Часникові пагони є рекордсменами за вмістом вітамінів і корисних мікроелементів, а, крім того, їх легко перетворити на смачну пікантну закуску. Це ароматні мариновані стрілки, які відмінно поєднуються з м’ясом, рибою і овочами. Рецепт часникових стрілок по-корейськи виявився максимально простим і зрозумілим.
Як приготувати часникові стрілки по-корейськи — загальні принципи
Зробити обговорювану закуску можна легко швидко. Особливо, якщо знати основні принципи її приготування і деякі хитрощі:
- Підсолювати страву найкраще соєвим соусом або крупною сіллю в самому кінці приготування. Для пікантності в нього часто додається також цукор і натуральний бджолиний мед.
- Часникові стрілки завжди маринуються в процесі готування. Наприклад, в будь-якому оцті або свіжовичавленому лимонному соці.
- Щоб полегшити задачу по підбору відповідних до закуски гострих приправ, краще придбати готову суміш для Моркви по-корейськи».
- Готувати страву можна не тільки зі свіжих молодих пагонів часнику, але також і з заморожених.
- Обов’язково потрібно зрізати зі стрілок бутони і нижню частину, промити їх проточною водою і обсушити серветкою.
- Якщо стебла вже зрілі, то краще попередньо бланшувати їх, щоб розм’якшити.
- Довжина маринующихся стрілок не повинна перевищувати 3-10 див. Якщо пагони виявилися більше, то їх слід нарізати на відповідні шматочки.
- Щоб видалити з пагонів гіркоту, можна замочити їх на кілька хвилин у гарячій воді, а потім відразу охолодити в крижаній.
- Заморожені стріли не залишати розморожувати, а відразу відправляти на сковороду для обсмажування.
Часникові стрілки можна готувати не тільки самостійно, а поєднувати з іншими продуктами: м’ясом, овочами, зеленню.
Рецепти приготування
Існує безліч цікавих рецептів приготування обговорюваної пікантною закуски. Крім класичного, це також варіанти з додаванням свіжих овочів, м’яса, кунжуту та інших інгредієнтів.
Класичний рецепт часникових стрілок по-корейськи
Для цього варіанту будуть потрібні самі прості і доступні продукти. Це: 270 г часникових стрілок, 1 ст. л. цукру, пару лаврових листочків, 2-3 зубчики часнику, 3 ст. л. столового оцту і соєвого соусу, 1 ч. л. приправи для корейської моркви і крупної солі, 1,5 ст. ложки будь-якого рослинного масла.
- У салатниці змішується цукор, сіль і приправи.
- До перерахованих інгредієнтів додається поламані дрібними шматочками лаврові листочки.
- Залишилося влити в суміш соєвий соус.
- Часникові пагони (довжиною близько 5 см) обсмажуються на олії до м’якості і появи коричневого забарвлення.
- До готовим стрільцям прямо в сковороду виливається ароматна заправка і разом компоненти тушкуються на мінімальному вогні пару хвилин.
- Коли маса трохи охолоне, її потрібно перекласти в пластиковий контейнер і залити оцтом, змішаним з подрібненим часником.
Отриману закуску можна їсти відразу, але через 4-5 годин витримки на холоді вона стає ще смачніше.
Зі свининою
З м’ясом закуска виявляється більш ситної. Якщо доповнити її відповідним гарніром, вийде повноцінний східний обід. Для приготування страви потрібно використовувати: 550 г стрілок часнику, 450 г м’якоті свинини, 2 білих цибулини, 2-3 щіпки спеціальної приправи, 0,5 ч. л. кунжутної олії, 3 ст. л. соєвого соусу без добавок, олія для смаження.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями, а пагони – паличками не довше 5 див. М’ясо подрібнюється соломкою впоперек волокон.
- Скибочки свинини обсмажують до рум’яного кольору на будь-якій рослинній олії.
- Коли м’ясо буде готове, до нього додається цибуля, кунжутне масло, і інгредієнти готуються разом до прозорості овоча.
- Залишилося додати в сковороду подрібнені стріли, залити сумішшю з соєвого соусу з приправами, і тушкувати страву на мінімальному вогні 10-12 хвилин.
В якості гарніру до такого частування ідеально підійде відварний рис будь-якого сорту.
З огірком
Огірок додасть закуски легкості і соковитості. Крім цього овоча (1 шт.), потрібно взяти: 450 г свіжих часникових стрілок, пару зубчиків часнику, половинку білої цибулини і така ж кількість червоного солодкого перцю, 1 ч. л. столового оцту, 0,5 ч. л. цукру, по щіпці коріандру і червоного меленого перцю, пучок свіжої кінзи, масло.
- Часникові пагони потрібно нарізати на палички довжиною близько 10 див.
- Цибулю і солодкий перець подрібнюються мініатюрними кубиками і обсмажують на розжареній олії 1 хвилину.
- До продуктів додаються паростки часнику, і разом інгредієнти смажаться ще пару хвилин до м’якості і зміни кольору паличок.
- Овочі перекладають у глибоку тарілку, а до них додається цукор, столовий оцет, подрібнений часник, спеції.
- Закуска настоюється в холодильнику близько 30 хвилин.
Перед подачею до столу частування посипається дрібно нарізаною кінзою. При необхідності його можна досолити.
З медом
Мед відмінно доповнює будь-які гострі закуски. Головне, взяти якісний натуральний бджолиний продукт (2 ч. л.), а також: 450 г часникових стрілок, 7 головок молодої цибулі, 4-5 зубчиків часнику, 1 ст. л. оцту (краще всього взяти бальзамічний), 50 мл соєвого соусу, маленький стручок гострого перцю, мелений коріандр, сушені трави, олію.
- Часник нарізати короткими паличками, а цибульні головки – навпіл. Разом вони до м’якості обсмажуються на олії.
- До овочів додається соєвий соус і мед. Інгредієнти тушкуються на повільному вогні 3-4 хвилини.
- Знявши сковороду з плити, потрібно відправити до овочів подрібнений часник і всі приправи.
- Після ретельного перемішування закуска повинна настоятися не менше 1 години.
Подавати закуску можна в гарячому вигляді.
З соєвим соусом
Соєвий соус для такого рецепта потрібно брати світлий солоний без зайвих добавок (100 мл). Додатково буде потрібно: 550 г часникових стріл, 1 морквина, пара лаврових листочків, 1 ч. л. столового оцту, 1 ст. л. спеціальної «корейської» приправи, оливкова олія.
- Часникові пагони нарізаються на палички довжиною 6-7 див, морква натирається на крупній тертці.
- Овочі обсмажують на добре розігрітому оливковому маслі.
- Коли інгредієнти стануть м’якими, можна додавати до них подрібнений лавровий лист, спеції і оцет. При бажанні можна додати трохи цукру.
- Залишилося добре перемішати продукти і залити їх соєвим соусом.
Готовий салат з часникових стрілок по-корейськи зберігається виключно в холодильнику під закритою кришкою.
Швидкий рецепт
Приготовану за таким рецептом закуску можна пробувати і подавати до столу відразу після перемішування інгредієнтів. Для неї потрібно використовувати наступні продукти: 350 г молодих часникових пагонів, 70 г зеленої цибулі, 2 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ст. л. кунжуту, 1 ч. л. цукру, по щіпці пекучого перцю, коріандру і будь-яких інших улюблених приправ, 40 мл оливкової олії.
- Стрілки нарізаються на палички довжиною 3-5 см, зелений лук подрібнюється звичним чином.
- У глибокій сковороді масло змішується з усіма прянощами. Маса добре розігрівається, і до неї додаються овочі. Разом інгредієнти готуються на повільному вогні 8 хвилин.
- Потім вони посипаються цукром і поливаються соєвим соусом.
- Ще через 10-12 хвилин паростки часнику повинні майже повністю увібрати в себе рідину з сковороди і стати м’якими.
- Залишилося полити трохи остигнула масу оцтом і посипати кунжутом, попередньо обсмаженим на сухій сковороді до рум’яного кольору.
З такою закускою буде чудово поєднуватися сухий базилік або розмарин.
Салат з часникових стрілок по-корейськи з овочами
Якщо додати до часниковим втечам овочі, то вийде повноцінний гострий пікантний салат. Для його приготування потрібно взяти: 450 г стріл, по 2 шт. моркви, цибулі і червоного солодкого перцю, 3-4 зубчики часнику, сік половини лимона, 50 мл кукурудзяної олії (можна замінити будь-яким рослинним), щіпку приправи для салатів або моркви по-корейськи.
- 5-сантиметрові палички часнику бланшируются 2 хвилини, після чого змішуються з іншими дрібно нарізаними овочами.
- Інгредієнти поливаються маслом і соком лимона, а також посипаються усіма приготованими спеціями і подрібненим часником.
- Салат добре розмішують, перекладається в скляну ємність з кришкою і відправляється в холодне місце.
Настоюватися закуска до готовності буде не менше 24 годин. Періодично її треба перемішувати.
Стрілки часнику по-корейськи на зиму з кунжутом
Кунжут здатний додати будь-якої страви оригінальний східний присмак. Перед змішуванням з іншими інгредієнтами він завжди обсмажується на сухій сковороді до рум’яного кольору (2 ч. л.). Також потрібно взяти: 550 г часникових стебел, 50 мл соєвого соусу, 70 мл рафінованої олії, 1 ложка рисового оцту, 8 шт. гвоздики і така ж кількість перцю горошком, по щіпці меленого коріандру і червоного перцю. Далі розповідається, як приготувати часникові стрілки по-корейськи з кунжутом.
- Всі спеції перетираються товкачем і висипаються в розпечене у товстостінній посуді масло.
- Відразу ж в гарячу масу відправляються нарізані на недовгі палички часникові пагони.
- Коли інгредієнти стануть м’якими, ємність відправляється соєвий соус, і пагони готуються до оливкового відтінку.
- Далі вливається оцет, висипається кунжут, і посуд знімається з вогню.
- Закуска настоюється не менше 12 годин на нижній полиці холодильника.
Зберігати готовий продукт в скляній ємності під кришкою можна 2 тижні.