Смачні бутерброди з оселедцем є прекрасним доповненням при сервіровці святкового столу. Закуску можна приготувати в різних варіаціях, в залежності від продуктового набору в холодильнику у господині і смакових уподобань гостей.
Прості бутерброди з оселедцем на чорному хлібі
Нижче представлений користується величезною популярністю класичний рецепт закуски, для виконання якого потрібні:
- ½ Кг оселедця;
- 700 г житнього хліба;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г зеленого лука.
Спосіб приготування дуже простий:
- Хліб нарізати скибочками товщиною близько 1 см, які при бажанні діляться на кілька частин для одержання основи під канапе.
- Скибочки викладаються на деко, який відправляється в розігріту до 180°C духовку. Випікання триває близько 20 хвилин.
- По закінченні половини відведеного часу скибочки перевертається на інший бік.
- Хлібні шматочки остуджувати до кімнатної температури, після чого намазуються вершковим маслом.
- З оселедця готується філе, розрізається на дрібні шматочки, які викладаються на масло.
- Перед подачею бутерброди посипаються дрібно рубаним зеленим луком.
Рецепт з буряком
Апетитна закуска з буряком і оселедцем готується з:
- шматочка чорного хліба;
- 100 г філе оселедця;
- 1 буряків;
- ½ Головки часнику;
- ріпчастої цибулі;
- майонезу.
Основні етапи підготовки:
- Буряк відварюється, після чого натирається на тертці разом з часником і змішується з майонезом.
- Хлібні скибочки ріжуться на трикутники і змащуються бурякової масою.
- Зверху викладаються шматочки філе, які прикрашаються кільцями цибулі.
Святкова закуска з ківі
Оригінальні бутерброди з використанням екзотичного фрукта можна швидко приготувати з наступного продуктового набору:
- оселедець – 1 шт.;
- ківі – 2 шт.;
- хліб бородинський – 4 скибочки;
- масло вершкове – за смаком.
Щоб подати до столу апетитну закуску:
- З оселедця готується філе шляхом ошкурювання і видалення всіх кісток.
- Отримана заготовка розрізається на невеликі смужки.
- Очищені ківі нарізати тонкими кружечками.
- Шматочки хліба діляться на кілька основ для створення міні-бутербродів.
- Хліб покривається тонким шаром масла, фруктової часточкою і шматочком оселедця.
Бутерброди з оселедцем, як з червоною ікрою
Для реалізації цього рецепту потрібно продуктовий набір, що дозволяє повторити незабутній смак червоної ікри, не витрачаючи при цьому великої кількості грошей.
Він виглядає так:
- батон;
- оселедець;
- морква;
- плавлений сирок;
- 100 г майонезу;
- 1 пучок зелені.
У процесі приготування виконуються наступні дії:
- Добре вимитий коренеплід відварюється і очищається.
- Оселедець також чиститься, після чого її м’ясо відділяється від кісток.
- Підготовлені філе, коренеплід і сирок подрібнюються і змішуються з майонезом.
- Батон нарізати шматочками, які намазуються рибною масою і притрушиваются рубаною зеленню.
З плавленим сиром
Ще одна варіація приготування бутербродів з оселедцем відрізняється ніжним вершковим смаком, який надає закуски сирний продукт.
Для приготування потрібно підготувати:
- багет;
- оселедець;
- 2 плавлених сирка;
- зелень петрушки.
При створенні смачної закуски для святкового столу:
- Багет нарізати шматочками середньої товщини.
- З оселедця готується філе шляхом ошкурювання риби та звільнення її від хребта та інших кісток.
- Філе нарізати невеликими шматочками, а сирок – кубиками. Щоб сир не прилипав до ножа, останній рекомендується змочувати водою.
- Вимитий і просушена зелень подрібнюється.
- У неглибокій тарілці змішуються сир, оселедець і зелень.
- Хлібні шматочки намазуються сирно-рибною масою.
Форшмак на бородінському хлібі
Це традиційна закуска єврейської кухні, яка подається разом з аперитивом перед подачею основних страв. Красиво оформлене блюдо з чудовим смаком зможе стати родзинкою будь-якого святкового столу.
Для підготовки необхідні:
- оселедець;
- яйце;
- морквина;
- цибулина;
- 20 г рідкого плавленого сиру;
- в 2 рази менше масла вершкового;
- шматок бородінського хліба;
- часточка зеленого яблука;
- трохи оливкової олії і французької гірчиці;
Готується оригінальне блюдо за наступною схемою:
- Оселедець обробляється таким чином, щоб вийшло 2 філе.
- З кожного шматочка зрізається тонкими пластинками м’ясо до того моменту, поки товщина залишився шару не буде складати 3 мм.
- Яйце і морква відварюються.
- Відварені і очищені продукти, зрізане м’ясо і цибулю нарізати дрібними кубиками, після чого змішуються в окремій мисці з додаванням розтопленого вершкового масла і рідкого плавленого сиру.
- Обробна дошка покривається харчовою плівкою, на яку викладається одна з решти частин тонкого філе.
- Оселедець покривається шаром форшмаку, який накривається другою частиною філе.
- Риба промаслюється і туго обертається харчовою плівкою, після чого відправляється на півгодини в холодильну камеру.
- Бородінський хліб змащується олією, підсушується в духовці і перетворюється за допомогою блендера в крихту.
- Перед подачею звільнена від плівки риба ріжеться на порційні шматочки, які викладаються по колу, а в центр тарілки поміщаються хлібна крихта і гірчиця.
- Риба посипається кубиками зеленого яблука.
Амстердамський бутерброд з оселедцем
Апетитні бутерброди, за якими туристи шикуються в чергу у спеціальних кіосків Амстердама, можна приготувати в домашніх умовах і здивувати присутніх гостей.
Для втілення рецепта в життя необхідні:
- 2 довгасті булочки з повітряної начинкою та хрусткою скоринкою;
- 4 філе по розміру хліба;
- ¼ Солодкої цибулини;
- 4 маринованих корнішона.
Спосіб підготовки:
- Цибуля рубається маленькими кубиками.
- Огірки шинкують довгими смужками.
- Булочки надрізають уздовж таким чином, щоб до кінця не відокремилися.
- На кожну половинку викласти по шматочку філе, які накриваються огірковим смужками і рубаним луком.
- Сендвічі закриваються, ріжуться на кілька шматочків і подаються до столу.
Варіант на святковий стіл з яйцем
Цікавий варіант закуски, який готується з:
- темного хліба;
- оселедця;
- 3 яєць;
- шматочки вершкового масла;
- пучка зелені;
- невеликої кількості французької гірчиці.
Щоб приготувати бутерброди на святковий стіл з оселедцем і яйцем:
- Яйця відварюють, очищаються і нарізати пластинами.
- З хліба готуються невеликі скибочки, які відправляються в духовку, де злегка підсушуються.
- Оселедець очищається і звільняється від кісток, після чого нарізається кубиками.
- В піалі розтоплюється олія, в яку поміщаються гірчиця, шматочки філе і рубана зелень.
- Остиглі шматочки хліба намазуються отриманою масою, яка накривається яєчними кругляком.
- Перед подачею на бутерброди кладуть гілочки петрушки в якості святкового оздоблення.
Таким чином, безліч рецептів з оселедцем дозволяє прикрасити святковий стіл улюбленим рибним продуктом в самих різних варіаціях і своєрідних комбінаціях з іншими оригінальними інгредієнтами.