Бутерброди з печінкою тріски — 7 рецептів приготування на святковий стіл

Печінка тріски на скибочці білого запашного хліба або чорного бородінської з кмином — це не тільки вишукана закуска, але застільна поезія на тлі смачних тостів, делікатесне передчуття розкішного бенкету. Надзвичайно ніжний смак печінки тріски поєднується з багатьма продуктами. Соковита і корисна м’якоть печінки дає приємне насичення без шкоди для апетиту, навпаки, заграючи з ним, поступається дорогою йде попереду страв.

Побажання для приготування

Головне, готувати потрібно з великим бажанням і з душею.

Це перша порада, а далі все по списку:

  • Для приготування бутербродів з печінкою тріски знадобиться білий або чорний хліб. Підходить свіжий хліб, батон і багет.
  • Можна хліб загорнути в х/б рушник і дати йому постояти добу в прохолодному місці. Він легко ріжеться і бутербродних маса не надто вбирається в щільний м’якуш. Для такого ж ефекту перед приготуванням хліб підсушують в тостері. А грінки надають бутербродів абсолютно нові смакові відтінки.
  • Але, якщо одразу за стіл, то ніяке вбирання запашного хлібу не страшно. А від його аромату в гармонії з запахом печінки ніхто не встоїть.
  • Хліб нарізують прямокутниками, квадратами і трикутними. Краще різати батон по діагоналі, потім на скибочки, багет і батон — навскіс. Основа для бутербродів повинна бути товщиною максимум 1,5 див.
  • Для того, щоб сильно не промасливался хліб і маса не була надто жирної, перед готуванням печінка помістіть в сито. Так вдасться позбавитися від зайвих рідин.
  • Багатошарові бутерброди навіть з ніжною печінкою тріски перед сервіровкою вимагають пресинг з боку важкого і плоского предмета. Підійде дошка для нарізання.
  • Добре прикрашати бутерброди нарізаною зеленню і гілочками. Незвичайно виглядає різнобарвна сервіровка, до зелені додають варену моркву і тертий жовток.

Базовий рецепт приготування бутербродів з печінкою тріски

Базовий рецепт відрізняється простотою приготування, включає мінімум інгредієнтів. В принципі, чекають невеликі витрати, як фінансові, так і фізичні, а смак обіцяє бути чудовим.

Що беремо

  • хліб (житній);
  • консерви з печінки тріски;
  • масло (вершкове);
  • цибулю-шалот (або ріпчаста цибуля);
  • зелень.
Дивіться також:  Омлет на сковороді з молоком – 6 найсмачніших рецептів пишного омлету

Як готуємо

  • Нарізаємо хліб за бажанням і намазуємо з одного боку вершковим маслом.
  • Викладаємо шматочки печінки рівномірно по всій поверхні скибочки з маслом.
  • Нарізаємо цибулю кільцями і акуратно викладаємо на кожен бутерброд.
  • Прикрашаємо зеленню. Подаємо в такому вигляді, що стане відмінною закускою до першого тосту під горілочку.
  • Або запікаємо в мікрохвильовці, щоб зробити бутерброди гарячими під вино.

Бутерброди з печінкою тріски і закускою з додаванням яєць

Смак сендвічів з печінкою тріски завжди можна ефектно урізноманітнити за допомогою додавання інших, смачних і поживних продуктів і прикраси з максимумом креативу. Дуже популярні невибагливі і недорогі бутерброди з печінкою тріски і яйцями. Адже варене яйце роблять їх ще ніжніше, надає соковитої м’якоті печінки свою поживну родзинку.

Інгредієнти:

  • 1 батон білого хліба (бажано з хрусткою скоринкою, але ніжний усередині);
  • печінка тріски;
  • 2 яйця;
  • ріпчасту цибулю (невелику головку);
  • зелень.

Як готуємо

  • Варимо яйця, остуджуємо і натираємо на тертці. Якщо взяти домашні яйця, то смак і колір буде значно яскравішим.
  • Розминаємо печінка тріски виделкою.
  • Подрібнюємо цибулю в блендері. Також нарізану цибулю рекомендують обдавати окропом. Кому не подобається смак цибулі, то в якості заміни цілком підійде зелений лук.
  • Нарізаємо хліб, підсушує його.
  • Змішуємо все в бутербродную масу. Викладаємо на скибочки хліба, прикрашаємо зеленню і подаємо.

Бутерброди з печінкою тріски і огірком

Приготування цих бутербродів припускає 3 варіанти: зі свіжим або солоним огірком, або з додаванням обох.

1 — з свіжим огірком

Що беремо

  • багет;
  • печінка тріски;
  • половину огірка (свіжого);
  • 2 яйця;
  • часник;
  • зелень;
  • майонез.

Покрокові етапи приготування:

  • Варимо яйця натираємо на тертці.
  • Позбавляємося від масла печінки тріски, розтираємо виделкою.
  • Огірок нарізаємо на квадратики.
  • Усе ретельно змішуємо, заправляємо соусом.
  • Нарізаємо багет на скибочки, підсушуємо, натираємо часником.
  • Кожен шматок змащуємо начинкою, прикрашаємо.

2 — з солоним огірком

Що беремо

  • 1 батон;
  • консерви з печінки тріски;
  • 1 огірок (солоний);
  • 1 зубчик часнику;
  • 50 гр. сиру (твердого);
  • зелень.

Як готуємо

  • Розтираємо печінка тріски, змішуємо разом з подрібненим часником.
  • Дрібно нарізаємо солоний огірок, віджимаємо і видаляємо зайвий розсіл.
  • Додаємо огурцовую суміш в печінку тріски з часником, приправляємо дрібно нашаткованої зеленню.
  • Нарізаємо батон (свіжий або підсушений) на шматки в 1см. На кожен шматок викладаємо начинку.
  • Зверху посипаємо сиром, натертим тонкою соломкою. Можна подати, а можна потримати в духовці до розплавлення сиру.
Дивіться також:  Вівсяні оладки — 7 рецептів приготування дієтичної страви

3 — з свіжим огірком + солоним

Що беремо

  • 1 батон;
  • консерви з печінки тріски;
  • 50 гр. сиру (м’якого);
  • 2 огірка (свіжий, солоний);
  • часник;
  • петрушку, кріп;
  • вершкове масло.

Як готуємо

  • Батон нарізаємо, підсмажуємо з одного боку на сковороді з додаванням вершкового масла.
  • Натираємо сир на тертці і змішуємо з дрібно нарубаною зеленню: петрушкою і кропом.
  • Дістаємо печінка тріски, ретельно позбавляємося від масла, розтираємо виделкою.
  • Солоний огірок нарізаємо кубиками, віджимаємо і видаляємо зайвий розсіл. Свіжий огірок нарізаємо кружечками.
  • Натираємо часником підсмажену сторону кожного шматка хліба.
  • Збираємо бутерброди:
  • викладаємо на підсмажену сторону кожного шматка хліба — шар тертого сиру,
  • на шар тертого сиру — нарізані солоні огірки,
  • поверх солоних огірків — розтерту печінка тріски.
  • Завершуємо кожен бутерброд — гуртком свіжого огірка, прикрашаємо гілочкою зелені або зірочкою-морквиною.

Бутерброди з авокадо і печінкою тріски

Екзотичний фрукт — авокадо не так давно з’явився на наших кухнях, але вже встиг полюбитися багатьма гурманами.

Нам знадобиться:

  • житній хліб;
  • 1 стиглий авокадо;
  • баночку печінки тріски:
  • 2 яйця;
  • огірок (свіжий);
  • майонез (сметана);
  • мелений чорний перець.

Як готуємо

  • Варимо яйця круто і охолоджуємо, подрібнюємо в крихту.
  • Позбавляємо печінку від зайвого масла, ділимо її на невеликі шматочки.
  • Видаляємо кісточку з авокадо, виймаємо м’якоть, нарізаємо кубиками.
  • Ідентично огірок нарізаємо. З’єднуємо все в однорідну бутербродную масу.
  • Заправляємо соусом, перчимо за смаком і розмішуємо.
  • Формуємо і оформляємо.

Святкові бутерброди з червоною ікрою і печінкою тріски

Готування цих червоно-икорочных сендвічів не дуже клопітка справа, а для святкового столу — це царська їжа.

Що беремо

  • хліб білий;
  • червону ікру;
  • печінка тріски;
  • свіжий огірок;
  • лимон;
  • кріп.

Як готуємо

  • Нарізаємо хліб на тонкі скибочки.
  • Розминаємо печінка тріски виделкою і намазуємо нею кожен шматок хліба.
  • Свіжий огірок нарізаємо тонкими пластинами і кладемо по одній пластині на кожну скибочку поверх печінки тріски.
  • Викладаємо поверх огірків в центрі кружечок червоної ікри.
  • Нарізаємо лимон (разом з цедрою) тонкими кружечками і ділимо на 4 частини. Кладемо кожну четвертинку лимона на червону ікру.
  • Оформляємо гілочками укропчика.
Дивіться також:  Фахітос з куркою – 7 рецептів приготування страви мексиканської кухні в домашніх умовах

Бутерброди з печінкою тріски і сиром

Інгредієнти:

  • тостерний хліб;
  • консерви з печінки тріски;
  • домашній, сільський сир;
  • петрушку, кріп;
  • часник (за бажанням);
  • зерна граната.

Покрокові етапи приготування:

  • Шаткуємо дрібно зелень.
  • Розминаємо виделкою печінка тріски.
  • Сир пропускаємо через сито до отримання однорідної маси.
  • Видавлюємо через прес часник.
  • Змішуємо всі інгредієнти.
  • Хліб ріжемо трикутничками, підсушуємо.
  • Викладаємо начинку на кожен шматочок хлібної основи.
  • Прикрашаємо зернами граната.

Бутерброди з консервованої печінки тріски і помідорами

Ці бутерброди можна назвати бюджетними, а які вони смачні — пальчики оближете. Якщо для вас здаються звичайні помідори — надто простуватим інгредієнтом для святкового столу, використовуйте черрі.

Нам знадобиться:

  • 1 батон (можна отрубную булку);
  • печінка тріски;
  • пару яєць;
  • 50 гр. твердого сиру (можна плавлений сирок);
  • 2 помідора (черрі);
  • зелень.

Як готуємо

  • Варимо яйце (або яйця), охолоджуємо і тремо на дрібній тертці.
  • Розминаємо печінку. Це саме той випадок, коли масло з печінки зливати не потрібно, щоб бутерброди були соковитими.
  • Додаємо в печінку варене яйце. Шаткуємо зелень і додаємо.
  • Тремо на тертці сир і додаємо в загальну масу. (Або плавлений сирок розминаємо і додаємо).
  • Все ретельно перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
  • Нарізаємо батон довільними скибочками, змащуємо кожен шматок приготовленої начинкою.
  • Підсушуємо скибочки з пастою в духовці при високій температурі не більше 3-х хвилин, щоб вони стали хрусткими, але не пересохлими.
  • Нарізаємо кружечками помідори (томати черрі на 2 половинки). Викладаємо поверх кожного скибочки тонкий шматочок помідора (2 половинки чері) і прикрашаємо зеленню.

Приємного всім апетиту!

Прокрутка до верху