Червона риба – 15 рецептів приготування

Незважаючи на те, що червона риба – делікатес, дозволити її внести в свій раціон харчування може практично кожна сім’я. Використовуючи смачний морепродукт готують різноманітні страви: супи, салати, бутерброди, млинці, тарталетки, стейки та багато інших цікавих страв.

Червона риба, запечена з лимоном в духовці


Корисно готувати червону рибу в духовці. Це дуже простий спосіб приготування, який вимагає мінімум часу на приготування.

Інгредієнти:

• лосось – 220 г філе;
• кріп;
• сіль;
• спаржа – 460 м;
• лимон – 1 шт.;
• оливкова олія – 2,5 ст. ложки;
• перець;
• часник – 3 зубки.

Приготування:

1. Філе промити. Покласти на серветку і промокнути. Розрізати на чотири частини.
2. Очистити і промити спаржу. Від рулону фольги відрізати чотири шматки і промазати маслом. Помістити спаржу в центрі, поперчити і підсолити.
3. Дрібно порубати часникові зубки. Розкласти на спаржу філе. Капнути зверху оливкова олія. Посипати часниковими зубками.
4. Присипати перцем. Промитий лимон нарізати тонкими кружечками і викласти по два гуртка на кожен шматок філе. Розкласти зверху укропные гілочки.
5. Щільно загорнути фольгу. Перемістити на деко і відправити запікатися в духовку (180 градусів). Готувати півгодини.

Рецепт млинців з червоною рибою

Царський блюдо, яке подають у ресторанах, можна приготувати у себе на кухні. У закуски виходить красивий розріз, який відразу кидається в очі на святковому столі.

Інгредієнти:

• форель (сьомга) – 230 г малосоленой;
• молоко – 480 мл;
• рослинна олія – 3 ст. ложки;
• вершковий сир – 210 г;
• сіль – щіпка;
• цукор – 2 ст. ложки;
• борошно – 310 г;
• кріп;
• яйце – 2 шт.

Приготування:

1. В яйця насипати цукор. Підсолити. Взяти віночок і збити. Підігріти молоко і залити в суміш. Перемішати.
2. Засипати борошно і збити. Залити масло. Перемішати і настояти півгодини.
3. Промазати маслом сковорідку і нагріти. Зачерпнути тісто ополоником і тонким струменем перелити в сковорідку. Підсмажити блін.
4. Кожен млинець змащувати вершковим сиром. Присипати нашаткованою кріп. Викласти нарізані шматочки сьомги і згорнути рулетиком.
5. Щоб млинці вийшли рівними, можна обрізати краю.

Наваристий рибний суп


Юшка з червоної риби – по праву найсмачніша юшка.

Інгредієнти:

• лаврове листя – 2 шт.;
• вода – 2700 мл;
• петрушка – 25 г;
• червона риба – 950 г будь-яка;
• кріп – 25 г;
• горілка – 35 мл;
• морква – 1 шт.;
• цибуля – 1 шт.;
• картопля – 4 шт.;
• сіль;
• перець – 4 горошини.

Приготування:

1. Розрізати рибну тушку. З голови зрізати зябра і викинути. Всі інші частини йдуть в суп.
2. Залити обрізки водою. Проварюють півгодини.
3. Закинути кубиками цибулю і картоплю. Додати моркву, нарізану кружальцями. Проварити вісім хвилин.
4. Помістити лаврушку, сіль, горошини перцю. Варити чверть години.
5. У готову юшку насипати нашатковану зелень і залити горілку. Настояти півгодини.

Як смачно засолити червону рибу

З цього рецепту ви дізнаєтеся, як засолити червону рибу, щоб вона вийшла смачною і в міру солоною.

Дивіться також:  Пюре з цвітної капусти – 7 рецептів, як приготувати смачне і корисне овочеве пюре

Інгредієнти:

• філе червоної риби – 950 г;
• лавровий лист – 4 аркуша;
• сіль – 3 ст. ложки;
• запашний перець – 6 горошин;
• цукор – 1 ст. ложка.

Приготування:

1. Присипати сіллю і цукром і натерти філе. Філе нарізати на шматочки, а можна залишити одним пластом.
2. Помістити в ємність. Викласти лаврушки і розсипати горошини перцю.
3. Поставити гніт і залишити в кімнаті на дві години. Перемістити до холодильник і настояти добу.

Якщо купуєте заморожену рибу, вибирайте з найменшим шаром льоду. Товстий шар говорить про те, що продукт неодноразово размораживался та повторно заморожувався. Риба не повинна мати сторонніх запахів.

Закусочні тарталетки


Тарталетки з червоною рибою – святкова закуска, яка припаде до смаку всім гостям.

Інгредієнти:

• вершковий сир – 220 г;
• чорний перець;
• червоний цибуля – 1 головка;
• сіль;
• петрушка – 4 гілочки;
• тарталетки – 8 шт.;
• філе червоної слабосоленої риби – 120 р.

Приготування:

1. Розім’яти сир за допомогою виделки. Порубати цибулю. Петрушку дрібно нашаткувати. Змішати підготовлені продукти. Посипати сіллю і перцем. Перемішати.
2. Нарізати тонкими пластинками філе.
3. Сирну суміш викласти в тарталетки. Рибу згорнути у вигляді трояндочок і помістити на тарталетки.

Рулет з лаваша

Проста і швидка закуска для урочистого столу.

Інгредієнти:

• огірок – 1 шт. свіжого;
• лаваш;
• лимонний сік – 1 ст. ложка;
• сьомга – 110 г філе;
• салат в листі – 45 г;
• плавлений сир – 100 р.

Приготування:

1. Огірок знадобиться у вигляді тонких пластинок. Смужками нарізати філе.
2. Лаваш промазати сиром і вкрити листям салату. Викласти рибу і полити соком.
3. Щільно згорнути таким чином, щоб вийшов рулет.
4. Отриману заготовку покласти на півгодини в холодильник. Перед тим як подавати, нарізати на шматочки.

Бутерброди з червоною рибою


Червона риба ідеально поєднується з сирним сиром, а ніжні салатні листя надають свіжість і соковитість.

Інгредієнти:

• огірок – 6 гуртків;
• булочки – 3 шт. маленькі;
• зелень;
• салат – 3 аркуша;
• сирний сир – 55 г;
• сьомга – 75 г слабосолона.

Приготування:

1. Розрізати навпіл кожну булочку і трохи підсушити на сковороді.
2. Розмазати по поверхні сир на трьох половинки булочок. Викласти листки салату.
3. Нарізати на смужки рибу і викласти на салат. Розмістити по два гуртка огірка на кожну булочку. Посипати зеленню. Вкрити другими половинками.

Варіант приготування на грилі

Смачно приготувати рибу на грилі в маринаді.

Інгредієнти:

• сіль;
• тушка червоної риби – 4 шт.;
• сік з лимона;
• зелень;
• часник – 2 зубки;
• оливкова олія – 2 ст. ложки;
• майоран;
• цедра з лимона.

Приготування:

1. Очистити рибу. Зробити горизонтальний розріз по рибному шлунку. Випатрати і промити.
2. З кожної сторони тушки зробити надрізи по діагоналі.
3. У майоран влити оливкову олію. Видавити сік лимона і додати цедру. Натерти часникові зубки і відправити до майорану. Підсолити і посипати перцем. Перемішати.
4. Отриманим маринадом залити тушку. Настояти півгодини.
5. Готувати на грилі чверть години. Під час приготування необхідно періодично поливати маринадом. Подавати посипавши посіченою зеленню.

Дивіться також:  Пхали рецепт – 8 рецептів, як приготувати грузинське блюдо

Рибна нарізка на святковий стіл


Верх майстерності – це гарна нарізка. Перше, що бачать гості на столі – це красиве оформлене блюдо. Ми розкриємо секрети нарізки, щоб вона була чудовою і стильною.

Інгредієнти:

• лосось – 350 г слабосоленого.

Приготування:

1. Для нарізки використовуйте філейний ножик, який має тонке лезо. Щоб шматки вийшли гарними перед нарізкою не забудьте наточити лезо.
2. При нарізці не можна тримати рибу рукою. Нарізати починайте ліворуч. Завдяки гострому ножику тримати шматок немає необхідності.
3. Нахилити ніж. Нахил повинен бути рівний 45 градусам і плавним рухом зрізати перший кутовий шматок. Він не піде в нарізку. Далі тонко нарізати філе, зберігаючи кут нахилу. Шматочки повинні бути в міру тонкими.
4. Для нарізки не прийнято подавати темний шар риби, який знаходиться під шкірою, тому нарізаючи скибочки закінчуйте зріз на цьому шарі.
5. Відразу необхідно красиво викладати філе на блюдо.

Пиріг з червоною рибою

Готуємо пиріг з купленого тесту – це значно спрощує приготування і скорочує час підготовки.

Інгредієнти:

• листково-дріжджове тісто – 1000 м;
• кріп;
• філе червоної риби – 1000 м;
• соєвий соус – 2 ч. ложки;
• перець;
• лук порей – 2 шт.;
• сік четвертинки лимона;
• яйце – 2 шт.

Приготування:

1. Розморозити тісто. Нарізати філе на шматки.
2. Влити яйце в соєвий соус. Додати лимонний сік. Посипати перцем і подрібненим кропом. Перемішати і полити філе. Промаринувати півгодини.
3. Нарізати на колечка цибулю. Закинути до риби і перемішати.
4. Нарізати на квадрати тісто. Маса одного повинна бути 250 р.
5. Чверть начинки викласти на кожен квадрат у центр і з’єднати краї. Приплюснути заготівлю таким чином, щоб вона займала чверть дека. Викласти всі заготовки.
6. Відправити в духову шафу. Потримати півгодини і тільки після цього включити духова шафа (190 градусів). Запікати близько години. На поверхні має утворитися коричнева скоринка.

Готуємо в соєвому соусі


Салат з червоною рибою приготований з додаванням соєвого соусу виходить ніжним і неймовірно смачним.

Інгредієнти:

• червона відварна риба – 210 г;
• соєвий соус – 2 ст. ложки;
• сіль;
• черрі – 6 шт.;
• спеції;
• оливкова олія – 1 ст. ложка;
• зелений горошок – 1 ст. ложка;
• лаваш – ¼ аркуша;
• яйце – 2 шт.

Приготування:

1. В яйця насипати спеції, підсолити і збити. Підсмажити яєчню. Остудити і нарізати. Повинні вийти пластинки.
2. Нарізати лаваш. Кожну черрі розрізати на чотири частини. На пластинки розділити рибу. Відварну можна замінити на слабосолону. Змішати і додати горошок.
3. В оливкову олію налити соєвий соус. Залити салат. Перемішати.

Дивіться також:  Люля-кебаб в духовці – 7 домашніх рецептів

У фользі з чебрецем

Дуже смачне ароматне блюдо, запечене у фользі, зберігає всі корисні властивості морського продукту.

Інгредієнти:

• червона риба – тушка;
• чорний перець;
• лимон – 1 шт.;
• сіль;
• часник – 3 зубки;
• оливкова олія;
• чебрець – 3 гілочки.

Приготування:

1. Тушку випатрати і видалити зябра. Збризнути оливковою олією. Посипати сіллю, перцем і розтерти. У черевце покласти часточки лимона, роздавлений часник і гілочки чебрецю.
2. Загорнути у фольгу і помістити на деко.
3. Відправити запікатися в духову піч. Режим 200 градусів. Знадобиться півгодини.

Стейк з червоної риби на сковороді


Стейк виходить рум’яним і апетитним. Готується дуже легко.

Інгредієнти:

• сіль;
• свіжий рибний стейк червоної риби – 1 шт.;
• оливкова олія;
• чорний перець;
• лимон.

Приготування:

1. Рибний шматок посолити. Посипати перцем. Збризнути соком лимона. Розтерти.
2. Полити оливковою олією. Промазати.
3. У розігріту сковорідку налити олію і покласти стейк.
4. Смажити до появи скоринки рум’яного кольору з обох сторін.

Риба з овочами у вершковому соусі

Порадуйте сім’ю на вечерю дивним і ароматною стравою.

Інгредієнти:

• червона риба – 4 шматочка;
• рослинна олія;
• сир із зеленою цвіллю – 55 г;
• сіль;
• паприка червона солодка – 1 ч. ложка;
• жирні вершки – 135 мл;
• суміш перців;
• лимонний сік – 1 ч. ложка;
• молоко – 110 мл;
• суцвіття брокколі – 0,5 вилка;
• часник – 2 зубчики.

Приготування:

1. Посипати сіллю і перцем рибні шматки. Смажити в невеликій кількості олії. Досить витратити три хвилини на кожну сторону.
2. Натерти сир. Розтерти його в малій кількості вершків. Додати подрібнені часникові зубки. Налити лимонний сік. Додати вершки і молоко. Підсолити і присипати перцем і паприкою. Перемішати.
3. Залити рибу і додати брокколі, яке заздалегідь розділили на суцвіття. Накрити кришкою і потомити чверть години.

Незвичайний рецепт жульєна


Вишукане і просте у приготуванні страва дуже смачно приготувати з червоною рибою.

Інгредієнти:

• червона риба – 350 г філе;
• оливкова олія;
• борошно – 1 ст. ложка;
• цибуля – 1 шт.;
• перець;
• вершкове масло – 2 ст. ложки;
• сіль;
• жирні вершки – 2 ст. ложки;
• моцарелла – 1 склянка;
• сметана – 3 ст. ложки.

Приготування:

1. Прогріти духовку (180 градусів)
2. У сотейнику розігріти оливкове масло і додати нашатковану цибулю. Смажити до золотистого відтінку. Нарізати на кубики філе і відправити до засмажки. Посолити і присипати перцем. Розмішати і відставити у бік.
3. В окремій сковороді залити вершками борошно. Проварити до загустіння. Підсолити і присипати перцем. Відправити в сотейник з рибою і перемішати. Додати сметану і розмішати.
4. Взяти кокотниці і розмістити підготовлені продукти. Зверху покласти шматочки вершкового масла.
5. Присипати натертим сиром і запекти в духовій печі. Потрібно чверть години.

Прокрутка до верху