Білоруські м’ясні чаклуни
Це справжній сільський рецепт. Таким блюдом часто годували бабусі онуків, які приїхали до них погостювати.
Інгредієнти:
- сіль;
- картопля – 1000 м;
- цибуля – 4 шт.;
- бульйон;
- фарш – 540 г;
- перець;
- олія соняшникова;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 150 р.
Приготування:
- Натерти картоплю. Найкраще підійде дрібна терка.
- Віджати сік. Використовуйте марлю в кілька додавань.
- Настояти сік. На дно осяде крохмаль, додати картопляне тісто.
- Засипати борошно.
- Залити яйце.
- Підсолити.
- Перемішати.
- Нашаткувати цибулю.
- Розділити. Першу частину закинути в фарш.
- Залишилася, обсмажити на сковорідці з олією.
- Відправити у фарш.
- Посипати перцем. Підсолити. Перемішати.
- Взяти частину картопляної маси. Сформувати коржик. Помістити фарш.
- Закрити з усіх боків картоплею. Сформувати котлетку.
- Обсмажити в сковороді до золотистого забарвлення.
- Помістити в ємність.
- Залити бульйоном.
- Рідина повинна повністю покрити заготовки.
- Готувати на малому вогні.
- Витримати півгодини.