Чаклуни з картоплі з фаршем – 7 рецептів приготування

Білоруські м’ясні чаклуни

Це справжній сільський рецепт. Таким блюдом часто годували бабусі онуків, які приїхали до них погостювати.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • картопля – 1000 м;
  • цибуля – 4 шт.;
  • бульйон;
  • фарш – 540 г;
  • перець;
  • олія соняшникова;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 150 р.

Приготування:

  • Натерти картоплю. Найкраще підійде дрібна терка.
  • Віджати сік. Використовуйте марлю в кілька додавань.
  • Настояти сік. На дно осяде крохмаль, додати картопляне тісто.
  • Засипати борошно.
  • Залити яйце.
  • Підсолити.
  • Перемішати.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Розділити. Першу частину закинути в фарш.
  • Залишилася, обсмажити на сковорідці з олією.
  • Відправити у фарш.
  • Посипати перцем. Підсолити. Перемішати.
  • Взяти частину картопляної маси. Сформувати коржик. Помістити фарш.
  • Закрити з усіх боків картоплею. Сформувати котлетку.
  • Обсмажити в сковороді до золотистого забарвлення.
  • Помістити в ємність.
  • Залити бульйоном.
  • Рідина повинна повністю покрити заготовки.
  • Готувати на малому вогні.
  • Витримати півгодини.
Дивіться також:  Свинина в горщику з картоплею в духовці – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху