Яскраве, апетитне, витончено оформлений делікатесне страва моментально привертає увагу гостей. Така холодна закуска ніколи не виглядає буденно, адже «червоної» риба названа не за кольором м’яса, а за її унікальним якостям і корисним властивостям. Бутерброди з червоною рибою — незмінні лідери серед різноманіття закусок, представлених на урочистих застіллях.
Бутерброди з сирним сиром і червоною рибою
Будь використовувати сорт морського або океанічного мешканця — питання не настільки важливий. Можна взяти і кету, і сьомгу, і горбушу або лосось.
Вибираємо за своїм уподобанням.
Склад продуктів:
- сир сирний — 150 г;
- батон;
- форель (або інший сорт риби) слабосолона — 300 г;
- зелень кропу.
Спосіб приготування:
- Ретельно перемішуємо сир і нарубану зелень.
- Поділяємо батон на тонкі скибки (до 1,5 см), келихом вирізаємо з нього круглі заготовки для бутербродів. Викладаємо хлібні частини у форму, застелену пекарським папером, і підсушуємо їх в духовці.
- Ділимо рибу на довгі тонкі пластини, звертаємо кожну у формі трояндочки. Остиглі тости змащуємо сирною масою, на яку «висаджуємо» витончені «бутони» з форелі. Прикрашаємо страву зеленню.
Закуска вийшла чудова. Один вид ніжного рибного м’яса віщує смачну і надзвичайно апетитну трапезу.
Святкова закуска з авокадо
Складаючи меню до свята, неодмінно включаємо в список холодних страв бутерброди з авокадо і червоною рибою. Гості будуть приємно здивовані тонким смаком цього воістину царської наїдки.
Необхідні продукти:
- тостовий хліб;
- лимон;
- сметана — 20 г;
- нарізка риби (копченої або малосольною);
- авокадо (стиглий і м’який);
- зелень, спеції.
Процес приготування:
- Плід очищаємо, поділяємо на дві частини, видаляємо кісточку. Одну половину м’якоті нарізаємо тонкими слайсами. Іншу часточку розминаємо виделкою, приправляємо рубаною зеленню та спеціями. З’єднуємо суміш зі сметаною і заважаємо до консистенції пюре.
- Нарізаємо хліб трикутниками, підсушуємо в тостері, змащуємо приготованим складом. Далі викладаємо на кожен тост пластину авокадо, потім шматочок риби. Таким способом використовуємо всі продукти.
- Збризкуємо закуску соком лимона, поливаємо залишком соусу. Периметр бічних частин страви прикрашаємо кропом.
Приготовлена закуска, виставлена на святковому столі, — найбільш затребувана. Саме її вважають за краще гості після першої традиційної чарки чи келиха.
Бутерброди з червоною рибою і вершковим сиром
Любителі японської кухні знають про прекрасну сполучуваності дарів моря і вершкового сиру. Властивості цих продуктів можна використовувати не тільки для приготування ролів або суші, але і при оформленні бутербродів з делікатесної рибою.
Склад інгредієнтів:
- сметана — 50 г;
- чорний хліб;
- сьомга — 300 г;
- полванночки вершкового сиру;
- соковитий лимон і улюблена зелень.
Технологія приготування:
- Робимо надріз вздовж хребта риби. Видаляємо кістки (дрібні і великі), знімаємо шкіру. Отримане філе нарізаємо тонкими пластами. Таким способом завжди готуємо цілу рибну тушку.
- Батон поділяємо на невеликі шматки, підсушуємо в духовці, тостері або в мікрохвильовій печі. Смак бутерброда безпосередньо залежить від правильної обробки хліба, тому стежимо, щоб скибочки ні в якому разі не підгоріли!
- З’єднуємо сметану і сир, додаємо порізану зелень, трохи солі і спеції.
- Змащуємо тости вершковим соусом, викладаємо на кожну порцію скибочки сьомги.
Приготовані бутерброди прикрашаємо залишком сметанного складу і зеленню.
Проста закуска з червоною рибою та олією
Представлений рецепт — класичний варіант смачною і апетитною закуски, яка завжди буде до місця, незалежно від приводу, по якому гості зібралися за столом.
Необхідні продукти:
- хліб;
- риба червона — 400 г;
- масло натуральне вершкове — 100 г;
- лимон, зелень.
Приготування:
- Поділяємо батон на пласти будь-якої конфігурації (прямокутники, кружечки, трикутники). Підсушуємо їх будь-яким зручним способом.
- Намазуємо на тости шар домашнього масла.
- Нарізаємо рибу пластинами, лимон — тонкими часточками.
- Викладаємо на хлібні шматки смужки розділеного філе, які прикрашаємо кружечками цитрусового плоду і зеленню.
Як мало потрібно для задоволення та святкового настрою! Лише бутерброд з маслом і скибочкою риби.
Гарячі бутерброди в духовці з червоною рибою
Відмінний спосіб побалувати себе в будній день або приготувати делікатес на святковий стіл.
Список продуктів:
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- олія оливок — 20 г;
- батон;
- листочок лавра;
- мед — 60 г;
- червона риба — 300 г;
- соус соєвий — 30 г;
- сіль, перець, кріп.
Поетапне приготування:
- Кладемо в сковороду масло оливок, тонко нашатковану півкільцями цибулю і листочок лавра. Постійно помішуючи, пасеруємо продукти 10 хв. на самому тихому вогні.
- Отримавши м’які овочі золотистого кольору, додаємо соєвий соус і мед. Через хвилину закінчуємо нагрівання. Солодкий компонент забезпечує блюдо незвичайними смаковими нотками.
- Нарізаємо скибочки хліба. Для створення яскравих відтінків смаку можна натерти скоринки тостів часником.
- Викладаємо на пласти обсмажену цибулю, розподіляючи його по всій поверхні ароматних шматочків. Накриваємо начинку тонкими смужками червоної риби.
- Трохи солимо і перчимо страву, розміщуємо на кожній порції по гілочці кропу. Викладаємо вироби на деко, запікаємо 15 хвилин (200°C).
Подаємо бутерброди з червоною рибою відразу по закінченні гарячої обробки.
Готуємо з додаванням ікри
Святкову закуску зовсім не обов’язково робити на шматочках багетів, батонів або хліба. Є прекрасний спосіб її витонченого оформлення на крекерах.
Інгредієнти страви:
- лимон;
- сир голландський — 200 г;
- зубки часнику — 2 шт.;
- майонез — 50 г;
- сьомга будь-якого засолу;
- пачка крекерів;
- баночка ікри.
Оформлення бутербродів:
- Звільняємо часник від лушпиння, подрібнюємо, змішуємо з натертим сиром і заправляємо складу свіжим майонезом.
- Беремо один крекер і змащуємо його отриманої кашкою по всьому периметру. Зверху викладаємо другий хлібець, знову наносимо часникову суміш.
- З пласта сьомги виготовляємо трояндочку, розміщуємо її в центр обробленого сухого печива, а в середину «бутона» викладаємо червону ікру.
Прикрашаємо бутерброди тонкими скибочками лимона і нарубаним кропом.
З червоною рибою і лимоном
Для справжніх гурманів затребуваність бутербродів з рибою пояснюється не великою кількістю включених інгредієнтів, а їх гармонійно сполученими смаками.
Склад продуктів:
- масло вершкове;
- слабосолона червона риба — 200 г;
- лимон;
- батон;
- зелень.
Приготування бутербродів:
- Рибне філе розрізаємо на смужки довжиною до 7 див.
- Батон поділяємо на тости і підсушуємо їх на сухій сковороді таким чином, щоб з’явилася хрустка скориночка. При цьому внутрішня частина хліба повинна залишатися м’якою.
- Остиглі хлібні пласти змащуємо свіжим маслом.
- Далі беремо шматочок риби і звертаємо його у вигляді спіралі, трохи розтягуючи в протилежні сторони. Викладаємо наші «завитки» на хліб.
- Лимон ріжемо на кружечки, потім на чверті і розміщуємо часточки на вільних від риби місцях.
Прикрашаємо страву гілочками зелені і виставляємо блюдо з бутербродами на красиво сервірований стіл.
З огірком
Для створення яскравою і привабливою закуски використовуємо молоді овочі. Зелений колір на білому тлі виглядає дуже ефектно.
Необхідні продукти:
- улюблена червона риба — 300 г;
- булка або французький багет;
- сир сирний — 200 г;
- свіжі огірки — 2 шт.;
- кріп.
Оформлення бутерброда:
- Якщо ми використовуємо багет, то нарізаємо його трохи навскоси, збільшуючи корисну площу хліба. Підрум’янюємо пласти в духовці або тостері.
- Добре моєму огірки, просушуємо їх серветками і нарізаємо дуже тонкими довгими пластинами, щоб їх можна було згорнути вдвічі.
- Подрібнюємо кріп, змішуємо з м’яким сирним сиром і отриманим складом змащуємо хрусткі хлібці.
- Поділяємо рибу на довгі пласти і формуємо з них «трояндочки». Викладаємо вдвічі згорнутий огірок на хліб з сирною масою, поруч розміщуємо рибний «квіточка», прикрашаємо блюдо кропом. Таким способом виготовляємо та інші бутерброди.
Закуска з червоної риби з додаванням огірків — результат майстерно підібраних компонентів святкової страви.
Швидка і смачна закуска з сиром Фета
Розкішна кулінарна композиція складена з грецького кисломолочного продукту і ніжного м’яса червоної риби.
Склад інгредієнтів:
- сир Фета — 200 г;
- слабосоленої лосось — 200 г;
- багет;
- оливки (без кісточок), зелень і міцний огірок для декору.
Приготування:
- Нарізаємо хліб відомим способом, підсушуємо до легкого хрускоту.
- Сир Фета поділяємо на тонкі пласти, які не розмазуємо по тостів, а викладаємо цілими шматочками на охолоджені шматки хліба. Таким прийомом ми зберігаємо форму легко крошащегося продукту.
- Рибу оформляємо тонкими смужками, звертаємо трубочками і розміщуємо на сирних пластинах.
Прикрашаємо блюдо гілочками запашної зелені і смакуємо відчуття непередаваного задоволення від приготовленої закуски.
Оригінальні бутерброди з червоною рибою і оливками
Поповнюємо скарбничку секретів «смачного» оформлення обговорюваної закуски з використанням оливок.
Необхідні продукти:
- лимон;
- хліб житній з висівками;
- чорні оливки;
- горбуша слабосолона;
- перо цибулі.
Процес приготування:
- Оливки шаткуємо кільцями, хліб нарізаємо порційними шматками, горбушу — тонкими пластинами. До речі, це легше зробити, якщо шматок риби трохи підморозити.
- Далі маємо на хлібній нарізці пласти червоного продукту, прикрашаємо їх кружечками чорних оливок і свіжим цибулею, встромляючи по одному перу в кожну порцію.
Приготовані бутерброди виглядають дуже оригінально, смачно і святково.
Закусочний гамбургер з червоною рибою і сиром
Склад інгредієнтів:
- половина огірка;
- майонез і твердий сир — 20 г;
- булочка;
- сьомга (йди інша риба) слабосолона — 70 г;
- яйце куряче;
- червона ікра.
Готуємо гамбургер:
- Очищаємо відварене круто яйце, акуратно шаткуємо кружечками. В такому ж вигляді нарізаємо соковитий овоч.
- Тісто ділимо на дві однакові частини, обробляємо свіжим майонезом, змішаним з тертим сиром.
- Формуємо гамбургер. На одну половину пампушки викладаємо кругляш яєць, зверху яких маємо шматочки нарізаною сьомги. На другій частині м’якою булочки розміщуємо тонкі пластини огірків. Залишилося з’єднати обидві хлібні половинки.
Завершальним штрихом стане шар з червоної ікри, яку викладаємо витонченої «шапочкою» апетитного гамбургера.
Святкова закуска «Червоні вітрила»
Популярні бутерброди з романтичною назвою — це не тільки прикраса столу, але і дуже ситна та поживна їжа.
Готуємо необхідні компоненти:
- сир («Російський», «Пошехонський», вершковий) — 100 г;
- майонез — 30 г;
- пісне масло;
- хліб «Бородинський»;
- риба червона — 200 г;
- зубки часнику — 2 шт.;
- помідори черрі — до 7 шт.;
- гілочки петрушки.
Процес приготування:
- Нарізаємо хліб пластами квадратної форми й обсмажуємо їх до золотистих відтінків.
- Крупно натираємо сир, з’єднайте з подрібненими зубчиками часнику і заправляємо складу свіжим майонезом. Отриманою масою змащуємо пласти хліба.
- Помідори розрізаємо на товсті кругляш. Кожну часточку нанизуємо уздовж на шпажку. Крапелькою майонезу прикріплюємо «прапорці» з листочків петрушки.
- Кінці дерев’яних паличок з «червоними вітрилами» встромляємо в ароматні «палуби», зроблені з хліба і тонких скибочок червоної риби.
З синіх серветок (іншого матеріалу або продукту) імітуємо морську гладь, на яку спускаємо нашу вишукану «флотилію».
Канапе з червоною риби з помідорами чері «сонечка»
Пам’ятаєте, як в дитинстві садили маленьке комаха на долоню і просили полетіти на небо, принести хліба, чорного і білого, тільки не горілого? Ми подорослішали, а героїня невигадливого віршика втілилася у смачному кулінарному шедеврі.
Продукти для «сонечка»:
- масло вершкове — 120 г;
- хліб пшеничний;
- томати черрі;
- червона риба (сьомга або форель) — 200 г;
- майонез — 30 г;
- півбанки маслин, зелень.
Приготування закуски:
- Поділяємо батон на пласти бажаної форми. Рибу розрізаємо на тонкі скибочки і красиво розміщуємо на хлібній основі.
- Миємо й обсушуємо помідори, ділимо на половинки. Середину верхній частині кожної часточки злегка надрізаємо, перетворюючи томати в імпровізовані «крильця».
- Дрібно шаткуємо маслини, викладаємо шматочки на половинки томатів, зображуючи цятки на тілі «комах». Очі виготовляємо з допомогою зубочистки: проколюємо «комашок» в декількох місцях, залишаючи крапельки майонезу.
- Висаджуємо кулінарних «комах» на хліб з тонкими пластами ніжного філе. Подаємо закуску на свіжих салатних листках.
Святкові бутерброди з червоною рибою краще всього виглядають у високих стравах на ніжках. Сервіруючи стіл, розкладаємо закуску рядами або формуємо групами, орієнтуючись на гармонію кольорів приготованого святкового страви.