Булочки з корицею – 10 простих рецептів приготування в духовці

Булочки з корицею – це частування на всі часи, яке можна просто подати до чаю, почастувати гостей або взяти з собою на роботу або навчання як ситний перекус. Готувати таку випічку можна з різного тесту: дріжджового, бездрожжового або навіть використовуючи напівфабрикат готового листкового тесту – вибір тільки за вами! Крім кориці, здобу часто доповнюють фруктами, цукровим піском або всілякими помадками, які добре просочують пишне і м’яке тісто, роблячи смак десерту ще більш яскравим і насиченим. Тому якщо ви захоплюєтеся випічкою та всім, що з нею пов’язано, то обов’язково зверніть увагу на цю статтю та виберіть рецепти, які вам сподобаються найбільше!

Домашні булочки з корицею в духовці

Домашні булочки з корицею в духовці – це простий, але дивовижно смачний десерт, який розлітається з тарілок під час чаювання в одну мить, бо неможливо встояти перед пишною, м’якою та повітряною випічкою, приготованою своїми руками з усією любов’ю та турботою.

Інгредієнти:

на – 7 порції

  • Для тесту:
  • Мука – 500 гр.
  • Сухі дріжджі – 11 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Для начинки:
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Олія вершкове – 120 гр.
  • Оболонка – 15 гр.

Процес приготування:

Як приготувати домашні булочки з корицею? У теплому молоці розчиняємо дріжджі та цукровий пісок, наполягаємо протягом 10 хвилин.

Розбиваємо яйця і всипаємо ванілін, сіль і просіяне борошно.

З’єднуємо опару з борошняним тестом і вимішуємо, накриваємо серветкою лляної і ставимо в тепле місце на годину.

Для начинки змішуємо мелену корицю із цукром.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Тісто, що піднялося, розкочуємо в пласт товщиною близько 5 міліметрів.

Озброюємося кулінарним пензлем і змащуємо основу вершковим маслом.

Посипаємо ароматною сумішшю.

Згортаємо заготовку в рулет і розрізаємо на сегменти 4-5 сантиметрів.

Перекладаємо напівфабрикати в жароміцну форму на невеликій відстані один від одного.

Готуємо при 180 градусах 25 хвилин, і подаємо до столу в теплому або остиглим вигляді. Булочки з корицею у духовці готові! Смачного!

Булочки з корицею із дріжджового тіста в духовці

Булочка з корицею з дріжджового тіста в духовці – це незрівнянно смачне частування, яке допоможе вам здивувати своїх домочадців, а також наповнити своє помешкання чарівним ароматом домашньої випічки, на який збігуться не тільки домочадці, а й сусіди!

Час приготування – 2 год. 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10 прим.

Інгредієнти:

  • Мука – 540 гр.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 8 грн.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія вершкове розм’якшене – 80 мл.
  • Цукор-пісок – 40 гр. + 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – ​​для змащування.

Для начинки:

  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Кориця мелена – 2 ч.л.
  • Олія вершкове розм’якшене – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для опари змішуємо тепле молоко з дріжджами та двома чайними ложками цукру – даємо постояти 10-15 хвилин.

Крок 2. В іншій глибокій чаші змішуємо яйця, розм’якшене вершкове масло, сіль та цукровий пісок.

Крок 3. Додаємо опару та перемішуємо.

Крок 4. Порціями вводимо борошно, що просіює, і вимішуємо тісто ложкою, а потім руками. Вимішуємо грудку руками не менше 10 хвилин.

Крок 5. Велику миску промазуємо тонким шаром олії і викладаємо основу, накриваємо і ставимо в тепле приміщення на півтори години.

Крок 6. Тісто, що піднялося, обминаємо, паралельно змішуємо цукор з корицею для начинки.

Крок 7. Розгортаємо основу в пласт (5-7 міліметрів) і змащуємо вершковим маслом, посипаємо сухою сумішшю.

Крок 8. Краї піднімаємо та укладаємо до центру, промазуємо вершковим маслом.

Крок 9. Ще раз складаємо навпіл і притискаємо долонями, розрізаємо на шматочки зі сторонами п’ять сантиметрів.

Крок 10. Натискаємо на середину кожної скибочки, не розрізаючи.

Крок 11. Заготівлю розтягуємо руками, прокручуємо та згортаємо, формуючи булочку. Викладаємо на лист з пергаментом.

Крок 12. Залишаємо для вистоювання на 15-20 хвилин, а потім випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного чаювання!

Прості булочки з корицею та цукром у духовці

Прості булочки з корицею та цукром у духовці – це пишне та повітряне частування, яке підкорить вас своїми смаковими характеристиками при першій же дегустації. Такі булочки відмінно поєднують у собі насичений смак, яскравий аромат і м’яку текстуру, що тане в роті.

Дивіться також:  Римська піца - 5 рецептів у домашніх умовах

Час приготування – 3 год.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти :

  • Мука – 540 гр.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Олія вершкове – 75 гр.

Для начинки:

  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Кориця мелена – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло|мастило| розтоплюємо і злегка остуджуємо, підігріваємо молоко до теплого стану, яйце розбиваємо і відокремлюємо білок від жовтка.

Крок 2. У робочій ємності змішуємо дріжджі з борошном, що просіює.

Крок 3. В іншій ємності поєднуємо тепле молоко з білком, вершковим маслом, сіллю та цукром.

Крок 4. Вливаємо склад у суху суміш і замішуємо тісто ложкою, а потім руками на столі, припудреному борошном.

Крок 5. Поміщаємо грудку у велику ємність і прикриваємо рушником або харчовою плівкою, забираємо в тепле місце без протягів і залишаємо на півтори години.

Крок 6. Об’ємне тісто обминаємо та розкочуємо у тонкий прямокутник.

Крок 7. Покриваємо пласт вершковим маслом і присипаємо корицею з цукром, згортаємо в рулет і ріжемо на 12 шматочків.

Крок 8. Встеляємо лист пекарським папером і перекладаємо заготовки.

Крок 9. Змащуємо верхівки жовтком та присипаємо невеликою кількістю цукрового піску.

Крок 10. Залишаємо під полоною на півгодини для вистоювання, а потім випікаємо 20-25 хвилин (180 градусів).

Крок 11. Випічку злегка остудити і негайно дегустувати. Смачного!

Смачні булочки з листкового тіста з корицею

Смачні булочки із листкового тіста з корицею – це домашня випічка на швидку руку, з приготуванням якої впорається навіть дитина, бо рецепт виключає замішування та розкочування тіста, замінюючи його на готовий напівфабрикат. Мінімум зусиль, часу та інгредієнтів, а результат чудовий!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове – 2560 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Тісто дістаємо з морозилки та перекладаємо на стіл, залишаємо під плівкою до розм’якшення.

Крок 2. У піалі з’єднуємо цукор та корицю – рівномірно посипаємо основу.

Крок 3. Скручуємо пласт у рулет і гострим ножем розрізаємо на 6 сегментів.

Крок 4. Напівфабрикати перекладаємо в жароміцну форму для кексів і ставимо вертикально.

Крок 5. Духовку прогріваємо до 180 градусів і забираємо форму в духовку на 20 хвилин. Рум’яні булочки подаємо до столу і насолоджуємось. Смачного!

Булочки Сіннабон з корицею

Булочки Сіннабон з корицею – це частування, яке давно набуло популярності по всьому світу, завдяки своїй неповторній текстурі та неперевершеному аромату. І якщо ви є шанувальником таких десертів, то обов’язково зверніть увагу на цей рецепт і відтворіть цей кулінарний шедевр на своїй кухні!

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Мука – 550 гр.
  • Дріжджі сухі – 8 грн.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Сіль – 5 гр.

Для начинки:

  • Цукор-пісок очеретяний – 200 гр.
  • Кориця мелена – 25 гр.
  • Олія вершкове – 80 гр.

Для помадки:

  • Сир вершковий – 200 гр.
  • Олія вершкове – 70 гр.
  • Пудра цукрова – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з опари: прогріваємо молоко до 35-40 градусів і змішуємо з невеликою кількістю цукру та дріжджами – даємо спокій до появи «дріжджової шапочки» на поверхні.

Крок 2. Просіяне борошно перемішуємо з сіллю та цукром, посередині робимо лунку та вбиваємо яйця кімнатної температури, вливаємо опару та розтоплене вершкове масло.

Крок 3. Вимішуємо склад лопаткою, а потім руками. Тісто повинне злегка відставати від дна та стінок миски.

Дивіться також:  Пишні оладки - 10 смачних рецептів приготування на сковороді

Крок 4. Злегка присипаємо стіл борошном і продовжуємо заміс напівфабрикату до еластичності.

Крок 5. Викладаємо «колобок» у чашу, промащену олією, і залишаємо під серветкою на годину-півтори при кімнатній температурі.

Крок 6. Тісто, що піднялося, розкочуємо в пласт і змащуємо вершковим маслом, відступаючи від одного краю близько двох сантиметрів.

Крок 7. Поверх олії висипаємо цукор і корицю, злегка вдавлюємо долонями.

Крок 8. Згортаємо прямокутник у рулет, вільний край змочуємо і «склейуємо» заготовку.

Крок 9. Гострим ножем розрізаємо рулет на шматочки та перекладаємо майбутні булочки на пергамент на відстані один від одного, для вистоювання залишаємо на 30 хвилин.

Крок 10. Випікаємо десерт протягом півгодини при температурній відмітці 180 градусів.

Крок 11. Збиваємо вершкове масло|мастило| з|із| цукровою пудрою і сиром до однорідності і покриваємо тепле частування, через 5 хвилин|мінути| розкладаємо по тарілках і починаємо трапезу. Готуйте та отримуйте задоволення!

Булочки з яблуками та корицею в домашніх умовах

Булочки з яблуками і корицею в домашніх умовах можна приготувати за мінімальний відрізок часу і приємно здивувати членів своєї сім’ї і себе, скрасивши звичне вечірнє чаювання або ранкову каву-паузу. Поєднання кориці та фруктових ноток нікого не залишить байдужим.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Яблуко – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Кориця мелена – 2 ч.л.
  • Мука – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо все необхідне на робочий стіл.

Крок 2. Робочу поверхню посипаємо жменею борошна і розкочуємо тісто прямокутник.

Крок 3. Розрізаємо тісто на 2-4 частини і на один край кладемо скибочки яблук, посипаємо корицею та цукром.

Крок 4. Накриваємо начинку вільним краєм і притискаємо вилкою бортики.

Крок 5. Випікаємо при 180 градусах 12-15 хвилин. Приємного чаювання!

Булочки з корицею на тесті без дріжджів

Булочки з корицею на бездрожжевому тесті – це ароматні і м’які ласощі, які охороняють свої дивовижні смакові характеристики навіть після повного остигання і через 2 дні після приготування. Для приготування потрібні лише доступні компоненти, а начинку можна доповнювати на свій смак.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Молоко тепле коров’яче – 180 мл.
  • Олія вершкове розтоплене – 50 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Мука – 400-420 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.

Для начинки:

  • Олія вершкове розтоплене – 20 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність з високими бортами переливаємо тепле молоко, розтоплене вершкове масло та олію.

Крок 2. Всипаємо цукор і ретельно перемішуємо.

Крок 3. Просіюємо борошно, змішане з розпушувачем.

Крок 4. Перемішуємо склад відразу лопаткою, а потім руками.

Крок 5. Заготівлю розгортаємо в пласт, завтовшки близько сантиметра і покриваємо розтопленим вершковим маслом.

Крок 6. Посипаємо основу цукром та корицею, скручуємо в рулет і ріжемо на сегменти рівного розміру.

Крок 7. Випікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах, даємо трохи охолонути і дегустуємо. Смачного!

Здобні булочки з корицею в духовці

Здобні булочки з корицею в духовці – це частування, яке можна зустріти в будь-якій кондитерській або кав’ярні, однак таку страву можна запросто приготувати в домашніх умовах і бути впевненим у кожному з інгредієнтів. Звичайно, для пишноти використовуються дріжджі, і час готування збільшується, але результат вартий очікування!

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 15.

Інгредієнти:

  • Дріжджі сухі – 8 грн.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Мука – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Олія – ​​20 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кориця мелена – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування опари в тепле молоко всипаємо дріжджі, дві столові ложки цукру і дві-три столові ложки борошна – ретельно перемішуємо і даємо постояти 10-15 хвилин.

Крок 2. 50 грам вершкового масла розтоплюємо будь-яким зручним способом, масло, що залишилося залишаємо при кімнатній температурі до розм’якшення.

Дивіться також:  Штрудель з яблуками класичний - 10 рецептів приготування штруделю

Крок 3. Вводимо в опару два яйця і розтоплене тепле вершкове масло, порціями всипаємо борошно, що просіює, і поступово вливаємо рослинну олію.

Крок 4. Грудку кладемо у велику ємність і, накривши плівкою, ставимо в тепле місце на годину-півтори.

Крок 5. Тісто розділяємо на 15 шматочків рівного розміру, кожен розкочуємо в овал.

Крок 6. Змащуємо розм’якшеним вершковим маслом і присипаємо чайною ложкою суміші з кориці та цукру.

Крок 7. Підгинаємо краї, залишаючи центр недоторканим.

Крок 8. Згортаємо в рулет і перекладаємо на лист, змащений маслом. Змащуємо верхівки збитим яйцем і даємо постояти 20 хвилин для вистоювання.

Крок 9. Готуємо ласощі при 200 градусах протягом 20-30 хвилин.

Крок 10. До столу подаємо разом із чаєм та насолоджуємося. Готуйте та отримуйте задоволення!

Булочки «равлики» з корицею

Булочки «равлики» з корицею – це спрощена версія всім відомих Синнабонів, проте, равлики готуються у кілька разів швидше, тому що до їх складу входять швидкодіючі дріжджі. А також скорочено вартість, бо для помадки використовується м’який сир, а не сир.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 15.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Молоко тепле коров’яче – 200 мл.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 10 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Мука – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Для начинки:

  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Кориця мелена – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.

Для заливання:

  • Сир м’який – 200 гр.
  • Пудра цукрова – 100 гр.
  • Ванілін – 1 г.

Процес приготування:

Крок 1. У ємності з високими бортами активно змішуємо борошно, що просіює, яйця, цукор, дріжджі.

Крок 2. Тонким цівком вливаємо тепле молоко і замішуємо тісто руками не менше 10 хвилин, потім підливаємо розтоплене вершкове масло і вимішуємо ще кілька хвилин.

Крок 3. Залишаємо грудку на півтори години для підйому. Далі розділяємо навпіл і розкочуємо в тонкі пласти на робочій поверхні, присипаним борошном.

Крок 4. Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом та щедро посипаємо цукровим піском та корицею.

Крок 5. Скручуємо пласт у рулет і розрізаємо на шматочки, перекладаємо заготовки на лист з пергаментом і залишаємо для вистоювання на півгодини.

Крок 6. Духову шафу прогріваємо до позначки 210 градусів, ставимо лист і відразу ж зменшуємо нагрівання до 190 градусів, випікаємо 12-15 хвилин.

Крок 7. У цей час займаємося заливкою: сир добре перемішуємо з ваніліном та цукровою пудрою.

Крок 8. Покриваємо теплі булочки апетитною сирною сумішшю і даємо трохи просочитися. Смачного!

Сирні булочки з корицею

Сирні булочки з корицею – це ароматне частування, що тане в роті, яке можна подати до столу не тільки під час сімейного чаювання, але і при прийомі найвитонченіших гостей. Використовуючи сир, випічка виходить шалено повітряною та пишною, обов’язково спробуйте!

Час приготування – 3 год.

Час приготування – 25 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Мука – 450 гр.
  • Сіль – 0,25 ч.л.

Для начинки:

  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Кориця мелена – 1-2 ч.л.
  • Сир – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Дріжджі кришимо в глибоку чашу і заливаємо теплим молоком.

Крок 2. Вбиваємо яйце і всипаємо цукор із сіллю.

Крок 3. Вливаємо розтоплене вершкове масло та просіюємо борошно.

Крок 4. Замішуємо м’яке та податливе тісто, накриваємо рушником та залишаємо до підйому.

Крок 5. Готове тісто обминаємо і розкочуємо в пласт, товщиною півсантиметра, змащуємо м’яким вершковим маслом.

Крок 6. Посипаємо корицею та цукром, хаотично розкладаємо сир і розмазуємо.

Крок 7. Формуємо рулет і розрізаємо на напівфабрикати, переносимо у форму і даємо спокій на півгодини для зростання.

Крок 8. Далі змащуємо збитим яйцем і випікаємо 45-50 хвилин|мінути| при 175-180 градусах.

Крок 9. За бажанням прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю. Смачного!

Прокрутка до верху