Чебуреки з фаршем на сковороді – це апетитна та ситна страва, яка сподобається любителям м’яса та тонкого тіста, приготованого своїми руками з усією любов’ю та турботою. Чебуреки можна приготувати на сковороді, обсмажуючи їх із двох боків до золотистої скоринки та готовності начинки. Фарш для чебуреків можна зробити з телятини, яловичини чи свинини, додавши цибулю, часник, спеції та зелень. Після обсмажування чебуреки можна посипати сиром і подавати гарячими з овочевим салатом або зеленою цибулею. Однак і після остигання страва не втрачає своїх смакових характеристик та соковитої текстури. Ця страва ідеально підійде для обіду чи вечері, а також для живильного перекушування під час роботи чи навчання. Обов’язково спробуйте приготувати самі чебуреки, і ви назавжди відмовитеся від магазинних напівфабрикатів – гарантовано!
Соковиті чебуреки з фаршем на сковороді в домашніх умовах
Соковиті чебуреки з фаршем на сковороді в домашніх умовах – це класична страва, яку можна легко приготувати самому. Смажений на сковороді хрусткий лист тесту, наповнений соковитим фаршем, стане чудовим вибором для вечері або перекушування. Поєднання запашного м’ясного фаршу з легким тестом приверне всіх членів сім’ї. Подавайте чебуреки із соусом або сметаною для насиченого смаку.
Інгредієнти:
12 шт.
- Мука – 500 гр.
- Окріп – 250 мл.
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Олія – для смаження
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля зелена – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати соковиті чебуреки з фаршем на сковороді? Підготовляємо продукти, перераховані вище, та викладаємо їх на робочий стіл.
Розчиняємо чайну ложку солі в окропі.
Переливаємо окріп у глибоку ємність, туди ж просіюємо борошно і наливаємо 3 столові ложки олії – перемішуємо ложкою.
Продовжуємо замішувати тісто руками і збираємо в кулю, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин для набухання клейковини.
Тим часом змішуємо фарш із рубаною цибулею, чорним перцем та сіллю.
Тісто, що відпочило, ділимо на 12-14 сегментів, злегка вимішуємо кожен сегмент і скачуємо колобки. Знову прикриваємо плівкою та засікаємо 10 хвилин.
Далі шматочки тіста розкочуємо в максимально тонкі коржики, трохи відступаючи від краю і викладаємо шар фаршу.
Накриваємо начинку вільним краєм, притискаємо пальцями, потім зубчиками вилки.
Розжарюємо достатню кількість олії та підрум’янюємо чебуреки по 2-3 хвилини з кожного боку.
Чебуреки із фаршем на сковороді готові! До столу подаємо у поєднанні з кетчупом і насолоджуємося. Смачного!
Хрумкі чебуреки з фаршем на окропі з бульбашками
Хрумкі чебуреки з фаршем на окропі з бульбашками – це незвичайний спосіб приготування цієї апетитної страви, однак, дуже вдалий. При жарінні в киплячому маслі чебуреки набувають особливої рум’яності і легкості. Для появи бульбашок на поверхні під час теплової обробки напівфабрикати слід поливати киплячим маслом зі сковорідки.
Час приготування – 55 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Мука – 500 гр.
- Окріп – 180 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія – 3 ст.л. + для смаження.
- Фарш м’ясний – 300 грн.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 50 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
- Починаємо з тіста: борошно, що просіює, висипаємо в об’ємну миску і вливаємо окріп з рослинною олією, злегка підсолюємо і перемішуємо ложкою до вбирання вологи, потім вимішуємо руками кілька хвилин і укладаємо в пакет. Залишаємо на робочій поверхні «відпочити».
- Для начинки до фаршу натираємо на тертці очищену головку цибулі, всипаємо сіль і перець – добре перемішуємо складові.
- Підливаємо до фаршу трохи води та знову активно розмішуємо.
- Тісто скочуємо в джгут і розрізаємо на шматочки однакового розміру та ваги.
- Кожен сегмент розгортаємо в тонкий круглий пласт, викладаємо столову ложку начинки та розподіляємо так, як показано на фото.
- Випустивши повітря, скріплюємо краї і викладаємо напівфабрикати на сковороду з розігрітою олією.
- На помірному вогні підрум’янюємо чебуреки з двох сторін і промокуємо паперовими рушниками, видаляючи зайвий жир. До столу подаємо у теплому вигляді. Смачного!
Прості чебуреки з лаваша з фаршем на сковороді
Прості чебуреки з лаваша з фаршем на сковороді – це швидкий та легкий спосіб приготування цієї популярної страви. Загорнутий у лаваш соковитий фарш можна швидко посмажити на сковороді до золотистої скоринки. Простота та доступність інгредієнтів роблять цей рецепт ідеальним рішенням для швидкого обіду. Подавайте гарячі чебуреки з овочевим салатом чи сметаною.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 2 листа
- Фарш м’ясний – 250 грн.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 3 ст.л.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
- Вказану кількість фаршу викладаємо в миску з високими бортами.
- Додаємо рубану цибулю, улюблені приправи та сіль – добре перемішуємо.
- Лаваш розрізаємо на прямокутники та округляємо краї, зрізуючи зайве.
- На одну половину листа викладаємо та розмазуємо частину начинки.
- Промазуємо краї водою та скріплюємо половинки.
- Обсмажуємо заготовки на розігрітій олії до утворення характерної скоринки.
- Не чекаючи остигання подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!
Як приготувати домашні чебуреки з курячим фаршем
Як приготувати домашні чебуреки з курячим фаршем – це здоровий та менш калорійний варіант класичного рецепту. Курячий фарш, збагачений спеціями, надає чебурекам неповторного смаку і неймовірної соковитості. Легке тісто та ніжне м’ясо забезпечать стравою збалансованість.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порцій – 3-4.
Інгредієнти:
- Мука – 340 гр.
- Вода – 180 мл.
- Олія – 30 мл. + для смаження.
- Сіль за смаком
- Філе куряче / фарш курячий – 220 гр.
- Сметана 20% – 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Приправа для курки – до смаку.
Процес приготування:
- У робочу ємність просіюємо муку|борошно| і вливаємо воду, а також 30 мілілітрів рослинної олії.
- Змішуємо компоненти ложкою, а потім кілька хвилин вимішуємо на робочій поверхні, «припудреною» мукою.
- Для начинки дрібно рубаємо очищену цибулю та куряче філе, якщо у вас готовий фарш, то просто перемішуємо продукт із цибулею.
- Доповнюємо начинку приправою, сіллю та сметаною.
- Відщипуємо від тіста невеликі шматочки і розкочуємо в тонке коло, на одну половину викладаємо курку, накриваємо вільним краєм і щільно скріплюємо.
- Смажимо на олії по 2-3 хвилини з кожного боку, вогонь – середній.
- Видаляємо зайву олію серветками та подаємо. Смачного!
Капустяні чебуреки з фаршем на сковороді
Капустяні чебуреки з фаршем на сковороді – це смачна та ароматна страва, яка сподобається всій родині, а також справить приємне враження на гостей. Соковитий фарш, обсмажений у соковитих листках капусти, забезпечить чебурекам неповторну хрустинку і чарівний аромат.
Час приготування – 1 год. 20 хв.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 9 прим.
Інгредієнти:
- Капуста – 900 гр.
- Фарш м’ясний – 450 грн.
- Яйце – 4 шт.
- Мука – 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Акуратно відокремлюємо листи від качана і заливаємо окропом на півгодини.
- Паралельно займаємося начинкою: об’єднуємо фарш із подрібненою цибулею та сіллю.
- Додаємо одне куряче яйце і старанно перемішуємо.
- Зрізаємо тверду частину з листом і формуємо заготовки: на половину кожного листочка викладаємо м’ясо, накриваємо та притискаємо.
- Занурюємося в кляр із збитих яєць та борошна.
- У сковороду наливаємо і прогріваємо олію, смажимо на середньому вогні близько 3 хвилин з двох сторін.
- Подаємо до столу «з запалу, із жару» і відразу ж знімаємо пробу. Смачного!
Чебуреки з начинкою з фаршу та цибулі на сковороді
Чебуреки з начинкою з фаршу та цибулі на сковороді – це пікантна страва з ароматним запахом цибулі. Соковитий фарш, змішаний з дрібно нарізаною цибулею, надасть страві неповторного смаку. Обсмажені на сковороді чебуреки стануть чудовим вибором для вечері чи перекушування. Подавайте гарячі чебуреки з гострим соусом чи маринованими огірками.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порцій – 12.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Мука – 400 гр.
- Окріп – 200 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 100 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Починаємо з тіста: борошно, що просіює, висипаємо в глибоку чашу і в центрі робимо поглиблення, вливаємо окріп, рослинне масло, солимо і перемішуємо.
- Продовжуємо замішувати тісто до гладкості і поміщаємо грудку в чашу, промащену олією. Залишаємо під рушником на 30 хвилин.
- Для начинки до фаршу викладаємо рубану цибулю, солимо і перчимо. Перемішуємо, поступово вливаючи воду. Накриваємо та ставимо на полицю холодильника на півгодини.
- Ділимо тісто на 12 шматочків, кожен розкочуємо в тонкий коржик. На одну половинку викладаємо начинку і накриваємо іншою, щільно защипуємо краї.
- Смажимо заготовки на розпеченій рослинній олії до утворення апетитної скоринки та бульбашок. Смачного!
Соковиті чебуреки на кефірі з фаршем
Соковиті чебуреки на кефірі з фаршем – це ситна та ніжна страва, яка чудово доповнить ваш обід чи вечерю. Кефір у тесті додасть чебурекам м’яку та пористу текстуру. Насичений смак м’ясного фаршу підкреслить легкість та легкість тіста, приготованого своїми руками.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Борошно – 3 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 0,5 ст.
- Сметана – 2 ст.л.
- Олія – для смаження.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Свинина – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 3 ст.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
- Свинину і очищену цибулю пропускаємо через дрібні грати м’ясорубки, приправляємо і ретельно перемішуємо, додавши 2 столові ложки холодної води.
- В іншій ємності розбиваємо яйце, вводимо кефір, сметану і сіль.
- Жменями підсипаємо борошно, що просіює, і замішуємо тісто, даємо «відпочити» 20-30 хвилин.
- Відщипуємо від основи невеликі сегменти і розкочуємо в тонкі круглі коржики, на одну половину викладаємо 1-2 столові ложки фаршу.
- Накриваємо вільним краєм, скріплюємо та зрізаємо надлишки тіста.
- Викладаємо напівфабрикати на дно розпеченої сковороди з олією та обсмажуємо до золотистості.
- Промокуємо паперовими рушниками і відразу ж подаємо до столу. Смачного!
М’ясні чебуреки із пухирчастого тіста з горілкою
М’ясні чебуреки із пухирчастого тіста з горілкою – це незвичайний спосіб створення легкої та пухнастої текстури біля страви. Додавання міцного алкоголю в тісто забезпечить хрумку скоринку і повітряний внутрішній вміст чебуреків. Соковитий м’ясний фарш усередині тіста створить насичений та пікантний смак страви.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порцій – 3-4.
Інгредієнти:
- Мука – 550 гр.
- Горілка – 1 ст.
- Олія соняшникова – 2 ст.л. + для смаження.
- Свинина – 300 гр.
- Вода – 200 мл. + 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
- У ємність з високими борти просіюємо борошно, засипаємо біля чайної ложки солі – заважаємо.
- Підливаємо воду, горілку та олію у зазначених пропорціях.
- Вимішуємо тісто до гладкості та однорідності, залишаємо під рушником на 15 хвилин для набухання клейковини та додаткової пружності.
- М’ясо і скибочки цибулі подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки, солимо і перчимо, додаємо пару столових ложок води і добре перемішуємо.
- Відокремлюємо від тіста невеликі шматочки і розкочуємо в тонкі кола, на один бік викладаємо начинку та розмазуємо, як показано на фото.
- Накриваємо фарш вільним краєм і щільно скріплюємо половинки, викладаємо чебуреки на сковорідку з великою кількістю олії та готуємо на помірному полум’ї по 2-3 хвилини з кожного боку.
- Не чекаючи остигання подаємо до столу і насолоджуємося. Готуйте та отримуйте задоволення!
Чебуреки з фаршем та сиром на сковороді в домашніх умовах
Чебуреки з фаршем і сиром на сковороді в домашніх умовах – це витончена страва з неповторним смаком і чарівним ароматом, який заповнить все ваше житло ще в процесі теплової обробки. Смаження на сковороді надасть чебурекам хрумку скоринку, а сир розплавиться, роблячи начинку ще соковитішою. Подавайте гарячі чебуреки із зеленню або гострим соусом для яскравого смаку.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Вода – 0,5 ст.
- Сіль – 0,5 ч.л. + 0,5 ч.л.
- Борошно – 1,5-2 ст.
- М’ясо – 200 грн.
- Сир твердих сортів – 60 грн.
- Цибуля ріпчаста – 0,25 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
- Все необхідне викладаємо на стіл та приступаємо.
- У миску наливаємо воду та всипаємо сіль.
- Перемішуємо та просіюємо борошно.
- Компоненти змішуємо та замішуємо пружне, але еластичне тісто.
- Для начинки подрібнюємо м’ясо та цибулю будь-яким зручним способом, солимо, перчимо і перемішуємо.
- За допомогою терки з великими отворами подрібнюємо сир.
- Поділяємо основу на невеликі шматочки.
- Кожен сегмент розкочуємо в тонкий коржик і розподіляємо, з одного боку, фарш, посипаємо сирною стружкою.
- Защипнувши краї, викладаємо в сковорідку з розпеченою олією і обсмажуємо на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку.
- До столу подаємо у гарячому вигляді та негайно дегустуємо. Смачного!
Соковиті та хрумкі чебуреки з фаршем та грибами на сковороді
Соковиті та хрумкі чебуреки з фаршем та грибами на сковороді – це незвичайне поєднання інгредієнтів, яке надає страві особливого аромату та смаку. Додавання смажених грибів до м’ясного фаршу надасть чебурекам оригінальності та легкої пікантності. Хрумка скоринка і соковита начинка зроблять чебуреки ідеальним вибором для обіду або вечері.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Мука – 450-500 гр.
- Вода – 200 мл.
- Олія – 1 ст.л. + для смаження.
- Свинина – 250 гр.
- Печериці – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – за смаком.
- Сіль за смаком.
- Приправи – до смаку.
Процес приготування:
- У ємність, зручну для змішування, відправляємо борошно, що просіює, і чайну ложку солі.
- Вливаємо воду та столову ложку рослинної олії.
- Замішуємо тісто, збираємо в кульку і накриваємо серветкою. Даємо спокій на 15 хвилин.
- Слайси грибів підрум’янюємо на олії 4-5 хвилин, злегка солимо і приправляємо.
- Скибочки свинини та цибулі, а також печериці, кріп та спеції пробиваємо в блендері до однорідної консистенції.
- «Тісто, що відпочило», розділяємо на 6-7 шматків і розкочуємо в тонкі круглі пласти.
- На одну частину основи викладаємо одну-дві столові ложки начинки та накриваємо, щільно защипуємо краї.
- Смажимо чебуреки на розпеченій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.
- Перед подачею видаляємо надлишки олії серветкою і трапезуємо. Готуйте та отримуйте задоволення!