Бутерброди з оселедцем – 8 простих рецептів смачних бутербродів на святковий стіл

Смачні бутерброди з оселедцем є прекрасним доповненням при сервіровці святкового столу. Закуску можна приготувати в різних варіаціях, в залежності від продуктового набору в холодильнику у господині і смакових уподобань гостей.

Прості бутерброди з оселедцем на чорному хлібі

Нижче представлений користується величезною популярністю класичний рецепт закуски, для виконання якого потрібні:

  • ½ Кг оселедця;
  • 700 г житнього хліба;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г зеленого лука.

Спосіб приготування дуже простий:

  • Хліб нарізати скибочками товщиною близько 1 см, які при бажанні діляться на кілька частин для одержання основи під канапе.
  • Скибочки викладаються на деко, який відправляється в розігріту до 180°C духовку. Випікання триває близько 20 хвилин.
  • По закінченні половини відведеного часу скибочки перевертається на інший бік.
  • Хлібні шматочки остуджувати до кімнатної температури, після чого намазуються вершковим маслом.
  • З оселедця готується філе, розрізається на дрібні шматочки, які викладаються на масло.
  • Перед подачею бутерброди посипаються дрібно рубаним зеленим луком.

Рецепт з буряком

Апетитна закуска з буряком і оселедцем готується з:

  • шматочка чорного хліба;
  • 100 г філе оселедця;
  • 1 буряків;
  • ½ Головки часнику;
  • ріпчастої цибулі;
  • майонезу.

Основні етапи підготовки:

  • Буряк відварюється, після чого натирається на тертці разом з часником і змішується з майонезом.
  • Хлібні скибочки ріжуться на трикутники і змащуються бурякової масою.
  • Зверху викладаються шматочки філе, які прикрашаються кільцями цибулі.

Святкова закуска з ківі

Оригінальні бутерброди з використанням екзотичного фрукта можна швидко приготувати з наступного продуктового набору:

  • оселедець – 1 шт.;
  • ківі – 2 шт.;
  • хліб бородинський – 4 скибочки;
  • масло вершкове – за смаком.

Щоб подати до столу апетитну закуску:

  • З оселедця готується філе шляхом ошкурювання і видалення всіх кісток.
  • Отримана заготовка розрізається на невеликі смужки.
  • Очищені ківі нарізати тонкими кружечками.
  • Шматочки хліба діляться на кілька основ для створення міні-бутербродів.
  • Хліб покривається тонким шаром масла, фруктової часточкою і шматочком оселедця.
Дивіться також:  Фрикадельки з індички: як приготувати, 7 рецептів страв з фрикадельками

Бутерброди з оселедцем, як з червоною ікрою

Для реалізації цього рецепту потрібно продуктовий набір, що дозволяє повторити незабутній смак червоної ікри, не витрачаючи при цьому великої кількості грошей.

Він виглядає так:

  • батон;
  • оселедець;
  • морква;
  • плавлений сирок;
  • 100 г майонезу;
  • 1 пучок зелені.

У процесі приготування виконуються наступні дії:

  • Добре вимитий коренеплід відварюється і очищається.
  • Оселедець також чиститься, після чого її м’ясо відділяється від кісток.
  • Підготовлені філе, коренеплід і сирок подрібнюються і змішуються з майонезом.
  • Батон нарізати шматочками, які намазуються рибною масою і притрушиваются рубаною зеленню.

З плавленим сиром

Ще одна варіація приготування бутербродів з оселедцем відрізняється ніжним вершковим смаком, який надає закуски сирний продукт.

Для приготування потрібно підготувати:

  • багет;
  • оселедець;
  • 2 плавлених сирка;
  • зелень петрушки.

При створенні смачної закуски для святкового столу:

  • Багет нарізати шматочками середньої товщини.
  • З оселедця готується філе шляхом ошкурювання риби та звільнення її від хребта та інших кісток.
  • Філе нарізати невеликими шматочками, а сирок – кубиками. Щоб сир не прилипав до ножа, останній рекомендується змочувати водою.
  • Вимитий і просушена зелень подрібнюється.
  • У неглибокій тарілці змішуються сир, оселедець і зелень.
  • Хлібні шматочки намазуються сирно-рибною масою.

Форшмак на бородінському хлібі

Це традиційна закуска єврейської кухні, яка подається разом з аперитивом перед подачею основних страв. Красиво оформлене блюдо з чудовим смаком зможе стати родзинкою будь-якого святкового столу.

Для підготовки необхідні:

  • оселедець;
  • яйце;
  • морквина;
  • цибулина;
  • 20 г рідкого плавленого сиру;
  • в 2 рази менше масла вершкового;
  • шматок бородінського хліба;
  • часточка зеленого яблука;
  • трохи оливкової олії і французької гірчиці;

Готується оригінальне блюдо за наступною схемою:

  • Оселедець обробляється таким чином, щоб вийшло 2 філе.
  • З кожного шматочка зрізається тонкими пластинками м’ясо до того моменту, поки товщина залишився шару не буде складати 3 мм.
  • Яйце і морква відварюються.
  • Відварені і очищені продукти, зрізане м’ясо і цибулю нарізати дрібними кубиками, після чого змішуються в окремій мисці з додаванням розтопленого вершкового масла і рідкого плавленого сиру.
  • Обробна дошка покривається харчовою плівкою, на яку викладається одна з решти частин тонкого філе.
  • Оселедець покривається шаром форшмаку, який накривається другою частиною філе.
  • Риба промаслюється і туго обертається харчовою плівкою, після чого відправляється на півгодини в холодильну камеру.
  • Бородінський хліб змащується олією, підсушується в духовці і перетворюється за допомогою блендера в крихту.
  • Перед подачею звільнена від плівки риба ріжеться на порційні шматочки, які викладаються по колу, а в центр тарілки поміщаються хлібна крихта і гірчиця.
  • Риба посипається кубиками зеленого яблука.
Дивіться також:  Курячі тефтелі – 7 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і в мультиварці

Амстердамський бутерброд з оселедцем

Апетитні бутерброди, за якими туристи шикуються в чергу у спеціальних кіосків Амстердама, можна приготувати в домашніх умовах і здивувати присутніх гостей.

Для втілення рецепта в життя необхідні:

  • 2 довгасті булочки з повітряної начинкою та хрусткою скоринкою;
  • 4 філе по розміру хліба;
  • ¼ Солодкої цибулини;
  • 4 маринованих корнішона.

Спосіб підготовки:

  • Цибуля рубається маленькими кубиками.
  • Огірки шинкують довгими смужками.
  • Булочки надрізають уздовж таким чином, щоб до кінця не відокремилися.
  • На кожну половинку викласти по шматочку філе, які накриваються огірковим смужками і рубаним луком.
  • Сендвічі закриваються, ріжуться на кілька шматочків і подаються до столу.

Варіант на святковий стіл з яйцем

Цікавий варіант закуски, який готується з:

  • темного хліба;
  • оселедця;
  • 3 яєць;
  • шматочки вершкового масла;
  • пучка зелені;
  • невеликої кількості французької гірчиці.

Щоб приготувати бутерброди на святковий стіл з оселедцем і яйцем:

  • Яйця відварюють, очищаються і нарізати пластинами.
  • З хліба готуються невеликі скибочки, які відправляються в духовку, де злегка підсушуються.
  • Оселедець очищається і звільняється від кісток, після чого нарізається кубиками.
  • В піалі розтоплюється олія, в яку поміщаються гірчиця, шматочки філе і рубана зелень.
  • Остиглі шматочки хліба намазуються отриманою масою, яка накривається яєчними кругляком.
  • Перед подачею на бутерброди кладуть гілочки петрушки в якості святкового оздоблення.

Таким чином, безліч рецептів з оселедцем дозволяє прикрасити святковий стіл улюбленим рибним продуктом в самих різних варіаціях і своєрідних комбінаціях з іншими оригінальними інгредієнтами.

Прокрутка до верху