Буженина в домашніх умовах зі свинини – 10 рецептів

В гірчичному маринаді

Смачна буженина по-домашньому виходить, якщо приготувати м’ясо в гірчиці. Кілограмовий шматочок нашпигувати часником, натерти зверху і з боків маринадом — його приготувати, змішавши дві ложки готової магазинної гірчиці, дві ложки рослинної олії, сіль, сухий базилік, чорний перець, орегано. Підготовлене до теплової обробки м’ясо укласти в шматок фольги або в пакет, відправити в холодне місце промаринуватися і тільки після цього піч.

Буженина з свинини, запечена у фользі

Її заздалегідь замочувати не треба. Будь закритим способом (в тому числі в рукаві або перев’язаною нитками пергаменті), буженину можна готувати після сухого маринування.

Продукти:

  • півкіло або трохи більше хорошого м’яса з жирком;
  • пару великих зубів часнику;
  • свіжозмелений чорний перець;
  • лавровий лист;
  • сіль.

Деякі люблять додавати гвоздику — це за бажанням.

Приготуємо буженину у фользі:

  • У м’ясі тонким ножем зробіть наскрізні поздовжні проколи.
  • У кожен з них акуратно введіть нарізаний поздовжніми шматочками часник, частини лаврушки, перець. Для красивого вигляду можна увіткнути ще і брусочки моркви, а також трохи зелені.
  • Зверху по м’ясу зробіть невеликі розрізи і посипте їх сіллю, перцем, вставте скибочки часнику і лаврового листа.
  • Лист фольги покладіть дзеркальної стороною на стіл і на нього укладіть нашпигованное м’ясо. Загорніть і залиште, щоб настоялося і просякнув ароматом прянощів і приправ.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте туди деко з загорнутим бруском буженини. Щоб м’ясо не підгоряло внизу, влийте на сантиметр води.
  • Приблизно через годину буженина готова.
Дивіться також:  Бефстроганов з курки – 5 рецептів
Прокрутка до верху