Чаклуни з картоплі з фаршем – 7 рецептів приготування

Як приготувати в духовці?

Страва з неповторним смаком, що є гордістю кухні білорусів, виходить соковитим і ароматним.

Інгредієнти:

  • картопля – 1950 р;
  • перець чорний;
  • фарш – 550 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • олія соняшникова – 160 мл;
  • кріп – 25 г;
  • приправа для фаршу – 1 ч. ложка;
  • вода – 320 мл;
  • приправа для картоплі – 1 ч. ложка;
  • часник – 2 зубки.

Приготування:

  • Посипати фарш приправою.
  • Підсолити.
  • Поперчити.
  • Нашаткувати зелень.
  • Закинути в фарш.
  • Дрібно подрібнити цибулю, потім часник.
  • Відправити у фарш.
  • Влити воду (110 мл). Вона допоможе зробити начинку соковитіше.
  • Перемішати.
  • За допомогою дрібної терки подрібнити картоплю.
  • Скориставшись марлю віджати сік. Маса повинна вийти злегка вологою.
  • Всипати приправу для картоплі.
  • Підсолити. Перемішати.
  • Розподілити картопляну масу на 11 частин.
  • Фарш поділити на таку ж кількість.
  • Скачати кулю з картопляної маси. Розплющити.
  • У центр коржики покласти фарш. Загорнути картоплею.
  • Розрівняти з усіх боків.
  • Залити масло в сковороду.
  • Прогріти.
  • Помістити заготовки. Обсмажити близько п’яти хвилин.
  • Помістити на деко.
  • Залишилася воду закип’ятити.
  • Залити на деко.
  • Укрити фольгою.
  • Запікати півгодини в гарячій духовці.
  • Режим вибрати 200 гр.
  • Зняти фольгу.
  • Готувати чверть години.
Дивіться також:  Картопля пай: що це таке і як приготувати в домашніх умовах, 6 рецептів з картопляної соломкою
Прокрутка до верху