Бутерброди з сьомгою – 6 рецептів, як зробити смачні бутерброди на святковий стіл

Пахучий свіжий хліб з хрусткою скоринкою, кремова вершкова прошарок, пікантні доповнення у вигляді зелені, часточки лимона або освіжаючого огірка і головне, заради чого все затівалося – тонкі пластинки ніжною жирної риби. Що може бути краще свіжоприготованого бутерброди з сьомгою?! Зробити швидко і легко, важко вибрати один рецепт з безлічі можливих варіантів.

Прості бутерброди з сьомгою і вершковим сиром

Найшвидший варіант — зробити прості бутерброди з мінімумом компонентів.

Вам знадобляться:

  • хліб (підходить білий, можна з додаванням різних насіння);
  • готовий вершковий сир (припустимо використовувати з добавками: зеленню, каперсами, грибами);
  • солона чи копчена сьомга, нарізана тонкими пластами.

Шматочки хліба однакової товщини підрум’янити в електрогрилі або тостері, намазати вершковим сиром, покласти зверху кілька шматочків риби і прикрасити гілочкою кропу. Товщина шарів залежить виключно від особистих уподобань. Ніжний сир з його кремовою текстурою підкреслять витончений смак благородної риби. Для цього рецепта можна використовувати як солений, так і копчену рибу.

Готуємо з авокадо

Незвичайною добавкою до бутерброду з сьомгою є авокадо.

Для приготування страви потрібні наступні інгредієнти:

  • хліб білий або сірий;
  • лимон;
  • чорний мелений перець;
  • зелень за смаком (кріп, петрушка, кінза, рукола та інші);
  • свіжий помідор;
  • стиглий плід авокадо;
  • солона сьомга.

На підрум’янені, остиглі скибочки хліба намазати заздалегідь приготовану суміш із стиглого авокадо з додаванням кропу, петрушки або іншої зелені, дрібно порізаного помідора, перцю і декількох крапель лимона. Якщо риба не дуже солона, слід додатково посолити отриману сальсу, оскільки авокадо має нейтральний делікатний смак.

Укласти зверху рибу, прикрасивши гілочками руколи або тонкими скибочками помідора. Бутерброди з авокадо і сьомгою – це не тільки смачно і красиво, але і дуже корисно з-за підвищеного вмісту жирних кислот.

Дивіться також:  Перловка з грибами – 7 рецептів приготування в мультиварці і в духовці

Святкова закуска з огірком

Досить ошатно виглядають сендвічі з рибою, прикрашені огірком.

Щоб їх зробити, вам знадобляться:

  • скибочки білого хліба однакової товщини;
  • м’яке вершкове масло;
  • зелень (кріп, петрушка);
  • тонкі пластинки копченої сьомги;
  • свіжий огірок.

Хліб намазати маслом, посипати дрібно посіченою зеленню, покласти зверху шматочок риби, а на неї – фігурно вирізаний тонкий скибочку огірка. Для цього рецепта можна використовувати солоний або маринований огірок, але свіжий краще: він посилить і вигідно підкреслить вишуканий смак риби. Бутерброд із сьомгою і огірком – перевірений часом рецепт.

Бутерброди з сьомгою і сирним сиром

Для цього виду бутербродів вам потрібні наступні продукти:

  • житній хліб;
  • сирний сир без добавок;
  • копчена сьомга;
  • листя салату Айсберг.

Оскільки сирний сир має більш щільну консистенцію, ніж вершковий, то й хліб можна вибрати щільніше. Намазати на трохи підсушені шматочки хліба сир, покласти зверху хрусткі листя салату, укривши скибочками сьомги. Виражений смак житнього підкреслить приємну кислинку сиру, а листя Айсберга відтінятимуть копчений аромат риби і додадуть соковитості.

Додатково прикрасивши, таке блюдо доречно поставити на святковий стіл. Для цього змішайте з допомогою блендера сирний сир з коханою зеленню. Отриману яскраву пасту видавіть з допомогою кондитерського шприца у вигляді квітів поверх шматочків риби.

Гаряча закуска з рибою

Не варто забувати, що бутерброди можуть бути і гарячими.

Для цього рецепта знадобиться:

  • хліб (будь-якого виду з щільним м’якушем);
  • майонез;
  • свіжа сьомга;
  • помідор;
  • сир (будь плавящийся в духовці).

Беріть для цього рецепта досить щільний, не крошащийся хліб. На скибки намазати тонким шаром майонез, любителі гостроти можуть додати гірчицю. Зверху викласти припущену сьомгу. Для цього стейк риби треба зварити в невеликій кількості підсоленої води з додаванням лаврового листа і перцю горошком. Важливо не переварити рибу, щоб не стала сухою. Дочекайтеся, коли вода закипить, а риба посвітлішає. Досить проварити її в киплячому бульйоні 2 -3 хвилини, потім остудити і розібрати на пластинки.

Дивіться також:  Котлети з картоплі – 10 найбільш смачних рецептів

Накрити сьомгу скибочкою помідора, а зверху – шматочком сиру, якому належить розплавитися від високої температури і зарум’яниться. Для цього бутерброду достатньо провести під грилем, розігрітим до 150 градусів, хвилин 7-10. Можна готувати страву без гриля, просто в розігрітій духовці або мікрохвильовій печі.

Як зробити паштет з сьомги для бутербродів

Риба для бутерброда може бути не цілим шматком, а у вигляді паштету. Це практичніше (можна зробити заздалегідь і намазувати на тости за мірою потреби), зручніше (паштет не впаде з хліба в процесі поглинання бутерброда) і дарує масу можливостей в плані складу паштету і кількості інгредієнтів.

Кілька рецептів для паштету:

  • солона сьомга, майонез, діжонська гірчиця і зелений лук;
  • солона риба, вершковий сир, в’ялені томати, зелень кропу;
  • риба холодного копчення з сирним кремом, каперси, цибуля-різанець;
  • риба гарячого копчення, збите вершкове масло, цибулю-порей, гострий перець;
  • сьомга відварна, вершки 10%, пасеровану в олії ріпчасту цибулю, смажені фісташки або мигдаль;
  • сьомга солона, помідор, стеблової селеру, ріпчасту цибулю, зелень, рослинне масло без запаху, сік лимона.

Цей ряд можна продовжувати нескінченно, все залежить від фантазії кулінара.

Основні вимоги до приготування:

  • не брати багато овочів, т. к. вони зроблять паштет рідким;
  • добре перемелювати інгредієнти в блендері до утворення кремоподібної текстури;
  • солити і перчити за смаком в самому кінці;
  • варена риба копчена гарячим способом вимагає добавки кремової основи на відміну від солоної.

Зробити бутерброди з сьомгою легко і швидко, результат подобається всім. Проявивши трохи фантазії, можна істотно розширити кількість інгредієнтів для таких бутербродів. Блюдо воістину універсально: годиться на пікнік у лісі, перекус на роботі, сімейний сніданок або вишуканий бенкет.