Рецепт від Юлії Висоцької
Прості і дуже смачні котлети. Лимонний сік надає тонку кислинку, перець деяку гостроту.
Для приготування знадобиться:
- Буряк (сира) – середнього розміру;
- Білий хліб або батон;
- Сік лимона -1,5 ст. л.;
- Сухарі для подальшої панірування.
- Лавровий лист, гвоздика(приправи);
- Борошно з пшениці – 2 ч. л.;
- Сіль, чорний перець (за бажанням);
Процес приготування:
- Буряк нарізаємо на великі кубики і варимо в невеликій кількості води. Злегка солимо. Додаємо у воду кілька лаврових листів і шість бутонів гвоздики.
- З пари шматків білого хліба або батона зрізаємо кірки, кришимо м’якоть і заливаємо окропом. Перевірити готовність буряків можна просто проткнувши її ножем. Зварена буряк протикається дуже легко.
- Далі необхідно подрібнити кубики. Зробити це можна будь-яким доступним способом, через м’ясорубку, блендер або натерти на тертці.
- До отриманої маси додаємо м’якуш, борошно, сіль і щіпку перцю. Додаємо лимонний сік. Все ретельно перемішуємо.
- Ліпимо з фаршу кульки, і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Для зручності при смаженні, рекомендується заздалегідь залишити кульки в морозилці на 30 хвилин, так вони будуть міцнішими.
- Смажимо на сковороді з соняшниковою олією по 4-5 хвилин з кожного боку.