Часниковий хліб – 6 рецептів, як приготувати в духовці, в хлібопічці і на сковороді

Двічі просеянная борошно і якісне вершкове масло зроблять часниковий хліб коронною стравою. Інших секретів немає. Він ароматний, ніжний і простий у приготуванні. Спекти його зможе кожен.

Часниковий хліб в духовці

Це хлібобулочний виріб стане улюбленим. Освоїти процес його приготування в духовці — елементарна річ.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно — 0,5 кг;
  • свіже яйце — 1 шт.;
  • сіль — 2 ч. л. без гірки;
  • цукор — 2 ч. л.;
  • соняшникова олія — 20 г;
  • дріжджі 11 г (традиційний пакетик);
  • кип’ячена вода — 1 стакан.

Інгредієнти для соусу:

  • вершкове масло — 80 г;
  • часник — 4 зубчики;
  • сіль — 0,5 ч. л;
  • насіння кропу — 0,5 ч. л.

Приготування:

  • Краще використовувати борошно вищого сорту. Весь обсяг двічі просіюється через сито.
  • Потрібно висипати борошно в миску, де буде замішуватися тісто. Додати до неї дріжджі, теплу воду, куряче яйце, олію, сіль, цукор. Інгредієнти ретельно перемішати. Повинно вийти податливе тісто, не прилипающее до рук.
  • Посуд необхідно накрити харчовою плівкою або фольгою, поставити в тепле місце на 50 хвилин.
  • Тісто, що підійшло пом’яти, попередньо намазавши руки олією.
  • Залишити тісто в теплі на 30 хвилин.
  • Для приготування соусу необхідно розтопити вершкове масло, остудити його до кімнатної температури.
  • Часник, натертий на дрібній тертці, додати в масло. Туди ж всипати сіль, кріп. Перемішати.
  • Тісто розділити на 3 рівних шматка. Розкачати їх окремо, круглої форми.
  • Перший млинець ретельно полити соусом і викласти у форму, застелену пергаментом.
  • Зверху покласти іншу корж, промазану соусом.
  • З 3 коржем чинимо також. Надрізаємо тришаровий коровай ножем на 6 шматків, не доходячи до середини. Вона повинна залишитися не пошкоджене.
  • Кожна частина двічі перекручується. Коровай починає нагадувати форму квітки.
  • Найскладніше позаду. Потрібно залишити виріб на 30 хвилин в теплому місці. В цей час поставити духова шафа нагріватися до 180 градусів.
  • Часниковий хліб випікається близько 40 хвилин. Сигналом готовності стане рум’яна кірочка на поверхні короваю.
Дивіться також:  Бісквіт в мультиварці – 7 рецептів

Часниковий хліб в духовці, виходить смачним і пухким. Його можна подавати до різних страв і їсти, як булку.

З оливковою олією

Хліб з часником, приготований за цим рецептом, вважається найбільш легким і корисним.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно — 0,5 кг;
  • велике яйце — 1 шт.;
  • сіль – 0,5 ст. л.;
  • цукор – 0,5 ст. л.;
  • оливкова олія — 20 г;
  • дріжджі 11 г (стандартний пакетик);
  • кип’ячена вода – 200 мл

Інгредієнти для часникової помадки:

  • оливкова олія — 50 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • кондитерський мак — 1 ч. л.

Приготування:

  • Через дрібне сито необхідно просіяти борошно. При необхідності, процес повторити.
  • Залити дріжджі теплою водою з цукром. Дати настоятися 7-10 хвилин.
  • Змішати інгредієнти, призначені для приготування тіста. Додати хлопчики, що розігралися дріжджі з водою. Все грунтовно перемішати.
  • Тісто залишити на 30 хвилин в теплому місці. Миска повинна бути щільно накрита плівкою.
  • Тісто обім’яти і залишити ще на 40 хвилин підніматися.
  • У цей час можна зайнятися приготуванням соусу. Змішати натертий часник, олію, сіль.
  • Сформувати 10 рівних колобків, промазати їх часниковою помадкою.
  • Колобки розкласти у формі, застеленому пергаментом. Між ними повинно залишитися невелику відстань. Посипати майбутній коровай маком і поставити в тепле місце на 20 хвилин.
  • Відправити часниковий хліб з оливковою олією в духовку. Випікати при 180 градусах 40 хвилин.
  • Дістати рум’яне виріб і дати йому охолонути.

Перед вживанням, хліб можна змастити залишками соусу. Це додасть йому соковитість і посилить аромат.

Готуємо в хлібопічці

Часниковий хліб підходить для перших, других страв, бутербродів. Щоб додати мучному виробу прянощі, доповнимо зеленню.

Інгредієнти:

  • борошно – 400-420 г;
  • вода – 250 мл;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • дріжджі – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • зелень кропу – 2 гілки.
Дивіться також:  Крем заварний на молоці – 7 рецептів для різних тортів

Приготування:

  • Перед замешиванием тесту, треба підготувати до роботи хлібопічку, вставити лопатку.
  • У форму покласти масло, воду, сметану.
  • Просіяти борошно, додати до решти інгредієнтів, зробити поглиблення.
  • Насипати в лунку дріжджі, цукор, сіль.
  • Натерти часник, подрібнити зелень кропу. Додати суміш у форму.
  • Готуємо в хлібопічці. Вставляємо в неї форму з тестом, встановлюємо програму «основна випічка».

Тісто повинне вийти податливим, але пружним. Через 4 години вийде рум’яний хліб з ароматом часнику. Нарізати рекомендується охолоджений продукт.

Простий рецепт на сковороді

Смачний часниковий хліб можна приготувати за 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • хліб – паляниця;
  • рафінована соняшникова олія – 10 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • часник – 3 зубчики.

Приготування:

  • Нарізати хліб на шматочки завтовшки 1 див
  • Розігріти плиту до середньої температури. Влити в сковороду масло.
  • Обсмажити шматки з обох сторін по 2 хвилин.
  • Залишити хліб остигати, виклавши шматочки на плоске блюдо.
  • Часник, пропущений через прес, змішати з сіллю, розтерти з грінками.

Такий хліб стане смачним доповненням до борщу. Часникові грінки з чорного хліба користуються особливою популярністю.

Сирно-часниковий хліб

Немає часу на випічку? Оптимальний варіант – зробити з заводського борошняного вироби незвичайне ласощі.

Інгредієнти:

  • хліб – 1 булка;
  • вершкове масло – 150 г;
  • твердий сир – 120 г;
  • часник – 3 зубчики.

Приготування:

  • Розтоплене масло, натертий часник і сир, ретельно перемішати.
  • Хліб розділити на шматочки, намазати на одну з сторін сирно-часниковий соус.
  • Загорнути хлібні скибочки в фольгу, відправити їх на 15 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

До столу ласощі подається теплим.

З вершковим маслом

Хліб з вершковим маслом ситний, хрусткий. Його можна приготувати з білого хліба, але краще використовувати багет.

Дивіться також:  Тісто філо – рецепт тіста і 12 варіантів приготування з використанням тіста

Інгредієнти:

  • багет — 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • чорний перець – щіпка;
  • вершкове масло – 6 ст. л.

Приготування:

  • Вершкове масло, перець, сіль, часник змішати.
  • Багет розрізати вздовж на 2 половини. Кожну з них промазати соусом.
  • Загорнути обидві половини у фольгу і залишити в духовці, розігрітій до 180 градусів на 15 хвилин.

За цей час багет просочиться вершково-часниковим ароматом. Його можна подавати до столу в будь-якому вигляді.

Всі варіанти часникового хліба відрізняються відмінними смаковими якостями. Який спосіб приготування вибрати, кожен вирішує сам.

Прокрутка до верху