Незвично, красиво і дуже соковито — це бутерброди з ківі. Незважаючи на те, що це екзотичний фрукт, поєднання інших продуктів з ним дуже гармонійні і смачні. А для того, щоб приготувати такі бутерброди не буде потрібно багато часу.
Бутерброди з ківі, часником і сиром
Цей заморський фрукт, зовні схожий на картоплю, а всередині такий яскравий і соковитий, ще й дуже корисний. Легкі закуски, тости або повноцінні перекуси з ківі наситять організм мінералами, клітковиною і рослинним білком, а ще подарують велику дозу вітаміну С.
Щоб приготувати ароматні бутерброди з часником, сиром і ківі, знадобляться такі інгредієнти:
- французький білий хліб – багет – 1 шт.;
- ківі – 150 г;
- сир твердий – 200 г;
- часник — 3 зубки;
- жирний йогурт – 2 ст. л.;
- зелень (за бажанням петрушка або кріп) – невеликий пучок;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Багет порізати на шматочки по 1 см завтовшки, підсушити на сухій сковороді або в тостері.
- Сир пропустити через дрібну тертку. Зелень дрібно нашаткувати, залишити кілька гілочок для прикраси. Часник пропустити через часникодавку.
- Змішати тертий сир, часник, зелень і йогурт.
- Кожен шматочок змастити сирною масою. Ківі очистити від шкірки, порізати вздовж на пластини по 3-4 мм, викласти сирну масу, прикрасити зеленню.
Незвичайна закуска з оселедцем
Дивовижне поєднання кисло-солодкого ківі і оселедця насправді порадує гурманів і зовнішнім та внутрішнім змістом.
Склад продуктів:
- 1-2 помідора сорту «сливка»;
- житній тостовий хліб;
- м’який сир – 150 г;
- ківі – 2 шт.;
- оселедець слабо соленого засолу – 150 р.
Як приготувати:
- Надати форму майбутнім бутербродів за допомогою великого склянки або келиха, вирізати з хліба кругляш, підсушити їх трохи в духовці.
- Змастити тости вершковим сиром.
- Почистити оселедець при необхідності, розділити на філе і порізати на шматочки. Помідор і лимон порізати тонкими скибочками однакової форми. Ківі очистити і порізати кільцями поперек фрукта.
- На сир викласти ківі, зверху віялом викласти шматочок оселедця, помідора і знову оселедець. Смачна і яскрава закуска готова! Доповнити такі бутерброди можна гілочкою зелені.
З крабовими паличками
Сміливий кулінарний експеримент з крабовими паличками претендує зібрати масу компліментів від колег або друзів, які скуштують його.
Які продукти необхідні і як готувати, покроковий рецепт:
- Нарізний батон підрум’янити в духовій шафі з двох сторін.
- Натерти на дрібній тертці 100 г крабових паличок, 2 зубки часнику, 50 г твердого сиру, все змішати, додати 50 г майонезу, посолити і посипати спеціями за бажанням.
- Тости густо змастити отриманою масою. Ківі почистити, порізати тонкими скибочками, викласти зверху.
Бутерброди з ківі і шпротами
Для цього знадобляться такі продукти:
- ковбасний сир – 150 г;
- ківі – 1 шт.;
- чорний мелений перець;
- орегано;
- багет;
- банку шпротів;
- майонез – 50-70 г;
- сіль за смаком.
Покроковий процес:
- Сир натерти на тертці, змішати зі спеціями, додати сіль, майонез.
- Ківі очистити від шкірки, порізати уздовж на тонкі пластинки.
- Хліб порізати, змастити сирною масою. Викласти на сир ківі, зверху шпроти.
З червоною рибою на святковий стіл
Такі бутерброди радість не тільки для шлунка, але і для ока — червона риба, жовтий болгарський перець, зелений ківі.
Як приготувати такі бутерброди:
- Хліб підсушити в тостері або на сухій сковороді. Відкласти, щоб шматочки хліба охололи.
- 100 г слабосоленої сьомги або морської форелі порізати тонкими скибочками.
- Знадобиться 1 салатний перець жовтого кольору. Його очистити від насіння, нарізати тонкою соломкою, такого ж розміру, як і рибу.
- Ківі очистити, нарізати уздовж пластинами, після порізати на пластини, як перець і рибу.
- Тости змастити вершковим маслом, зверху викласти смужку риби, перцю і ківі.
Готуємо з сиром
Ще один варіант бутерброда з ківі і слабосоленої червоною рибою – канапе.
Складові для канапе з ківі:
- твердий сир – 100 г;
- слабосолона червона риба – 100 г;
- салатний перець жовтий або оранжевий — 2 шт.;
- оливки б/кісточок за кількістю бутербродів.
Як приготувати:
- Хліб нарізати кубиками 2*2*1 см, таку ж форму надати шматочків сиру, ківі і салатному перцю.
- Зібрати канапе на шпажку – оливка, перець, риба, ківі, хліб.
Канапе з ківі і двома видами сиру:
- бринза домашня – 70 г;
- сир твердий «Російський» — 70 г;
- ківі – 150 г;
- огірок – 150 г;
- хліб тостовий.
Як приготувати:
- Сир і бринзу нарізати пластинками, а потім трикутниками.
- Ківі і огірок очистити від шкірки. Ківі порізати пластинами по 0,5 см, після кожну пластинку на 4 частини. Огірок порізати півкільцями.
- Хліб підсушити, порізати на трикутники, як і сир.
- Зібрати канапе – огірок, бринза, ківі, сир і хліб.
Ошатні на вигляд, смачні і корисні бутерброди або канапе з ківі прикрасять будь-який святковий стіл. Поєднання на перший погляд непоєднуваних продуктів гарантує похвали в адресу господині.