Бутерброди з авокадо – 6 рецептів приготування

Коли хочеться влаштувати сніданок смачний, ситний, і в той же час не витрачати на його приготування багато часу, на допомогу прийдуть бутерброди з авокадо. Цей фрукт — давно не екзотика для слов’янської кухні, і канапе з ним набагато корисніше, ніж звичні бутерброди з маслом і ковбасою.

Бутерброди з авокадо і червоною рибою

Така страва добре як для рядового перекусу, так і для святкового застілля. Його гості з’їдять в першу чергу і з великим задоволенням: авокадо чудово гармоніює з червоною рибою, наприклад, з сьомгою.

Які інгредієнти знадобляться?

  • Хліб – 600 грамів. Найкраще підходять для цієї мети багет, батон або легкий хліб. Це стосується і багатьох інших рецептів;4
  • слабосолона сьомга – візьмемо теж 600 грамів;
  • авокадо – такий же обсяг;
  • плавлений вершковий сирок – вистачить 200 грамів;
  • вершкове масло – достатньо 100 грамів;
  • лимон.

Батон (або багет) ріжемо навскоси. Повинні вийти нетовсті овальні скибки.

М’яким вершковим маслом змащуємо кожен овал з одного боку. Не варто робити масляний шар товстим.

Тепер можна викласти все на блюдо і півхвилини потримати в мікрохвильовій печі на повній потужності. Чи недовго підсушити у гарячій духовці. Втім, взагалі обійтися без «термообробки» — також хороший варіант.

Видавлюємо в чашу блендера сік з цитруса, туди ж кладемо вершковий сир і м’якоть авокадо. Включаємо прилад, щоб отримати своєрідну пасту.

Намазуємо пастою кожен кусень, покриваючи нею масло. Зверху викладаємо сьомгу, заздалегідь порізавши її акуратними тонкими пластинками.

Прикрашаємо бутерброди з червоною рибою і авокадо маслинами або лимонними скибочками. Сніданок готовий!

Такі канапе чудово доповнять ошатний фуршетний стіл. З ними дуже приємно смакувати біле вино або шампанське.

Дивіться також:  Як варити пельмені в каструлі — 3 смачних і правильних рецепта

Готуємо з часником

Якщо вам відразу після сніданку не потрібно бігти на роботу або навчання, поласуйте бутербродами з авокадо і часником.

Для них потрібні продукти:

  • тостерний хліб – візьмемо 10 скибочок;
  • авокадо – не менше 400 грамів;
  • сік лимона – приблизно 20 грамів цілком достатньо;
  • часник – три зубки;
  • сіль – щіпки вистачить;
  • оливкова олія – обмежимося 60 мл

Хліб злегка обсмажуємо в олії на сковороді. Можна підсушити скибки в духовці, але тоді потрібно попередньо як слід збризнути їх маслом.

Готові порції розміщуємо на серветках – нехай піде зайвий жир і хліб охолоне.

В цей час займаємося авокадо. Чистимо, звільняємо від кісточки. Отриману м’якоть можна обробити за бажанням двома способами – розім’яти виделкою, або подрібнити блендером.

В м’якоть додаємо часник (пройшов через часникодавку), цитрусовий сік і сіль. І знову перемішуємо. Тепер складом можна мазати тости.

Такі бутерброди здатні виступати не тільки в якості основного блюда, але і «фундаментом» для інших основ. Якщо, наприклад, покласти зверху шматочки бекону, оселедця або шпроти, вийде новий смак.

З додаванням сиру

Бутерброди з сиром для нас не дивина. Незвичайними вони стають, якщо з’єднати сир з авокадо.

Будемо готувати закуску з:

  • сиру (візьмемо «Рікотта») – 200 грамів;
  • м’якоті стиглого авокадо — такого ж обсягу;
  • майонезу – вистачить 100 грамів;
  • часнику – хоча б пари зубков;
  • винного оцту – достатньо 20 грамів;
  • ядер горіхів (які любите і знайдете на кухні) або насіння, або кунжуту – 50-ти грамів;
  • хліба (на цей раз потрібен житній) – не менше 300 грамів;
  • спецій – які віддаєте перевагу;
  • рослинного масла (рафінованої соняшникової, а ще краще оливкової);
  • зелені, часточок лимона – для декору.
Дивіться також:  Тісто без яєць – 8 рецептів приготування

Спочатку займемося хлібом. Ділимо його на шматочки, кожен приправляємо спеціями і кропим рослинним маслом. Тости потрібно підсушити. Для цього підійде все – сковорода, духовка, тостер.

Відправляємо В блендер всі інгредієнти – сир, м’якоть авокадо, часник, насіння або горіхи). Включаємо прилад і досягаємо стану своєрідного крему, заправляємо майонезом, присмачую сіллю, приправами. Не забудемо і про оцет.

Отриманою масою з авокадо і сиром покриваємо кожен житній тост. Послужать прикрасою шматочки лимона і зелень.

Сендвічі з куркою і авокадо

Тартинки з авокадо в поєднанні з копченою курятиною зроблять перекус чудовим, і піднімуть настрій.

Що знадобиться для їх приготування?

  • копчене м’ясо курки – візьмемо 200 грамів;
  • рукола – жменя;
  • помідори – достатньо половини плоду;
  • майонез;
  • гірчиця (французька взагалі ідеально);
  • хліб – чотири скибочки.

Спочатку беремося за хліб. Два тосту покриваємо майонезом, що залишилися, змащуємо гірчицею.

Вимиваємо і підсушуємо рукколу, щоб вода не стікала.

На майонез викладаємо «подушку» з руколи. Нагору йде курятина (ми заздалегідь розділили м’ясо на тонкі пластинки). На м’ясо лягають настільки ж тонкі помідорні часточки. На них – шматочки авокадо.

Залишилося «побудувати» сендвічі, накривши це пишність хлібом з гірчицею. Природно, гірчичним шаром всередину.

Рецепт приготування з яйцем-пашот

Для подібного канапе яйця готуються особливим чином: їх обережно, щоб не пошкодити жовток, розбивають у киплячу воду, отримуючи через пару хвилин щось на кшталт квітки з жовтою серединкою і мереживом білкових пелюсток. Спробуємо і ми зробити такі тартинки з молоком і яйцем.

Знадобиться наступний набір продуктів:

  • хліб – візьмемо шість скибочок;
  • салатні листя – таку ж кількість;
  • м’якоть авокадо – не менше 300 грамів;
  • сік лимона – хоча б пара чайних ложок;
  • йогурт (але тільки несолодкий) – вистачить 20 грамів;
  • сіль і мелений чорний перець – розраховуйте на свій розсуд.
Дивіться також:  Котлети по-київськи — 7 рецептів приготування

М’якоть авокадо переробляємо в блендері. Потім додаємо до неї сік цитруса і йогурт. Залишається перетворити все це в пишну масу – за допомогою все того ж блендера.

Хліб підсушуємо в тостері (хоча можна цього і не робити). Салат вимиваємо і підсушуємо – зайва волога в цьому рецепті не потрібна.

Покриваємо отриманою сумішшю тости. Потім «ховаємо» її під салатними листям. Зверху будуть красуватися яйця. Як їх зробити, написано вище.

Тепер тартинки готові.

Бутерброди з пастою авокадо

Є один рецепт для приготування бутербродів досить пікантною пісної пасти з авокадо.

Необхідний наступний склад інгредієнтів:

  • авокадо, стиглий і соковитий – одна штука;
  • цибульна головка – теж одна;
  • оливкова олія – не менше однієї столової ложки;
  • сік лимона – вистачить чайної ложки;
  • сіль і чорний мелений перець – орієнтуйтеся на свій смак;
  • зелень – робіть, як і з сіллю.

Таку кількість продуктів розрахована на шість хлібних скибочок. Хліб знадобиться білий.

Авокадо, як завжди, звільняємо від шкірки і кісточки. Цибулю шаткуємо як можна дрібніше. Скористаємося блендером: в його чашу поміщаємо фруктову м’якоть і цибульну нарізку. Виливаємо туди ж сік цитруса і масло. Присмачую складу сіллю і перцем. Не забуваємо покласти в чашу блендера зелень.

Залишилося перетворити всі складові в красиве пюре і намазати їм хліб. Підсушувати його попередньо, чи ні – вибір за вами.

Прокрутка до верху