З курячим фаршем
Приготувати чаклуни можна з будь-яким фаршем, але з курячим вони вийдуть набагато ніжніше. Вживати слід у гарячому вигляді, остигле страва буде не таким смачним.
Інгредієнти:
- філе – 530 г куряче;
- сметана;
- картопля – 7 бульб;
- сіль;
- олія соняшникова;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце – 2 шт.;
- перець;
- борошно – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Нарізати філе.
- Цибулю розрізати.
- Помістити в м’ясорубку. Подрібнити.
- Підсолити. Насипати перець. Розмішати.
- Щоб картопля виділяла менше соку, подрібнювати її слід на крупній тертці.
- Віджати.
- Засипати борошно. Залити яйцями. Підсолити. Перемішати.
- Промазати маслом деко.
- Включити нагріватися духова шафа. Буде потрібно 180 гр.
- У сковороді розігріти олію.
- Ложкою зачерпнути картопляну масу.
- Зверху покласти фарш і закрити картоплею.
- Смажити з кожного боку. Коли заготовка стане красивого рум’яного кольору, відправити на деко. Коли чаклуни будуть підготовлені, помістити в духовку.
- Запікати півгодини.