Чай з імбиром – ідеальний напій для холодного часу року. Він не тільки чудово зігріває, але також зміцнює імунітет, захищає від застуди та інших хвороб. Крім того, чай прискорює процес схуднення без шкоди для здоров’я.
Чай з імбиром — класичний рецепт з лимоном
Сьогодні відшукати у продажу імбир не складає ніяких труднощів. Він продається в будь-якому супермаркеті і фруктової крамниці. Краще брати свіжий корінь і самостійно натирати його, а не використовувати готовий сухий порошок. Для приготування чаю по класичному рецепту знадобиться: 10 г імбиру, 1 лимон, 50 г натурального бджолиного меду, 0,5 л води.
Цукор в такому чаї виявиться зайвим, солодкість додасть бджолиний мед.
Рецепт приготування з корицею для схуднення
Якщо планується використовувати імбирний чай для схуднення, то в його складі обов’язково повинна виявитися кориця.
Досить 1 ч. л. цієї ароматної спеції. Також потрібно взяти: 3 ст. л. тертого кореня і 800 мл води.
Готовий напій вживається щодня перед їжею натщесерце 2 рази на добу – вранці і ввечері.
Чорний чай з додаванням листя смородини
Дуже смачним і ароматним виходить імбирний чай з додаванням смородинового листя. Краще використовувати молоді листочки, зібрані навесні. Для приготування чаю потрібно: 3 ч. л. будь-якого якісного чорного чаю, така ж кількість свіжих або сухих подрібнених листя смородини, 30 г імбирного кореня.
Пити чай слід гарячим з цукром або медом.
Зелений чай з імбиром і молоком для зниження апетиту
Якщо головною причиною зайвої ваги є великі порції сніданку, обіду і вечері, то можна обмежити себе за допомогою особливого зеленого чаю. Крім самої заварки (1 пакетик), на одну порцію напою треба взяти: 1 ч. л. подрібненого кореня імбиру, 350 мл води, 130 мл жирного молока або вершків (краще домашніх).
Чай подається до столу відразу ж (без тривалого настоювання).
Бразильський рецепт – протизапальний
Імбир має ще й протизапальну дію, якщо правильно підібрати до нього додаткові інгредієнти. Готовий чай актуально пити при застудах і для усунення проблем з ШКТ. В рецепті змішується корінь імбиру (30 г), куркума (1 ч. л. порошку) і домашнє вершкове масло (10 г).
Подається напій незвичайним чином: в 200 мл гарячого молока додається ароматна пряна паста. Подслащивается «чай» бджолиним медом. Під час хвороби пити його можна кожні три години. Також допускається вживати таке цілющий засіб для профілактики застуди і захворювань кишечника.
Пряний чай з імбиром, кардамоном і корицею
Такий гарячий напій швидко зігріє навіть в самий морозний день, а також прискорити процес одужання при ГРВІ. Для його приготування потрібно використовувати наступні інгредієнти: 70 г кореня імбиру, 6 гвоздик, 8 коробочок кардамону, щіпку кориці, половину лимона, 3 ч. л. крупнолистового зеленого чаю.
Після цього чай можна ще раз підігріти і подати до столу.
Зміцнюємо імунітет фруктовим чаєм з імбиром
Для зміцнення імунітету і дітям, і дорослим варто пити чай, приготований з додаванням не тільки імбиру, але також фруктів і спецій. Потрібно взяти: жменю сушених яблук, сік 1апельсина, по 1 ст. л. тертої апельсинової і лимонної цедри, а також подрібненого імбирного кореня, 1 паличку кориці, 1 зірочку бадьяна.
Коли чай охолоне, можна додати ще трохи води і після закипання тушкувати 5 хвилин на мінімальному вогні. Далі напій знову подається до столу.
Освіжаючий холодний чай з коренем імбиру, м’ятою і тархуном
Імбир не тільки добре зігріває, але ще й освіжає в жарку погоду. Звичайно, влітку його краще подавати в холодному вигляді. Для такого напою буде потрібно використовувати: 1,8 л очищеної води, по 1 ст. л. крупнолистового чаю зеленого і подрібненого кореня імбиру, пучка свіжої зелені (тархуну і меліси або м’яти), 3 скибочки лайма.
Подається напій з цукром або медом. Можна також додавати в нього апельсиновий або грейпфрутовий сік.
Імбирний чай з медом і лимоном
Крім класичного звичного рецепту такого напою існує і незвичайний, знайдений вченими в одному із стародавніх манускриптів. Вважається, що він наповнює людину бадьорістю, енергією і активізує захисні функції організму. Для нього потрібно використовувати: 3 ст. л. подрібненого свіжого імбиру, 1,3 л очищеної води, 100 мл лимонного соку, щіпка чорного меленого перцю, 80 г меду, кілька м’ятних листочків. Далі докладно розказано, як готується чай з імбиром та лимоном за унікальним рецептом.
Злегка остиглий чай ретельно проціджують, змішують з лимонним соком і подається до столу. Актуально пити його при кашлі, нежиті і інших ознаках застуди.
Рецепт для екстремалів: часниково-імбирний напій
Любителів унікальних рецептів напевно зацікавить і варіант імбирного чаю з часником. Такий напій вважається універсальним цілющим засобом. Він допомагає впоратися зі стресом, нудотою (в тому числі з морською хворобою), з алергічною реакцією, різними шкірними захворюваннями, недугами ШЛУНКОВО-кишкового тракту, кашель і застуду. Це одне з кращих засобів для зміцнення імунітету. Для його приготування потрібно використовувати наступні інгредієнти: 40 г кореня імбиру, 2 часникового зубчики, 1,8 л чистої питної води.
При хворобі чай потрібно пити протягом всього дня мінімальними порціями. В чашку можна додавати лимонний сік і мед. Такий напій з обережністю варто вживати людям з виразкою шлунка. Особливо він корисний в період епідемій грипу.