Як можна не любити цю випічку? Тут присутній хрустке тісто, соковита начинка і неймовірний аромат. Зараз ми навчимося правильно готувати чебуреки з м’ясом і дуже вдале хрусткое тісто.
З листкового тіста
Інгредієнти для тіста:
- Яйце – 1 штука;
- Борошно – 0,4 кг;
- Рослинна олія – 1/3 звичайного склянки;
- Сіль – 1 щіпка;
- Вода (очищена)– 0,15 л.
Для начинки:
- М’ясо – 0,4 кг;
- Вода – ½ склянки;
- Яйце – 1 штука;
- Цибуля – 2 штуки;
- Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску або каструлю, де зручно буде замішувати тісто.
- Просійте борошно кілька разів за допомогою сита.
- У невелику мисочку вбийте яйце, додайте 150 мілілітрів води (вона повинна бути холодною) і щіпку солі. Тепер все дуже добре збийте до однорідного стану.
- Додайте до борошна яєчну суміш.
- Тепер найскладніше. Починайте все змішувати, тісто буде грудками, але заважайте до тих пір, поки не залишиться борошна.
- Додайте до отриманої маси рафіновану олію і знову все перемішайте. Тепер вже місити тісто буде легше. Рухи робіть доти, поки воно не буде тримати форму. Повинні з’єднатися всі складові в однорідну масу.
- Помістіть готове тісто в поліетиленовий пакет або в харчову плівку і відправте його в холодильник на півгодини.
- Тепер приступаємо до фаршу. Вибирайте будь-який вид м’яса – свинину, баранину, курятину або яловичину. М’ясо потрібно гарненько промити і просушити. На обробній дошці обріжте з нього плівки, прожилки і кісточки.
- Поріжте м’ясо на невеликі шматочки і прокрутіть їх на м’ясорубці. Також це можна зробити за допомогою блендера. Фарш викладайте в окрему миску.
- Зніміть з цибулин шкірку. Дрібно нарубаєте його на обробній дошці. Краще, якщо цибулі буде багато.
- Додайте подрібнену цибулю до фаршу. Все змішайте. Якщо хочете, можна додати зелень (кріп, зелена цибуля або петрушку).
- Розбийте одне яйце, додайте сіль і приправу. Наприклад, можна взяти суміші трав, базилік, кінзу або хмелі-сунелі. Візьміть велику лопатку і розмішайте напівфабрикат.
- Додайте трохи холодної води для додання чебуреків більшої соковитості. Ще раз перемішайте фарш, тепер він готовий.
- Дістаньте тісто. Відріжте половину і викладіть його на присипану борошном поверхню.
- Викладене тісто розкачати у великий і рівний пласт. Візьміть тарілку і по її контуру виріжте кружечки. Залишки тесту не викидайте, їх можна знову вимісити і розкачати, а потім вирізати партію кружечків для чебуреків.
- З другою частиною тіста зробіть те ж саме.
- Візьміть один вирізаний кружечок. Покладіть лише на одну його частину м’ясну начинку. Накрийте її тестом.
- Пальцями защипайте краю. Візьміть тарілку, за якою вирізувалося тісто і прикладіть її до країв, трохи натискаючи, щоб вони були надійніше скріплені.
- Краї можна зробити гарніше, якщо пройтися по всій їх довжині зубчиками виделки.
- У глибоку сковороду налийте багато масла і поставте на середній вогонь.
- Коли масло розігріється, можна класти чебуреки.
- Смажте їх з обох боків до рум’яної скоринки. Якщо обсяг масла великий, то кришку потрібно зарити, інакше воно може бризкатися.
- Готові золотисті чебуреки викладайте на серветки або паперові рушники, щоб прибрати зайве масло.
- Чебуреки готові! Подавайте зі свіжими овочами або улюбленим соусом.
Чебуреки з м’ясом, рецепт з хрусткого тіста
Інгредієнти:
- Борошно – 4 склянки (кожен по 0,25 кг);
- Горілка (завдяки їй з’являються бульбашки на тесті) – 1 ст. ложка;
- Кип’ячена вода – 2 склянки (1 повний стакан, а другий – заповнений водою лише на 1/3 склянки);
- Рослинне масло – 2 чайні ложки;
- Яйце – 1 штука;
- Сіль – за смаком;
Для начинки:
- М’ясо – кілька видів;
- Цибуля – така ж кількість, як і м’яса;
- Сіль і улюблені приправи – за смаком.
Приготування:
- Цей рецепт чебуреків з м’ясом передбачає обов’язкове використання декількох типів м’яса. Виберіть на свій смак, наприклад, м’ясо індички або курятина, баранина, свинина чи яловичина. В рецепті використовується курка і свинина.
- М’ясо ретельно промийте під водою і просушіть паперовими рушниками чи серветками, щоб прибрати зайву вологу.
- Зріжте плівки і зайвий жир (невелику частина жиру потрібно залишити, щоб начинка була більш соковитою).
- Поріжте обидва види м’яса на невеликі шматочки і прокрутіть через м’ясорубку. Якщо у вас її немає, то використовуйте блендер. Також, скористайтесь готовим фаршем з супермаркету. Наприклад, можете купити трохи яловичого і свинячого фаршу, а потім їх з’єднати.
- Готове м’ясо (фарш) складіть у велику миску.
- Зніміть з лука шкірку, промити його. Чим більше використовується овоча, тим краще. В ідеалі – цибулю і м’ясо повинні братися в рівних пропорціях.
- Пропустіть цибулю через м’ясорубку і додайте до м’яса.
- До фаршу додати приправи і сіль. Продаються вже готові приправи до напівфабрикату, але можна окремо додати кожний вид спецій. Наприклад, взяти чорний перець у вигляді горошку і самостійно його подрібнити. Якщо ні млина, то покладіть горошинки перцю на обробну дошку і притисніть їх ножем, він розсиплеться на дрібні шматочки. За цим принципом можна подрібнити запашний перець і паприку. До м’яса можна додати зелень або часник.
- Після цього фарш дуже добре розмішати. Відставте миску на деякий час, продукт повинен розкрити весь свій смак.
- Приступаємо до готування тіста. Налийте в каструлю воду, почекайте, коли вона закипить.
- У кип’ячену воду влийте трохи олії (2 чайних ложки) і додайте сіль.
- Все борошно необхідно просіяти через сито.
- У велику ємність насипте половину склянки борошна.
- Візьміть окріп і залийте їм муку. Все ретельно перемішайте. Дочекайтеся охолодження води.
- В охолоджену воду вбити одне яйце і влити горілку. Все ретельно збити.
- Всипте до води, що залишилася борошно і замісіть тісто. Це можна зробити руками або скористатися хлібопічкою.
- Готове заварне тісто накрийте бавовняним рушником і залиште настоюватися, як мінімум на 2 години, але краще довше.
- По закінченню вказаного часу, діставайте тісто і викладайте його на дошку, присипану борошном.
- Тісто розкачайте в довгу трубочку. Її діаметр повинен бути близько 6 сантиметрів.
- Розріжте трубочку на шматки. Вони повинні бути близько 4-5 сантиметрів.
- З кожного шматочка скачайте кульки. Для цього візьміть тісто в одну руку, накрийте його іншою рукою і почніть робити руками кругові рухи протягом декількох секунд, поки тісто не набуде форму кулі.
- Покладіть кульки на стільниці.
- Візьміть кульку і дуже тонко його розкачати за допомогою качалки. Тісто має бути круглої форми.
- На половину тесту викладайте начинку в один шар.
- Тепер складіть тісто навпіл, щоб воно прийняло форму чебурека.
- Дуже надійно защипайте бортик, щоб не було просвітів, і начинка не випала.
- Пройдіться по всьому краю зубцями виделки – придавлюйте її кінчиками бортик. Це додасть чебуреку красивий край. Також, можна скористатися фігурним ножем, тоді краї будуть хвилястими.
- Приступаємо до смаження. У сковороду налийте багато масла і доведіть його до кипіння. Чим більше його буде, тим краще.
- У кипляче масло опускайте заготовки, не закриваючи кришкою. Смажте чебуреки до рум’яної скоринки.
- Переверніть їх, трохи зменшіть вогонь і накрийте кришкою.
- Готові чебуреки викладайте на серветки або паперові рушники, щоб вони забрали зайвий жир.
- Подавати і вживати їх краще з соусом.
Щоб приготувати соус потрібно взяти часник, очистити зубчики і пропустити через прес. До часнику додати трохи солі. Взяти сметану або майонез, додати до часнику, все перемішати. Соус готовий, можна вмочати гарячі чебуреки і насолоджуватися смаком.
Чебуреки з м’ясом з хрусткого тіста на мінералці
Інгредієнти:
- Мінеральна вода (обов’язково газована) – 0,3 л;
- Борошно – 3 склянки (це не точна кількість, можливо, знадобиться трохи менше чи більше);
- Цукор – 1 щіпка;
- Оливкова олія – 2 ч. ложки;
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Фарш (з кількох видів м’яса) – 0,3 кг;
- Петрушка – декілька гілочок;
- Цибуля – 1 маленька головка;
- Вершкове масло – 0,1 кг;
- Сіль і чорний мелений перець – по 1 щіпці;
- Вода – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Мінеральну воду відправити у морозилку, щоб вона охолола.
- Приготуйте велику миску для замішування тіста.
- Насипте по дрібці солі і цукру.
- Влийте в ємність крижану воду.
- Візьміть лопатку і почніть все інтенсивно заважати, щоб сіль і цукор розчинилися у воді.
- Просійте борошно.
- Постійно помішуючи, почніть вводити борошно. Потрібно дуже ретельно і швидко працювати віночком або лопаткою, щоб не утворювалися грудочки.
- Не слід відразу вводити всю муку. Коли рідина буде нагадувати тісто по консистенції як тісто на оладки), потрібно припинити сипати борошно і додати масло.
- Оливкової олії знадобиться 2 чайних ложки. Відміряйте це кількість і додайте масло до тесту. Ретельно все перемішайте.
- Продовжуйте далі вводити борошно. Робити це потрібно до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Тому, кількість продукту може змінитися. Якщо не вистачило, просійте ще трохи борошна і продовжуйте додавати в тісто.
- Накрийте ємність паперовим рушником. Поставте його відпочити на півгодини.
- Готуємо фарш. Приготуйте кілька шматочків різних видів м’яса.
- М’ясо промити, зачистити від плівок і вирізати кістки при необхідності.
- Прокрутіть м’ясо через м’ясорубку або скористайтеся блендером.
- Складіть м’ясо в ємність і ретельно перемішайте його.
- Цибуля очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. Висипати його до м’яса.
- Гілочки свіжої петрушки промити і подрібнити ножем. Всипати рубану петрушку у фарш і все перемішайте.
- До м’яса додати приправи і сіль, а також щіпку чорного перцю.
- Додайте до фаршу чайну ложку очищеної води.
- Ретельно розмішайте напівфабрикат, рухаючи ложкою від країв до центру.
- Відріжте 100 грам масла і розтопіть способами, зазначеними вище.
- Додайте розтоплене масло до фаршу і в останній раз все перемішайте. Фарш готовий.
- Дістаньте тісто. Підготуйте робочу поверхню, насипте борошно, щоб тісто не прилипло.
- Відріжте невеликий шматок тіста і тонко розкачайте. Товщина повинна бути такою, щоб чебурек не тріснув, коли в нього помістимо начинку.
- На розкачане тісто покладіть велику тарілку і по її контурах виріжте коло.
- На одну з частин покладіть фарш (приблизно одну ложку) і складіть тісто навпіл.
- Гарненько защипайте краю, а потім притисніть вилочкою. Якщо є фігурний ніж – зробіть їм гарні краю.
- Візьміть велику сковороду і поставте її на середній вогонь. Налийте багато масла (в ідеалі – чебурек повинен плавати в ньому).
- Коли олія нагріється – викладайте чебуреки на сковороду. Не накривайте кришкою!
- Після підрум’янення з одного боку, його можна перевертати. Трохи зменшіть вогонь і закрийте кришку.
- Коли чебурек зарум’яниться з іншого боку, його можна дістати. Зручніше це зробити за допомогою силіконових або залізних щипчиків. Але якщо їх немає, скористайтеся виделкою.
- На тарілку покладіть кілька паперових рушників та на них викладайте готові чебуреки. Рушники необхідні, щоб прибрати зайвий жир.
- Чебуреки готові! Калорійність чебурека з м’ясом становить близько 280 кал.
Тепер ви точно зможете приготувати чебуреки з м’ясом. Ми розглянули кілька варіантів найпопулярніших і смачних страв, які ви оціните.