Червона цибуля – 8 рецептів приготування

Ріпчаста червоний цибулю можна додавати до різних страв – м’яса, риби, салати, супи, або зробити самостійною закускою. У будь-якому випадку він збагатить смак готового частування, додавши йому пікантності та оригінальності. На основі червоного цибулі можна приготувати цікаві соуси.

Маринований червоний цибулю в оцті

Інгредієнти:

  • 250 – 300 г червоної цибулі;
  • 1 повний стакан чистої питної води;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 6 десертних ложок столового оцту;
  • ½ Ч. л. цукру.

Приготування:

  • Питну воду в сотейнику довести до закипання.
  • Овоч нарізати тонкими полуколечками. Залити окропом. Залишити в такому вигляді під кришкою на 8 – 9 хвилин.
  • Злити з лука воду. Додати оцет. Якщо хочеться зменшити кислоту закуски, можна розбавити її невеликою кількістю води.
  • Залишити овоч маринуватися на 35 – 45 хвилин.
  • Злити з лука рідина.

Подати маринований червоний цибулю з шашликом або будь-яким іншим гарячою стравою.

Салат з хурмою і яблуками

Інгредієнти:

  • 1 шт. стиглої хурми;
  • 1 велика червона цибулина;
  • 1 кислувате яблуко;
  • 1 шт. черешкової селери;
  • 2 десертні ложки олії оливи;
  • 1 мал. л. соусу бальзамік;
  • 2 – 3 гілочки свіжого кропу;
  • сіль і мелений перець;
  • кілька кульок моцарелли.

Приготування:

  • Для такого салату важливо правильно вибрати сорт хурми. Вона повинна бути стиглою, але не дуже м’якою і не є в’язкою. Промити фрукт, зрізати шкірку. М’якоть нарізати середніми кубиками.
  • Червоний сиру цибулю порізати тонкими кільцями.
  • Селеру порізати невеликими шматочками. Яблуко почистити, звільнити від серединки з насінням, а решту подрібнити кубиками.
  • Змішати продукти разом в салатниці.
  • Для заправки з’єднати подрібнену зелень, оливкова олія і бальзамік. Посолити і поперчити.
  • Заправити змішані інгредієнти соусом.

Готову цибульну закуску з хурмою і яблуком подати до столу відразу, прикрасивши половинками кульок моцарелли.

Дивіться також:  Як закоптити сало – 7 рецептів, як зробити копчене сало в домашніх умовах

Закуска з яловичини з червоною цибулею

Інгредієнти:

  • 2 великих маринованих огірка;
  • 100 – 150 г заздалегідь натертого сиру;
  • 200 – 250 г вареної яловичини;
  • 2 зварених заздалегідь яйця;
  • 1 червона цибулинка;
  • 3 десертні ложки винного оцту;
  • класичний майонез.

Приготування:

  • За таким рецептом першим ділом замаринувати червоний лук. Для цього овоч рубається тонкими полуколечками, заливається винним оцтом на 20 хвилин, після чого злегка віджимається.
  • Готовий цибулю викласти на широку плоску тарілку. Промазати шаром майонезу.
  • Зверху розподілити тонку соломку підсоленій яловичини з соусом.
  • Далі розсипати кубики маринованих огірочків, і розподілити майонез.
  • В кінці натерти на салат варені яйця. Густо посипати їх підсоленим соусом. Засипати всі подрібненим сиром.

Дати салату настоятися в прохолоді.

Покрокове приготування з картоплею

Інгредієнти:

  • 8 – 9 шт. сирої картоплі;
  • 40 мл класичного соєвого соусу;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • 1 стьоб. сушеного чебрецю;
  • 4 – 5 шт. червоної цибулі;
  • 1 стьоб. розмарину;
  • 1 мал. ложка бджолиного меду.

Приготування:

  • Змішати олію, мед, соус. Додати розкришений чебрець і розмарин.
  • У глибокому посуді з’єднати часточки очищеного картоплі, кільця червоного цибулі. Залити все маринадом. Добре перемішати руками.
  • Перекласти масу в ємність для запікання. Покрити фольгою.

Готувати страву в духовці спочатку 40 хвилин під покриттям, потім ще 10 хвилин вже без нього. Температура – близько 200 градусів.

Запечений червоний цибулю в духовці

Інгредієнти:

  • 6 шт. червоної цибулі;
  • за 4 десертні ложки олії оливи і крему бальзаміко;
  • ½ Склянки сухого червоного вина;
  • суміш з сушеного орегано, базиліка, чебрецю;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Весь цибулю промити і очистити від лушпиння. Кожен овоч надрізати на 8 частин, не доводячи ніж до кінця. Головки повинні триматися і не розпадатися на частини.
  • Викласти їх у термостійку форму.
  • Змастити цибулю кремом бальзаміко, полити оливковою олією.
  • Присипати овочі спеціями і сіллю.
  • Залити вином. Дати постояти пару годин.
  • Запікати цибулю близько години при 190 градусів.
Дивіться також:  Тефтелі в мультиварці з підливою – 7 рецептів

Готовий овоч стане відмінним гарніром до м’ясних страв.

Салат з авокадо і маринованою цибулею

Інгредієнти:

  • 1 шт. авокадо;
  • 4 десертні ложки білого кунжуту;
  • 1 червона цибулина;
  • 1 щіпка чорного перцю;
  • половинка лимона;
  • половина пучка свіжої кінзи;
  • сіль;
  • оливкова олія.

Приготування:

  • М’якоть авокадо нарізати тонкими великими пластинками.
  • Зелену масу порубати.
  • Основний компонент нарізати найтоншими полуколечками.
  • Кунжут пару хвилин смажити на сухій сковороді. Зернятка повинні придбати золотистий відтінок.
  • Змішати цибулю, авокадо, зелень, кунжут.
  • Посолити і поперчити складові.

Заправити оригінальний салат з червоною цибулею соком з половинки лимона і оливковим маслом.

Готуємо з кольоровою капустою

Інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти;
  • 1 шт. червоного цибулі;
  • 3 – 4 зуб. свіжого часнику;
  • 2 десертні ложки цукрового піску;
  • 2 мал. ложки кухонної солі;
  • 6 горошин запашного перцю;
  • 3 десертні ложки столового оцту;
  • 3 шт. гвоздики;
  • 1 л фільтрованої води.

Приготування:

  • Червоний цибулю ретельно почистити і тонко нашаткувати.
  • Качан цвітної капусти розділити на суцвіття. Опустити отримані «парасольки» на 2 – 3 хвилини в окріп. Потім викласти на друшляк, щоб капуста охолола і з неї стекла зайва рідина.
  • Підготовлений цибулю і капусту розкласти по чистих стерилізованим банкам. Туди ж відправити шматочки свіжого очищеного цибулі, горошини запашного перцю.
  • Поділити між баночками столовий оцет.
  • В окремому посуді приготувати розсіл. Для цього закип’ятити 1 л чистої води. Розчинити в ньому заявлені в рецепті цукор і сіль.
  • Приготованим гарячим розсолом залити вміст банок.
  • Закатати банки. Укутати ковдрою і залишити в такому вигляді до повного охолодження.

Готову закуску з червоного лука поєднувати з м’ясними стравами. Вона стане чудовим доповненням до міцних алкогольних напоїв.

Спагетті в соусі з червоного лука

Інгредієнти:

  • 300 г спагетті з твердих сортів;
  • 3 великі червоні цибулини;
  • 100 г нарізаної тонкими шматочками салямі;
  • 2 десертні ложки цукру;
  • 2/3 склянки червоного сухого вина;
  • 3 десертні ложки бальзамічного оцту;
  • половинка невеликого стручки чилі;
  • орегано і мелена паприка;
  • кухонна сіль і оливкове масло.
Дивіться також:  Холодець – 12 рецептів приготування

Технологія:

  • Основний компонент порубати невеликими шматочками. Чилі нарізати дуже маленькими кубиками.
  • На розігрітій оливковій олії обсмажити тонкі пластинки салямі до хрусткої скоринки. Перекласти м’ясо на тарілці.
  • У жирі, що залишився приготувати лук. Через 5 – 6 хвилин обсмажування додати до нього чилі.
  • Всипати в сковороду цукор. Коли він почне карамелизоваться – сіль.
  • Додати оцет і вино. Розбавити соус половиною склянки води.
  • Поставити масу на повільному вогні 10 – 12 хвилин. Додати орегано, паприку.
  • Зварити спагетті до готовності.

Готові макаронні вироби розкласти по порційних тарілках. Зверху щедро полити цибульним соусом.

Червоний ріпчаста цибуля завжди солодший білого. Але перед додаванням компонента в салати варто замаринувати його або на кілька хвилин залити гарячою водою. Це видалить з овоча всю гіркоту. Калорійність маринованої цибулі становить всього 82 ккал на 100 грам. Тому таке доповнення до закуски не зробить її важче.

Прокрутка до верху