Чак-Чак – 8 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Для того щоб спробувати знамениту східну солодкість, зовсім не обов’язково вирушати в далекі країни. Адже рецепт чак-чака в домашніх умовах зовсім не складний і не вимагає використання будь-яких незвичайних інгредієнтів.

Класичний рецепт

Спробуйте приготувати ласощі за базовим рецептом, а потім приступайте до експериментів і створення власних, авторських варіантів чак-чака.

Необхідні продукти:

  • 400 мл рослинного масла;
  • три яйця;
  • щіпка солі;
  • 1/3 ст. цукру;
  • 400 грам борошна;
  • 160 грам меду.

Процес приготування:

  • У ємність розбиваємо вказану кількість яєць, кладемо сіль і перемішуємо за допомогою виделки.
  • У цю суміш акуратно вводимо борошно, постійно перемішуючи вміст так, щоб утворилися невеликі грудочки.
  • Після цього перекладаємо тісто з миски і працюємо руками, доводячи його до однорідності. Залишаємо заготовку на 30 хвилин, прикривши плівкою або тарілкою.
  • Ділимо тісто на кілька частин, оскільки з одним великим шматком незручно працювати. Розкачуємо кожну заготовку в тонкий пласт, а потім ріжемо його на довгі смужки. Їх, у свою чергу, подрібнюємо на бруски шириною по 2 сантиметри.
  • Цю Всю «локшину» необхідно обсмажити у фритюрниці або в каструлі з великою кількістю олії до рум’яності і обсушити на паперових рушниках.
  • Коли з цим буде закінчено, викладаємо хрусткі смужки у велику ємність і заливаємо сиропом. Останній робиться з цукру і меду, які необхідно розтопити, але не доводити до кипіння.
  • Рівномірно розподіліть заливку по всьому блюду сформуйте невеликі порції.

Охолодіть десерт при кімнатній температурі або в холодильнику і подавайте.

Готуємо по-татарськи

Чак-чак по-татарськи готується майже так само, як і класичний варіант.

Необхідні продукти:

  • 0,4 кг борошна;
  • 200 грам цукру;
  • 4 яйця;
  • щіпка солі;
  • два склянки рослинного масла;
  • 200 грам меду.
Дивіться також:  Полуничне варення – як приготувати, як зварити?

Процес приготування:

  • Змішуємо яйця з сіллю і борошном. Повинен вийти тугий клубок. Прибираємо його на 30 хвилин для настоювання.
  • Ділимо тісто на шматки і розгортаємо їх в пласти не більше двох міліметрів товщиною. Нарізаємо їх на тонкі смужки, а потім і на дрібніші шматочки.
  • Прогріваємо масло в каструлі і смажимо до рум’яності всі нарізані заготовки. Після цього обсушуємо їх на паперових рушниках.
  • З’єднуємо цукор і мед, топимо до повного розчинення крупинок і цією масою заливаємо обсмажене тісто. Перемішуємо.

Перекладаємо отриману солодку масу по тарілках і формуємо на них гірки. Даємо десерту повністю охолонути і подаємо до гарячого чаю.

Східний десерт з медом

Приготувати чак чак можна з додаванням горіхів та маку – смак виходить ще більш насиченим.

Необхідні продукти:

  • мак, сіль і горіхи – за смаком;
  • три яйця;
  • 130 грам меду;
  • половина склянки цукру;
  • 3 склянки борошна;
  • олія для смаження.

Процес приготування:

  • З борошна, солі і яєць робимо тісто і даємо йому настоятися близько 30 хвилин. Після цього розкачуємо заготовку в пласт, ділимо його на тонкі смужки, а потім і на невеликі шматочки.
  • Всі отримані заготовки смажимо в олії до рум’яності, контролюючи, щоб воно покривало їх повністю.
  • Обсушуємо хрусткі палички і перекладаємо в загальну ємність. Сюди ж відправляємо мелені горіхи і мак.
  • Топимо цукор з медом і цим сиропом заливаємо обсмажені шматочки.

Перекладаємо масу по тарілках і прийдемо їй будь-яку форму.

Рецепт чак-чака, який тане в роті

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • три склянки борошна;
  • 400 грам меду;
  • 2 пучки сухих дріжджів;
  • 120 грам цукру;
  • трохи солі і масло рослинне для смаження.

Процес приготування:

  • У миску вбиваємо яйця, додаємо борошно і трохи дуже холодної води. Ретельно перемішуємо.
  • Кладемо дріжджі, сіль і вимішуємо складу до однорідності. Прибираємо його настоюватися протягом 40 хвилин.
  • Розкачуємо тісто в тонкий пласт, нарізаємо смужками, а потім шматочками коротші.
  • Отримані дрібні частини смажимо в олії до рум’яності і обсушуємо на серветках.
  • Заливаємо їх сиропом, приготованим з меду і цукру (інгредієнти потрібно попередньо розтопити на плиті).
Дивіться також:  Грінки з білого хліба – 7 рецептів, як зробити смачні грінки в духовці на сковороді

Перекладаємо солодку масу в порційні тарілки і вологими руками надаємо форму.

Без додавання яєць

Тісто на чак-чак без яєць готується ще простіше, а за смаком виходить нітрохи не гірше.

Необхідні продукти:

  • 50 грам меду;
  • 200 грам сметани;
  • 120 грам цукру;
  • приблизно, 2 склянки борошна;
  • масло рослинне для смаження;
  • 150 грам горіхів.

Процес приготування:

  • Із зазначеної кількості борошна і сметани робимо тісто. Розкачуємо його, ріжемо на локшину, а потім і на невеликі шматочки.
  • Заготовки смажимо в олії до золотистого кольору, перекладаємо спочатку на паперові рушники, а потім в обрану для подачі ємність.
  • Цукор змішуємо з невеликою кількістю води і розтоплюємо на плиті. Трохи охолоджуємо склад, додаємо мед і мелені горіхи.

Цією сумішшю заливаємо рум’яні шматочки і формуємо з них торт. Чекаємо, коли бісквіт охолоне і подаємо.

Незвичайний варіант з горілкою

Такий рецепт виконується на основі яєць та борошна, а для досягнення приємною хрусткості в тісто додається трохи алкоголю.

Необхідні продукти:

  • щіпка солі;
  • 250 грам меду;
  • рослинна олія для смаження;
  • два яйця;
  • 0,4 кг борошна;
  • 30 грам горілки;
  • 70 грам цукру.

Процес приготування:

  • У ємність вбиваємо охолоджені яйця, додаємо сіль, вливаємо горілку і додаємо борошно. Вимішуємо отриману масу до утворення тугої грудочки і прибираємо його відпочивати на 30 хвилин.
  • Тепер тісто наріжте на невеликі тонкі шматочки (не більше двох сантиметрів завдовжки) і обсмажте в олії до рум’яності.
  • Мед змішайте з цукром, розтопити отриманий склад на плиті і цією сумішшю повністю покрийте обсмажене тісто.

Надайте шматочках бажану форму, остудіть і подавайте.

Зі згущеним молоком

Необхідні продукти:

  • три ложки горілки;
  • три яйця;
  • щіпка солі;
  • половина банки згущеного молока;
  • 0,3 кг борошна;
  • рослинна олія для смаження.
Дивіться також:  Мокре безе – 4 рецепта білкового крему

Процес приготування:

  • Вбиваємо яйця в миску, кладемо до них сіль і добре перемішуємо. Вливаємо горілку, додаємо борошно і формуємо тісто. Залишаємо на 30 хвилин для настоювання.
  • Потім отриману масу подрібнюємо на плоскі шматочки (до 2 см завдовжки) і обсмажуємо у великій кількості олії до золотистого кольору. Після цього обсушуємо їх на паперових рушниках.
  • Заливаємо хрусткі заготовки згущеним молоком, перемішуємо, формуємо гірку і чекаємо, поки десерт охолоне.

Чак-чак з кукурудзяних паличок

Необхідні продукти:

  • три упаковки кукурудзяних паличок;
  • ложка вершкового масла;
  • 4 ложки згущеного молока;
  • коксова стружка за смаком.

Процес приготування:

  • З’єднуємо згущене молоко з маслом і розтоплюємо на повільному вогні.
  • Палички перекладаємо у велику ємність, змішуємо з кокосовою стружкою, заливаємо отриманою масою і дуже швидко перемішуємо, щоб вони не встигли розмокнути.
  • Поміщаємо солодку масу на блюдо, формуємо торт і трохи охолоджуємо.

Чак-чак — дуже смачне ласощі, але при цьому і дуже калорійне, тому вживайте його в міру. Шматочки до чашки чаю буде цілком достатньо, щоб відчути смак Сходу і не нашкодити фігурі.

Прокрутка до верху