Червона капуста маринована швидкого приготування – 7 смачних рецептів

Червонокачанна капуста – дуже корисний і малокалорійний овоч, що підходить для варіння, гасіння або вживання в свіжому вигляді. З неї виходять чудові салати, ароматні гарячі страви, гострі солоні закуски.

Особливо приємним смаком володіє червона капуста маринована швидкого приготування, яку легко можна зробити на своїй кухні, уважно вивчивши запропоновані рецепти.

Класична червона капуста маринована швидкого приготування

Для того щоб зробити смачну закуску за класичним рецептом, необхідно використовувати гарячий маринад. Особливий аромат страви допоможуть додати різні спеції, такі як кмин, запашний перець, гвоздика, коріандр, лавровий лист.

Використовувані інгредієнти:

  • червонокачанна капуста – 4,5 кг;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • дві великі моркви;
  • вода – 1,3 літра;
  • сіль – 28 грам;
  • оцет столовий – 0,3 літра;
  • цукор – 43 грами;
  • спеції і три листки лавра.

Готуємо:

  • З капусти видалити верхній шар листя і вирізати качан. Потім нашаткувати її довгими смужками і покласти в глибоку ємність.
  • Часник подрібнити кубиками, моркву очистити і порізати соломкою. Додати овочі до капусти і гарненько перемішати. Щоб готова закуска вийшла хрусткою і соковитою, потрібно змішувати компоненти з мінімальним натиском, в іншому випадку капуста буде більш м’якою.
  • У каструлю налити воду, закинути сіль, додати 100 грам олії, насипати спеції і цукор.
  • Поставити суміш на вогонь, довести до кипіння і варити три хвилини.
  • Гарячий маринад трохи остудити, потім влити в нього оцет і розмішати.
  • Розкласти капусту в чисті банки і залити маринадом. Після чого нарити заготовки пластмасовими кришками, а після остигання помістити в холодильник.

Мариновану червону капусту можна пробувати вже через добу, перед подачею рекомендується засипати її рубаною зеленню і заправити олією. Зберігати частування необхідно на холоді, не більше 14 днів.

Готуємо зимову заготовку

Червонокачанна капуста, замаринована на зиму, допоможе урізноманітнити щоденний раціон і забезпечить корисними вітамінами в холодну пору року. А завдяки фруктового оцту і спеціально підібраним приправ, заготівля виходить приємно гострою, із запашним і апетитним запахом.

Використовувані інгредієнти:

  • капуста червона – 1,8 кг;
  • сіль і цукор – по 30 грам;
  • одна морква;
  • три зубчики часнику;
  • листи лавра – 3 шт.;
  • перець (білий і чорний) – за п’ять горошин;
  • кмин – 8 грам;
  • оцет яблучний – 170 мл;
  • коріандр – 20 грам.
Дивіться також:  Листковий салат з крабовими паличками – 8 рецептів ніжного і смачного салату

Готуємо:

  • Капусту почистити від сухих або брудних листя, сполоснути проточною водою і нашаткувати соломкою.
  • Часник почистити і подрібнити під пресом, моркву потерти на тертці з великими отворами.
  • У посуд для варіння налити воду, додати в неї всі приправи і проварити близько двох хвилин. Потім залити оцет, довести до кипіння і вимкнути плиту.
  • З’єднати капусту з морквою і часником, після чого присипати сіллю і ретельно розмішати.
  • Тепер овочеву суміш розкласти в стерильні банки, злегка утрамбувати і залити киплячим маринадом.
  • Закатати все заготовки залізними кришками, перевернути догори дном і поставити на два дні під ковдру.

Остиглі консерви помістити на постійне місце зберігання в прохолодний льох. Мариновану на зиму капусту можна вживати з улюбленим гарніром або використовувати для приготування вінегрету.

В маринаді з медом і соєвим соусом

Досить цікавий рецепт, де до складу маринаду входить соєвий соус і ароматний мед. Яскрава закуска прикрасить обідній стіл в будні і свята, а її свіжий і незвичайний смак оцінять всі любителі екзотичних страв.

Використовувані інгредієнти:

  • один качан червоної капусти;
  • липовий мед – 50 грам;
  • оцет – 60 мл;
  • чотири зубчики часнику;
  • велика цибулина;
  • соєвий соус – 70 мл;
  • гвоздика – 3 шт.;
  • сіль і відповідні спеції на свій смак.

Готуємо:

  • Качан капусти промити водою і нарізати і акуратними тонкими смужками.
  • Часник нарізати дрібними квадратиками і з’єднати з капустою.
  • Тепер потрібно змішати соєвий соус, оцет і мед, потім гарненько збовтати всі компоненти.
  • Отриманим розчином залити овочеву суміш і старанно перемішати.
  • Цибулину почистити, потім нарізати кільцями і обсмажити на соняшниковій олії до золотисто-коричневого кольору. Після чого викласти його на капусту і розмішати.
  • Помістити закуску в скляну ємність, накрити і поставити в холодильник.

Через 24 години частування можна подати до столу. Ніжна і соковита капуста стане прекрасним доповненням до вечері, підбадьорить після трудового дня.

Як швидко замаринувати червону капусту з буряком

Буряк ідеально підходить для консервування або засолювання, тому часто використовується для приготування страв з червоної капусти. Овочі, замариновані за цим рецептом, зроблять насиченіший смак будь-якого гарніру чи зможуть стати базою для різних салатів.

Дивіться також:  Салат з креветками і помідорами – 8 смачних рецептів

Використовувані інгредієнти:

  • капуста червонокачанна – 1,5 кг;
  • кріп і кінза – 120 грам;
  • буряк – 300 грам;
  • сіль – 25 грам;
  • літр води;
  • цукор – 90 грам;
  • оцет – 23 мл;
  • десять горошин чорного перцю.

Готуємо:

  • Капусту порізати на середні квадратики.
  • Буряк очистити і нашаткувати тонкими часточками, намагаючись, щоб вони співпали за розміром з шматочками капусти.
  • Петрушку і подрібнити кінзу.
  • Часник порізати пластинками.
  • Всі підготовлені овочі змішати і, не утрамбовувавши, помістити в об’ємну банку. Після чого необхідно кілька разів струснути ємність з овочами, щоб всі компоненти лягли рівномірно.
  • У каструлю з водою, додати цукор, потім посолити, закинути перець і довести до кипіння. Після цього налити оцет і через хвилину зняти з плити.
  • Овочі в банку, залити маринадом, закрити звичайною кришкою і поставити в прохолодне місце.

Маринована червонокачанна капуста повинна відстоятися протягом двох днів, після чого вона буде готова до вживання. Овочеве блюдо можна зберігати близько трьох тижнів в холодному приміщенні.

Пряний рецепт приготування

Для приготування червонокачанної капусти з прянощами використовуються ароматні трави запашні спеції. Заливати її потрібно гарячим і свіжим маринадом – тоді частування буде готове вже через 6-8 годин.

Використовувані інгредієнти:

  • капустяний качан середнього розміру;
  • вода – 350 мл;
  • оцет (столовий) – 0,6 л;
  • цукор – 60 грам;
  • гвоздика – 7 шт.;
  • дві палички кориці;
  • перець чорний (горошок) – 13 шт.;
  • перчик запашний – 10 грам;
  • сіль – 28 грам.

Готуємо:

  • Червону капусту нашаткувати вузькими скибочками.
  • У ємність з водою засипати прянощі, довести рідину до кипіння, потім додати оцет і варити п’ять хвилин.
  • Капусту викласти у велику, стерильну банку і налити маринад.
  • Постигла заготівлі дати настоятися близько п’яти годин, потім можна подати до столу.

Щоб зробити пряну, мариновану капусту на зиму, потрібно залити її розсолом, маринадом і закатати банку металевою кришкою. Освіжаюча закуска добре поєднується з вареною картоплею, тушкованою птицею або смаженим м’ясом.

З хріном і травами

Для любителів пікантних страв червона капуста, замаринована з травами і перцем, стане справжніми ласощами. Частування, приготоване за цим рецептом, виходить гострим, ароматним і дуже корисним.

Дивіться також:  Новорічні рецепти – 27 топових ідей, що приготувати на новий рік

Використовувані інгредієнти:

  • капуста червонокачанна – 2,3 кг;
  • листя смородини – 12 шт.;
  • хрін – 35 грам;
  • шість зубчиків часнику;
  • селера, петрушка, естрагон – на свій розсуд;
  • насіння кропу – 10 грам;
  • пекучий мелений перець – 12 грам;
  • цукор і сіль – по 23 грама;
  • оцет (6%) – 200 мл;
  • вода – 1,2 літра.

Готуємо:

  • Капусту очистити і нарізати тоненькими смужками.
  • Розтерти в м’ясорубці хрін, часник порізати маленькими скибочками.
  • Скляну банку помити і простерилізувати, потім покласти в неї листочки смородини, рубану зелень і насіння кропу. Зверху помістити капусту.
  • Щоб приготувати маринад, в воду засипати сіль разом з цукром, потім довести рідину до кипіння і через три хвилини вимкнути вогонь.
  • Заливку остудити, після чого додати оцет і одразу налити в банку з капустою.

Заготівлю остудити і виставити на холод. Пробувати частування рекомендується через два-три дні, тоді вона настоїться і стане неймовірно смачною.

Готуємо по-корейськи

Маринувати червону капусту по-корейськи потрібно з нетрадиційними компонентами, які додадуть їй оригінальний та незабутній смак. Незвичайне частування підходить до багатьох страв і приємно здивує запрошених гостей під час сімейного обіду.

Використовувані інгредієнти:

  • два зубчики часнику;
  • цибулина;
  • капуста – 1 кг;
  • оцет і соєвий соус – по 70 мл;
  • сіль – 5 г;
  • оливкова олія – 90 мл;
  • пекучий перець, коріандр і кмин – по 3 грами;
  • мед – 25 грам;
  • подрібнений імбир – 4 грами.

Готуємо:

  • Червону капусту порізати довгою, акуратною соломкою. Після чого змішати її з оцтом, соєвим соусом, кмином і залишити на годину.
  • Цибулю нашаткувати невеликими брусочками, викласти в сковорідку і посмажити на пісному маслі до світло-коричневого кольору.
  • Обсмажену цибулю перекласти в окрему тарілку, а в сковороду з рештою олією насипати спеції, трохи прогріти їх і додати в капусту. Потім все ретельно розмішати.
  • Нарізати дрібними кубиками, часник, висипати його в овочеву суміш і залишити заготовку на дві години. За цей час слід кілька разів перемішати блюдо.
  • Після чого поставити частування в холодильник на 7-8 годин, щоб воно добре просочилося спеціями.

Подавати корейську капусту краще охолодженої до гарячих соусів, запеченої риби або смаженою шашликів. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху