Буряк з часником і майонезом сподобається не тільки вегетаріанцям, але і любителям м’ясних страв. Цю закуску можна використовувати як самостійне блюдо або доповнення до котлет і запечене м’яса.
Простий салат з буряка з часником і майонезом
Вперше стикаючись з приготуванням салату з бурака, багато хто не знають в якому вигляді використовувати овоч. Корисніше всього використовувати сирої бурак, коли зберігаються всі корисні і поживні елементи. Звичайно ж не всі люблять буряк в такому вигляді. Тоді другим варіантом стане запечений бурак. Найменше вітамінів зберігається у відвареному овоче. Незалежно від того який стан овоча ви виберете, салат вийде дуже смачним.
Інгредієнти:
- буряк – 2 шт.;
- сіль;
- гірчиця – 2 ч. ложки;
- часник – 5 зубків;
- майонез – 110 мл
Приготування:
- Якщо любите пікантні страви, то замість звичайної гірчиці візьміть продукт з гострим смаком. Залити майонезом. Перемішати.
- Натерти бурак. Використовуйте крупного помелу тертку. Буряк підійде будь-яка: відварена, сира, запечена.
- Подрібнити часникові зубчики. Змішати з бурякової стружкою. Присолити. Перемішати. Залити майонезом. Розмішати.
З додаванням сирої моркви
Ця варіація приготування досить вітамінна. Страва допоможе налагодити роботу організму і поліпшити травлення.
Інгредієнти:
- часник – 2 зубки;
- морквина -3 шт.;
- майонез;
- бурак – 3 шт.;
- петрушка – 20 г;
- сіль;
- сік лимонний – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Очистити овочі. Підготувати тертку. Використовуйте тільки великі секції, інакше страва перетвориться на кашу. Натерти.
- Порубати зелень. Зробити це слід максимально дрібно.
- Зубки порубати. Потрібні дрібні кубики.
- Морквяну стружку з’єднати з бурякової. Залити майонезом. Підсолити. Додати часник. Присипати зеленню. Полити лимонним соком. Перемішати.
Буряк з часником, майонезом і сиром
Страву з буряка з часником і майонезом і сиром вийде ідеальним доповненням до м’ясних продуктів.
Інгредієнти:
- бурак – 2 шт.;
- морська сіль – 3 г;
- майонез – 60 мл;
- сир – 110 г;
- часник – 4 зубки.
Приготування:
- Очистити овоч. Натерти. Смачно подрібнити на спеціальній тертці для корейської моркви.
- Натерти сир. Щоб молочний продукт було легше подрібнювати, він не ламався і був податливий, слід охолодити його в морозильній камері декілька хвилин.
- Часник порубати. Змішати з овочевою стружкою. Додати сирну стружку. Підсолити. Залити майонезом. Перемішати.
Салат з волоськими горіхами
Для різноманітності смаку і отримання поживної основи знадобиться наступний склад:
- майонез – 35 мл;
- кетчуп – 2 ст. ложки гострий;
- огірок солоний – 4 шт.;
- цибуля – 1 шт. червоного;
- сіль;
- соняшникова олія – 30 мл;
- часник – 4 зубки;
- горіх – 130 г волоський.
Приготування:
- Запекти в духовій шафі бурак. Остудити. Очистити. Подрібнити кубиками.
- Горіхи подрібнити.
- Зубки дрібно натерти.
- Нашаткувати цибулю.
- Влити олію у сковорідку. Помістити цибульні кубики. Засмажити.
- Порізати огірки. Відправити в сковороду до цибулі засмажки. Потомити п’ять хвилин.
- Засмажку змішати з буряковими кубиками.
- У майонез додати кетчуп. Додати перетертий часник. Присолити. Перемішати.
- Залити сумішшю бурак. Перемішати.
- Присипати горіхами.
З чорносливом
Дуже смачна закуска на кожен день. Ідеальне поєднання солодкого і гострого. Корисний і дуже смачний варіант. Гурмани дали йому назву – салат краси. Якщо вживати це блюдо часто, то зовнішній вигляд помітно покращиться.
Інгредієнти:
- бурак – 550 г;
- сіль;
- часник – 3 зубки;
- чорнослив – 75 г;
- майонез – 55 мл;
- горіх – 35 г волоський.
Приготування:
- Залити овоч водою, проварити. Готовність перевіряти ножем. Якщо добре заходить, значить можна діставати і охолоджувати. Зняти шкірку. Натерти. Використовувати тільки крупну тертку.
- Залити теплою водою чорнослив. Потримати хвилин п’ять. Злити рідину. Подрібнити. Нарізуйте брусками.
- Нарізати часникові зубчики. Надіслати до овочу. Додати чорнослив.
- Горіхи порубати. Змішати з продуктами. Присолити. Залити майонезом. Перемішати.
З копченим сиром і часником
Додати пікантну нотку страви допоможе копчений сир. По виду сирний продукт у страві не помітний. Навіть любителі не примітять його присутності.
Інгредієнти:
- майонез;
- бурак – 3 шт.;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- часник – 3 зубки;
- цукор – 1 ч. ложка;
- ковбасний копчений сир – 150 р.
Приготування:
- Очистити основний компонент. Залити водою. Поварити. Остудити. Натерти. Віджати руками. Зайвий сік в страву не знадобиться.
- Взяти крупного помелу тертку. Подрібнити сир.
- Порубати часникові зубки.
- У сирну стружку додати бурак. Насипати часник. Присолити. Посипати цукром. Влити майонез. Перемішати.
З хріном
Це ще одна смачна варіація приготування.
Інгредієнти:
- бурак – 2 шт.;
- майонез – 110 мл;
- сіль;
- хрін – 55 г;
- часник – 4 зубки.
Приготування:
- Натерти овоч. Терка буде потрібно велика.
- Нарізати часникові зубки.
- Перетерти хрін. Змішати з бураком.
- Додати часник. Перемішати.
- Підсолити. Залити майонезом. Перемішати.
Поради
- Будь-яку варіацію приготування можна доповнити сухофруктами. Це зробить блюдо поживніший і насиченішим.
- Якщо бажаєте отримати більш легке блюдо, змішайте майонез в рівних пропорціях зі сметаною.
- Салату, заправленному майонезом, рекомендується постояти пару годин у холодильнику. Тоді страва стане соковитіше.
- Горіхами і зеленню блюдо присипати тільки перед подачею.
- Бурак і морква краще засвоюються в поєднанні з жирами, тому необхідно заправляти ці продукти майонезом.
- Якщо бажаєте отримати більш пікантний смак, то перед тим як додавати горішки, обсмажте на сковороді без масла. Щоб вони не підгоріли, постійно перемішуючи.
- Навіть якщо це не зазначено в рецепті, додавайте більше зелені. Добре бурак поєднується з кропом, черемшею і петрушкою.
- Щоб поліпшити смак страви, часникові кубики можна обсмажити пару хвилин в олії. Завдяки такій маніпуляції аромат салату стане незвичайним і багатогранним.