Печінка тріски на скибочці білого запашного хліба або чорного бородінської з кмином — це не тільки вишукана закуска, але застільна поезія на тлі смачних тостів, делікатесне передчуття розкішного бенкету. Надзвичайно ніжний смак печінки тріски поєднується з багатьма продуктами. Соковита і корисна м’якоть печінки дає приємне насичення без шкоди для апетиту, навпаки, заграючи з ним, поступається дорогою йде попереду страв.
Побажання для приготування
Головне, готувати потрібно з великим бажанням і з душею.
Це перша порада, а далі все по списку:
- Для приготування бутербродів з печінкою тріски знадобиться білий або чорний хліб. Підходить свіжий хліб, батон і багет.
- Можна хліб загорнути в х/б рушник і дати йому постояти добу в прохолодному місці. Він легко ріжеться і бутербродних маса не надто вбирається в щільний м’якуш. Для такого ж ефекту перед приготуванням хліб підсушують в тостері. А грінки надають бутербродів абсолютно нові смакові відтінки.
- Але, якщо одразу за стіл, то ніяке вбирання запашного хлібу не страшно. А від його аромату в гармонії з запахом печінки ніхто не встоїть.
- Хліб нарізують прямокутниками, квадратами і трикутними. Краще різати батон по діагоналі, потім на скибочки, багет і батон — навскіс. Основа для бутербродів повинна бути товщиною максимум 1,5 див.
- Для того, щоб сильно не промасливался хліб і маса не була надто жирної, перед готуванням печінка помістіть в сито. Так вдасться позбавитися від зайвих рідин.
- Багатошарові бутерброди навіть з ніжною печінкою тріски перед сервіровкою вимагають пресинг з боку важкого і плоского предмета. Підійде дошка для нарізання.
- Добре прикрашати бутерброди нарізаною зеленню і гілочками. Незвичайно виглядає різнобарвна сервіровка, до зелені додають варену моркву і тертий жовток.
Базовий рецепт приготування бутербродів з печінкою тріски
Базовий рецепт відрізняється простотою приготування, включає мінімум інгредієнтів. В принципі, чекають невеликі витрати, як фінансові, так і фізичні, а смак обіцяє бути чудовим.
Що беремо
- хліб (житній);
- консерви з печінки тріски;
- масло (вершкове);
- цибулю-шалот (або ріпчаста цибуля);
- зелень.
Як готуємо
- Нарізаємо хліб за бажанням і намазуємо з одного боку вершковим маслом.
- Викладаємо шматочки печінки рівномірно по всій поверхні скибочки з маслом.
- Нарізаємо цибулю кільцями і акуратно викладаємо на кожен бутерброд.
- Прикрашаємо зеленню. Подаємо в такому вигляді, що стане відмінною закускою до першого тосту під горілочку.
- Або запікаємо в мікрохвильовці, щоб зробити бутерброди гарячими під вино.
Бутерброди з печінкою тріски і закускою з додаванням яєць
Смак сендвічів з печінкою тріски завжди можна ефектно урізноманітнити за допомогою додавання інших, смачних і поживних продуктів і прикраси з максимумом креативу. Дуже популярні невибагливі і недорогі бутерброди з печінкою тріски і яйцями. Адже варене яйце роблять їх ще ніжніше, надає соковитої м’якоті печінки свою поживну родзинку.
Інгредієнти:
- 1 батон білого хліба (бажано з хрусткою скоринкою, але ніжний усередині);
- печінка тріски;
- 2 яйця;
- ріпчасту цибулю (невелику головку);
- зелень.
Як готуємо
- Варимо яйця, остуджуємо і натираємо на тертці. Якщо взяти домашні яйця, то смак і колір буде значно яскравішим.
- Розминаємо печінка тріски виделкою.
- Подрібнюємо цибулю в блендері. Також нарізану цибулю рекомендують обдавати окропом. Кому не подобається смак цибулі, то в якості заміни цілком підійде зелений лук.
- Нарізаємо хліб, підсушує його.
- Змішуємо все в бутербродную масу. Викладаємо на скибочки хліба, прикрашаємо зеленню і подаємо.
Бутерброди з печінкою тріски і огірком
Приготування цих бутербродів припускає 3 варіанти: зі свіжим або солоним огірком, або з додаванням обох.
1 — з свіжим огірком
Що беремо
- багет;
- печінка тріски;
- половину огірка (свіжого);
- 2 яйця;
- часник;
- зелень;
- майонез.
Покрокові етапи приготування:
- Варимо яйця натираємо на тертці.
- Позбавляємося від масла печінки тріски, розтираємо виделкою.
- Огірок нарізаємо на квадратики.
- Усе ретельно змішуємо, заправляємо соусом.
- Нарізаємо багет на скибочки, підсушуємо, натираємо часником.
- Кожен шматок змащуємо начинкою, прикрашаємо.
2 — з солоним огірком
Що беремо
- 1 батон;
- консерви з печінки тріски;
- 1 огірок (солоний);
- 1 зубчик часнику;
- 50 гр. сиру (твердого);
- зелень.
Як готуємо
- Розтираємо печінка тріски, змішуємо разом з подрібненим часником.
- Дрібно нарізаємо солоний огірок, віджимаємо і видаляємо зайвий розсіл.
- Додаємо огурцовую суміш в печінку тріски з часником, приправляємо дрібно нашаткованої зеленню.
- Нарізаємо батон (свіжий або підсушений) на шматки в 1см. На кожен шматок викладаємо начинку.
- Зверху посипаємо сиром, натертим тонкою соломкою. Можна подати, а можна потримати в духовці до розплавлення сиру.
3 — з свіжим огірком + солоним
Що беремо
- 1 батон;
- консерви з печінки тріски;
- 50 гр. сиру (м’якого);
- 2 огірка (свіжий, солоний);
- часник;
- петрушку, кріп;
- вершкове масло.
Як готуємо
- Батон нарізаємо, підсмажуємо з одного боку на сковороді з додаванням вершкового масла.
- Натираємо сир на тертці і змішуємо з дрібно нарубаною зеленню: петрушкою і кропом.
- Дістаємо печінка тріски, ретельно позбавляємося від масла, розтираємо виделкою.
- Солоний огірок нарізаємо кубиками, віджимаємо і видаляємо зайвий розсіл. Свіжий огірок нарізаємо кружечками.
- Натираємо часником підсмажену сторону кожного шматка хліба.
- Збираємо бутерброди:
- викладаємо на підсмажену сторону кожного шматка хліба — шар тертого сиру,
- на шар тертого сиру — нарізані солоні огірки,
- поверх солоних огірків — розтерту печінка тріски.
- Завершуємо кожен бутерброд — гуртком свіжого огірка, прикрашаємо гілочкою зелені або зірочкою-морквиною.
Бутерброди з авокадо і печінкою тріски
Екзотичний фрукт — авокадо не так давно з’явився на наших кухнях, але вже встиг полюбитися багатьма гурманами.
Нам знадобиться:
- житній хліб;
- 1 стиглий авокадо;
- баночку печінки тріски:
- 2 яйця;
- огірок (свіжий);
- майонез (сметана);
- мелений чорний перець.
Як готуємо
- Варимо яйця круто і охолоджуємо, подрібнюємо в крихту.
- Позбавляємо печінку від зайвого масла, ділимо її на невеликі шматочки.
- Видаляємо кісточку з авокадо, виймаємо м’якоть, нарізаємо кубиками.
- Ідентично огірок нарізаємо. З’єднуємо все в однорідну бутербродную масу.
- Заправляємо соусом, перчимо за смаком і розмішуємо.
- Формуємо і оформляємо.
Святкові бутерброди з червоною ікрою і печінкою тріски
Готування цих червоно-икорочных сендвічів не дуже клопітка справа, а для святкового столу — це царська їжа.
Що беремо
- хліб білий;
- червону ікру;
- печінка тріски;
- свіжий огірок;
- лимон;
- кріп.
Як готуємо
- Нарізаємо хліб на тонкі скибочки.
- Розминаємо печінка тріски виделкою і намазуємо нею кожен шматок хліба.
- Свіжий огірок нарізаємо тонкими пластинами і кладемо по одній пластині на кожну скибочку поверх печінки тріски.
- Викладаємо поверх огірків в центрі кружечок червоної ікри.
- Нарізаємо лимон (разом з цедрою) тонкими кружечками і ділимо на 4 частини. Кладемо кожну четвертинку лимона на червону ікру.
- Оформляємо гілочками укропчика.
Бутерброди з печінкою тріски і сиром
Інгредієнти:
- тостерний хліб;
- консерви з печінки тріски;
- домашній, сільський сир;
- петрушку, кріп;
- часник (за бажанням);
- зерна граната.
Покрокові етапи приготування:
- Шаткуємо дрібно зелень.
- Розминаємо виделкою печінка тріски.
- Сир пропускаємо через сито до отримання однорідної маси.
- Видавлюємо через прес часник.
- Змішуємо всі інгредієнти.
- Хліб ріжемо трикутничками, підсушуємо.
- Викладаємо начинку на кожен шматочок хлібної основи.
- Прикрашаємо зернами граната.
Бутерброди з консервованої печінки тріски і помідорами
Ці бутерброди можна назвати бюджетними, а які вони смачні — пальчики оближете. Якщо для вас здаються звичайні помідори — надто простуватим інгредієнтом для святкового столу, використовуйте черрі.
Нам знадобиться:
- 1 батон (можна отрубную булку);
- печінка тріски;
- пару яєць;
- 50 гр. твердого сиру (можна плавлений сирок);
- 2 помідора (черрі);
- зелень.
Як готуємо
- Варимо яйце (або яйця), охолоджуємо і тремо на дрібній тертці.
- Розминаємо печінку. Це саме той випадок, коли масло з печінки зливати не потрібно, щоб бутерброди були соковитими.
- Додаємо в печінку варене яйце. Шаткуємо зелень і додаємо.
- Тремо на тертці сир і додаємо в загальну масу. (Або плавлений сирок розминаємо і додаємо).
- Все ретельно перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
- Нарізаємо батон довільними скибочками, змащуємо кожен шматок приготовленої начинкою.
- Підсушуємо скибочки з пастою в духовці при високій температурі не більше 3-х хвилин, щоб вони стали хрусткими, але не пересохлими.
- Нарізаємо кружечками помідори (томати черрі на 2 половинки). Викладаємо поверх кожного скибочки тонкий шматочок помідора (2 половинки чері) і прикрашаємо зеленню.
Приємного всім апетиту!