Бутерброди з ікрою – 7 рецептів, як приготувати і прикрасити бутерброди на святковий стіл

Бутерброди з ікрою є відмінною закускою – ситної і естетично привабливою. Завдяки солоноватому смаком ікру будь-якого виду можна чудово поєднувати її з різними сортами хліба та іншої випічкою несолодкою, додавати до неї овочі та зелень.

Дане блюдо буде відмінним рішенням для святкового столу.

Отже, як можна красиво оформити бутерброди, і які рецепти найбільш смачні?

Красиве оформлення і подавання бутербродів на святковий стіл

Щоб створити атмосферу свята, незайвим буде постаратися якомога краще прикрасити бутерброди. Гарне оформлення не є таким вже складним процесом і під силу будь-якій господині.

Щоб закуска виграшно виглядала на святковому столі, можна скористатися такими хитрощами:

  • Використовувати різні сорти хліба. Класично бутерброди з ікрою роблять, використовуючи нарізний батон. Різноманітити не тільки смак, але і зовнішній вигляд закуски допоможе чорний, сірий, цільнозерновий, з насінням, з висівками, житній хліб. Крім того, для деяких рецептів підійдуть сухі хлібці, а також тарталетки з несолодкого пісочного тіста.
  • Урізноманітнити прикраси. Традиційно господині використовують гілочки кропу або петрушки. В додаток до них, з допомогою ножа для карвінгу, можна вирізати з огірків або помідорів чері різноманітні фігурки, такі як кошики, спіралі, пелюстки, і прикрасити ними не тільки самі закуски, але і блюдо, на якому планується їх подавати. Додатково можна використовувати шпажки, особливо якщо бутерброди зовсім невеликі.
  • Шматочки хліба можуть бути різної форми. Їх можна робити круглими, трикутними, багатокутними – все залежить від фантазії господині. Закуски незвичайної форми завжди виглядають святково і привертають до себе увагу гостей.
  • Подача готових закусок. Їх можна розмістити на одному великому блюді, так і розкласти по невеликим подносам. Якщо використовуються різні види ікри, то закуски можна згрупувати за смаками або зробити асорті на кожній тарілці.

Не варто забувати ще про один важливий критерії. Якими б гарними не були закуски, підвищену увагу потрібно приділяти якості ікри. Вона є білковим продуктом і схильна до швидкої псування, тому бутерброди потрібно готувати зі свіжих інгредієнтів безпосередньо перед подачею на стіл.

Бутерброди з червоною ікрою і маслом

Цей рецепт з повним правом можна назвати класичним. Для його приготування використовують білий нарізний батон, масло, червону ікру і гілочки петрушки для прикраси.

Дивіться також:  Як приготувати біляші на сковороді і в духовці? 9 смачних рецептів

Приготувати бутерброди з червоною ікрою дуже просто:

  • Батон нарізають на скибочки шириною приблизно 1 див. Більш товсті шматочки незручно є, а зовсім тоненькі скибочки можуть розсипатися в руках і створити масу незручностей.
  • Кожен шматочок батона змащують тоненьким шаром вершкового масла, а потім зверху викладають ікру. На стандартний скибочку батона буде достатньо однієї столової ложки з невеликою гіркою.
  • Після цього готові бутерброди прикрашають гілочками кропу або петрушки.

Рецепт дуже простий у виконанні і завжди користується незмінним успіхом. Трохи урізноманітнити його можна, якщо додати скибочкам батона різні форми.

З ікрою минтая

Така закуска недорога в приготуванні, а завжди виглядає нарядно і апетитно. З ікрою минтая добре поєднується сметана і зелень. Дані компоненти можна використовувати для приготування не тільки смачної, але і корисної святкової закуски.

Для одного бутерброда знадобиться:

  • 1 зварене круто перепелине яйце;
  • скибочка будь-якого хліба, переважно темних сортів;
  • 1 ч. л. сметани з гіркою;
  • 0,5 ч. л. подрібненою зелені;
  • 1 ч. л. ікри минтая.

Приготувати закуску дуже просто:

  • Змішати сметану і зелень, отриманою сумішшю промазати скибочку хліба.
  • Зверху обережно розподілити ікру.
  • Яйце очистити від шкаралупи, натерти на дрібній тертці або ретельно порубати ножем, після чого посипати їм бутерброд.
  • Отриману закуску можна прикрасити гілочками зелені або дрібно рубаним зеленим луком.

Перевага таких бутербродів полягає в тому, що вони відмінно підійдуть в якості швидкого і корисного сніданку.

З додаванням червоної риби

Така закуска не просто виглядає незвично, але і є досить ситної.

Солона ікра добре поєднується за смаком з червоною рибою, яка обов’язково повинна бути малосольною. Копчений або сильносолених продукт використовувати не рекомендується, так як він погіршить смак готової страви.

Зробити бутерброди дуже просто, знадобляться наступні інгредієнти з розрахунку на 1 порцію:

  • 1 скибочка будь-якого хліба;
  • 1 ч. л. м’якого вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. кисломолочного сиру;
  • 1 ч. л. ікри;
  • 1 тонкий скибочку слабосоленої форелі, кети або горбуші;
  • половина часточки лимона;
  • трохи зелені для прикраси.
Дивіться також:  Паелья з морепродуктів – 8 рецептів приготування

Приготувати закуску простіше простого:

  • Вершкове масло змішати з сирним сиром, сумішшю намазати хліб.
  • На підготовлений скибочку викласти ікру таким чином, щоб вона займала половину місця.
  • На решту покласти часточку лимона, зверху викласти шматочок риби, попередньо скручений в рулет.
  • Отриманий бутерброд прикрасити зеленню.

Можна трохи урізноманітнити масло, яким змащується хліб, і крім сиру додати до нього подрібнений кріп. Смак вийде більш виразним і насиченим.

Бутерброди з чорною ікрою

Для такої закуски найкраще використовувати не звичайний батон, а багет, і постаратися нарізати круглими скибочками. Тоді частування буде виглядати по-справжньому святково.

У даному рецепті потрібно використовувати тільки оригінальний і натуральний продукт. Замінники виготовляють з водоростей, після чого домагаються схожого смаку за допомогою численних харчових добавок і барвників, що в підсумку вплине на кінцевий смак закуски негативним чином.

Для приготування смачних бутербродів, в перерахунку на одну порцію потрібно:

  • 1 скибочка багета;
  • 0,5 ч. л. вершкового масла;
  • 1 ч. л. без гірки чорної ікри;
  • трохи зелені для прикраси.

Рецепт дуже простий: багет змастити тонким шаром масла, після чого зверху викласти ікру і прикрасити готову закуску зеленню. Головний плюс такої закуски полягає в тому, що чорна ікра сама по собі володіє яскраво вираженим смаком і не вимагає великої кількості додаткових інгредієнтів.

Закуска з ікрою мойви

Найбільш бюджетний варіант бутербродів. Для приготування такої закуски найкраще використовувати ікру з соусом, в який можуть бути додатково додані креветки або шматочки копченого лосося. Це додасть особливу пікантність готовому блюду.

Для приготування бутербродів з розрахунку на 1 порцію потрібно:

  • 1 скибочка темного хліба;
  • 1 ч. л. плавленого сиру зі смаком трав;
  • трохи мелкорубленного часнику;
  • 1 ч. л. з гіркою ікри мойви в соусі;
  • 1 скибочка помідора, краще солодких сортів;
  • зелень для прикраси.

Приготувати закуску швидко і просто:

  • Змішати плавлений сир з часником, отриманою сумішшю намазати скибочку хліба.
  • Після цього поверх сирно-часниковою суміші акуратно викласти шар ікри.
  • Зверху прикрасити скибочкою помідора і гілочкою зелені.
Дивіться також:  Рис з фаршем - 10 рецептів приготування з покроковими фото

Бутерброди за цим рецептом виходять не тільки смачними, але і бюджетними, тому їх можна готувати навіть на сніданок.

З червоною ікрою і авокадо

Така закуска буде не тільки виглядати незвично, але й підкорить гостей поєднанням двох яскраво виражених смаків – ікри і авокадо. Для даного рецепту потрібно вибирати стиглий плід, він не повинен бути надто жорстким.

Для приготування закуски з розрахунку на 1 порцію потрібно:

  • 1 скибочка хліба, можна використовувати хлібці на основі висівок;
  • трохи вершкового масла;
  • 2-3 невеликих скибочки авокадо, вони повинні бути тонкими і за розміром підходити до хліба;
  • 1 ч. л. червоної ікри з гіркою;
  • трохи зелені для прикраси.

Готують закуску так:

  • Хліб змащують вершковим маслом, після чого поверх нього рівномірно викладають скибочки авокадо.
  • Поверх авокадо викладають ікру. Краще всього розташувати її невисокою гіркою в центральній частині бутерброда.
  • Після цього готову закуску прикрашають зеленню за бажанням.

Така закуска теж буде не тільки смачною і ошатною, але і ситної, і напевно приведе в захват гостей.

Бутерброди з ікрою тріски

Ікра тріски – відносно недорогий продукт, вона відмінно поєднується з овочами. Такі бутерброди вийдуть не тільки смачними, але і ошатними, при їх оздобленні немає потреби стримувати фантазію.

Для приготування закуски з розрахунку на 1 порцію потрібно:

  • 1 скибочка сірого хліба;
  • 0,5 ч. л. вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. дрібно натертого яєчного жовтка;
  • трохи часникового порошку;
  • трохи чорного перцю;
  • 1 ч. л. з гіркою ікри;
  • кілька скибочок огірка, попередньо очищеного від шкірки, будь-якої форми;
  • гілочка кропу.

Зібрати смачну закуску з вищеописаних компонентів можна так:

  • Змішати вершкове масло, жовток, часниковий порошок і перець до отримання однорідної маси.
  • Отриманою сумішшю змастити скибочку хліба, поверх викласти ікру тонким шаром.
  • Після цього прикрасити закуску фігурно нарізаними скибочками огірків і зеленню.

З цією закускою також будуть добре поєднуватися помідори і оливки.

Приготувати смачні і по-справжньому святкові бутерброди з ікрою не складно. Головне – використовувати тільки самі свіжі компоненти і проявити трохи фантазії.