Тарталетки з начинкою з сьомги і сиру
Прекрасний варіант витонченої закуски для романтичної вечері, на фуршетний або святковий стіл.
Необхідні компоненти:
- слабосолона сьомга (рожева) — 150 г;
- зубок часнику;
- сирна маса — 200 г;
- зелень.
Для тіста:
- яйце;
- масло вершкове 100 г;
- борошно просеянная — 220 р.
Приготування страви:
- Поміщаємо в сирну масу нарубану зелень. Для додання пікантного смаку додаємо подрібнений зубок часнику, ретельно перемішуємо складу, або розбиваємо блендером.
- Можна купити готові тарталетки. Однак домашні кошики незрівнянно краще! З’єднуємо борошно з охолодженими кубиками масла до отримання крихти. Вбиваємо свіже яйце, робимо заміс еластичного тіста, формуємо з нього кулю, загортаємо у плівку, відправляємо на годину в холодильник.
- Розкачуємо колобок шаром товщиною до 2 мм, вирізаємо кружечки, покласти в фігурні формочки. Притискаючи тісто до гофрованим бортикам, відправляємо на 15 хвилин у піч (190 °C).
- Наповнюємо дозатор кулінарний сирною масою, викладаємо начинку в остиглі кошики. Сьомгу поділяємо на тонкі пласти, нанизуємо скибочки на дерев’яні шпажки. Зміцнюємо «червоні вітрила» в кожній порції, прикрашаємо гілочкою кропу.
Все вийшло швидко і геніально просто!