Святкова буженина в медовій глазурі
Вид цієї страви дійсно ошатний, смак теж неймовірний! За рахунок меду буженина набуває ніжний оксамитовий присмак.
На кілограм м’яса береться:
- жменя зубків часнику;
- по парі ложок рослинного масла і соєвого соусу;
- ложка меду;
- перець мелений і сіль.
Свинячу вирізку або окіст обсушити, натерти перцем і сіллю, нашпигувати смужками часнику і полити соєвим соусом. Після цього промазати шматок рідким медом і, вкривши харчовою плівкою, залишити на пару годин промаринуватися.
Далі на деко або у форму викласти м’ясо. Спочатку на сильному, а потім на середньому вогні запікати години півтори. На стіл буженину подають охолодженою.