Як приготувати в духовці?
Страва з неповторним смаком, що є гордістю кухні білорусів, виходить соковитим і ароматним.
Інгредієнти:
- картопля – 1950 р;
- перець чорний;
- фарш – 550 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- олія соняшникова – 160 мл;
- кріп – 25 г;
- приправа для фаршу – 1 ч. ложка;
- вода – 320 мл;
- приправа для картоплі – 1 ч. ложка;
- часник – 2 зубки.
Приготування:
- Посипати фарш приправою.
- Підсолити.
- Поперчити.
- Нашаткувати зелень.
- Закинути в фарш.
- Дрібно подрібнити цибулю, потім часник.
- Відправити у фарш.
- Влити воду (110 мл). Вона допоможе зробити начинку соковитіше.
- Перемішати.
- За допомогою дрібної терки подрібнити картоплю.
- Скориставшись марлю віджати сік. Маса повинна вийти злегка вологою.
- Всипати приправу для картоплі.
- Підсолити. Перемішати.
- Розподілити картопляну масу на 11 частин.
- Фарш поділити на таку ж кількість.
- Скачати кулю з картопляної маси. Розплющити.
- У центр коржики покласти фарш. Загорнути картоплею.
- Розрівняти з усіх боків.
- Залити масло в сковороду.
- Прогріти.
- Помістити заготовки. Обсмажити близько п’яти хвилин.
- Помістити на деко.
- Залишилася воду закип’ятити.
- Залити на деко.
- Укрити фольгою.
- Запікати півгодини в гарячій духовці.
- Режим вибрати 200 гр.
- Зняти фольгу.
- Готувати чверть години.