Класичний рецепт з кукурудзяного борошна
Якщо строго слідувати таким рецептом, на виході вдасться отримати приблизно 270 – 300 г готової мексиканської закуски. Склад спецій можна регулювати по своєму смаку.
Інгредієнти:
- кукурудзяне борошно – 120 г;
- пшеничне борошно – 100 г;
- масло оливи – 30 мл;
- тепле молоко – 2/3 ст.;
- сіль – 1 ч. ложка;
- цукор – половинка ложки;
- каррі, паприка, чилі в порошку – за ч. ложці.
Приготування:
- Відразу включити духовку розігріватися.
- Змішати всі спеції. Спробувати їх. Повинна вийти гостра на смак кулінара суміш.
- Змішати два види борошна. Влити до них масло. Перемішати компоненти.
- Підливаючи молоко, замісити тісто. Воно повинно стати м’яким і нелипким.
- В процесі замісу додати суміш спецій.
- Дуже тонко розкачати масу і порізати на трикутники.
- Розкласти заготовки на деку з пекарської папером. Готувати при 220 градусах 6 – 8 хвилин.
Зберігати готові кукурудзяні чіпси в жерстяній ємності.