, крім залишків борошна. Перемішайте.
  • Додайте залишки борошна. Збийте міксером. Має вийти однорідне тісто, яке не липне до чаші і рук.
  • Готове тісто покладіть в глибоку миску і залиште під плівкою в холодильнику на ніч.
  • Коли дістанете тісто з холодильника, залиште його зігріватися на півгодини.
  • Розділіть тісто на маленькі кульки і покладіть їх на деко. Розкладайте їх подалі один від одного, адже вони ще збільшаться в розмірі.
  • Накрийте деко рушником і залиште на півгодини.
  • Збийте 1 ст. л. води з яєчним жовтком і намажте булочки. Зверху посипте кунжутом.
  • Випікайте до тих пір, поки булочки не стануть рум’яними.

Варіант для тих, хто хоче зберегти тонку талію

Навіть людям на дієті хочеться таких улюблених з дитинства гамбургерів. І ця ситуація зовсім не безвихідна.

Нам знадобляться:

  • пшеничне борошно;
  • цільнозернові борошно;
  • сіль;
  • цукор;
  • рослинна олія;
  • дріжджі;
  • тепла вода.

Порядок дій:

  • Всі ці інгредієнти потрібно замісити разом. Щоб вийшло 10 булочок, замісіть по 250 г кожного виду борошна, 3/2 ч. л. солі, 3/2 ст. л. цукру, 2 ст. л. масла, 2 ч. л. дріжджів і 350 мл води.
  • Як і в попередніх рецептах, після замішування дайте тісту відстоятися.
  • Після цього змастіть деко і викладіть на неї грудочки тіста. Накрийте деко тонким рушником і залиште ще на 40-45 хвилин.
  • Випікайте до легкої коричневої скоринки.
  • Якщо вам не подобаються хрусткі булочки, після того, як дістанете їх з духовки, змастіть скоринки холодною водою.
Дивіться також:  Пхали по-грузинськи — 8 рецептів

Картопляна булочка для гамбургера

Булочки з картоплі можуть здатися чимось незвичайним і навіть дивним, але насправді це дуже смачне і корисне блюдо.

  • 500 г очищеної картоплі;
  • 35 г вершкового масла;
  • 360 г борошна;
  • 15 г цукру;
  • 10 г дріжджів;
  • ½ Ч. л. солі;
  • яйце;
  • кунжут.

Порядок дій:

  • Картоплю помийте і наріжте кубиками. Кубики відваріть, потовчіть з картоплі пюре.
  • Важливо! Не виливайте весь відвар від картоплі, збережіть 50-60 р. Це знадобиться в подальшому.
  • Змішайте всі інгредієнти і вимішуйте тісто. Залиште настоюватися на годину.
  • Зробіть з тіста маленькі булочки, розкладіть їх на деко. Накрийте деко тонким рушником або харчовою плівкою, залиште на 50-60 хвилин.
  • Перед тим, як поставити деко в духовку, змастіть булочки збитим жовтком і посипати кунжутом.

Прокрутка до верху