Чаклуни з картоплі з фаршем – 7 рецептів приготування

З курячим фаршем

Приготувати чаклуни можна з будь-яким фаршем, але з курячим вони вийдуть набагато ніжніше. Вживати слід у гарячому вигляді, остигле страва буде не таким смачним.

Інгредієнти:

  • філе – 530 г куряче;
  • сметана;
  • картопля – 7 бульб;
  • сіль;
  • олія соняшникова;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 2 шт.;
  • перець;
  • борошно – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Нарізати філе.
  • Цибулю розрізати.
  • Помістити в м’ясорубку. Подрібнити.
  • Підсолити. Насипати перець. Розмішати.
  • Щоб картопля виділяла менше соку, подрібнювати її слід на крупній тертці.
  • Віджати.
  • Засипати борошно. Залити яйцями. Підсолити. Перемішати.
  • Промазати маслом деко.
  • Включити нагріватися духова шафа. Буде потрібно 180 гр.
  • У сковороді розігріти олію.
  • Ложкою зачерпнути картопляну масу.
  • Зверху покласти фарш і закрити картоплею.
  • Смажити з кожного боку. Коли заготовка стане красивого рум’яного кольору, відправити на деко. Коли чаклуни будуть підготовлені, помістити в духовку.
  • Запікати півгодини.
Дивіться також:  Холодець зі свинячої рульки – 7 рецептів як варити
Прокрутка до верху