Булочки з сиром – 8 рецептів, як приготувати пишні і смачні булочки

Коли ми чуємо про булочки з сиром, то відразу згадуємо улюблені з дитинства ватрушки. Сьогодні є різні варіанти приготування цієї смачної випічки. Так, сир можна використовувати в якості начинки або спекти булочки з сирного тіста. Для приготування такого ласощі найчастіше використовують дріжджове тісто – воно м’яке і ніжне. Для прискорення процесу можна взяти розпушувач або зовсім купити листкове тісто.

Пишні булочки з сиром в духовці

Сирні булочки на основі молока виходять дуже ніжними, пишними і апетитними. Для рецепту візьміть сухий сир жирністю 9%. Якщо сирний продукт мокрий, то його потрібно віджати, а також протерти через сито. Тоді випічка вийде соковитою, ніжною, а не схожою на підошву.

Інгредієнти:

  • чашка молока;
  • півпачки масла вершкового;
  • дві ложки сухих дріжджів (30 г свіжих);
  • 260 г цукрового піску (110 г в тісто);
  • три яйця (одне тісто);
  • дві ч. л. ванільного порошку (половина в тісто);
  • три чашки борошна;
  • 420 г сиру.

Спосіб приготування:

  • Процес почніть з приготування опари. Для цього трохи підігрійте молоко, додайте в теплий напій дріжджі, 50 г солодкого піску і три ложки борошна. Прикрийте ємність і залиште на 20 хвилин.
  • Поки опара підходить, можете змішати інші складові тіста. Розітріть масло з цукром обох видів, а також яйцем.
  • Змішайте опару з масляною сумішшю, введіть борошно і замісіть тісто. Якщо борошняна основа буде сильно липнути до рук, то додайте ще трохи борошна.
  • Накрийте тісто і залиште його в теплі на 50 хвилин.
  • Для начинки до однорідності змішайте сирний продукт з яйцем і двома видами цукру.
  • Якщо тісто збільшилося в два рази, можете починати ліпити пиріжки. Можна зробити булочки у вигляді ватрушок, трояндочок або просто зліпити звичайний пиріжок з начинкою всередині.
  • Деко промаслите, розкладіть по ньому булочки, промажте їх збитим жовтком, почекайте 10 хвилин і випікайте від 30 до 40 хвилин (температура – 200°С).

З дріжджового тіста

Особливо пишними виходять будь-які види булочок з дріжджового тіста. У цьому рецепті ми не будемо робити сирну начинку, а відразу замісимо тісто на сирі.

Інгредієнти:

  • 85 мл молока;
  • дві ч. л. дріжджів;
  • півчашки цукрового піску;
  • два яйця;
  • 75 г вершкового масла;
  • 370 г борошна;
  • 170 г сиру;
  • цедра одного лимона.
Дивіться також:  Горіхова паста – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Спосіб приготування:

  • У теплому молоці розмішати дріжджі, 50 г солодкого піску і стільки ж борошна. Залиште на 15 хвилин, щоб опара підійшла.
  • З цукром збийте яйця, потім додати топлене масло, сир і цедру.
  • Якщо опара готова, то змішайте її з сирною масою і вимішуйте тісто з залишилася борошном.
  • Зліпіть булочки будь-якої форми і випікайте півгодини (температура – 200°С).

Зі сметанною заливкою

Домашні рецепти смачною випічки можна поповнити рецептом булочок в сметанною заливці. Секрет їх приготування криється в сметанному соусі, яким поливається гаряча здоба, що робить її м’якою і ще більш солодкою на смак.

Інгредієнти:

  • 460 г борошна;
  • одне яйце;
  • 120 г цукрового піску (40 г для соусу);
  • півчашки молока;
  • 75 р масла;
  • 280 мл сметани (80 мл для тесту);
  • 35 г дріжджів (свіжих);
  • пачка сиру.

Спосіб приготування:

  • У теплому молоці розведіть дріжджі, трохи борошна і 0,5 ч. л. солодкого піску. Поставте опару в тепле місце на 40 хвилин.
  • Змішайте борошно і цукор, сухі інгредієнти з’єднайте з топленим маслом і сметаною, потім влийте опару. Замісіть тісто, накрийте і дайте йому відпочити 15 хвилин.
  • Для начинки змішайте цукор з сиром і яйцем.
  • Основу для випічки розкачайте, розподіліть сирну начинку і скрутіть всі рулетом. Поріжте його поперек, щоб зробити з кожного шматочка завитки.
  • Викладіть заготовки на деко, змастіть їх жовтком і випікайте 40 хвилин (температура – 200°С).
  • Для солодкого соусу просто змішайте сметану і підсолоджувач. Як тільки випічка буде готова, відразу полийте її сметанною заливкою.

Сирні булочки «Як пух»

Приготувати пишні сирні булочки можна і без участі дріжджів. Просто візьміть якісну сметану і хороший сир.

Інгредієнти:

  • 380 г борошна;
  • три яйця;
  • 1 ч. л. пекарського порошку;
  • півчашки солодкого піску;
  • 60 мл молока;
  • 520 г сиру.

Спосіб приготування:

  • Сирний продукт змішайте з цукром, яйцями і борошном.
  • Замісіть тісто, додавши розпушувач, і залиште на 20 хвилин.
  • Потім зліпіть сирні кульки і запікайте 25 хвилин (температура – 180°С).
Дивіться також:  Пиріг з капустою в мультиварці

На швидку руку з родзинками

Здобна випічка на увазі під собою не тільки смачне ласощі, але і довгий процес її приготування. Але якщо використовувати для основи не дріжджове, а листкове тісто, приготувати десерт можна всього за годину.

Інгредієнти:

  • упаковка листкового тіста (дріжджового);
  • 380 г сухого сиру;
  • склянки родзинок;
  • півсклянки борошна;
  • яйце плюс два жовтки;
  • ложка сметани;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 130 г цукру.

Спосіб приготування:

  • Тісто розморозьте, ізюм замочіть у воді, а сир пропустіть через сито.
  • Для начинки збовтайте жовтки з цукром, додайте сир, сметану і родзинки, перемішайте до однорідності.
  • З розкачаного тіста виріжте невеликі прямокутники. На половину основи викладіть начинку і накрийте другою, сформувавши «кишеньку». На заготівлі зробіть надрізи, але не надто глибокі, і змастіть поверхню яйцем з корицею.
  • Розігрійте духовку до 180°С і поставте в неї булочки на півгодини.

З листкового тіста

Булочки з сиром з листкового тіста – це можливість порадувати своїх близьких ароматною і смачною випічкою.

Інгредієнти:

  • ½ Кг листкового тіста;
  • дві ложки сметани;
  • пачка сиру;
  • цукор за смаком;
  • яйце;
  • ваніль;
  • 160 г будь-яких сушених фруктів.

Спосіб приготування:

  • Тісто місити не доведеться, так як воно вже продається в готовому вигляді, його потрібно просто розморозити. Для начинки можете взяти будь-які сухофрукти, але особливо смачно виходить з родзинками, сушеної журавлиною і вишнею (візьміть рівну кількість кожного інгредієнта).
  • Для начинки сир краще пропустіть через сито, сухофрукти залийте гарячою водою і залиште на п’ять хвилин. Потім з’єднати підготовлені інгредієнти, додавши яйце і сметану. Цукор в цьому випадку не потрібно, так як сухофрукти отже солодкі.
  • Розкачайте тісто в прямокутний пласт і розподіліть по нього начинку. Загорніть заготівлю рулетом і розріжте його на невеликі порції.
  • Збитим яйцем змастіть булочки і випікайте при 180°С.

Булочки «Трояндочки» з сиром

Сирні булочки «Трояндочки» підкорять всіх гурманів не тільки своїм чудовим смаком, але і оригінальним зовнішнім виглядом. Сир будемо використовувати в якості начинки, а щоб урізноманітнити рецепт можете додати лимонну цедру, будь-які ягоди і сушені фрукти.

Інгредієнти:

  • 630 г борошна;
  • 240 мл молока;
  • два яйця;
  • чашка цукру (половина для начинки);
  • 30 г дріжджів;
  • півпачки масла;
  • ½ Кг сиру;
  • 30 г цедри лимона;
  • 80 г родзинок.
Дивіться також:  Пастила з яблук – 8 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Спосіб приготування:

  • У теплому молоці розведіть дріжджі, 140 г борошна 60 г солодкого піску.
  • З рештою підсолоджувачем збийте яйця і масло.
  • Як тільки опара підійде, змішайте її з борошняною масою і замісіть тісто. Залиште в теплі на 45 хвилин.
  • У сирний продукт покладіть родзинки, цедру і цукор.
  • Розділіть тісто на шматочки, приблизно по 60 р.
  • Кожен розплющить і зробіть в отриманому кругляше шість надсечек. У середину покладіть по ложечці начинки, яку оберніть «пелюстками» через один. Потім по колу оберніть залишилися «лепесточками» – у вас повинна вийти «трояндочка». Начинку ховати в тісто не треба.
  • Змастіть весь «букет» збитим жовтком або вершками і запікайте півгодини при 180°С.

З додаванням в начинку маку

Смачні булочки можна приготувати з сиром і маком, а якщо полити їх вершковою просоченням, то вийде ще більш апетитний десерт.

Інгредієнти:

  • чашка молока;
  • 140 г цукру;
  • два склянки борошна;
  • 260 г сиру;
  • дві ч. л. розпушувача;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 90 г маку;
  • 30 г олії;
  • три ложки вершків;
  • півсклянки олії соняшникової.

Спосіб приготування:

  • У сотейник висипте мак, влийте половину молока і додайте дві ложки солодкого піску. Поставте інгредієнти на вогонь і проваріть їх сім хвилин. Потім остудіть.
  • Решту молока змішайте з борошном, розпушувачем, сиром, двома видами цукру, а також соняшниковою олією. Замісити тісто можна міксером.
  • На розкатаний пласт-основу нанесіть начинку і загорніть рулетом. Розріжте заготовку на рівні шматочки і викладіть їх на деко.
  • Запікайте від 30 до 40 хвилин, температура – 180°С.
  • Масло змішайте з вершками, доведіть до кипіння і змастіть соусом готову випічку. Поверніть булочки в вимкнену духовку і тримати їх там 20 хвилин.

Якщо вам все-таки не вдалося замісити гарне тісто, воно вийшло слабким і не годитися для ліплення булочок, – не варто засмучуватися! Адже в цьому випадку ви можете спекти пиріг з сирною начинкою всередині. Чудова альтернатива, і клопоту менше.

Прокрутка до верху