Червона риба в духовці – 10 рецептів приготування

Ні одне меню не обходиться без рибних страв. Червона риба в духовці – це унікальне блюдо, що поєднує неперевершений смак і користь завдяки поживності м’яса представників лососевих і осетрових.

Червона риба, запечена в духовці цілком

Ефектне блюдо, яке не залишиться непоміченим на святковому столі, готується з:

  • 1 кг риби;
  • 4 яєць;
  • невеликого шматочка вершкового масла;
  • 2 ложок оливкової олії;
  • лимона;
  • 150 мл сметани;
  • панірувальних сухарів;
  • оцту;
  • солі, спецій і овочів для прикраси.

Приготувати червону рибу в духовці в цілому вигляді можна дотримуючись послідовності:

  • Риба очищається від луски і нутрощів, після чого опускається на 1 хвилину в киплячу воду, що дозволяє з легкістю ошкуріть тушку.
  • Підготовлена риба натирається сіллю і спеціями.
  • З відварених яєць витягуються жовтки.
  • Для соусу перетираються жовтки і змішуються зі сметаною, вершковим маслом, сухарями і 1 ст. ложкою бальзамічного оцту.
  • Після появи соку риба викладається на застелений пекарської папером деко, поливається соусом, взбрызгивается лимонним соком і оливковою олією, після чого відправляється в духовку.
  • Через 30 хвилин готова риба прикрашається овочами і подається до столу.

Запікаємо з овочами

Рецепт запікання з овочами здивує простотою виконання при неймовірно смачне і красивому результаті, який виходить з таких продуктів:

  • риба – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир – 200 г;
  • вершкове і підсолене масло – 50 г;
  • майонез – 100 мл;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Натерта морква і порізаний півкільцями цибулю пассеруются 10 хвилин і остуджувати.
  • З риби готується філе і ділиться на порційні шматочки, які солятся і приправляється.
  • Шматочки викладаються у форму для запікання шкірою вниз і покриваються цибульно-морквяної масою, сирної стружкою.
  • Перед відправкою в розігріту до 200 °C піч на 30 хвилин на кожен шматок викладається трохи вершкового масла й майонезу.

Червона риба у вершковому соусі в духовці

Рибне блюдо з збереженням всіх корисних властивостей з легкістю виходить з таких інгредієнтів:

  • лосось – 800 г;
  • вершки – 1 л;
  • жовток – 3 шт.;
  • зелень – 100 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • гірчиця – 10 г;
  • сіль і перець.
Дивіться також:  Котлети з яловичої печінки – 8 рецептів приготування

Щоб приготувати делікатес:

  • Риба поділяється на порційні шматки, які викладаються у глибоку вогнетривку ємність, де солятся, приправляється, збризкують лимонним соком.
  • У тарілці перемішати жовтки, вершки, подрібнена зелень, гірчиця і цедра лимона.
  • Риба поливається приготованим соусом і випікається 35 хвилин при 200°C.

Як приготувати з картоплею

Риба з картоплею швидко готується, виглядає нарядно, виручає, коли немає часу на оформлення.

Для виконання рецепта необхідні:

  • ½ Кг риби;
  • стільки ж картоплі;
  • 100 г сиру;
  • 150 мл молока;
  • шматочок масла вершкового;
  • 2 яйця;
  • сіль і перець.

У процесі створення:

  • З риби готується філе з очищеної шкірою, яке викладається на змащений маслом деко, солиться і приправляється.
  • Очищена картопля нарізати пластинками, які укладаються на філейні частини у вигляді луски.
  • З молока і яєць збивається соус для заливки риби.
  • Випікається страва до 30-40 хвилин.
  • За 5 хвилин до готовності рибний делікатес посипається сирної стружкою.

Соковита риба, запечена у фользі з лимоном

Варіантів приготування червоної риби безліч.

Для виконання одного з них знадобляться:

  • 200 р філе лосося;
  • 450 г спаржі;
  • 2 зубчики часнику;
  • лимон;
  • зелень, оливкова олія, сіль, перець.

Риба у фользі готується наступним чином:

  • Філе ділиться на 4 рівних шматка.
  • Підготовляються 4 частини фольги, на кожну з яких викладається рівну кількість очищеної спаржі.
  • На спаржеві гілочки викладаються філейні частини, солятся, перчатся і вкривають двома кружальцями лимона і гілочкою зелені.
  • Фольга загортається конвертиками, які випікаються близько 20 хвилин.

Варіант запікання під сирною скоринкою

Родзинкою страви є хрустка скоринка, що надає рибі ще більше апетитності.

Для створення кулінарного шедевру необхідні:

  • 500 г лосося;
  • 50 г хлібних крихт;
  • 40 г пармезану;
  • сік і цедра ½ лимона;
  • оливкова олія, сіль, перець і зелень.
Дивіться також:  Кукурудзяна каша в мультиварці – 6 рецептів

Етапи приготування:

  • Очищена риба поділяється на порційні шматки, солиться, перчится і викласти на деко.
  • З натертого сиру, хлібних крихт, лимонного соку і цедри, оливкової олії, подрібненої зелені готується соус, яким покривається риба.
  • Блюдо випікається 15 хвилин при температурі 200°C.

Червона риба «під шубою», запечена в духовці

Смачну рибну страву під овочевий «шубою» відрізняється поживністю і ситністю.

Готується з наступного продуктового набору:

  • філе – 500 г;
  • картопля – 500 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля – 200 г;
  • сметана і майонез – 50 мл;
  • сік лимона, сіль, перець.

Спосіб підготовки полягає у виконанні наступних дій:

  • Філе викласти у вогнетривку форму, солиться і взбрызгивается лимонним соком.
  • Зі сметани і майонезу готується соус.
  • На філе викласти терта морква, яка покривається ½ сметанно-майонезній заправки.
  • Далі розподіляються пластини картоплі, які солятся і перчатся.
  • Останнім шаром викладаються цибульні кільця і покриваються залишилися соусом.
  • Запікання здійснюється протягом 45 хвилин при температурі 190°C.

Стейк з риби

Відмінну страву для званого вечора, коли близькі друзі вирішили посидіти в теплій компанії з пляшкою вина.

Для виконання кулінарного рецепту знадобиться:

  • 600 г стейків;
  • 40 г імбиру;
  • лимон;
  • 50 мл рослинного масла;
  • розмарин, перець, сіль.

Щоб приготувати соковиту закуску з риби:

  • Форма вистилається фольгою з запасом для загортання риби.
  • На фольгу викладаються розмарин і подрібнений корінь імбиру, які служать подушкою для подсоленных і присипаних перцем стейків.
  • Кожен шматочок рибного м’яса покривається кружечком лимона і взбрызгивается маслом, після чого страва загортається в фольгу.
  • Рибний делікатес готується 20 хвилин при температурі 200°C.

Запікаємо в рукаві

Якщо в холодильнику по щасливому випадку виявилася сьомга, яка на сковороді виходить занадто жирної, а на пару – позбавленою смаку, то варто випробувати спосіб приготування червоної риби в рукаві.

Дивіться також:  Курячий рулет в пляшці – 7 дуже простих покрокових рецептів

Для приготування потрібно мінімальний продуктовий набір:

  • рибне філе – 500 г;
  • лимон – ½ шт;
  • оливкова олія, сіль і перець.

Спосіб приготування полягає в наступному:

  • Філе промивається.
  • Після просихання риба солиться, перчится, взбрызгивается соком лимона і упаковується в рукав для запікання.
  • Запікається нехитре блюдо протягом 20 хвилин при 200°C.

Риба, фарширована сиром і грибами

Прекрасний варіант фаршированої гарячої закуски для святкового столу, для виконання якого необхідні:

  • лосось – 1,3 кг;
  • печериці – 300 г;
  • сир – 150 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • лимон – 1 шт.;
  • желатин швидкорозчинний – 15 г;
  • сіль, перець, зелень і листя салату.

Щоб покуштувати апетитну і соковиту закуску з прекрасним ароматом:

  • Риба потрошится, очищається від луски і обезглавливается.
  • У тушки зрізують плавники і хвіст.
  • За допомогою гострого ножа реберні кістки відокремлюються від хребта і видаляються при використанні пінцету.
  • Хребет вирізається в останню чергу, щоб вийшла тушка без кісток.
  • Отримане філе солиться, перчится, взбрызгивается соком лимона, притрушивается пропущеним через прес часником і отставляется.
  • Через 20 хвилин по тушці розподіляється желатин.
  • Подрібнену цибулю пассеруется до м’якості, після чого до нього додаються грибні пластинки і смажать до готовності.
  • Начинка готується з обсмаженого цибулі, грибів, а також натертого сиру і подрібненої зелені.
  • На філе треться заморожене масло, після чого викладається начинка рівномірним шаром.
  • Тушка скріплюється у формі цілої риби за допомогою зубочисток і викласти на вистелений фольгою деко.
  • Запікається рибна закуска 40 хвилин при температурі 200°C.
  • Перед подачею на стіл блюдо злегка остуджується, викласти на листя салату, а зубочистки видаляються.

Таким чином, запечена червона риба – це прекрасне страву, при приготуванні якого в духовці можливо зберегти всі корисні властивості і надати страві неповторний смак.

Прокрутка до верху