Коли хочеться влаштувати сніданок смачний, ситний, і в той же час не витрачати на його приготування багато часу, на допомогу прийдуть бутерброди з авокадо. Цей фрукт — давно не екзотика для слов’янської кухні, і канапе з ним набагато корисніше, ніж звичні бутерброди з маслом і ковбасою.
Бутерброди з авокадо і червоною рибою
Така страва добре як для рядового перекусу, так і для святкового застілля. Його гості з’їдять в першу чергу і з великим задоволенням: авокадо чудово гармоніює з червоною рибою, наприклад, з сьомгою.
Які інгредієнти знадобляться?
- Хліб – 600 грамів. Найкраще підходять для цієї мети багет, батон або легкий хліб. Це стосується і багатьох інших рецептів;4
- слабосолона сьомга – візьмемо теж 600 грамів;
- авокадо – такий же обсяг;
- плавлений вершковий сирок – вистачить 200 грамів;
- вершкове масло – достатньо 100 грамів;
- лимон.
Батон (або багет) ріжемо навскоси. Повинні вийти нетовсті овальні скибки.
М’яким вершковим маслом змащуємо кожен овал з одного боку. Не варто робити масляний шар товстим.
Тепер можна викласти все на блюдо і півхвилини потримати в мікрохвильовій печі на повній потужності. Чи недовго підсушити у гарячій духовці. Втім, взагалі обійтися без «термообробки» — також хороший варіант.
Видавлюємо в чашу блендера сік з цитруса, туди ж кладемо вершковий сир і м’якоть авокадо. Включаємо прилад, щоб отримати своєрідну пасту.
Намазуємо пастою кожен кусень, покриваючи нею масло. Зверху викладаємо сьомгу, заздалегідь порізавши її акуратними тонкими пластинками.
Прикрашаємо бутерброди з червоною рибою і авокадо маслинами або лимонними скибочками. Сніданок готовий!
Такі канапе чудово доповнять ошатний фуршетний стіл. З ними дуже приємно смакувати біле вино або шампанське.
Готуємо з часником
Якщо вам відразу після сніданку не потрібно бігти на роботу або навчання, поласуйте бутербродами з авокадо і часником.
Для них потрібні продукти:
- тостерний хліб – візьмемо 10 скибочок;
- авокадо – не менше 400 грамів;
- сік лимона – приблизно 20 грамів цілком достатньо;
- часник – три зубки;
- сіль – щіпки вистачить;
- оливкова олія – обмежимося 60 мл
Хліб злегка обсмажуємо в олії на сковороді. Можна підсушити скибки в духовці, але тоді потрібно попередньо як слід збризнути їх маслом.
Готові порції розміщуємо на серветках – нехай піде зайвий жир і хліб охолоне.
В цей час займаємося авокадо. Чистимо, звільняємо від кісточки. Отриману м’якоть можна обробити за бажанням двома способами – розім’яти виделкою, або подрібнити блендером.
В м’якоть додаємо часник (пройшов через часникодавку), цитрусовий сік і сіль. І знову перемішуємо. Тепер складом можна мазати тости.
Такі бутерброди здатні виступати не тільки в якості основного блюда, але і «фундаментом» для інших основ. Якщо, наприклад, покласти зверху шматочки бекону, оселедця або шпроти, вийде новий смак.
З додаванням сиру
Бутерброди з сиром для нас не дивина. Незвичайними вони стають, якщо з’єднати сир з авокадо.
Будемо готувати закуску з:
- сиру (візьмемо «Рікотта») – 200 грамів;
- м’якоті стиглого авокадо — такого ж обсягу;
- майонезу – вистачить 100 грамів;
- часнику – хоча б пари зубков;
- винного оцту – достатньо 20 грамів;
- ядер горіхів (які любите і знайдете на кухні) або насіння, або кунжуту – 50-ти грамів;
- хліба (на цей раз потрібен житній) – не менше 300 грамів;
- спецій – які віддаєте перевагу;
- рослинного масла (рафінованої соняшникової, а ще краще оливкової);
- зелені, часточок лимона – для декору.
Спочатку займемося хлібом. Ділимо його на шматочки, кожен приправляємо спеціями і кропим рослинним маслом. Тости потрібно підсушити. Для цього підійде все – сковорода, духовка, тостер.
Відправляємо В блендер всі інгредієнти – сир, м’якоть авокадо, часник, насіння або горіхи). Включаємо прилад і досягаємо стану своєрідного крему, заправляємо майонезом, присмачую сіллю, приправами. Не забудемо і про оцет.
Отриманою масою з авокадо і сиром покриваємо кожен житній тост. Послужать прикрасою шматочки лимона і зелень.
Сендвічі з куркою і авокадо
Тартинки з авокадо в поєднанні з копченою курятиною зроблять перекус чудовим, і піднімуть настрій.
Що знадобиться для їх приготування?
- копчене м’ясо курки – візьмемо 200 грамів;
- рукола – жменя;
- помідори – достатньо половини плоду;
- майонез;
- гірчиця (французька взагалі ідеально);
- хліб – чотири скибочки.
Спочатку беремося за хліб. Два тосту покриваємо майонезом, що залишилися, змащуємо гірчицею.
Вимиваємо і підсушуємо рукколу, щоб вода не стікала.
На майонез викладаємо «подушку» з руколи. Нагору йде курятина (ми заздалегідь розділили м’ясо на тонкі пластинки). На м’ясо лягають настільки ж тонкі помідорні часточки. На них – шматочки авокадо.
Залишилося «побудувати» сендвічі, накривши це пишність хлібом з гірчицею. Природно, гірчичним шаром всередину.
Рецепт приготування з яйцем-пашот
Для подібного канапе яйця готуються особливим чином: їх обережно, щоб не пошкодити жовток, розбивають у киплячу воду, отримуючи через пару хвилин щось на кшталт квітки з жовтою серединкою і мереживом білкових пелюсток. Спробуємо і ми зробити такі тартинки з молоком і яйцем.
Знадобиться наступний набір продуктів:
- хліб – візьмемо шість скибочок;
- салатні листя – таку ж кількість;
- м’якоть авокадо – не менше 300 грамів;
- сік лимона – хоча б пара чайних ложок;
- йогурт (але тільки несолодкий) – вистачить 20 грамів;
- сіль і мелений чорний перець – розраховуйте на свій розсуд.
М’якоть авокадо переробляємо в блендері. Потім додаємо до неї сік цитруса і йогурт. Залишається перетворити все це в пишну масу – за допомогою все того ж блендера.
Хліб підсушуємо в тостері (хоча можна цього і не робити). Салат вимиваємо і підсушуємо – зайва волога в цьому рецепті не потрібна.
Покриваємо отриманою сумішшю тости. Потім «ховаємо» її під салатними листям. Зверху будуть красуватися яйця. Як їх зробити, написано вище.
Тепер тартинки готові.
Бутерброди з пастою авокадо
Є один рецепт для приготування бутербродів досить пікантною пісної пасти з авокадо.
Необхідний наступний склад інгредієнтів:
- авокадо, стиглий і соковитий – одна штука;
- цибульна головка – теж одна;
- оливкова олія – не менше однієї столової ложки;
- сік лимона – вистачить чайної ложки;
- сіль і чорний мелений перець – орієнтуйтеся на свій смак;
- зелень – робіть, як і з сіллю.
Таку кількість продуктів розрахована на шість хлібних скибочок. Хліб знадобиться білий.
Авокадо, як завжди, звільняємо від шкірки і кісточки. Цибулю шаткуємо як можна дрібніше. Скористаємося блендером: в його чашу поміщаємо фруктову м’якоть і цибульну нарізку. Виливаємо туди ж сік цитруса і масло. Присмачую складу сіллю і перцем. Не забуваємо покласти в чашу блендера зелень.
Залишилося перетворити всі складові в красиве пюре і намазати їм хліб. Підсушувати його попередньо, чи ні – вибір за вами.