Бутерброд з ковбасою виручить всіх без винятку. Ситне, соковите, пряне ласощі. Від сорту і додаткових інгредієнтів будуть залежати смакові відтінки страви. Поділимося кращими і перевіреними рецептами, які легко повторити на кухні навіть дітям та чоловікам, які не звикли готувати самостійно.
Гарячі бутерброди з ковбасою та сиром
Гарячі бутерброди з ковбасою і сиром – класика кулінарного жанру. Ніхто не відмовиться від закуски в будній день на сніданок, а у вихідні порадують вироби домочадців на ланч або полуденок. Ще такі страви прекрасно брати з собою на пікнік, прогулянку в парк або просто почастувати приятелів, заглянувших на вогник.
Сир підходить той, що добре плавиться. А ось бринза, адигейський і будь-які інші ропні види краще приберегти для салатів.
Для смачних і ситних бутербродів підготуємо:
- докторську ковбасу – 300 г;
- російський сир (також підійдуть гауда, тильзитер, будь-який інший сорт) – 300 г;
- будь соус кетчуп, майонез;
- великий нарізний батон або білий хліб.
За бажанням готові бутерброди прикрасимо зеленню. Можна соус посипати спеціями, наприклад, пікантності додає йому щіпка хмелі-сунелі. Пропонуємо ще додати легко солоні огірочки, скибочки стиглого томату або маслини з оливками – вони зроблять смак багатшими.
Як будемо готувати:
- Батон наріжемо тонкими шматочками.
- Змастимо соусом.
- Ковбасу і сир наріжемо скибочками.
- Зберемо наш «конструктор» – на хліб укладемо кругляш ковбаси, вкриємо його сиром.
- Расплавим все в духовці (5-7 хв) або мікрохвильової печі (1-2 хв).
- Викладемо на блюдо і подамо до столу.
Хтось любить їсти бутерброди, обпікаючись і насолоджуючись тягучим розплавленим сиром. Є любителі їсти їх в трохи охолодженому вигляді. Але те, що обов’язково запивати їх гарячим чаєм або кавою з молоком, сумніву не викликає. Їмо і радіємо!
Простий рецепт для мікрохвильової печі
В мікрохвильовці бутерброди готуються за пару хвилин, а з’їдаються ще швидше. Головне, слід добре просочити шматочки хліба соусом зі сметани, майонезу і кетчупу або не перетримати їх усередині печі, інакше сир просто стече з сендвічів.
Якщо не хочете обтяжувати блюдо калорійним соусом, віддаєте перевагу легкі закуски, змастіть хліб не майонезом, сметаною а 10% жирності (на смак готового блюда це не позначиться).
Необхідні інгредієнти:
- варена любительська ковбаса – 300 г;
- твердий з остринкой сир – 300 г;
- кетчуп, майонез – 50 г;
- великий нарізний батон або білий хліб.
Спосіб приготування:
- Хліб або батон нашинкуем шматочками по 1 см завтовшки.
- Змастимо будь пряним соусом.
- Ковбасу наріжемо скибочками.
- Сир натремо на крупній тертці.
- На хліб з соусом покладемо ковбасу, вкриємо тертим сиром.
- Расплавим в мікрохвильовій печі спочатку рівно 1 хвилину на великої потужності, а потім додамо часу, якщо сир не розплавиться.
- Викладемо на плоске блюдо і подамо до столу.
Їмо з какао, кава-латте або просто з холодним ягідним морсом.
Готуємо з огірками
З свіжими огірками (взимку маринованими) виходить новий цікавий варіант смачної та ситної закуски. Головне правило хорошого кулінара – зняти овочечисткою шкірку з огірків (шкірка в будь-яких стравах надає грубості, а без шкірки закуска стане ніжною і сама «стрибне в рот»).
До бутербродів з огірками краще взяти напівкопчену або копчену ковбасу начебто сервелату; хліб більше підійде житній або цільнозерновий.
Потрібні компоненти:
- чорний хліб;
- сервелат – 300 г;
- мариновані огірки – 3 шт.;
- майонез – 100 р.
Інструкція по приготуванню:
- З хліба вирізаємо невеликі трикутники.
- Ковбасу наріжемо невеликими гуртками.
- Огірки перетворимо на тонкі скибочки.
- Хліб змастимо майонезом.
- Укладемо на нього огірки, а зверху – шматочки сервелату.
- Готові бутерброди викладемо на плоске блюдо.
Ефектно, святково будуть виглядати ці сендвічі проткнутыми ошатними шпажками. Також доречно сервірувати страву маслинами, оливками і посипати свіжою зеленню. Такий варіант заслуговує бути поданим на будь-яке торжество або недільний сімейний обід.
Бутерброди з копченою ковбасою
Хороша копчена ковбаса нехай і коштує трохи дорожче вареної, але її дуже смачно подавати у вигляді бутербродів. Така закуска відрізняється тим, що довго зберігається. Її легко брати з собою у довгу дорогу, не боячись, що вона принесе шкоди шлунку. Тільки не забудьте обернути сендвічі фольгою, і не кладіть на хліб овочі: вони дають сік, чому закуску швидко псується.
Пікантності додає ріпчаста свіжа цибуля білого солодкого сорту. А замість соусу можуть виступати трикутники плавленого сиру начебто хохланда;
Що нам знадобиться:
- сервелат або будь-копчена ковбаса – 300 г;
- сир – 200 г;
- батон; зелень для прикраси;
- соус (майонез або кетчуп) – 100 р.
Як будемо готувати:
- Перше, що зробимо, наріжемо хліб.
- Намажемо його будь-яким соусом.
- Покладемо ковбасу, нарізану скибочками, а зверху на ковбасу – шматочки сиру.
Прикрасимо при бажанні петрушкою, кропом. Подамо до столу на великому плоскому блюді. Їмо і радіємо.
З яйцем на сковорідці
Бутерброди «аля-грінки» – прекрасний варіант сніданку на швидку руку. Обсмажені на сковороді, вони виходять хрусткими і буквально тануть у роті. Особливо, якщо не поскупитися, а купити якісну ковбасу, шинку, буженину або сосиски.
Що підготуємо:
- батон – 1 шт.;
- 2 курячих яйця;
- сир – 200 г;
- рослинна олія для обсмажування – 7 – р;
- шинку – 150 р.
Спосіб приготування:
- Хліб нарізаємо шматочками по 1 см шириною.
- Сир тремо на тертці.
- Яйця збиваємо до легкої піни.
- Шинку нарізаємо тонкими скибочками.
- Батон макаємо в яйця, обсмажуємо з одного боку на рослинному маслі.
- Викладаємо на зажаристую бік шинку, сир.
- Закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь.
- Готуємо, поки сир не розплавиться.
Смачні, ситні бутерброди готові! Їмо з холодним молоком, гарячим чаєм з травами.
Сендвічі з ковбасою, сиром і помідорами
Бутерброди в духовці з ковбасою, томатами, сиром завжди виходять принципово іншими на смак. Можливо, їх секрет у особливій технології підготовки і сирній скоринці – апетитною, засмаженою, неймовірно привабливою. А всього лише і треба –трохи сиру, трохи будь-якого м’яса або ковбаси, сметана для соусу або хороший майонез.
Замість соусу багато господарок кладуть на хліб шматочок вершкового масла: в процесі запікання він тане, насичуючи хліб чарівними вершковими пахощами і смаком.
Що підготуємо:
- батон – 1 шт.;
- сир – 200 г;
- шинку – 200 г;
- 2 стиглих томатів;
- майонез, кетчуп – по 50 р.
Як будемо готувати:
- На скибочки батона намажемо трохи майонезу і акуратно розмажемо його по всій поверхні.
- Томат і ковбасу наріжемо тонкими кружальцями, покладемо на батон.
- Сир натремо на тертці.
- Посипаємо тертим сиром бутерброди, відправляємо в духовку на температурі d 200°C.
- Випікаємо 10 хвилин.
- Прикрашаємо зеленню.
Показник готовності – розплавився сир. Намагайтеся не перетримувати сендвічі в духовці, щоб вони не пересихали. Подаємо до столу, поклавши на велику плоску тарілку. Їмо злегка теплими з чаєм, кавою або домашнім компотом із сухофруктів. Це смачно, ситно, незвично.
Скільки калорій в бутерброді з ковбасою
Калорійність бутерброда з ковбасою цілком і повністю залежить від кількості і ваги його інгредієнтів. Наприклад, у стандартному сендвічі з шматочки батона, кругляка докторської ковбаси чи шматочка сиру без соусу, кетчупу міститься близько 160 ккал. Зрозуміло, якщо на хлібі є майонезний соус, виріб просочується яйцем, а варену ковбасу міняють на напівкопчену або «руську» з жирком, калорійність як мінімум подвоюється. Самі калорійні – бутерброди з розплавленим сиром. У 100 р страви міститься практично 400 ккал.
Висновок простий: якщо ви стежите за талією, ваш варіант – простий бутерброд на цельнозерновом хлібі з відвареної або обсмаженої на сухій сковорідці грудкою, нежирної шинки, томатом (огірком), листком салату. В якості соусу може виступати нежирний йогурт з сіллю і травами або домашній соус на основі помідорів і трав з сіллю. Готуйте різні варіанти бутербродів, експериментуйте на кухні, тоді будете ситі і задоволені. Приємного апетиту!