Класична буженина з свинини в домашніх умовах в духовці
Традиційна класична буженина — це натуральний продукт, який піддається лише тепловій обробці в духовці або загорнутим в пергамент шматком в бульйоні. Зазвичай воно сухе, так як в ньому міститься мало води. По ГОСТу, прийнятому в СРСР, третина ваги свинини після приготування зникав разом з вологою, і це було нормою. Класична буженина може здатися трохи недосоленою і прісної, так як вона не замочується в маринаді. І все ж вона прекрасна саме своєю натуральністю і яскраво вираженим м’ясним смаком.
Для класичної буженини буде потрібно хороший шматок свинини з невеликим шаром жиру, трохи перцю і солі (сіль береться з розрахунку ложка на кілограм), а також лавровий лист, коріандр, орегано, можна використовувати чебрець і розмарин. Обов’язковий часник, нарізаний часточками.
М’ясо потрібно нашпигувати часником, перцем, сіллю, обсипати його спеціями і залишити в холоді на половину доби.
В ідеалі класична буженина запікається в простому крутому тесті, але в сучасних умовах її готують у фользі. Уклавши шматок зі спеціями в декілька шарів фольги, м’ясо запікають і подають охолодженим.