Булочки з цукром – 7 рецептів, як спекти смачні домашні булочки

Повітряні, м’які і дуже ароматні булочки з цукром – чудовий десерт до чаю, обожнюваний всіма дорослими і дітьми. Особливо смачною вважається домашня випічка, приготовлена зі старанням і любов’ю для своєї сім’ї. Спекти апетитну здобу своїми руками зовсім нескладно – потрібно купити необхідні продукти, уважно вивчити обраний рецепт і чітко слідувати його рекомендаціям.

Булочки з цукровою начинкою

Для приготування цього десерту використовуються доступні інгредієнти, які знайдуться на кухні в будь-якої господарки. Випічка виходить дуже ніжною, соковитою і дивовижно смачною.

Використовувані продукти:

  • молоко – 300 мл;
  • сіль – 5 г;
  • цукор – 30 грам в тісто і по 15 грам для кожної булочки;
  • дріжджі (дрібні, зернисті) – 10 грам;
  • яйця – 2 шт.;
  • масло (вершкове) – 50 грам;
  • борошно – 600 грам.

Готуємо:

  • У борошно насипати сіль, цукор, дріжджі і перемішати. Потім вбити яйце, налити підігріте молоко і розтоплене масло. Замісити м’яке, пружне тісто. Накрити його щільною тканиною і поставити біля теплої грубки або батареї на 45-50 хвилин.
  • Коли об’єм тіста збільшиться в 2 рази, потрібно обім’яти його і розділити на 12 частин. Якщо виникне бажання зробити маленькі булочки, тоді здобну масу треба ділити на більшу кількість шматочків.
  • Отримані заготовки розкачати на овальні коржики, товщиною не більше 1,5 см. Зверху кожної насипати 10-15 грам цукру, після чого згорнути рулетом, а потім зігнути навпіл.
  • Перевернути всі напівфабрикати і на гладкій стороні зробити розріз ножем, глибиною близько 2 див. Діяти треба акуратно, щоб не висипався знаходиться всередині цукор. Потім злегка вивернути середню частину виробів.
  • Покрити деко пергаментом, розкласти на ньому здобні булочки з цукром, змастити збитим яйцем і поставити в духовку з температурою 185 градусів. Випікати протягом 40 хвилин.

Готовим булочкам дати охолонути і викласти на велике і красиве блюдо. Подавати до столу можна з варенням або згущеним молоком – буде надзвичайно смачно.

Французькі булочки з дріжджового тіста

Здобне ласощі за французьким рецептом готувати дуже просто і швидко. А начинка з вершкового крему додасть домашнім булочкам неповторний шарм і вишуканий смак.

Використовувані продукти:

  • маргарин (хорошої якості) – 180 грамів;
  • курячі яйця – 2шт.;
  • дріжджі (пресовані) – 60 грам;
  • молоко – 200 мл;
  • цукор – 80 грам;
  • борошно – 500 грам;
  • ванілін – 5 грам.

Інгредієнти для крему:

  • вершкове масло (можна маргарин) – 150 грам;
  • цукор – 155 грам;
  • крохмаль – 30 грам.

Готуємо:

  • Спочатку необхідно зробити крем. Для цього вершкове масло з’єднати з крохмалем і цукром. Потім все ретельно збити віночком або вилкою, без використання міксера.
  • Тепер треба приготувати тісто. Дріжджі дрібно порізати, покласти в тепле молоко і розчинити в ньому. Після чого додати яйця, розтоплений на водяній бані маргарин, ванілін і борошно. Замісити еластичне тісто і відразу приступити до формування булочок.
  • Розкачати тісто у формі кола, товщиною 1,5 см і покрити його поверхню кремом. Потім скачати в довгий рулет і нарізати на шматочки довжиною 5-6 див.
  • Викласти заготовки на деко, покрите папером для випікання. Накрити серветкою і залишити на 45-50 хвилин, щоб вони трохи розбухнули.
  • Духовку включити на 200 градусів, добре розігріти і помістити в неї деко з булочками на 17-20 хвилин.
Дивіться також:  6 рецептів печива на огірковому розсолі

Булочки з дріжджового тіста з цукрово-вершковою начинкою – відмінний сніданок перед початком трудового дня. Вживати їх краще всього теплими, разом з чашкою духмяного чаю або міцної кави.

Рецепт з цукром, корицею і яблуками

Смак свіжих яблук дуже гармонує з пряним ароматом кориці, тому здобна випічка, приготовлена з такими інгредієнтами, може стати прекрасним частуванням під час сімейного торжества і приємно здивувати запрошених гостей.

Використовувані продукти:

  • борошно – 400 грам;
  • сухі дріжджі – 10 грам;
  • молоко – 230 мл;
  • олія рафінована – 25 мл;
  • вершкове масло – 60 грам;
  • яйця – 3 шт.;
  • сіль – 5 г;
  • цукор – 70 грам.

Інгредієнти для начинки:

  • яблука (кислі) – 800 грам;
  • манна крупа – 80 грам;
  • цукор-пісок – 100 грам;
  • кориця – 10 грам;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • сік лимона – 50 грам.

Готуємо:

  • У теплому молоці розтопити вершкове масло, додати дріжджі, цукор і ретельно змішати.
  • Борошно з’єднати з дріжджовий сумішшю, потім влити збиті яйця, сіль і рослинне масло.
  • Замішувати тісто потрібно до тих пір, поки воно не стане прилипати до пальців. Проте треба стежити, щоб продукт для випічки вийшов не надто твердим. Потім тісто покласти в каструлю, накрити і залишити на 2 години в теплій кімнаті, щоб воно збільшилося в об’ємі.
  • Тепер потрібно зробити начинку. Яблука очистити від шкірки, порізати соломкою і полити лимонним соком. Після чого засипати цукром, скласти в сковороду з вершковим маслом і гасити 5-7 хвилин. Начинка з яблук має бути з додаванням кориці, краще всього покласти її в охолоджені фрукти.
  • Тісто дістати, розрізати на 2 частини і тонко розкачати. Отримані коржі посипати манною крупою (вона вбере надлишки яблучного соку), потім змастити начинкою, згорнути в трубочки і нарізати на шматочки товщиною близько 3 див.
  • Деко застелити пергаментом, розкласти на ньому булочки і випікати при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.
  • Коли верхня частина десерту почне набувати рум’яний відтінок, потрібно змастити сирим яйцем і пекти ще близько 3-5 хвилин.

Здобне ласощі з яблуками, цукром і корицею готове, свіжі булочки можна викладати на тарілку і приступати до трапези. В яблучну начинку рекомендується додавати родзинки, інжир, курагу або подрібнені горішки – вийде теж дуже смачно.

Дивіться також:  Оладки на дріжджах – 9 рецептів приготування

Булочки-сердечка з горіхами

Повітряна випічка, що нагадує своєю формою серце, виглядає дуже мило і апетитно. Приготувати цей десерт зможе навіть початківець кулінар, а отриманий результат обов’язково обрадує захопливим ароматом і вишуканим смаком.

Використовувані продукти:

  • борошно – 0,5 кг;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 600 мл;
  • швидкодіючі дріжджі – 12 грам;
  • масло вершкове – 90 грам;
  • горіхи (волоські) – 250 грам;
  • сіль, ванілін – на свій смак;
  • цукор (пісок) – 230 грам.

Готуємо:

  • Молоко трохи підігріти, змішати з цукром, дріжджами і сіллю. Дати суміші настоятися 15-20 хвилин і коли в неї почнеться процес бродіння, додати яйця, ванілін, борошно і розтоплене масло.
  • Тісто замісити, накрити кухонним рушником і поставити підходити в тепле місце на 60 хвилин.
  • Горіхи подрібнити, після чого з’єднати їх з цукром і рідким маслом.
  • Потім тісто дістати і розділити на рівні частини. Всі шматочки розкачати в тонкі коржі і зверху засипати їх горіховою начинкою.
  • Згорнути заготовки в трубочки, кінці яких необхідно з’єднати, а потім зігнути навпіл. Після цього їх треба розрізати до половини і розгорнути в різні боки, надавши кулінарного виробу форму серця.
  • Булочки помістити на деко, накритий спеціальним папером. Щоб вони були рум’яними і хрусткими, їх необхідно змастити збитим яйцем.
  • Випікати в духовці булочки-сердечка з цукром потрібно 30 хвилин при температурі 180 градусів. Коли домашній десерт покриється коричнево-золотистою скоринкою, його можна вважати готовим.

Горіхове ласощі подарує заряд бадьорості та забезпечить відмінний настрій на цілий день. Вживати домашню здобу рекомендується як холодними, так і гарячими напоями.

Листкові булочки з цукром в духовці

Домашня випічка з листкового тіста виходить хрустким, ніжною і повітряної. Тісто для булочок готується спеціальним способом, тому для його приготування знадобиться трохи більше часу.

Використовувані продукти:

  • пшеничне борошно – 0,3 кг;
  • сіль – 4 г;
  • молоко – 100 мл;
  • дріжджі (зернисті) – 1 пакетик;
  • цукор – 60 грам для тіста і 70 грам для начинки;
  • плитка шоколаду.

Готуємо:

  • Молоко нагріти, насипати в нього сіль, цукор, дріжджі і розмішати. Потім додати борошно і замісити тісто. Накрити його рушником і залишити на 2 години.
  • Коли об’єм тіста помітно збільшиться, замісити його і розкачати, щоб вийшов плоский корж. На середину покласти вершкове масло, обгорніть його краями тіста і знову розкачати до товщини 0,5 див. Потім скласти вчетверо і помістити в холодильник на 40 хвилин.
  • Здобну масу дістати, розкачати тонким шаром, знову змастити маслом і рівномірно посипати цукром. Після чого порізати на смужки.
  • Плитку шоколаду розділити на маленькі шматочки і покласти на край смужки. Звернути в рулети, ретельно закріплюючи краю на одній стороні. Іншу сторону заготовок потрібно розправити.
  • Вироби викласти на деко так, щоб закріплений край знаходився з внутрішньої сторони. Дати постояти 20 хвилин, а потім випікати в гарячій духовці. Булочки з цукром і шоколадом будуть готові через 45 хвилин.
Дивіться також:  Сироп для просочення бісквіта – 8 рецептів в домашніх умовах

Готовий десерт засипати цукровою пудрою і подавати до столу. Для начинки тут підійде будь шоколад – молочний, з горіхами, чорний, гіркий або білий.

Ніжні булочки на йогурті

Якщо немає часу довго стояти за плитою, а побалувати домочадців ароматною випічкою дуже хочеться, можна скористатися рецептом приготування булочок на йогурті без дріжджів. Готуються вони швидко і виходять чудово смачними.

Використовувані продукти:

  • борошно – 400 грам;
  • рафінована олія – 25 мл;
  • йогурт (питної) – 280 мл;
  • цукор – 20 грам;
  • розпушувач або сода – 15 грам;
  • сіль – 12 грам.

Готуємо:

  • Розпушувач змішати з сіллю, цукром і борошном.
  • У йогурт влити олію, додати в суміш з борошна і замісити м’яке тісто.
  • Потім розділити тісто на однакові шматочки і сформувати з них кульки.
  • Викласти вироби на деко і випікати при температурі 200 градусів близько 20 хвилин.

Подавати вишукане частування найкраще з медом або джемом. Поживне ласощі стане повноцінним другим блюдом або підійде в якості перекусу на робочому місці.

Булочки «Равлики» з глазур’ю і корицею

Цей десерт готується з листкового тіста, а поєднання ванільною глазурі і кориці надають йому неповторний смак і приємний аромат. До того ж, свіжу випічку з незвичайною назвою, вдасться отримати буквально за 30 хвилин.

Використовувані продукти:

  • тісто листкове (на 10 булочок) – 400 грам;
  • цукор-пісок – 240 грам;
  • масло вершкове – 50 грам;
  • кориця – 20 грам;
  • ванілін – 4 грами;
  • молоко – 25 мл

Готуємо:

  • Тісто можна купити готовий або приготувати самостійно. Його потрібно тонко розкачати і посипати борошном.
  • Масло розтопити, розподілити по поверхні тесту, після чого посипати корицею і цукром.
  • Згорнути корж в трубочку і дати постояти 15 хвилин в холодильнику. Якщо час на приготування обмежена, можна випікати булочки відразу.
  • Рулет з тіста розділити на 10 частин, розкласти на деко з пергаментом, поставити в духовку з температурою 210 градусів і пекти 20 хвилин.
  • Тепер необхідно зробити глазур. Для цього молоко з’єднати з цукром і ваніліном, а потім збити з допомогою міксера.
  • Готові вироби трохи остудити, перекласти в тарілку і полити глазур’ю.

Солодкі, домашні булочки «Равлики» відмінно підійдуть для сімейного чаювання в будні і гідно прикрасять обідній стіл у святкові дні. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху