Бутерброди на святковий стіл — 29 рецептів та ідей на швидку руку

Щоб приготувати смачні і красиві бутерброди на святковий стіл, не потрібно витрачати багато часу. Підібравши правильні рецепти, всього за кілька хвилин вдасться спорудити закуску, яка підкорить гостей і своїм цікавим смаком, і гарним дизайном. Це і рибні варіанти, і гарячі, і бутерброди з ікрою, і деякі інші.

Бутерброди на святковий стіл з рибою

У роздумах про те, з чим зробити бутерброди на святковий стіл, в першу чергу на розум зазвичай приходить риба. Найчастіше для закуски використовуються консерви з такого продукту або засолені благородні сорти рибки.

Простий рецепт бутербродами зі шпротами і часником

Інгредієнти: 8-9 скибочок «Бородінського» хліба, 2 великі ложки майонезу, банку шпротів в олії, заздалегідь 2 варених яйця, зелену цибулю, свіжий часник, мариновані огірки.

  • Хліб обсмажується з обох сторін на сковорідці без масла. Далі ще гарячі шматочки за смаком натираються свіжими часниковими зубками.
  • Майонез змішується з подрібненою зеленою цибулею і намазується на хлібні скибочки.
  • Зверху труться яйця. Можна використовувати і перепелині.
  • Залишилося викласти на кожен бутерброд по рибці і платівці маринованого огірка.

Такі бутерброди зі шпротами відмінно доповнять і звичайний повсякденний обід.

З лососем і вершковим сиром

Інгредієнти: 220 г слабосоленого лосося, скибочки житнього хліба, 140 г вершкового сиру, часточка часнику, 60 г зелених оливок (можна вибирати продукт з сиром), 1 мал. л. соку лайма, пучок різної свіжої зелені.

  • Скибочки житнього хліба змазують вершковим сиром.
  • Зверху викладаються довгі тонкі шматочки риби і оливки, нарізані кружечками.
  • У мисці змішується залишився сир з часником і соком лайма. По ложечці вершкової маси викладається поверх рибних скибочок.

Готові бутерброди прикрашаються подрібненою зеленню.

З консервованим тунцем, огірком і яйцями

Склад продуктів: 9-10 скибочок батона, банку консервованого тунця, 80 г крем-сиру, 2 варених яйця, свіжий огірок, сіль, сухий часник.

  • Хлібні скибочки обсмажуються без масла. Для цієї мети можна використовувати сковорідку-гриль. У підсумку шматочки повинні вийти рум’яними.
  • Тунець розминається виделкою, змішується з тертими яйцями, мініатюрними кубиками свіжого огірка і сухим часником. Туди ж відправляється крем-сир. При необхідності масу можна посолити за смаком.
  • Обсмажений хліб покривається готової рибної «намазкой». Замість м’якого сиру можна використовувати звичайний густий майонез.

Прикрашаються бутерброди оливками, черрі або зеленню.

Бутерброди з червоною малосоленой рибою і лимоном

Інгредієнти: половина лимона, батон, 80 г вершкового масла, 130 г малосоленой сьомги.

  • Білий хліб нарізається тонкими шматочками. Можна використовувати формочки для печива і зробити його скибочки фігурними.
  • Отримані заготовки змащуються розм’якшеним вершковим маслом.
  • Лимон добре миється і обробляється жорсткою щіткою, після чого нарізають найтоншими шматочками. З них обов’язково потрібно вибрати кісточки. Скибочки укладають поверх масла на хліб.
  • Далі розташовуються рибні шматочки. Так як бутерброди призначаються для святкового столу, то тонкі смужки сьомги варто загорнути рулетом, оформивши мініатюрні трояндочки.

Закуска готова викласти на плоске блюдо і прикрашають свіжою петрушкою.

З оселедцем

Інгредієнти: півкіло слабосоленої оселедця, 120 г жирного масла, 90 г свіжого зеленого лука, буханець житнього хліба.

  • Хліб нарізають рівними, акуратними скибочками. Їх товщина повинна вийти не більше 0,8 див.
  • Заготовки підсушуються в духовці до рум’яності. Можна обсмажувати хліб і на сковорідці, але це додасть страві зайвого жиру.
  • Рум’яна сторона скибочкою змащують розм’якшеним вершковим маслом.
  • Філе оселедця нарізати тонкими довгими смужками, після чого вони укладаються на хліб.
  • Цибулю дрібно рубається.

Зеленню щедро сиплються вже готові бутерброди з оселедцем.

З сирно-сметанною пастою і червоною рибою

Інгредієнти: 130 г солоної червоної риби, половина французького багета, половина лимона, 4 ст. л. густої сметани, 60 г плавленого сиру, зелень кропу.

  • Багет нарізати невеликими скибочками. Їх товщина повинна бути не більше 1 див.
  • Сир змішується зі сметаною.
  • Лимон ретельно миється, після чого ріжеться спочатку кружечками, а потім – четвертинками.
  • Червона риба подрібнюється невеликими довгими шматочками, які загортаються у вигляді трояндочок.
  • Сирно-сметанна паста намазується на скибочки свіжого багета. Зверху розташовуються рибні трояндочки і четвертинки цитрусового.

Прикрашається закуска гілками свіжого кропу.

З оселедцем і плавленим сиром на святковий стіл

Інгредієнти: 120 г плавленого вершкового сиру, середня морква, легкий майонез, 40 г вершкового масла, 120 г оселедця малосольною, чорний хліб.

  • Морква попередньо відварюється до м’якості, після чого подрібнюється за допомогою терки з самими маленькими отворами.
  • Таким же чином мельчится і плавлений сир. Але зручніше використовувати його м’який варіант з пластикових ванночок.
  • Рибне філе нарізають мініатюрними кубиками.
  • В одній посуді змішуються всі підготовлені інгредієнти. До них відправляється розм’якшене масло і невелика кількість майонезу. У мисці повинна вийти густа паста.
  • Сумішшю змащуються тонкі шматочки чорного хліба. За бажанням можна заздалегідь злегка підсушити їх на сухій сковороді.

Прикрашається закуска пір’ям зеленого лука.

Святкова закуска з сьомгою і вершковим сиром

Інгредієнти: свіжий багет, 230 г солоної сьомги, 230 г м’якого вершкового сиру зі спеціями, міцний свіжий огірок.

  • Довгий батон нарізати середніми шматочками. Дуже зручно купувати вже нарізний багет.
  • Кожен хлібний шматочок рясно змащують сиром. Спеції в нього можна додати самостійно за своїм смаком.
  • Риба нарізається тонкими довгими пластинками і згортається в трояндочку. В її серединку вставляється шматочок огірка, складеного таким же чином.

Готові бутерброди з сьомгою відразу ж подаються гостям.

Дивіться також:  Курячий рулет з желатином в харчовій плівці – 5 покрокових рецептів

Бутерброди з сардиной, томатами і твердим сиром

Інгредієнти: 80 г сиру, 8-9 шматочків білого хліба, сухий часник, 260 г сардини в маслі, великий соковитий помідор, трохи майонезу.

  • Рибні консерви з невеликою кількістю масла розминаються в маленькій тарілці. Попередньо з них потрібно видалити всі кістки.
  • У рибну масу додається сухий часник, дрібно тертий сир і трохи майонезу, щоб суміш не була сухою. За смаком можна і досолити «намазки».
  • Білий хліб нарізати середніми скибочками, підсушується на сковорідці, після чого покривається підготовленої рибною масою.

На кожен бутерброд готовий викладається по скибочці томату.

З оселедцем і ківі

Інгредієнти: стиглий ківі, 3-4 скибочки хліба з насінням, 80 г оселедця в олії, 1 ст. л. майонезу.

  • Хліб ріжеться на трикутні пластинки.
  • Кожен шматочок змивається невеликою кількістю майонезу. По смаку в соус можна додати сухий або свіжий часник.
  • На кожен бутерброд викладається по 2-3 шматочки оселедця.
  • Збоку розташовуються скибочки свіжого ківі.

Закуска подається до столу відразу після приготування. Можна прикрасити її полуколечками маринованої цибулі.

Гарячі бутерброди

Різноманітні гарячі бутерброди — відмінний варіант перекусу на час, поки очікується головне святкове блюдо. Вони не дадуть гостям зголодніти, а господині дозволять в повній мірі проявити свою кулінарну фантазію.

Як приготувати зі шпротами в духовці?

Інгредієнти: стандартна банку шпротів, 7-8 скибочок батона, 90 г сиру, 70 г сметани, 2 часникові зубчики, сіль.

  • В миску зі сметаною додається роздавлений часник і сіль за смаком. Замість цього молочного продукту допускається використовувати і будь-майонез.
  • Скибочки білого хліба намазуються соусом і відразу розподіляються по формі для запікання.
  • На кожну заготовку викладається кілька рибок.
  • Зверху скибочки рясно посипаються тертим сиром.
  • Бутерброди готуються в духовці 8-9 хвилин при високій температурі.

Як тільки розплавиться сир, закуску можна відразу подавати до столу.

Рецепт приготування по-французьки

Інгредієнти: 4 скибки білого хліба, 170 мл жирного молока, 2 великих яйця, 1 шт. цибулі-порею, 90 г сиру, сіль, прованські трави.

  • Яйця збиваються з молоком, з’єднуються з травами і солятся.
  • В отриману суміш умочують хлібні скибочки. Вони повинні просочитися апетитною рідиною з двох сторін.
  • Лук ріжеться найтоншими кільцями, сир крупно треться.
  • Просочений яєчно-молочною сумішшю хліб викласти на деко.
  • Зверху він покривається цибулею і тертим сиром.

Запікається закуска в гарячій духовці 12-14 хвилин.

Варіант на швидку руку з помідорами і беконом

Інгредієнти: 4 шматка мультизернового хліба, 4 мал. л. діжонської гірчиці, 12 часточок томату, 8 скибочок бекону, ¾ склянки тертого сиру.

  • Хлібні шматочки викладають на лист і обсмажують при включеній функції «гриль» по парі хвилин з обох сторін.
  • Далі рум’яні скибочки змащуються гірчицею, на них викладається по 2 шматочки бекону і по 3 часточки помідора.
  • Зверху заготовки посипаються сиром.

Бутерброди смажаться під грилем ще 3 хвилини з одного боку. Подаються до столу відразу ж.

З курячим філе

Інгредієнти: цілий батон, великий томат, 2 варених яйця, половинка курячого філе, 80 г сиру, 2 часникового зубчики, сіль.


  • Помідор і охолоджені яйця мельчатся кубиками.
  • Куряче філе спочатку відварюється до готовності (у солоній воді), остуджується, після чого довільно нарізати.
  • Батон ріжеться нетовстими скибочками.
  • Продукти, підготовлені в першому і другому кроках, змішуються. До них додається роздавлений часник, дрібно тертий сир, а при необхідності, ще й сіль.
  • Отримана маса намазується на хлібні шматочки.
  • Скибочки з начинкою викладаються на деко, застелене пергаментом.

Закуска запікається при високій температурі 12-14 хвилин.

Готуємо на сковороді з цибулею і яйцем

Інгредієнти: 240 г білого хліба, велике яйце, середня ріпчаста цибулина, 5-6 гілочок свіжого кропу, рафінована олія, мелений перець, сіль.

  • Батон ріжеться невеликими шматочками. Їх оптимальна товщина — 1 див.
  • Цибулина чиститься, ріжеться мініатюрними шматочками.
  • Яйце злегка збивається виделкою. Його складові повинні з’єднатися.
  • У суміш додається рубаний лук, подрібнений кріп, сіль, мелений перець. Для таких бутербродів можна сміливо вибирати і будь-які інші спеції.
  • Начинка вийшла ложкою викладається на підготовлені хлібні шматочки і злегка притискають.
  • Заготовки відправляються в сковорідку з розігрітою олією. Спочатку вони розташовуються начинкою вниз, потім перевертаються. З кожної сторони на шматочках повинна з’явитися апетитна рум’яна кірочка.

Закуска готова викласти на серветки з паперу, щоб вони увібрали зайвий жир, після чого відразу ж подається до столу.

З болгарським перцем і грибами

Інгредієнти: багет, ріпчаста цибулина, по 1 шт. червоного і жовтого болгарського перцю, 230 г свіжих печериць, часник за смаком, сіль, масло оливи.

  • Багет ріжеться скибочками середньої товщини. Його необхідно з обох боків обсмажити на невеликій кількості оливкової олії до рум’яного кольору, після чого, за смаком натерти свіжим часником.
  • У сковорідку додається ще трохи олії і на ньому смажаться дрібні кубики цибулі, солодкого перцю двох кольорів та свіжих грибів. Ця маса солиться за смаком.
  • Ще гарячою начинка викладається на рум’яні хлібні шматочки.

Закуска відразу ж подається до столу, поки вона ще не встигла охолонути. Можна прикрасити скибочки з начинкою свіжої або сушеної зеленню.

З фаршем на сковороді

Інгредієнти: півкіло змішаного фаршу (краще всього — свинина+яловичина), свіжа морква, велике яйце, ріпчаста цибулина, батон білого хліба, сіль, спеції.

  • Заявлені в рецепті овочі миють, чистяться і довільно подрібнюються. Можна використовувати для цієї мети блендер.
  • Отримана маса з’єднується з фаршем. Туди ж відправляється сире яйце, вибрані спеції і сіль.
  • У підсумку виходить досить густа суміш. Якщо фарш буде рідкуватим, то він не закріпиться на майбутніх бутербродах.
  • Сковорідка з невеликою кількістю рафінованої олії ставиться розігріватися на плиту.
  • В цей час білий хліб нарізається нетовстими скибочками. На кожен шматочок намазується підготовлений м’ясний фарш з овочами.
  • Як тільки жир достатньо прогріється, в нього опускаються майбутні бутерброди. Вони повинні розташовуватися на сковорідці начинкою вниз.
  • Обсмажується закуска в такому вигляді 4-6 хвилин.
  • Далі можна підрум’янити бутерброди і з другої сторони, але це додасть їм зайвого жиру.
Дивіться також:  Холодець з індички – 8 рецептів приготування

Готову закуску смачно їсти не тільки в гарячій, але і в холодному вигляді.

Бутерброди з печінкою тріски

З такими простими бутербродами довго возитися точно не доведеться. Досить відкрити банку з консервами і нанести апетитну масу на хліб. Удосконалити смак закуски допоможуть різноманітні додаткові компоненти.

Найпростіший рецепт

Інгредієнти: 230 г консервів, 1 ст. л. майонезу, пучок зеленого цибулі, сухий часник, 6-8 скибочок білого тостового хліба.

  • Якщо ніяких додаткових інгредієнтів під рукою не виявилося, то смачні бутерброди вдасться приготувати навіть без них. Для цього хліб позбавляється від скоринки і злегка підсмажується в тостері або на сковорідці без масла. За бажанням його шматочках можна надати оригінальний вигляд з допомогою формочок для печива.
  • Вміст банки з рибними консервами перекладається в миску. Печінка тріски розминається виделкою до консистенції паштету. Сюди ж додається сухий часник, майонез за смаком.
  • Отримана маса намазується на рум’яні хлібні шматочки.

Зверху готові бутерброди посипаються подрібненою цибулею.

Варіант бутербродів з помідорами

Інгредієнти: 180 г білого хліба, великий м’ясистий помідор, рафінована олія, 160 г консервованої печінки тріски, кухонна сіль, свіжий кріп.

  • Хліб нарізати акуратними трикутниками. За бажанням з нього можна зрізати скоринку.
  • Шматочки обсмажують з двох сторін на невеликому кількості рафінованої олії. Вони повинні стати апетитно рум’яними.
  • З консервів зливається більша частина масла, після чого вони виделкою розминаються до стану паштету. Якщо в результаті залишилося занадто мало рідини, і маса виявилася сухуватою, можна додати до нього майонез. За смаком начинка досаливается.
  • Помідор миється і нарізається тонкими скибочками.
  • Рум’яні хлібні шматочки покриваються рибною масою. Начинка на них акуратно приминається.
  • Зверху розкладаються тонкі шматочки свіжого томату. Їх також можна присипати сіллю.

Залишається прикрасити бутерброди свіжим кропом і відразу подавати до столу.

Оригінальна закуска з печінкою тріски і апельсинами

Інгредієнти: 7-8 скибочки багета, 130 г печінки тріски, 40 г сиру, велике яйце, 2 ст. л. легкого майонезу, великий апельсин, 2 ст. л. подрібненої лимонної цедри, щіпка солодкої паприки, сіль, зубок часнику.

  • Спочатку багет нарізати нетовстими шматочками, після чого підсушується в духовці або на сухій сковороді до рум’яного кольору.
  • Яйце вариться в окропі 3 хвилини, далі довільно подрібнюється і з’єднується з дрібно тертим сиром.
  • Рибні консерви витягуються з банки і гарненько розминаються виделкою з невеликою кількістю масла.
  • Від апельсина буде використовуватися тільки м’якоть без перегородок. Зручно витягувати її з шматочків маленькою ложкою.
  • Печінка тріски змішується з усіма продуктами, підготовленими у попередніх кроках. У масу додається лимонна цедра, роздавлений часник і сіль за смаком.
  • Одержаний паштет викладається на рум’яні хлібні скибочки. Зверху начинка злегка присипається меленою паприкою.

Перед подачею гостям бутерброди потрібно злегка охолодити.

З яйцем і печінкою тріски

Інгредієнти: 230 г консервів, 4 великих яйця, 90 г сиру і стільки ж майонезу, 12-14 хлібних скибочок (білих), сіль, часник за смаком.

  • Яйця потрібно зварити круто. Коли продукт охолоне, він дрібно треться.
  • Аналогічним образом подрібнюється і сир.
  • За раніше підготовленими інгредієнтами змішується печінка тріски. З неї потрібно злити зайве масло, а саму консерву розім’яти виделкою.
  • Маса заправляється майонезом, за смаком солиться. До неї додається роздавлений часник.
  • Хліб можна використовувати м’яким або ж злегка підсушити його в духовці.
  • На білі скибочки викладається начинка вийшла.

Закуска готова відразу ж подається гостям.

З огірком і печінкою тріски

Інгредієнти: батон, стандартна банка консервів в олії, 1 кислий і 1 свіжий огірок, 60 г сиру, зелень, свіжий часник.

  • Батон нарізати середніми шматочками і однією стороною обсмажується на сухій сковорідці.
  • Ще теплими скибочки натираються часником.
  • Далі рум’яна сторона сбрызгивается маслом від печінки тріски, посипається подрібненою зеленню і тертим сиром.
  • Зверху розкладаються розім’яті виделкою консерви і розсипаються кубики кислого огірка.

Залишилося прикрасити готові бутерброди кружечками свіжих огірків.

З ікрою

Бутерброди з ікрою — часті гості святкового столу. Для їх приготування можна використовувати як дорогий червоний лососевий продукт, так і, наприклад, не менш смачну бюджетну ікру мойви.

Класичні бутерброди з червоною ікрою

Інгредієнти: свіжий багет, 140 г червоної ікри, 70 г жирного масла.

  • Багет ріжеться на 15 тонких шматочків.
  • Кожен скибочку рясно змащують розм’якшеним вершковим маслом.
  • Зверху рівномірно розподіляється маленькою ложкою червона ікра. Поряд можна розташувати по листочку свіжої зелені або будь-який інший інгредієнт для прикраси.

Готові бутерброди з червоною ікрою відразу подаються гостям.

Як приготувати з ікрою мойви?

Інгредієнти: 320 г ікри мойви, половинка білої цибулини, цілий свіжий багет, 4 великі ложки рафінованої олії, 1 мал. ложка бальзамічного оцту (білого), дрібна сіль.

Дивіться також:  Філе минтая в клярі — 8 рецептів приготування

  • Якщо ікра з рідиною, то першим ділом вона викладається в сито.
  • Далі продукт перекладається в зручну чашу для збивання і починає оброблятися блендером. Потроху в масу підливається рафінована олія. Коли вся рідина закінчиться, ікра сбрызгивается бальзамічним оцтом.
  • Цибулю потрібно вибирати соковитий і солодкий. Він ріжеться самими мінімальними кубиками, після чого відправляється до ікри. Триває збивання маси вже з шматочками овочів. На цьому етапі можна досолити її за смаком.
  • Вийшла пишна суміш накривається плівкою і ставимо в холодильник охолоджуватися.
  • Шматочки багета злегка підсушуються на сухій сковорідці, щоб на них утворилася рум’яна кірочка.
  • Далі хлібні скибочки змащуються охолодженої начинкою.

Бутерброди з ікрою мойви потрібно готувати безпосередньо перед подачею, щоб багет не встиг розмокнути.

Оригінальні міні-бутерброди з червоною ікрою

Інгредієнти: багет, 80 г червоної ікри, невелика баночка вершкового сиру, 2 стиглих м’яких ківі.

  • Багет нарізати середніми скибочками, позбавляється від скоринки.
  • За допомогою ножа вершковий сир намазується на підготовлені хлібні шматочки. Можна вибирати продукт з часником та зеленню.
  • Ківі позбавляється від шкірки і нарізати дуже маленькими кубиками.
  • На одну половинку хлібного шматочки, змащеного сиром, викладається ікра, а на іншу – нарізані фрукти.

За бажанням готові бутерброди прикрашаються зеленою цибулею.

З чорною ікрою

Інгредієнти: 90 г ікри, цілий багет, 60 г масла вершкового, міцний свіжий огірок, 90 г слабосоленої червоної риби (краще всього — лосося).

  • Багет нарізати середніми шматочками. Якщо планується зробити більш корисний варіант закуски, то замість білого хліба можна брати житній.
  • Олію заздалегідь витягується з холодильника. Розм’якшеним продуктом змащуються підготовлені хлібні шматочки.
  • На кожну скибочку (посередині) викладається по довгому тонкому шматочку червоної риби. З одного боку хліб, що залишився порожнім, покривається чорною ікрою. А з іншого – посипається дрібними кубиками свіжого огірка.

Щоб додати такому бутерброду яскравості, можна використовувати половинки чері.

З ікрою і кількою

Інгредієнти: половинка чорного тостового хліба, 180 г філе кільки, 90 г червоної ікри, половинка моркви, половинка буряків, маленька червона цибулина, майонез, свіжа петрушка.

  • Коренеплоди відварюються до м’якості, чистяться, ріжуться мініатюрними шматочками. Цибуля рубається тонкими полуколечками.
  • Хліб нарізати середніми скибочками і підсушується в духовці.
  • Коли тости охолонуть, вони змащуються майонезом.
  • Спочатку на хліб шматочки висипаються коренеплодів, потім викладаються кубики філе кільки і червона ікра.

Прикрашається закуска цибульними полуколечками і петрушкою.

Сендвічі з ковбасою

Такі сендвічі є дуже простим і швидким стравою. Але деякі оригінальні варіанти цілком підійдуть навіть для святкового столу. Особливо, якщо подбати про незвичайному оформленні та подачі.

Простий варіант з салямі і маринованими огірками

Інгредієнти: 7-9 скибочок білого м’якого хліба, 80 г салямі, 2 томата, 2 маринованих огірка, 130 г будь-якого сиру, 2 великі ложки кетчупу і майонезу.

  • Ковбаса нарізати невеликими кубиками.
  • Таким же чином мельчатся огірки. З них зливається виділився розсіл.
  • Помідори шинкують довільними шматочками.
  • У пиалке з’єднуються всі підготовлені компоненти, заправляють майонезом. При необхідності начинку можна підсолити.
  • На промаслений лист викладаються шматочки хліба, щедро змащені кетчупом.
  • Поверх соусу з помідорів розподіляється начинка. Її потрібно додавати на кожен шматочок у великій кількості.
  • Зверху майбутні бутерброди рясно посипаються тертим сиром.

Закуска запікається до повного розплавлення сиру і рум’яності нижній частині хліба.

Готуємо «сонечка» на ковбасної подушці

Інгредієнти: 130 г якісної вареної ковбаси, батон, маслини без кісточок, свіжа зелень, помідори черрі, вершкове масло.

  • Хліб нарізати шматочками середньої товщини. З кожного скибочки вирізаються рівні кружечки.
  • Хлібні заготовки покриваються розм’якшеним вершковим маслом. Зверху на них кладуть кружальця ковбаси.
  • Тепер потрібно прикрасити бутерброди апетитними сонечками. Вони викладаються з половинки чері та шматочків маслин. Помідор буде зображувати тіло жука, половинка маслини — голову, а з решти її частини вирізаються лапки, ріжки та інші деталі.

Закуска готова оформляється свіжою зеленню і подається до столу.

Як приготувати святкові бутерброди на шпажках?

Канапе — міні-бутерброди для святкового столу, які можна готувати практично з будь-якими інгредієнтами. Вибрані продукти викладаються на шматочки хліба шарами і закріплюються шпажками. Зазвичай до складу начинки для таких бутербродів входить яке-небудь м’ясо, сир і свіжі або мариновані овочі. Рецептів обговорюваних закусок величезна безліч.

  • Міні-бутерброди «Море». Готується таке блюдо швидко і просто. З білого хліба вирізаються мініатюрні кружечки, які змащуються м’яким вершковим сиром. Огірок нарізати овалами, кожен з яких складається колечком, що імітує парус. Всередину огіркових заготовок вставляється креветка варена. Вся конструкція закріплюється на хлібі шпажкою.
  • Канапе «Кораблики». З чорного хліба вирізати заготовки у вигляді човна. На них укладаються шматочки ковбаси і свіжого або солоного огірка такої ж форми. Сир нарізати прямокутниками більшого і меншого розміру. З двох різних сирних шматочків формується вітрило, який закріплюється на хлібі зубочисткою. На кінець шпажки можна надіти трикутник з солодкого болгарського перцю.
  • Закуска «Атлантида». З житнього хліба вирізається основа — мініатюрні квадрати. Вони рум’яняться з обох боків на олії оливи. Зверху укладаються шматочки слабосоленої сьомги такого ж розміру. Вершковий м’який сир змішують із зеленню і ложкою укладається поверх риби. Залишилося проткнути всю конструкцію шпажкою і нанизати на неї варене перепелине яйце.
Прокрутка до верху