Чахохбілі класичне – 10 рецептів чахохбілі з курки в домашніх умовах

Чахохбілі – це «родзинка» грузинської кухні, яка раніше готувалась з фазану, проте, в сучасних реаліях, м’ясо було замінено звичайною домашньою куркою. Від такої зміни компонентів, смакові характеристики не були втрачені, проте страва стала набагато доступнішою для кожного з нас. Крім птиці, для рецепту також буде потрібно томатний соус, в якому м’ясо тушкується з додаванням ароматних спецій та прянощів.

Класичне чахохбілі з курки в домашніх умовах

Класичне чахохбілі з курки в домашніх умовах – це ситна і ароматна страва, яка змусить ваші слинки текти ще в процесі гасіння. Завдяки спільній томлі птиці з овочами, інгредієнти максимально просочуються і насичуються соками один одного.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Курячі ніжки – 8 шт.
  • Томатная паста – 2 ст.л.
  • Кінза – 30 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Помідори – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Приправа «Хмели-Сунели» – 10 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Класичне чахохбілі з курки легко готується в домашніх умовах. Насамперед ретельно промиваємо птицю і насухо промокуємо серветками, очищаємо і ріжемо кільцями цибулю. Томати занурюємо в окріп на хвилинку, видаляємо шкірку, м’якоть дрібно подрібнюємо.

У сковорідку виливаємо столову ложку соняшникової олії та підрум’янюємо гомілки на помірному полум’ї з усіх боків (12-14 хвилин).

Паралельно в іншій сковорідці розігріваємо залишки соняшникової олії та злегка підрум’янюємо цибулю.

До золотистої курки висипаємо помідори, перемішуємо і томимо 10 хвилин.

Доповнюємо вміст сковороди пастою з протертих томатів, перемішуємо та засікаємо 5 хвилин.

Після закінчення часу додаємо подрібнений часник, сіль та перець, а також підсмажену цибулю – заважаємо.

Ще через 10 хвилин вводимо рубану зелень (за бажанням) та хмелі-сунелі.

До столу подаємо, не чекаючи остигання. Смачного!

Класичне чахохбілі з курки на сковороді

Класичне чахохбілі з курки на сковороді – це вишукана страва, яка готується на раз-два. Страва є обсмаженою куркою, тушкованою в соку стиглих помідорів з додаванням великої кількості цибулі, спецій і ароматної кінзи.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 7.

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг.
  • Цибуля – 0,5 кг.
  • Помідори – 0,5 кг.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кінза – 20 гр.
  • Хмели-сунели – 1 ст.л.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту курячу тушку розрубуємо на порційні шматочки.

Крок 2. З цибулі знімаємо лушпиння, головки ріжемо півкільцями.

Крок 3. Томати занурюємо в окріп і залишаємо на 2-3 хвилини.

Крок 4. Надрізаємо хрест-навхрест і з легкістю позбавляємося шкірки, м’якоть рубаємо кубиком.

Крок 5. Підсмажуємо курку до утворення легкої скоринки, перекладаємо у товстостінну каструлю.

Крок 6. На вершковому маслі пасеруємо цибулю до рум’яності та м’якості, відправляємо до м’яса.

Крок 7. Потім гасимо помідори разом з томатною пастою під кришкою 5-10 хвилин і викладаємо до птиці.

Крок 8. Поміщаємо жароміцний посуд на вогонь.

Крок 9. Включаємо нагрівання і томимо страву під кришкою близько 20 хвилин.

Крок 10. Далі вводимо до складу подрібнений часник та кінзу, хмелі-сунелі та сіль – перемішуємо та готуємо ще 20 хвилин.

Крок 11. Розкладаємо страву по порційним тарілкам і рясно поливаємо соусом – знімаємо пробу. Смачного!

Чахохбілі з курки по-грузинськи на сковороді

Чахохбілі з курки по-грузинськи на сковороді – це дивовижне поєднання птиці та овочів. Для яскравості аромату та смаку нам також потрібні такі приправи, як уцхо-сунелі та лавровий лист, а як зелень рекомендується використання кінзи та базиліку.

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Кинза – 1 пучок.
  • Аркуш лавра – 1 шт.
  • Уцхо-сунелі – 1 щіпка.
  • Вино червоне – 150мл.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.
Дивіться також:  Лазанья з куркою і грибами – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Розжарюємо олію в сковорідці і швидко обсмажуємо на ній до золотистості шматочки птиці.

Крок 2. Не гаючи часу, очищаємо і нарізаємо овочі: цибулю півкільцями, солодкий перець смужками, моркву натираємо на тертці з великими отворами.

Крок 3. Помідори ошпарюємо окропом, злегка надрізаємо і видаляємо шкірку.

Крок 4. Цибулеву нарізку висипаємо до курки, пасеруємо близько 5 хвилин і додаємо морквину з болгарським перцем.

Крок 5. Томімо на мінімальному нагріванні 5 хвилин.

Крок 6. Закидаємо нарізані помідори і добре перемішуємо.

Крок 7. Заливаємо компоненти вином і гасимо ще 10 хвилин.

Крок 8. Заправляємо чахохбілі подрібненою кінзою, базиліком та часником, солимо, додаємо уцхо-сунелі, лавровий лист і через 5 хвилин прибираємо з плити.

Крок 9. До столу подаємо у поєднанні зі свіжими овочами та насолоджуємося. Смачного!

Класичне чахохбілі в казані на багатті

Класичне чахохбілі в казані на багатті готується досить просто і завжди виходить дуже смачним і ароматним. Приготувати таку страву можна під час сімейних посиденьок на дачі або прикрасити дружній пікнік – можете не сумніватися, що всі залишаться задоволеними!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Курка – 350 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Паприка солодка мелена – 1/2 ч.л.
  • Паста томатная – ½ ст.л.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У казан наливаємо олію і розжарюємо її, кладемо невеликі сегменти курки.

Крок 2. Підрум’янюємо протягом 7-10 хвилин.

Крок 3. Очищену цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Крок 4. Висипаємо нарізку цибулі до м’яса, перемішуємо.

Крок 5. Додаємо м’якоть солодкого перцю, порізану брусками.

Крок 6. Томати занурюємо в окріп на 2-3 хвилини і перекладаємо в крижану воду, видаляємо шкірку і подрібнюємо м’якуш – відправляємо в казан, перемішуємо і томимо під кришкою 7-10 хвилин.

Крок 7. Промиту зелень та очищені зубці часнику дрібно подрібнюємо.

Крок 8. У піалі поєднуємо томатну пасту з сіллю, приправами та зеленню.

Крок 9. Доповнюємо часником, розмішуємо та викладаємо в основний склад.

Крок 10. Гасимо страву ще 2-3 хвилини і переходимо до сервірування.

Крок 11. Приємного апетиту!

Домашнє чахохбілі з курки у мультиварці

Домашнє чахохбілі з курки в мультиварці можна приготувати з тих компонентів, які зазвичай є на полиці холодильної камери. Як м’ясо, допускається використання абсолютно будь-яких частин тушки, тому вибирайте те, що вам найбільше подобається.

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Курка – 600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Пюре томатне – 1 ст.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу мультиварки наливаємо оливкову олію і включаємо режим «випікання» на 55 хвилин, закидаємо нарізану цибулю з часником і обсмажуємо 5-7 хвилин.

Крок 2. Паралельно розрізаємо птаха на шматки бажаного розміру.

Крок 3. Викладаємо м’ясо до засмаження і смажимо разом із подрібненими овочами близько 25 хвилин, не накриваючи кришкою.

Крок 4. Після закінчення часу додаємо томатне пюре, чорний перець та сіль – заважаємо і закриваємо кришкою, чекаємо звукового сигналу.

Крок 5. За пару хвилин до кінця шаткуємо зелень і після сигналу відкриваємо мультиварку і висипаємо до курки, перемішуємо.

Крок 6. Розкладаємо по тарілках та дегустуємо. Смачного!

Дивіться також:  Жульєн з грибами – 8 смачних рецептів приготування

Чахохбілі з курки з картоплею

Чахохбілі з курки з картоплею – це не зовсім традиційний варіант приготування цієї знаменитої грузинської страви. Однак, додавши до складу картопляні часточки, блюдо виходить все таким же смачним, але набагато ситнішим і поживнішим. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Курка – 800 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідори – 400 грн.
  • Часник – 4 зуби.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Коріандр мелений – ½ ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Кінза – 6 гілочок.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 150-200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Чистимо і промиваємо бульби картоплі, розрізаємо на кілька частин і, заливши водою, відварюємо до напівготовності.

Крок 2. Порційні шматки птиці обсмажуємо на розтопленій вершковій олії до утворення апетитної скоринки з усіх боків.

Крок 3. Закидаємо до м’яса цибуля, перемішуємо і доводимо до прозорості.

Крок 4. Висипаємо дрібні шматочки часнику, перемішуємо і смажимо ще 1-2 хвилини.

Крок 5. Тепер додаємо цукровий пісок, кубики свіжих помідорів та приправи – томимо 3-4 хвилини.

Крок 6. Підливаємо в сковорідку 150-200 мл води і викладаємо скибочки картоплі, перемішуємо і накриваємо кришкою – гасимо 10-15 хвилин на повільному вогні.

Крок 7. Доповнюємо страву подрібненою кінзою та прибираємо сковороду з конфорки.

Крок 8. Настоюємо чахохбілі під кришкою ще 10 хвилин і лише потім переходимо до сервірування. Смачного!

Чахохбілі з курки з помідорами

Чахохбілі з курки з помідорами – це одна з найсмачніших та найзапашніших національних страв Грузії, яку можна приготувати на власній кухні та здивувати членів своєї родини. Чахохбілі являє собою ніжне рагу з птиці та великої кількості овочів.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6-7.

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг.
  • Томати – 400 гр.
  • Цибулини – 300 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Укроп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу обробляємо курку і ретельно промиваємо м’ясо, цибулю очищаємо, помідори та зелень обполіскуємо під струменем води.

Крок 2. Знявши з томатів шкірку, розминаємо м’якоть вилкою до консистенції пюре. Дрібно нарізаємо цибулю і зелень.

Крок 3. Птах промокуємо паперовими рушниками.

Крок 4. На розпеченій рослинній олії підрум’янюємо курку 5-7 хвилин, додаємо цибулю і обсмажуємо до прозорості та м’якості. Вводимо до складу томатну кашку, сіль та приправи – гасимо під кришкою 40 хвилин.

Крок 5. Перед подачею оздоблюємо подрібненою петрушкою з кропом – знімаємо пробу. Смачного!

Чахохбілі по-грузинськи з волоськими горіхами

Чахохбілі по-грузинськи з волоськими горіхами – це пікантна і водночас ніжна страва, яка подарує вам справжнє гастрономічне задоволення! Вся «родзинка» м’ясного рагу полягає у великій кількості такої ароматної зелені, як кінза, базилік і тархун.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 15-20 хв.

Порцій – 7.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Помідори у власному соку – 500 грн.
  • Цибуля червона – 4 шт.
  • Часник – 4 зуби.
  • Кинза – 1 пучок.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Кріп – 2 гілочки.
  • Аджика – 1 год.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Тархун – 1 ч.л.
  • Базилік – 6 гр.
  • Горіхи грецькі очищені – 2 ст.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Перець гіркий стручковий – 1 шт.
  • Окріп – ½ ст.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Коріандр – ½ ч.л.
  • Уцхо-сунелі – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочки курки обполіскуємо та обсушуємо будь-яким зручним способом, обсмажуємо на соняшниковій олії до утворення характерної скоринки, підливаємо трохи води та томимо під кришкою до готовності м’яса.

Дивіться також:  Котлети з печінки яловичої – 9 рецептів

Крок 2. В окремій сковорідці пасеруємо цибульні півкільця до світло-коричневого кольору.

Крок 3. До цибулі додаємо томати, пробиті в блендері, а також аджику – перемішуємо і томимо на помірному полум’ї близько 3-4 хвилин.

Крок 4. Для заправки змішуємо подрібнені горіхи, рубаний часник, ароматні приправи та сіль.

Крок 5. Отриману суміш відправляємо до цибулинної маси, заважаємо і прогріваємо всі разом 3-5 хвилин.

Крок 6. Ароматним соусом овочевим заливаємо птицю, солимо і перчимо – томимо ще 5 хвилин.

Крок 7. В останню чергу в вогнетривкий посуд закидаємо дрібно нашатковану зелень і гострий перець – перемішавши, вимикаємо нагрівання.

Крок 8. Сервіруємо та запрошуємо сім’ю до столу. Готуйте та отримуйте задоволення!

Чахохбілі з курки з томатною пастою

Чахохбілі з курки з томатною пастою – це страва, яка підкорить вас своїм ароматом ще в процесі теплової обробки. Поєднання компонентів у чахохбілі настільки вдале, що ми заздалегідь рекомендуємо вам готувати із запасом, бо всі вимагатимуть добавки!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг.
  • Цибуля – 500 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кінза – 30 гр.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед обполіскуємо тушку курки та овочі, інгредієнтам даємо час обсохнути. Цибулю та часник «звільняємо» від лушпиння.

Крок 2. Цибулю нарізаємо підлозі або чверть кільцями, дрібно рубаємо кінзу і обробляють птаха, зубки часнику пропускаємо через прес, а томатну м’якоть ріжемо на невеликі кубики, попередньо видаливши шкірку.

Крок 3. У вогнетривкому посуді розігріваємо олію і підрум’янюємо курку – викладаємо в тарілку. У тій же сковороді пасеруємо цибулю та змішуємо її з м’ясом. В отриманий склад закидаємо томати та томатну пасту – перемішуємо та гасимо під кришкою приблизно 20 хвилин.

Крок 4. Потім доповнюємо основний склад часником, зеленню, сіллю та приправами – заважаємо та готуємо ще 15 хвилин.

Крок 5. Розподіливши страву по порційним тарілкам, доповнюємо свіжими овочами та ароматною зеленню. Смачного!

Домашнє чахохбілі з курки у духовці

Домашнє чахохбілі з курки в духовці, приготовлене з додаванням томатної пасти і соковитої моркви – це ситна і поживна страва, яка припаде до смаку кожному, хто скуштує хоча б одну ложку. А прянощі та спеції насичують страву неповторним ароматом.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 1,5 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 голівки.
  • Паста томатная – 3 ст.л.
  • Вода – 1 л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Сушена кінза – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 30 мл.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі стегна натираємо сіллю і викладаємо в лист, запікаємо в духовці протягом 60 хвилин при 200 градусах.

Крок 2. Не гаючи часу, на олії обсмажуємо нарізку цибулі, додаємо натерту на тертці моркву, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин до м’якості.

Крок 3. Тепер до засмаження відправляємо часник, пропущений через прес та скибочки болгарського перцю – заважаємо і смажимо 3-4 хвилини.

Крок 4. Заправляємо овочі томатною пастою та цукровим піском, прогріваємо ще кілька хвилин.

Крок 5. Вміст сковороди заливаємо окропом і приправляємо хмелі-сунелі, сушеною кінзою та сіллю – доводимо до кипіння на помірному полум’ї.

Крок 6. Готові курячі шматочки заливаємо підготовленим соусом і запікаємо ще півгодини.

Крок 7. Посипаємо зеленню та приступаємо до трапези. Смачного!