Чіпси Принглс: всі смаки, склад, калорійність. 5 рецептів страв з чіпсами Pringles

У продажу популярні на сьогоднішній день чіпси Принглс вперше з’явилися ще в 60-ті роки минулого століття. Почалася їх історія з США. На сьогоднішній день вироби популярні по всьому світу і продаються відразу в 140 країнах. Снеки, які можна купити в Росії, здебільшого виробляються на заводі в Польщі.

Як роблять чіпси «Принглс», виробник

Багато гурманів впевнені, що будь-які чіпси являють собою тонкі картопляні слайсы, обсмажені в розігрітому жирі. Насправді сьогодні для виробництва обговорюваних снеків можуть застосовувати і зовсім інші технології. Як роблять чіпси Принглс на сучасних заводах, розповідається нижче.

На 1/3 продукт складається з води. При виробництві сухі компоненти чіпсів змішуються з рідиною. Вийшла густа маса розподіляється по металевому плоскому конвеєру.

Далі, вона відправляється під каток для пресування величезного розміру. Під великим тиском (у 4 тонни!) маса перетворюється в найтонший картопляний лист.

З отриманої основи спеціальними овальними шаблонами вирізаються майбутні чіпси і знову розкочуються. Заготовки по спеціальному конвеєру пересуваються до спеціальної форми, в якій вони стають увігнутими. В процесі у чіпсів обрізаються надлишки, щоб всі вони ідеально збігалися за розміром. Обрізки продукту використовуються повторно.

Потім підготовлені картопляні овали обсмажують в олії рівно 11 секунд. За цей час вони стають хрусткими, трохи рум’яними, але не підгорають.

Майже готові чіпси відправляються на черговий конвеєр, де працівники заводу надають їм вибраний смак спеціальними ароматичними сумішами. Залишається лише зважити і упакувати продукт.

Виробляє їх компанія kellogg’s, якій вдалося кілька років тому викупити торговельну марку чіпсів у Procter&Gamble.

Склад і калорійність продукту

Як вже було зазначено вище, на третину обговорюваний продукт складається з води. Крім того, в нього входять картопляні продукти (більш 40% сухої частини), пшеничний крохмаль і борошно, яка може бути рисової, картопляного або кукурудзяного. Також у складі чіпсів Принглс є рослинні олії, сіль і різні підсилювачі смаку/аромату, ароматизатори, барвники.

Всіх тих, що худнуть особливо хвилює калорійність продукту.

Дивіться також:  Риба хокі (макруронус) – 5 смачних рецептів приготування

У 100 г чіпсів міститься 514 ккал.

Чіпси «Принглс»: всі смаки

Відразу всі смаки чіпсів Принглс перерахувати непросто. За весь час існування продукту виробник неодноразово експериментував з додаванням до його складу різних спецій, ароматизаторів і інших компонентів. Крім того, періодично з’являються нові сезонні смаки чіпсів. Серед експериментальних і сезонних варіантів можна відзначити наступні: «Тертий дозрілий сир і зелений лук», «Лайм і тайський чилі», «Кричущий кроповий розсіл», «Сир по-грецьки» і деякі інші.

Але є і стандартний смак. Це «Краб», «Піца», «Сир і цибулю», «Копчений бекон», «Цибульні кільця», «Паприка», «Барбекю стейк» і т. п.

Асортимент, представлений в Росії

Асортимент смаків Принглс залежить і від країни, в якій продукт продається. Так, у Китаї популярний «Вогненний васабі», а в Мексиці регулярно продаються обговорювані чіпси зі смаком медової гірчиці, мексиканських спецій, халапеньо.

У Росії на сьогоднішній день представлений мінімальний вибір снеків Принглс. Це варіант зі смаком сиру, сметани та цибулі, паприки, бекону, кетчупу, солі та оцту. Зрідка у продажу можна знайти більш цікаві новинки. Наприклад, «крабові» чіпси або зі смаком м’ясного стейка. Саме тому співвітчизники в якості сувеніра нерідко привозять з-за кордону якісь нові цікаві варіанти Принглс.

Рецепти страв з чіпсами «Pringles»

Як і будь-які чіпси, Принглс також застосовуються для приготування незвичайних закусок. Страви з ними ефектно виглядають на святковому столі і здатні здивувати навіть гостей-гурманів.

Закуски з чіпсами «Принглс»

З томатами і куркою

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 1 шт.;
  • сир – 50 г;
  • томати – 2 великі;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • чіпси – 1 маленька упаковка;
  • маслини без кісточок;
  • майонез;
  • свіжий кріп.

Приготування:

  • Зварити м’ясо птиці до готовності. Порвати на волокна.
  • Помідори і сир порізати дрібними кубиками.
  • Майонез змішати з рубаним кропом, размятым часником.
  • Змішати продукти з усіх кроків.
  • Розкласти масу по чіпсам.

Прикрасити закуску шматочками маслин.

Дивіться також:  Паста Болоньєзе – 7 рецептів в домашніх умовах

З ікрою і сирним салатом

Інгредієнти:

  • крупно тертий напівтвердий сир – 100 г;
  • варені яйця – 2 шт.;
  • часниковий майонез – за смаком;
  • якісна червона ікра – 50 – 70 г;
  • чіпси – 1 маленька упаковка;
  • свіжа зелень петрушки.

Приготування:

  • З’єднати заздалегідь подрібнений сир з дрібно тертими вареними яйцями. Їх не потрібно ділити на жовтки і білки.
  • З’єднати сирно-яєчну масу з розчавленим часником.
  • За допомогою маленької ложки розкласти отриману суміш на чіпси.
  • Зверху доповнити частування червоною ікрою.

Прикрасити закуску з чіпсами Принглс мініатюрними зеленими листочками петрушки.

З крабовими паличками і кукурудзою

Інгредієнти:

  • соковиті охолоджені крабові палички – 100 – 150 г;
  • зварені до твердого жовтка яйця – 2 шт.;
  • консервована солодка кукурудза – 50 – 70 г;
  • свіжий міцний огірочок – 1 шт.;
  • майонезний соус — за смаком;
  • чіпси – 1 маленька упаковка.

Приготування:

  • Соковиті крабові палички очистити від плівок. Порізати середніми кубиками.
  • Шматочками приблизно такого ж розміру порубати свіжий огірок і варені яйця.
  • З’єднати інгредієнти. Заправити майонезом. За бажанням можна досолити масу, але зазвичай солі для всієї закуски вистачає в чіпсах.
  • Розкласти начинку на основу.

Зверху засипати закуску цукровими кукурудзяними зернами.

Смачні та оригінальні салати

«Город»

Інгредієнти:

  • морква по-корейськи – 80 – 100 м;
  • копчена ковбаса – 100 – 150 г;
  • сирні Принглс – 50 – 70 г;
  • варені яйця – 2 шт.;
  • мариновані огірки – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • підсолений майонезний соус – за смаком.

Приготування:

  • Корейську моркву при необхідності порізати короткою соломкою. Викласти першим шаром закуски.
  • Зверху розташувати шматочки маринованих огірків, поламані чіпси, соломку копченої ковбаси, крупно тертий сир.
  • Останнім шаром стануть рубані середніми кубиками яйця. Кожен продукт промащується підсоленим майонезним соусом.

Зверху можна покласти пару цілих чіпсів, а також прикрасити готову закуску зеленню.

«Парус»

Інгредієнти:

  • копчена курятина – 300 – 350 г;
  • салатний перець солодкий – 1 шт. (великий);
  • консервована кукурудза – 300 – 350 г;
  • чіпси – 100 г;
  • варені яйця – 3 шт.;
  • підсолений майонезний соус – за смаком.
Дивіться також:  Кабачкова ікра – 15 рецептів ікри

Приготування:

  • Зняти з кісток копчене куряче м’ясо. Порізати його мініатюрними кубиками.
  • Викласти на тарілку першим шаром. Промазати підсоленим майонезним соусом.
  • Зверху розсипати тонку довгу соломку солодкого перцю. Покрити її соусом.
  • Розподілити солодкі кукурудзяні зерна без маринаду. Їх можна залишити без соусу.
  • В кінці на салаті розподіляються дрібно терті і змішані з майонезом варені яйця.

Спочатку закуски потрібно дати настоятися пару годин, після чого її можна посипати раскрошенными чіпсами. Кілька штук потрібно залишити цілими і встановити їх у вигляді вітрил поверх готового страви.

«Соняшник»

Інгредієнти:

  • варене філе курятини – 600 – 650 г;
  • маслини без кісточок – 200 – 250 м;
  • сіль – за смаком;
  • сир – 100 – 150 г;
  • чіпси – маленька упаковка;
  • мариновані гриби – 1 повний стакан;
  • варені курячі яйця – 3 шт.;
  • майонезний соус – за смаком.

Приготування:

  • Остигле філе порізати кубиками.
  • Дрібно порубати мариновані гриби (найкраще – печериці). Сир крупно потерти.
  • Маслини розрубати навпіл.
  • Варені яйця розділити на складові. Потерти окремо.
  • Викласти всі продукти шарами на тарілку у такому ж порядку, в якому вони нарізалися (крім маслин).
  • Останнім повинен іти тертий жовток. Шари потрібно промащувати солоним майонезним соусом.

Прикрасити салат половинками маслин у вигляді насіння соняшника і чіпсами у вигляді пелюсток.

Шкідливі чіпси «Принглс»?

Важливо відзначити, що чіпси Pringles містять у своєму складі небезпечна речовина акриламід. Саме цим інгредієнтом пояснюється його головний шкоду для людського організму.

Регулярне вживання зазначеної речовини провокує розвиток раку.

Ця інформація підтвердилася при проведенні експериментів на щурах і мишах.

Не можна забувати і про високої калорійності чіпсів. Якщо вживати їх в їжу регулярно, то таке частування здатне помітно зіпсувати фігуру і значно підвищити рівень шкідливого холестерину в організмі.

Прокрутка до верху