Часникові булочки – 6 простих і смачних рецептів

Апетитні і поживні часникові булки хороші як закуска і у вигляді самостійного ласощі. Печуть часникові булочки в духовці. Часник надає ароматного тесту витончений смак, за що їх люблять і діти, і дорослі.

Простий рецепт часникових булочок

Створити вдома привабливо золотисті булочки з пряним присмаком часнику під силу кожному. Для цього знадобиться духовка і необхідні інгредієнти. Простий рецепт може стати порятунком, коли потрібно нагодувати вертався зі школи дитину або пригостити раптово наскочили родичів.

Вам знадобиться:

  • борошно — 1,5 склянки;
  • сухі дріжджі — 1 столова ложка;
  • вода — полкружки;
  • оливкова олія — 1 ст. ложка;
  • цукор — 1 ст. ложка;
  • сіль — 1 ст. ложка;
  • висушені часникові часточки, дрібно порізані — 3-4 штуки;
  • вершкове масло — 2 ст. ложки;
  • дрібно порізані листя коріандру — 2 ст. ложки.

Як готувати:

  • У підігріту (не киплячий) воду додаємо цукор і дріжджі, перемішуємо протягом хвилини—двох. Залишаємо на 5-10 хвилин.
  • Змішуємо борошно з сіллю. Проминаем суміш в середині і додаємо туди дріжджі.
  • Додаємо в суміш оливкова олія і замішуємо тісто протягом 5 хвилин. При необхідності додаємо ще води.
  • Змочуємо рушник і накриваємо їм миску на годину.
  • Місимо тісто, що піднялося, потім розділяємо на три колобка однакового розміру.
  • Колобки розкладаємо на деко. Кожен надрізаємо в середині. Надріз повинен бути не більше 5 мм глибиною.
  • Ставимо деко в тепло на 45-50 хвилин.
  • Змішуємо часник, коріандр і вершкове масло.
  • Нагріваємо духовку до 180 градусів. Поки вона нагрівається, в надріз кожного збільшеного вироби акуратно накладаємо часникову суміш, розподіляємо її навколо надрізу.
  • Запікаємо тісто 25-30 хвилин. Булочки повинні придбати приємний золотистий колір — це знак, що їх можна виймати.

Такий рецепт доведеться, до речі, коли хочеться приготувати щось смачне і ситне для себе. На приготування піде не більше півтора годин.

Смачне доповнення до борщу

Часникові булочки до борщу будуть, до речі, в будь-який час, і вони більше підходять до наваристого першій страві, ніж до чаю. Меляса, або солодка патока, — несподівана, але чарівна родзинка в цьому рецепті.

Дивіться також:  Соус для тефтелькою – 7 кращих рецептів приготування домашнього соусу

Вам знадобиться:

  • борошно — 3 склянки;
  • вода — 1 склянка;
  • рослинне масло — 1 ст. ложка;
  • меляса — 2 ст. ложки;
  • вівсяні пластівці — 1/3 гуртки;
  • дріжджі — 2 ч. ложки;
  • кмин — 1 ст. ложка;
  • тертий сир — 1/4 склянки;
  • нарізаний часник — 2 зубчики;
  • оливкова олія — 3 ст. ложки;
  • сіль — 1 ч. ложка;
  • мелений перець за смаком.

Як приготувати:

  • Перемішуємо воду, рослинне масло, мелясу, сіль, борошно, вівсяні пластівці і дріжджі протягом 2-3 хвилин, потім додаємо кмин і знову перемішуємо до однорідної маси.
  • Кладемо тісто на деко, додаємо до маси тертий сир, перемішуємо і ділимо на булочки.
  • Булочки залишаємо в теплі на 20 хвилин, накривши вологим рушником. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У відпочиле тісто вдавлюємо шматочки часнику, кропимо його оливковою олією і перцем.
  • Печемо протягом 25 хвилин, стежачи за подрумянивающимися боками булочок.

Приготування займе не більше години.

Як спекти з листкового тіста

Листкове тісто додасть булочкам пишноти. До того ж, його дуже легко використовувати — просто купуємо готові листи і використовуємо на свій розсуд. Цей рецепт покаже, як зробити часникові булочки-пиріжки.

Вам знадобиться:

  • листкове тісто — 1 аркуш;
  • часник — 2 зубчики;
  • м’яке вершкове масло — 1/4 склянки;
  • сушена петрушка — 1 ст. ложка;
  • сіль — 1 ч. ложка;
  • тертий сир моцарелла — 1 склянка;
  • мелений чорний перець — за смаком.

Як приготувати:

  • Змішуємо часник з маслом, сіллю, перцем, петрушкою і сиром.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів. Розрізаємо тесту навпіл. З допомогою хащі вирізаємо з кожної половини кола (можна зробити кола менше, все залежить від бажаних розмірів і кількості булок).
  • Викладаємо суміш у середину кожного кола і закриваємо краю. Відправляємо в духовку на 10-15 хвилин.
Дивіться також:  Курячі відбивні з сиром – 7 рецептів приготування в духовці на сковороді

Завдяки сиру моцарелла смак булочок заграє по-новому. За таким рецептом булки готуються за 20-25 хвилин.

Готуємо з сиром

Сир додає глибини смаку часникового хліба. Для часникового булок можна взяти будь-сир, а в цьому рецепті використовується пармезан.

Вам знадобляться:

  • самоподнимающаяся борошно — 2 склянки;
  • сіль — 1/4 ч. ложки;
  • подрібнений часник — 1 зубчик;
  • нарізане тверде вершкове масло — 30 г;
  • пармезан — 1 ст. ложка;
  • тертий пармезан — 2 ст. ложки;
  • дрібно нарізану цибулю-порей — 2 ст. ложки;
  • молоко — 1/2 склянки.

Як приготувати:

  • Змішуємо в мисці борошно і сіль, катаємо в ній шматки вершкового масла.
  • Додаємо часник, цибулю, тертий і звичайний пармезан, перемішуємо до консистенції тіста.
  • Змішуємо воду з молоком. В середині тесту видавлюємо поглиблення і заливаємо туди суміш. Перемішуємо з тестом.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів. Місимо тісто на посипаній борошном дошці. Ліпимо булочки і розміщуємо їх на деко, змастивши його олією.
  • Булочки змащуємо залишками суміші води і молока, обсипаємо сиром. Випікаємо не більше 20 хвилин.

Сирно-молочна глазур прикрасить булки, додасть їм незвичності. Приготування займає близько 35 хвилин.

Часникові булочки на кефірі

Булочки на кефірі дуже корисні, а ще корисніше їх робить доданий до тесту мед.

Вам знадобиться:

  • кефір — 1 склянка;
  • борошно — 3,5 склянки;
  • вершкове масло — півсклянки;
  • розтоплене вершкове масло — 2 ст. ложки;
  • миттєві дріжджі — 2 ст. ложки;
  • велике куряче яйце;
  • мед — 1/4 склянки;
  • сіль — 1/2 ч. ложки.

Як приготувати:

  • Змащуємо маслом деко. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Розтоплюємо масло в маленькій каструльці.
  • До розплавленого олії додаємо кефір, нагріваємо до 40 градусів.
  • Додаємо суміш, мед, дріжджі, яйце і сіль у миску, перемішуємо до однорідної консистенції.
  • Додаємо 2 склянки борошна, продовжуємо перемішувати. Під час процедури поступово додаємо борошно. Тісто не повинно липнути до ложці.
  • Формуємо булочки і викладаємо на деко. Накриваємо вологим рушником і ставимо на 10 хвилин у тепле місце.
  • Запікаємо 10-15 хвилин, поки булочки не стануть золотисто-коричневими.
  • Виймаємо деко і змащуємо кожну булочку розтопленим маслом.
Дивіться також:  Кефаль – що за риба, 7 рецептів приготування

Рецепт не найпростіший, але приготування часникового булочок займає всього півгодини.

З дріжджового тіста

Рецепт з дріжджовим тістом — знахідка для ледачих, втомлених і квапливих. Тісто вже готове, так що крок його приготування пропускається.

Вам знадобиться:

  • тепле молоко — 1 стакан;
  • вершкове масло — півсклянки;
  • цукор — 50 г;
  • сіль — 1 ч. ложка;
  • куряче яйце — 2 штуки;
  • часниковий порошок — 1,5 ч. ложки;
  • чебрець — 1/2 ч. ложки;
  • петрушка — 2 ч. ложки;
  • базилік — 1/2 ч. ложки.

Як готувати:

  • До дріжджового тесту додаємо молоко, сіль, цукор, яйця, масло, чайну ложку часникового порошку, ½ чайної ложки петрушки, чебрець і базилік. Збиваємо і змішуємо. Тісто має бути однорідним і трохи липким. Ліпимо колобки.
  • Змащуємо велику миску вершковим маслом і катаємо в ній кожен колобок. Накриваємо вологим рушником, залишаємо в теплі на 1-1,5 години.
  • Змащуємо деко вершковим маслом, скачуємо колобки піднявся з тіста, викладаємо на деко, накриваємо рушником і знову ставимо в тепло на півгодини.
  • Нагріваємо духовку до 180 градусів і печемо булочки протягом 25 хвилин до золотистого кольору.
  • Змішуємо часниковий порошок, петрушку і розтануло масло, заправляємо сумішшю булочки.

На приготування таких булочок піде не більше години.

Крім необхідних продуктів для випічки булочок, тепло рук і бажання готувати для сім’ї та друзів — це додаткове важлива умова. Тому ми завжди віддаємо перевагу домашню випічку магазинної. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!

Прокрутка до верху