Бурякові котлети – 9 рецептів приготування

Рецепт від Юлії Висоцької

Прості і дуже смачні котлети. Лимонний сік надає тонку кислинку, перець деяку гостроту.

Для приготування знадобиться:

  • Буряк (сира) – середнього розміру;
  • Білий хліб або батон;
  • Сік лимона -1,5 ст. л.;
  • Сухарі для подальшої панірування.
  • Лавровий лист, гвоздика(приправи);
  • Борошно з пшениці – 2 ч. л.;
  • Сіль, чорний перець (за бажанням);

Процес приготування:

  • Буряк нарізаємо на великі кубики і варимо в невеликій кількості води. Злегка солимо. Додаємо у воду кілька лаврових листів і шість бутонів гвоздики.
  • З пари шматків білого хліба або батона зрізаємо кірки, кришимо м’якоть і заливаємо окропом. Перевірити готовність буряків можна просто проткнувши її ножем. Зварена буряк протикається дуже легко.
  • Далі необхідно подрібнити кубики. Зробити це можна будь-яким доступним способом, через м’ясорубку, блендер або натерти на тертці.
  • До отриманої маси додаємо м’якуш, борошно, сіль і щіпку перцю. Додаємо лимонний сік. Все ретельно перемішуємо.
  • Ліпимо з фаршу кульки, і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Для зручності при смаженні, рекомендується заздалегідь залишити кульки в морозилці на 30 хвилин, так вони будуть міцнішими.
  • Смажимо на сковороді з соняшниковою олією по 4-5 хвилин з кожного боку.
Дивіться також:  Як варити квасолю червону з замочуванням
Прокрутка до верху