Більшість людей, просто відриває цю частину рослини. Це все тому що, ви їх не готували. Спробувавши наші варіанти страв, ви зрозумієте, що часникові стрілки запас – смакота незвичайна.
Для приготування страв необхідно використовувати тільки молоді стрілки. Якщо вони перезреют, то смак буде зовсім іншим, загубиться та соковитість і ніжний смак.
Розглянемо докладно варіанти рецептів стрілок часнику на зиму.
Соус песто
Так, навіть таке вишукане і оригінальне страви можна приготувати з часнику. Такий соус роблять в Італії, головною його складовою є базилік. Ми його замінимо стрілками.
Інгредієнти:
- Часникові стрілки – 0,5 кг;
- Кріп – 1 пучок;
- Твердий сир – 200 гр.;
- Цедра одного невеликого лимона;
- Сік лимона – 2 ст. ложки;
- Оливкова олія – залежить від обраної вами консистенції (наприклад, якщо ви любите густий песто, то достатньо буде і 4 ст. ложки);
- Кедрові горіхи (можна замінити волоськими) – 1 склянка;
- Сіль, перець – за смаком.
Покрокові етапи приготування:
Готовий соус розкладіть по невеликим банкам. Якщо ви не з’їсте за найближчі дні, то налийте зверху трохи олії. Воно дозволить зберегти страви свіжість на кілька тижнів. Якщо ви хочете зберігати його кілька місяців, то заховайте в морозилку. Цей соус добре піддається заморожуванню.
Песто широко застосовується в кулінарії. Наприклад, його можна додавати до макаронів або до спагетті. В якості маринаду його використовують для м’яса або риби. Соусом можна заправляти салати або просто додати його до овочів. Крім цього, песто можна додавати до піци або просто намазувати на хліб.
Лечо з часникових стрілок
Інгредієнти:
- Часникові стрілки – 0,7 кг;
- Томатна паста – 0,5 кг;
- Цукор – 0,1 кг;
- Сіль – 1 ст. л.;
- Оцет – 50 мл
Приготування:
Лечо можна їсти як самостійне блюдо, так і з гарніром. Наприклад, його можна використовувати як доповнення до м’ясних страв або до картоплі. А також, його можна додавати в суп або борщ, для додання їм насиченого кольору та пікантності.
Стрілки з зеленню
У цей рецепт входить кілька видів зелені. Вибирайте їх на свій смак.
Інгредієнти:
- Часникові стрілки – 1 кг;
- Петрушка, кріп – за смаком;
- Маринад для заливки.
Приготування:
Ці часникові стрілки на зиму добре поєднуються з картопляними стравами. А також, їх можна додавати до салатів.
Маринована суміш
Беремо всі інгредієнти для готування з розрахунку на півлітрову банку.
Рецепт маринування часникових стрілок може змінюватися, залежно від ваших смакових уподобань. Наприклад, покласти більше цукру або взагалі не використовувати лавровий лист.
Інгредієнти:
- Стрілки часнику – 500 г;
- Оцет – 50 гр.;
- Сіль, цукор – 1 ст. ложка;
- Чорний запашний перець горошком – 5 шт.;
- Лавровий лист – 2 шт.
Приготування:
Вживати цю страву краще з м’ясом або овочевими салатами.
З перцем і корицею
Інгредієнти:
- Часникові стрілки – 300 г;
- Оцет – 1 склянка;
- Мелений чорний перець – 5 р;
- Сіль – 2 ст. ложки;
- Цукор – 1 ст. ложка;
- Кориця – 3 г;
- Лавровий лист – 2 шт.
Приготування:
Блюдо буде готове через три тижні. Але якщо ви заготовляете їжу на зиму, то такий строк вас бентежити не буде.
По-корейськи
У цій страві не буде задіяна сіль. Її з легкістю замінить соєвий соус, він не тільки додасть солоність, але ще й цікавий присмак.
Інгредієнти:
- Стрілки часнику – 0,5 кг;
- Часник – 2 зубчики;
- Приправа до моркви по-корейськи – 1 ст. ложка;
- Яблучний оцет – 1 ч. ложка;
- Цукор – половина чайної ложки;
- Лавровий лист – 3 шт.;
- Соєвий соус – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Такий рецепт часникових стрілок припаде до смаку справжнім гурманам, які не бояться експериментувати.
Приготування:
Мелена суміш
Паста з часникових стрілок на зиму робиться дуже просто. Вона дуже корисна і вживається з багатьма стравами.
Інгредієнти:
- Часникові стрілки – 0,5 кг;
- Рафінована олія – 2 ст. ложки;
- Сіль – за смаком.
Приготування:
Також, суміш можна заморозити кубиками в морозилці. Для цього вам ідеально підійдуть ємності для льоду.
У соку червоної смородини
Інгредієнти:
- Часникові стрілки – 2 кг;
- Червона смородина – 0,5 кг;
- Кріп – 3 верхівки (парасольки);
- Цукор – 0,1 кг
- Сіль – 50 р.
Приготування:
З гірчицею
Інгредієнти:
- Стрілки часнику – 2 кг;
- Верхівки кропу – 3 штуки;
- Лавровий лист – 3 штуки;
- Горошини запашного чорного перцю – 3 ч. ложки;
- Гірчиця в зернах – 2 ст. ложки;
- Маринад.
Приготування:
Отже, ми розглянули безліч рецептів. Сподіваємося, вони вам сподобаються, і ви не раз приготуєте такі страви. Взимку вони будуть дуже до речі, адже ця смакота має приємний запах, за допомогою якого буде нагадувати вам про літо.