Булочки з листкового тіста – 14 рецептів приготування

Ключові компоненти листкового тіста – багаторазово чергуються шари жиру і муки. Незважаючи на деяку тривалість процесу його приготування, булочки з листкового тіста легко приготувати своїми руками – солодкі до чаювання або ситні на сніданок. Всі рецепти дані з розрахунку на 10 – 15 виробів.

Булочки з листкового тіста з цукром

Це простий варіант солодкої випічки і, до того ж, недорогий.

Підготуйте наступні компоненти:

  • вода – 300 мл;
  • борошно вищого сорту – 500 г;
  • маргарин – 280 м;
  • яйце – 1 од.;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • білий цукор – 100 г;
  • оцет – 1 ч. л.

Булочки з цукром готуємо так:

  • У воду налити оцет, вбити яйце і всипати сіль. Слідом додати борошно і приступити до замісу. Правильна консистенція еластична, пружна і не занадто туга.
  • Розділити масу на дві частини і розкачати їх. Щедро покрити вершковим маслом і цукром, покласти один на одного, скрутити в рулон, а потім згорнути по спіралі.
  • Отриману «равлика» загорнути в пакет і прибрати в холодильник на 2 години.
  • Охолоджену масу розкачати і поділити на шматочки. З кожного сформувати «ковбаску» і зробити завитки.
  • Розкласти заготовки на застелений пергаментом деко, розігріти духовку до 200 º с і випікати 15 хвилин.

Врахуйте, що місити тісто краще руками. У кухонному комбайні можна робити це тільки спеціальною насадкою, інакше маса вийде дуже тугий і важкою.

Як приготувати з яблуками

В основі цього рецепту з яблуками лежить експрес-варіант листкового тіста, яке не доведеться пропустити кілька разів.

Список складових:

  • пшеничне борошно – 350 г;
  • рафінований цукор – 100 г;
  • масло вершкове – один брикет;
  • яйце – 1 од.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • дріжджі – половина столової ложки;
  • вода кип’ячена – 100 мл;
  • молоко – півсклянки;
  • яблука червоні великі – 2 од.

Як готувати:

  • У воді розчинити дріжджі і ложку цукру. Почекати чверть години до виникнення бульбашок.
  • В окремому посуді змішати борошно, сіль і дві ложки цукру. Масло додати до борошна і руками перетерти всю суміш в крихту.
  • У воду з дріжджами додаємо яйце і молоко. З’єднуємо цю масу з борошняної крихтою. Місимо і охолоджуємо дві години.
  • Яблука очищаємо від насіння і паличок, ріжемо тонкими скибочками-півмісяцями. Опускаємо їх у киплячу воду, додаємо цукор, що залишився і варимо дві хвилини.
  • Тісто розгортаємо і нарізаємо на стрічки шириною близько 5 см. По краю кожної смуги викладаємо яблучні дольки і скручуємо в рулет. Виходять імпровізовані «трояндочки».

Випікати їх зручно у форми для кексів. Це займе 25 хвилин при температурі 200 º с.

Готуємо з листкового тіста з варенням

Варення відмінно підходить для солодких слойок до чаю.

На 400 г тесту потрібні:

  • одне яйце;
  • будь-яке фруктове або ягідне варення – 100 р.
Дивіться також:  Печені яблука в духовці – 7 рецептів

Процес приготування ласощів з листкового тіста з варенням настільки ж простий, як і список інгредієнтів:

  • Тісто нарізати на квадрати 10 x 10 см, змастити збитим яйцем.
  • У центр кожної заготовки викласти по одній столовій ложці варення. Вільними краями закрити начинку — вийде конвертик.
  • Випікати при 180 градусах 20 хвилин.

Булочки з корицею з листкового тіста

Приготуємо привабливі булочки з глазур’ю.

Список інгредієнтів наступний:

  • полуфабрикатное листкове бездріжджове тісто – 500 г;
  • вершкове масло – півпачки;
  • кориця – на свій розсуд;
  • цукор – 100 р.

Частини глазурі:

  • цукрова пудра – 2 десертні ложки;
  • молоко – 100 мл

Булочки з корицею готуємо так:

  • Масло розтопити, додати корицю і цукор, остудити.
  • Тісто розкачати і змастити олійно-коричної сумішшю. Згорнути в рулет, нарізати на порції шириною 5 см.
  • Отримані заготовки з бездріжджового тіста розкласти на деку, ставлячи вертикально. Випікати при 180 º с 25 хвилин до рум’яності.
  • За 5 хвилин до готовності зробити глазур, змішавши гаряче молоко і цукрову пудру. Дістати десерт з духовки, оформити глазур’ю і остудити.

Рецепт приготування з маком

Пікантні булочки з маком — прикраса столу.

Основні складові:

  • 300 мл кефіру;
  • 2 сирих яйця;
  • 2 р солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 400 г борошна вищого сорту.

Для прошарку:

  • вершкове масло – 400 г;
  • насіння маку – 50 г (продається серед спецій).

Готувати такі булочки досить просто:

  • У холодну воду додати всі компоненти тіста, крім борошна.
  • Починайте засипати борошно і перемішувати суміш ложкою. Замісити і поставити охолоджуватися в холодильник (не менше двох годин).
  • Охолоджену масу розділіть на три частини, кожну розкачати в корж так, щоб вони були однакового розміру. Покрийте заготовки вершковим маслом і посипте маком. Склейте їх між собою і ще раз розкачайте.
  • Розділіть тісто на кілька частин, з кожної сформуйте «косичку» (або надайте будь-яку іншу форму).
  • «Косички» розкладіть на деку і випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 210 градусів 15 хвилин.

Не шкодуйте вершкового масла! Розшарування такого тесту відбувається саме завдяки жирів.

Частування з сиром на швидку руку

З наступного кількості продуктів вийде 15 – 20 сирних шарувань:

  • 500 г тіста;
  • упаковка сиру.
  • одна ст. л. цукру;
  • одне яйце.

Готуємо так:

  • Змішуємо яєчний жовток, цукор і сир.
  • Отриманою сумішшю рясно змащуємо тісто, звертаємо його в рулет і розрізаємо на порції.
  • Збризкуємо майбутні булочки холодною водою з пульверизатора і випікаємо 25 хвилин при високій температурі (210ºС).

Булочки з листкового тіста з куркою

Ситна випічка послужить перекусом або повноцінним другим блюдом.

Необхідні компоненти:

  • 400 г (2 – 3 склянки) борошна пшеничного;
  • стандартний брикет вершкового масла;
  • стакан води;
  • два яйця, одне з них – для змазування перед випіканням;
  • сіль на кінчику ножа;
  • курячий фарш – 400 г;
  • 2 цибулини.
Дивіться також:  Сирний десерт з желатином — 7 смачних і корисних рецептів

Готуємо наступним чином:

  • Для тіста змішуємо всі компоненти ложкою, потім місимо пару хвилин руками і кладемо в холодильник на 3 години.
  • Після закінчення цього часу розкачуємо заготівлю і ріжемо квадратами. Фарш змішуємо з дрібно нашаткованою цибулею, викладаємо на квадрати, залишаючи місце по краях.
  • Заготовки звертаємо трикутники, міцно защипуємо краю і змащуємо поверхню збитим яйцем.
  • Випікаємо 25 хвилин при 200 º с.

Хрусткі слойки без начинки

Листкове тісто смачна сама по собі, навіть без начинки.

Вам знадобиться:

  • тісто листкове – 500 г;
  • два яєчних жовтки;
  • цукор – 1 ст. л.

Готуємо частування:

  • Напівфабрикат нарізаємо на прямокутники бажаного розміру.
  • Заготовки викладаємо на деко, дотримуючись відстань між ними в пару сантиметрів.
  • Змащуємо майбутній десерт збитими яєчними жовтками і посипаємо цукром — він забезпечить карамельну скоринку.
  • Випікайте 25 хвилин при t=200 º с.

Ніжні булочки з листкового тіста з сиром

Розплавлений сир відмінно поєднується з тонким повітряним тестом.

Кількість продуктів на 250 мл води:

  • борошно – 400 г;
  • сире яйце – 1 од. на основу і ще одне для фінальної мастила;
  • масло вершкове 72% – 200 г;
  • сир «Голландський» – 300 р.

Приступаємо:

  • Змішуємо всі інгредієнти, крім сиру, до однорідного стану. Загортаємо в целофан (пакет, харчова плівка) і ставимо в холодне місце на кілька годин.
  • Подрібнюємо сир на тертці і скачуємо в 8 – 10 кульок.
  • Тісто викладаємо на обробну дошку і ділимо на квадрати за кількістю сирних кульок. Сирні заготовки розміщуємо в центрі квадрата по одній. Закриваємо начинку, по черзі підтягуючи вільні кути до центру квадрата.
  • «Упаковані» зверху булочки промазуємо збитим яйцем.

Встановлюємо температуру духовки на 200 градусів, випікаємо 20 хвилин.

Готуємо з бананової начинкою

Поживні бананові слойки складуть компанію ранкової кави з молоком.

Перевірте наявність компонентів:

  • 500 г полуфабрикатного листкового тіста;
  • 1 великий стиглий банан;
  • 1 сире яйце.

Готуйте наступним чином:

  • Тісто злегка розморозьте — воно має гнутися, але залишатися прохолодним. Наріжте його на десяток квадратів.
  • Банан нарізати половинками буханців товщиною 5 мм На кожен квадрат покладіть по 6 – 8 фруктових шматочків. Закрийте начинку, з’єднавши краю.
  • Поставте духовку розігріватися до 190ºС. В цей час збийте яйце і змастіть їм верхівки виробів.
  • Завантажте деко з слойки в духовку на 20 хвилин. Контролюйте колір виробів: якщо вони темніють занадто швидко, знизьте температуру на 10 градусів. Готові булочки повинні бути золотисто-жовтими.

З листкового дріжджового тіста

Порожні слойки — демократична закуска з найпростіших компонентів:

  • борошно вищого або першого сорту – 250 г;
  • і охолоджена кип’ячена вода – 150 мл;
  • вершкове масло – 180 г;
  • сіль – 1/4 десертної ложки;
  • яйце – 1 од.;
  • цукрова пудра – «на око».
Дивіться також:  Синнабон – класичний рецепт і 5 додаткових рецептів булочок

Діємо наступним чином:

  • Борошно розтерти з маслом до дрібної крихти, додати сіль і влити воду. Місити 2 – 3 хвилини вручну. Охолодити в морозильній камері за 10 хвилин.
  • В охолоджену масу загорнути вершкове масло і розкачати в тонкий пласт.
  • Розділити його на порції, згорнути кожну по спіралі або будь-яку іншу форму.
  • Випікати булочки з листкового дріжджового тіста півгодини при 180 º с.

Дістати з духовки, присипати цукровою пудрою.

Ласощі з шоколадною начинкою

Немає проблеми придбати готову слойку, але цікавіше зробити її самостійно.

Список продуктів для десерту:

  • 200 мл молока;
  • 100 г розмороженого маргарину;
  • 400 г борошна;
  • пакетик дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • 40 г тростинного цукру;
  • 5 г солі;
  • розтоплений шоколад 72% (начинка).

Починаємо готувати:

  • Спочатку слід злегка підігріти молоко, засипати цукор і дріжджі. Почекати 15 хвилин, щоб вони почали працювати. Після цього додати яйце, рослинне масло і щіпку солі.
  • Всипати борошно і замісити складу. Отримане тісто укутати і поставити на холод.
  • Остигнула основу розкачати, загорнути в неї весь шматок масла і знову розкачати. Нарізати отриманий пласт на прямокутники.
  • На один край викласти шоколадну начинку, накрити іншим.
  • Випікати 20 хвилин в духовій шафі, температура – 200ºС.

Рецепт приготування з грибами

Соковиті слойки з грибами можна подавати як повноцінне друге блюдо.

Необхідні інгредієнти:

  • тісто – 1 пачка;
  • гриби – 500 г;
  • сіль, перець – по щіпці.

План дій наступний:

  • Обсмажити гриби, посолити, поперчити і охолодити.
  • Тісто ділимо на порції, кожну з яких розкачуємо на квадрати. По центру заготовок викладаємо гриби і запечатуємо начинку вільними краями.
  • Випікаємо в духовці при 200 º с до рум’яності (близько чверті години).

Простий варіант випічки з шинкою і сиром

Корисно завжди мати вдома заморожене тісто. Такий запас виручить і дослідну господарку, і початківця кулінара.

Всього вам знадобиться:

  • 1 упаковка листкового прісного тіста, попередньо розмороженого (450 г);
  • сир «Гауда» – 150 г;
  • шинка – 150 г;
  • 1 велике яйце або 2 маленьких.

З такого набору вийде 8 виробів. Приступаємо:

  • Сир і шинку наріжте пластинами як можна тонше.
  • Пласти тіста злегка розкачайте і поріжте на смужки: одна смужка — одна булочка.
  • Викладіть шинку і сир на заготовки. Важливо залишити вільним 1 см по краях і «хвостик» близько 5 см, щоб надійно загорнути начинку.
  • Загортаємо отримані заготовки в трубочку (рулет) і викладаємо на деко. Змащуємо майбутні слойки збитим яйцем.
  • Випікаємо при 200 градусах 20 хвилин.

Перед вами постали більше 10 рецептів різної «листковій» випічки. Солодкої і м’ясної, простий і цілком гідною святкового столу. Вибирайте варіанти на будь-який випадок і будьте завжди на висоті у своїх кулінарних експериментів!

Прокрутка до верху