Простий рецепт булочки з корицею вже давно підкорив всіх ласунів світу. Корична булочка не поступається французьким ранкових круасанів та іншим вишуканим тістечком, вона завжди і скрізь знайде своїх шанувальників.
Для приготування можна використовувати як тісто домашнє, так і магазинне.
Класичні листкові булочки з корицею
- листкове дріжджове тісто — 400 гр;
- вершкове масло — 65 гр;
- цукор — 50 гр;
- кориця — 15 гр.
Тісто потрібно трохи розморозити — так їм буде зручніше керувати під час приготування.
В тарілці з’єднати корицю і цукор. Можна відразу купити готову суміш коричного цукру.
Масло розтопити так, щоб було зручно їм змащувати тісто.
Тісто нарізати стрічками по 2 см шириною, змастити вздовж маслом, присипати коричної сумішшю і згорнути рулетиками.
Випікати в гарячій духовій шафі чверть години при 200 градусах.
На замітку. Самі смачні булочки виходять саме з листкового дріжджового тіста.
З додаванням імбиру
- молоко — 150 мл;
- дріжджі — 20 гр;
- цукор — 50 г для тесту і 60 гр для посипання;
- борошно — 350 гр;
- слив. масло — 55 гр;
- яйця — 1 в тісто і 1 для змазування;
- сіль;
- імбир — 1 ч. л.;
- кориця — 1 ч. л.
Розвести в теплому молоці дріжджі, половину цукру для тіста і пару ложок борошна. Ставимо підготовлену опару в тепло і чекаємо, поки вона виросте».
Тим часом борошно просіяти, додати дрібку солі, залити тепле пряжене масло, всипати цукор, що залишився, імбир, влити яйце і підійшла опару. Замісити в мисці, затягнути її плівкою і залишити відпочити на годину.
Розкачати тісто для булочок в тонкий пласт. Нарізати склянкою гуртки, скласти їх злегка внахлест по 6-8 гуртків і згорнути рулетом. Посередині трохи притиснути пальцями і розрізати на 2 частини. Поставити зрізом вниз — вийшли трояндочки. Можна трохи підправити пелюстки. Так повторити з усім тестом, поки воно не закінчиться.
Булочки розставити на деко. Збити яйце і злегка змастити випічку. Змішати цукор і корицю, присипати.
Довести до готовності при 180 градусах — знадобиться близько 20-ти хвилин, щоб булочки апетитно зарум’янилися.
Покриті глазур’ю
Глазуровані булочки завжди на порядок солодше звичайних. Пропонуємо рецепт з розряду «на швидку руку».
- пачка листкового дріжджового тіста — 450 гр;
- олія слив. — 70 гр;
- коричний цукор — 70 гр.
Для глазурі:
- молоко — 50 мл;
- цукор — 2 стіл. л.;
- ваніль — 40 гр;
- плитка смачного темного шоколаду без добавок;
- слив. олія — 1 столова ложка.
Тісто для булочок, якщо воно з морозилки, трохи розморозити. Нарізати на смужки в 2-3 см завтовшки. Змастити частиною розтопленого шматочки масла і присипати корицевий цукром. Згорнути рулетами і розкласти на деко. Випекти при 230 градусах протягом 20-ти хвилин.
Поставити молоко в тій же каструльці, де залишилася частина топленого масла, на тихий вогонь, додати в нього цукор, розмішати. Далі додати масло, ваніль і шоколад, поламаний кубиком. Розмішуючи, приготувати однорідну масу. Готові булочки верхівкою вмочати в глазур і викладати на плоске блюдо. Варто відзначити, що глазур застигає досить швидко.
Як приготувати з дріжджового тіста?
- щіпка солі для тіста і 1,5 ч. л. для начинки;
- пудра цукрова — 1 чашка;
- молоко — пара ст. л.;
- дріжджі — пара ч. л.;
- яйце — 2 одиниці;
- пісне масло — 4 ст. л.;
- пюре з гарбуза — 450 гр;
- тростинний цукор — ¾ чашки;
- екстракт ванілі — 1 ч. л.;
- борошно — 4 склянки;
- суміш муска. горіха, імбиру, гвоздики, кориці — 1 ст. л.;
- масло палив. — 1 ст. л.;
- вершковий сир — 30 гр.;
- цукор — третина чашки.
Для тіста змішати сипучі продукти, дріжджі, борошно, сіль і цукор.
В окремій ємності збити яєчну масу, додати в неї пюре і масло пісне. З’єднати з сипучої сумішшю, добре замішати і відставити підходити під плівкою.
Поки тісто підходить, змішати в мисочці тростинний цукор, сіль, топлене масло і суміш прянощів.
Як тільки тісто збільшиться приблизно в два рази, викласти на робочу поверхню і розкачати пластом. Силіконовій пензликом покрити поверхню пряним кремом, не доходячи до краю 1 див. Загорнути рулетом так, щоб несмазанный край залишився зовні рулету. Нарізати на 12 частин.
Приготувати форму, в якій буде випікатися булочки. Укласти в неї всі рулетики і затягнути плівкою, залишити відпочити і піднятися на пару годин, щоб підійшли. Випікати при 175 градусах півгодини.
Підготувати глазур: змішати блендером пудру, молоко, ваніль і м’який сир. Глазур’ю покрити булочки, коли вони охолонуть.
Синнабон — покроковий рецепт з корицею
Синнабон — мережа кав’ярень, яка прославилася дуже ніжними, смачними, коричными булочками, наповненими найніжнішим кремом.
Секрет приготування ласощів полягає в таких продуктах:
- вершкове масло — 80 г для тесту і 40 гр для крему;
- молоко — 1 стакан;
- цукор — 100 гр і склянку в крем;
- сах. пудра — 2 ст. л.;
- щіпка ванілі;
- борошно — 600 гр.;
- яйця — 2 одиниці;
- дріжджі сухого типу — 11 гр.;
- маскарпоне — 50 гр.;
- кориця — 1 ч. л.;
- сіль — ½ ч. л.
Готувати в кілька етапів. В першу чергу тісто:
З яблуками
Для приготування булочок:
- молоко — 2 скл.;
- цукор — половина склянки і ¾ склянки;
- масло пост. — половина склянки;
- сухі дріжджі — 2 ¼ ч. л.;
- борошно — 4 ½ скл.;
- сіль — пара ч. л.;
- сода — ½ ч. л.;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- слив. масло топлене — ¾ скл.;
- корична пряність — 4 ст. л.
Карамель яблучно-медова:
- слив. масло — 120 гр.;
- сіль — щіпка;
- тростн. цукор — 1,5 скл.;
- мед — 1 ст. л.;
- вершки жирні — 2 ст. л.;
- яблучний сік — 2 ст. л.;
- кисло-солодке середнє яблуко.
На тихому вогні нагріти молоко, додати першу порцію цукру і заважати, щоб він повністю розчинився. Влити олію, перемішати. Залишити трохи охолонути до теплого стану. Ввести муку, залишивши 1 склянка на потім, додати дріжджі і все гарненько з’єднати. Залишити на годину підніматися, обгорнувши махровими рушниками або старою ковдрою.
Через годину ввести залишки борошна, розпушувач. Станом тісто буде трохи липким, тому може знадобитися ще жменю борошна. Гарне тісто, якщо воно спокійно відстає від рук. Прикрити рушником і залишити відпочити.
Тим часом підготувати карамель: змішати всі, крім фруктів, поставити на прогрівання, постійно помішуючи. Готувати, таким чином, поки маса не придбає однорідність.
Використовувати глибоку форму, вилити в неї карамель, розкласти пластинки яблук.
Тісто розкачати в пласт, змастити топленим маслом, присипати цукрово-коричної сумішшю. Загорнути заготівлю рулетом і нарізати на шматочки — повинно вийти близько 16-ти штук. Викласти їх зрізом вниз на карамель, прикрити рушником і залишити трохи розійтися.
Спекти булочки при 190-та градусах 25 хвилин, прикривши фольгою. Потім фольгу приберіть і залиште ще на чверть години. Перевернути на широке блюдо і залишити остигати.
Смачна глазур для булочок з корицею
Булочки можна покрити будь глазур’ю — шоколадною, простий цукрової, ароматною лимонної…
Пропонуємо спробувати апельсинову глазур за дуже простим рецептом:
- апельсиновий сік — стакан;
- цукрова пудра — 2 склянки.
Пудру обов’язково просіяти. У мисці з’єднати із соком поступово, додаючи рідину невеликими порціями і безперервно помішуючи. Готову глазур має однорідну і густу консистенцію.
На замітку. Якщо подобається більш рідка глазур, можна використовувати менше пудри або, навпаки, більше соку.
Таким же способом можна приготувати будь-яку фруктову глазур, вибравши сік за смаком.