Чанахи в горщиках – 7 рецептів приготування

Чанахи – найбільш поширена страва грузинської кухні, яке завоювало надзвичайну популярність у всьому світі. В класичному варіанті, суп готується з баранини, в глиняних горщиках, в печі. На жаль, в наш час важко приготувати справжні чанахи в горщиках адже, по-перше, не у всіх є піч, а по-друге, свіжу баранину важко купити в супермаркеті. Але це не проблема. Існує багато варіантів страви: з грибами, баклажанами, квасолею. Баранину замінюють телятиною, свининою і навіть птицею. У будь-якій інтерпретації суп виходить наваристим і неймовірно смачним.

Класичний рецепт чанахи з баранини по-грузинськи

Класичний рецепт чанахи з баранини по-грузинськи – це саме той оригінальний грузинський суп, який доводиться всім до смаку. Щоб його приготувати, потрібно приділити трохи часу кухні, але, повірте, воно того варто.

Компоненти:

  • ½ Кг баранини;
  • ½ Кг картоплі;
  • цибуля;
  • морква;
  • 3 помідори;
  • баклажан;
  • 4 зубчики часнику;
  • спеції.

Готування:

Перед тим як почати готувати, порізаний кубиками баклажани посолити і залишити на деякий час. Гіркота зникне, а овоч буде ніжним.

  • Моркву натираємо, цибулю подрібнюємо кубиками, часник видавлюємо часничницею, а інші інгредієнти нарізаємо у вигляді кубиків.
  • В приготовані формочки по черзі викладаємо всі продукти, крім часнику: м’ясо, картоплю, овочі. Кожен другий шар приправляємо. Наливаємо воду.
  • Поміщаємо горщики у розігріту до 180 С духовку на дві години. При досягненні напівготовності, додаємо часник і, за бажанням, зелень. Чанахи по-грузинськи готові до вживання.

Як приготувати з яловичиною

Приготувати чанахи в горщиках з яловичиною не так складно, як здається на перший погляд.

Компоненти:

  • ½ Кг яловичини;
  • ½ Кг картоплі;
  • 50 мг домашньої аджики;
  • морква;
  • цибуля;
  • 3 помідори;
  • часник;
  • приправи.

Готування:

  • Підсмажити м’ясо до рум’яної скоринки, відкладаємо.
  • Також пасеруємо моркву, цибулю, помідори. Додаємо аджику, заливаємо водою, тушкуємо.
  • В горщики кладемо яловичину, потім овочі, картоплю кубиками, приправи, заливаємо повністю водою.
  • Ставимо в розігріту до 180 С духовку на півтори години. Перед подачею додаємо видавлений часник.
Дивіться також:  Французький цибульний суп класичний – 7 рецептів приготування

Готуємо зі свининою

Рецепт зі свининою використовують найчастіше, адже це м’ясо більш поширене у наших краях, придбати його – простіше простого. Суп буде дуже наваристим завдяки жирного м’яса, а приготувавши його за цим рецептом, ви здивуєтеся поєднанню панелі уподобань.

Компоненти:

  • ½ Кг свинини;
  • ½ Кг картоплі (можна і менше);
  • цибуля;
  • морква;
  • болгарський перець;
  • часник;
  • склянка томатної пасти;
  • 50 г борошна.
  • спеції.

Готування:

  • Свинину та картоплю ріжемо шматочками, моркву тремо на терці, цибулю і перець нарізаємо дрібними кубиками.
  • Окремо один від одного пасеруємо зі спеціями м’ясо, картоплю, інші овочі.
  • Коли м’ясо досягне напівготовності, — посипаємо борошном, а потім наливаємо томатну пасту, якщо потрібно – воду, тушкуємо 5 хвилин.
  • В горщики свинину викладаємо в томаті, картоплю, овочі. Покриваємо водою, видавлюємо часник.
  • Поміщаємо в духовку на півгодини при 180 С.

Чанахи з горохом в горщиках

Як приготувати чанахи в горщиках в духовці не знає кожна господиня, адже поєднання гороху та інших інгредієнтів – це щось новеньке. Як би там не було, а спробувати варто. У тому, що суп приємно здивує ваших рідних, можете не сумніватися.

Компоненти:

  • ½ Кг м’яса;
  • ½ Кг картоплі;
  • банку горошку;
  • морква;
  • цибуля;
  • часник;
  • спеції.

Готування:

  • Нарізаємо м’ясо кубиками, кладемо першим шаром в горщики. Потім кожен з них кидаємо по зубця часнику.
  • Цибулю і моркву ріжемо кружечками, викладаємо на м’ясо, заправляємо спеціями.
  • Наступний шар – кубики картоплі, а останній – горох.
  • Заливаємо повністю водою і відправляємо в розігріту до 180 С духовку на годину.

Покрокове приготування з куркою

М’ясо курки дуже ніжне, його можна вживати навіть дітям. Плюс в тому, що курка готується набагато швидше інших видів м’яса, що полегшує процес приготування в часі. Збираючись готувати, можете не хвилюватися, суп неодмінно сподобається як дорослим, так і дітям.

Дивіться також:  Суп з цвітної капусти - 10 дуже смачних рецептів приготування

Компоненти:

  • ½ Кг філе;
  • ½ Кг картоплі;
  • цибуля;
  • часник;
  • морква;
  • 2 помідори;
  • приправи.

Готування:

  • Ріжемо курку і картоплю шматочками, покласти в горщики.
  • Овочі пасеруємо, покриваємо ними м’ясо з картоплею, не забуваємо і про спеції.
  • Заливаємо окропом, печемо не більше години при 180 С. Курка готується значно швидше.
  • Наприкінці, у кожен горщик покласти по зубця часнику, а перед подачею посипаємо зеленню для аромату.

З квасолею і баклажанами

М’ясо, картоплю, баклажани і квасоля в поєднанні створюють неповторний смак. Суп виходить дуже ситним, а завдяки овочів корисним.

Компоненти:

  • 1 кг м’яса;
  • ½ Кг баклажанів;
  • ½ Кг помідорів;
  • ½ Кг картоплі;
  • ¼ Кг квасолі консервованої;
  • цибуля;
  • часник;
  • чилі;
  • приправи.

Готування:

  • Підсмажити шматочки м’яса на великому вогні, щоб з’явилася скориночка, викладаємо в горщики.
  • Подрібнюємо овочі, викладаємо в горщики в такому порядку: картопля, цибуля, помідори, квасоля, баклажани. Не забуваємо заправити спеціями: сіль, перець, базилік, коріандр та інші.
  • Заливаємо водою, печемо 1 годину при 180 С.
  • Часник і чилі подрібнюємо, посипаємо горщики і печемо ще 10 хвилин.

З додаванням грибів

М’ясо, картопля, гриби створюють надзвичайний смак страви. Якщо перед подачею суп прикрасити зеленню, — він буде ще смачніше, а аромат приємно здивує гостей.

Компоненти:

  • ½ Кг м’яса;
  • ½ Кг картоплі;
  • цибуля;
  • морква;
  • ½ Кг печериць;
  • часник;
  • спеції.

Готування:

Моркву тремо, цибулю ріжемо кубиками, гриби – слайсами, інші інгредієнти — у вигляді кубиків.

В приготовані формочки по черзі викладаємо м’ясо, гриби, картоплю, інші овочі. Приправляємо, заливаємо водою.

Відправляємо горщики у розігріту до 180 С духовку на дві години. За десять хвилин до закінчення процесу приготування чанахи, в кожен горщик кидаємо по чесночку і, за бажанням, зелень.

Дивіться також:  Класичний борщ з мясом – 10 рецептів приготування з буряком та капустою

Кожен рецепт чанахи гідний вашої уваги. Господині обов’язково знайдуть з представлених варіантів той суп, який припаде до душі всім, хто спробує блюдо.

Прокрутка до верху