В гірчичному маринаді
Смачна буженина по-домашньому виходить, якщо приготувати м’ясо в гірчиці. Кілограмовий шматочок нашпигувати часником, натерти зверху і з боків маринадом — його приготувати, змішавши дві ложки готової магазинної гірчиці, дві ложки рослинної олії, сіль, сухий базилік, чорний перець, орегано. Підготовлене до теплової обробки м’ясо укласти в шматок фольги або в пакет, відправити в холодне місце промаринуватися і тільки після цього піч.
Буженина з свинини, запечена у фользі
Її заздалегідь замочувати не треба. Будь закритим способом (в тому числі в рукаві або перев’язаною нитками пергаменті), буженину можна готувати після сухого маринування.
Продукти:
- півкіло або трохи більше хорошого м’яса з жирком;
- пару великих зубів часнику;
- свіжозмелений чорний перець;
- лавровий лист;
- сіль.
Деякі люблять додавати гвоздику — це за бажанням.
Приготуємо буженину у фользі:
- У м’ясі тонким ножем зробіть наскрізні поздовжні проколи.
- У кожен з них акуратно введіть нарізаний поздовжніми шматочками часник, частини лаврушки, перець. Для красивого вигляду можна увіткнути ще і брусочки моркви, а також трохи зелені.
- Зверху по м’ясу зробіть невеликі розрізи і посипте їх сіллю, перцем, вставте скибочки часнику і лаврового листа.
- Лист фольги покладіть дзеркальної стороною на стіл і на нього укладіть нашпигованное м’ясо. Загорніть і залиште, щоб настоялося і просякнув ароматом прянощів і приправ.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте туди деко з загорнутим бруском буженини. Щоб м’ясо не підгоряло внизу, влийте на сантиметр води.
- Приблизно через годину буженина готова.