Буряк з часником і майонезом – 7 рецептів салату

Буряк з часником і майонезом сподобається не тільки вегетаріанцям, але і любителям м’ясних страв. Цю закуску можна використовувати як самостійне блюдо або доповнення до котлет і запечене м’яса.

Простий салат з буряка з часником і майонезом

Вперше стикаючись з приготуванням салату з бурака, багато хто не знають в якому вигляді використовувати овоч. Корисніше всього використовувати сирої бурак, коли зберігаються всі корисні і поживні елементи. Звичайно ж не всі люблять буряк в такому вигляді. Тоді другим варіантом стане запечений бурак. Найменше вітамінів зберігається у відвареному овоче. Незалежно від того який стан овоча ви виберете, салат вийде дуже смачним.

Інгредієнти:

  • буряк – 2 шт.;
  • сіль;
  • гірчиця – 2 ч. ложки;
  • часник – 5 зубків;
  • майонез – 110 мл

Приготування:

  • Якщо любите пікантні страви, то замість звичайної гірчиці візьміть продукт з гострим смаком. Залити майонезом. Перемішати.
  • Натерти бурак. Використовуйте крупного помелу тертку. Буряк підійде будь-яка: відварена, сира, запечена.
  • Подрібнити часникові зубчики. Змішати з бурякової стружкою. Присолити. Перемішати. Залити майонезом. Розмішати.

З додаванням сирої моркви

Ця варіація приготування досить вітамінна. Страва допоможе налагодити роботу організму і поліпшити травлення.

Інгредієнти:

  • часник – 2 зубки;
  • морквина -3 шт.;
  • майонез;
  • бурак – 3 шт.;
  • петрушка – 20 г;
  • сіль;
  • сік лимонний – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Очистити овочі. Підготувати тертку. Використовуйте тільки великі секції, інакше страва перетвориться на кашу. Натерти.
  • Порубати зелень. Зробити це слід максимально дрібно.
  • Зубки порубати. Потрібні дрібні кубики.
  • Морквяну стружку з’єднати з бурякової. Залити майонезом. Підсолити. Додати часник. Присипати зеленню. Полити лимонним соком. Перемішати.

Буряк з часником, майонезом і сиром

Страву з буряка з часником і майонезом і сиром вийде ідеальним доповненням до м’ясних продуктів.

Дивіться також:  Часникові стрілки по-корейськи – 8 рецептів

Інгредієнти:

  • бурак – 2 шт.;
  • морська сіль – 3 г;
  • майонез – 60 мл;
  • сир – 110 г;
  • часник – 4 зубки.

Приготування:

  • Очистити овоч. Натерти. Смачно подрібнити на спеціальній тертці для корейської моркви.
  • Натерти сир. Щоб молочний продукт було легше подрібнювати, він не ламався і був податливий, слід охолодити його в морозильній камері декілька хвилин.
  • Часник порубати. Змішати з овочевою стружкою. Додати сирну стружку. Підсолити. Залити майонезом. Перемішати.

Салат з волоськими горіхами

Для різноманітності смаку і отримання поживної основи знадобиться наступний склад:

  • майонез – 35 мл;
  • кетчуп – 2 ст. ложки гострий;
  • огірок солоний – 4 шт.;
  • цибуля – 1 шт. червоного;
  • сіль;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • часник – 4 зубки;
  • горіх – 130 г волоський.

Приготування:

  • Запекти в духовій шафі бурак. Остудити. Очистити. Подрібнити кубиками.
  • Горіхи подрібнити.
  • Зубки дрібно натерти.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Влити олію у сковорідку. Помістити цибульні кубики. Засмажити.
  • Порізати огірки. Відправити в сковороду до цибулі засмажки. Потомити п’ять хвилин.
  • Засмажку змішати з буряковими кубиками.
  • У майонез додати кетчуп. Додати перетертий часник. Присолити. Перемішати.
  • Залити сумішшю бурак. Перемішати.
  • Присипати горіхами.

З чорносливом

Дуже смачна закуска на кожен день. Ідеальне поєднання солодкого і гострого. Корисний і дуже смачний варіант. Гурмани дали йому назву – салат краси. Якщо вживати це блюдо часто, то зовнішній вигляд помітно покращиться.

Інгредієнти:

  • бурак – 550 г;
  • сіль;
  • часник – 3 зубки;
  • чорнослив – 75 г;
  • майонез – 55 мл;
  • горіх – 35 г волоський.

Приготування:

  • Залити овоч водою, проварити. Готовність перевіряти ножем. Якщо добре заходить, значить можна діставати і охолоджувати. Зняти шкірку. Натерти. Використовувати тільки крупну тертку.
  • Залити теплою водою чорнослив. Потримати хвилин п’ять. Злити рідину. Подрібнити. Нарізуйте брусками.
  • Нарізати часникові зубчики. Надіслати до овочу. Додати чорнослив.
  • Горіхи порубати. Змішати з продуктами. Присолити. Залити майонезом. Перемішати.
Дивіться також:  Прості салати на день народження – 15 рецептів смачних і святкових

З копченим сиром і часником

Додати пікантну нотку страви допоможе копчений сир. По виду сирний продукт у страві не помітний. Навіть любителі не примітять його присутності.

Інгредієнти:

  • майонез;
  • бурак – 3 шт.;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • часник – 3 зубки;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • ковбасний копчений сир – 150 р.

Приготування:

  • Очистити основний компонент. Залити водою. Поварити. Остудити. Натерти. Віджати руками. Зайвий сік в страву не знадобиться.
  • Взяти крупного помелу тертку. Подрібнити сир.
  • Порубати часникові зубки.
  • У сирну стружку додати бурак. Насипати часник. Присолити. Посипати цукром. Влити майонез. Перемішати.

З хріном

Це ще одна смачна варіація приготування.

Інгредієнти:

  • бурак – 2 шт.;
  • майонез – 110 мл;
  • сіль;
  • хрін – 55 г;
  • часник – 4 зубки.

Приготування:

  • Натерти овоч. Терка буде потрібно велика.
  • Нарізати часникові зубки.
  • Перетерти хрін. Змішати з бураком.
  • Додати часник. Перемішати.
  • Підсолити. Залити майонезом. Перемішати.

Поради

  • Будь-яку варіацію приготування можна доповнити сухофруктами. Це зробить блюдо поживніший і насиченішим.
  • Якщо бажаєте отримати більш легке блюдо, змішайте майонез в рівних пропорціях зі сметаною.
  • Салату, заправленному майонезом, рекомендується постояти пару годин у холодильнику. Тоді страва стане соковитіше.
  • Горіхами і зеленню блюдо присипати тільки перед подачею.
  • Бурак і морква краще засвоюються в поєднанні з жирами, тому необхідно заправляти ці продукти майонезом.
  • Якщо бажаєте отримати більш пікантний смак, то перед тим як додавати горішки, обсмажте на сковороді без масла. Щоб вони не підгоріли, постійно перемішуючи.
  • Навіть якщо це не зазначено в рецепті, додавайте більше зелені. Добре бурак поєднується з кропом, черемшею і петрушкою.
  • Щоб поліпшити смак страви, часникові кубики можна обсмажити пару хвилин в олії. Завдяки такій маніпуляції аромат салату стане незвичайним і багатогранним.
Дивіться також:  Вінегрет з оселедцем – 6 смачних рецептів