Чіпси в мікрохвильовці – 8 рецептів, як зробити домашні чіпси

Якщо ви любите похрумтіти чим-небудь смачненьким, то зовсім не обов’язково бігти за цим в магазин. Адже можна зробити чіпси в мікрохвильовці! Причому з найрізноманітніших продуктів.

Класичні картопляні чіпси в мікрохвильовці

Картопляні чіпси по цьому рецепту робляться не тільки швидко, але ще і з використанням мінімального набору інгредієнтів. Ніякого масла і інших добавок не потрібно.

Необхідні складові:

• спеції та трави на свій смак;
• 300 грам картоплі.

Процес приготування:

1. Приготувати чіпси з картоплі не складе труднощів, якщо у вас є мікрохвильова піч. Картоплю дуже добре промийте. Можете очистити його, а можете залишити і зі шкіркою.
2. Наріжте бульби як можна тонше на тонкі кухлі, для цього краще всього використовувати спеціальні прилади або тертку. По можливості товщина кожного кружечка повинна бути менше одного міліметра.
3. Викладіть заготовки на пекарській папір або в підходящу ємність, але тоді її потрібно трохи промазати маслом, щоб чіпси не прилипали.
4. Переконайтеся, що потужність вашого приладу встановлена на 700 Вт, помістіть в нього чіпси, викладені одним шаром, і готуйте близько 3 – 5 хвилин. Як тільки побачите, що вони стають коричневими, відразу ж діставайте.

Готуємо з бананів

Не знаєте, що б такого цікавого приготувати? Тоді читайте, як зробити чіпси в мікрохвильовці з бананів. Незвично, корисно і найголовніше – смачно.

Необхідні інгредієнти:

• кориця на свій смак;
• кілька бананів;
• ложка рослинного масла.

Процес приготування:

1. Неочищені банани укладаємо в каструлю, заливаємо водою, чекаємо, коли вміст закипить, варимо близько 10 хвилин.
2. Коли фрукти охолонуть, акуратно знімаємо з них шкірку і нарізаємо на тонкі кухлі.
3. Розміщуємо їх в ємність, яку можна використовувати в мікрохвильовці, присипаємо корицею, поливаємо невеликою кількістю масла і готуємо 8 хвилин на максимальній потужності. Зверніть увагу, що кожні дві хвилини скибочки потрібно перевертати.

Дивіться також:  Смачний гуляш з курячого філе – 7 рецептів, як приготувати гуляш з підливою, зі сметаною, з грибами

Як зробити з моркви

Ще один спосіб приготувати незвичайні домашні чіпси. Тепер можна хрустіти і не товстіти, адже вони будуть з моркви!

Необхідні інгредієнти:

• 1 ч. л. масла рослинного;
• спеції за бажанням (наприклад, сіль, перець, прованські трави);
• 3 – 4 морквини.

Процес приготування:

1. Моркву потрібно дуже добре промити, повністю очистити від бруду, оскільки для рецепта вона використовується разом зі шкіркою.
2. Наріжте її за допомогою слайсера або спеціальної терки на скибочки товщиною не більше двох міліметрів.
3. Викладіть їх на блюдо з пергаментом, приправте обраними спеціями, трохи промажте маслом і приберіть приблизно на 10 хвилин у мікрохвильовку, включивши потужність 800 Вт.
4. При первинній готуванні краще всього спостерігати за стравою – як тільки чіпси потемніють, їх можна діставати. Ще раз присипте готову закуску спеціями і можете подавати.

Яблучні чіпси в мікрохвильовці

Необхідні інгредієнти:

• близько 500 грам яблук.

Процес приготування:

1. Дуже ретельно фрукти промийте, просушіть або обітріть паперовими рушниками.
2. Спочатку розділіть плоди навпіл, видаліть серцевину, а потім скористайтеся спеціальною теркою, щоб нарізати їх на тонкі скибочки.
3. В мікрохвильовці поставте грати, на неї покладіть яблучні заготовки і тримайте близько 8 хвилин при потужності 800 Вт.

Спочатку чіпси можуть здатися м’якими, але варто почекати охолодження, і ви побачите, наскільки вони виходять хрусткими. За бажанням можна присипати їх цукром або корицею.

Рецепт з сиру

Необхідні інгредієнти:

• будь-які спеції і трави виходячи зі своїх смакових переваг;
• приблизно, 300 грам твердого сиру.

Процес приготування:

1. Сир перетираємо на дрібній тертці, змішуємо з вибраними спеціями.
2. Блюдо, яке можна використовувати в мікрохвильовці, застеляємо пергаментом.
3. Можна трохи промазати папір маслом, щоб уникнути прилипання до неї гарячого сиру.
4. Викладаємо коржі з тертого сиру на підготовлену поверхню, зберігаючи деяку відстань між ними.
5. Відправляємо заготовки в мікрохвильовку буквально на 30 – 40 секунд, встановивши потужність 800 Вт.
6. Чекаємо, коли вони охолонуть, добре склеятся і дістаємо. Подавати таку закуску потрібно з яким-небудь соусом.

Дивіться також:  Самса з гарбузом – 7 рецептів приготування

З тонкого вірменського лаваша

Таку закуску можна зустріти на полицях магазинів, але найчастіше вона робиться з додаванням різних речовин, які важко назвати корисними, тому набагато краще зробити чіпси з лаваша самостійно.

Необхідні інгредієнти:

• столова ложка оливкової олії;
• будь-які спеції, трави і прянощі за смаком. Можна використовувати тертий сир, свіжу зелень, часник;
• 1 – 2 аркуші тонкого лаваша.

Процес приготування:

1. Для початку наріжте лаваш на невеликі прямокутні, трикутні або ромбоподібні шматочки.
2. Оливкова олія змішайте з вибраними приправами і будь-якими іншими добавками, з якими ви вирішили готувати.
3. Це заправте сумішшю всі заготовки з лаваша. Для цього достатньо просто промазати їх.
4. Викладіть шматочки на тарілку, застелену пергаментом, і тримайте їх в мікрохвильовій печі близько 3 – 5 хвилин при 800 Вт. Бажано періодично перевіряти стан чіпсів, якщо ви ще не знаєте, скільки часу буде потрібно саме вашому приладу на приготування такої закуски.

Низькокалорійні чіпси в мікрохвильовці

Звичайно, домашні чіпси із картоплі в мікрохвильовці без масла можна вважати легкими порівняно з тими, що ми купуємо в магазинах. Але можна приготувати і зовсім низькокалорійну закуску, наприклад, з кабачків.

Необхідні продукти:

• один середній кабачок;
• будь-які приправи для посилення смаку.

Процес приготування:

1. Кабачок добре промийте, шкірку не знімайте, закуска робиться разом з нею.
2. Дуже тонко наріжте овоч. Можна скористатися ножем, але краще всього зробити це за допомогою спеціальної терки, адже чим тонше вийдуть слайсы, тим швидше вони приготуються і вийдуть більш хрусткими.
3. Застеліть скляний піднос мікрохвильовки пергаментом або ж використовуйте плоску тарілку.
4. Викладіть кабачкові скибочки на деякій відстані один від одного, добре присипте спеціями і готуйте від 5 до 15 хвилин при потужності 800 Вт. Точний час залежить від приладу, і визначити його можна тільки досвідченим шляхом.

Дивіться також:  Підлива з курки – 8 рецептів, як приготувати підливу

З буряка

Необхідні інгредієнти:

• щіпка меленого чорного перцю;
• 1 ч. л. рослинного масла;
• одна велика або дві середні буряків.

Процес приготування:

1. Овоч звільняємо від шкірки, добре промиваємо і обсушуємо, наприклад, за допомогою паперових рушників.
2. Гострим ножем або спеціальною теркою перетворюємо буряк в тонкі скибочки.
3. Викладаємо їх на застелену пергаментом тарілку або скляний піднос мікрохвильовки, промазуємо невеликою кількістю рослинного масла і посипаємо чорним перцем. За бажанням ви можете додати будь-які інші спеції.
4. Готуємо дві хвилини при 800 Вт, потім перевертаємо кожну заготовку і тримаємо в мікрохвильовці ще 2 хвилини. Після того як чіпси трохи охолонуть їх можна перекласти в іншу ємність.
Чіпси в мікрохвильовці – це дійсно швидко і смачно. Немає необхідності витрачати гроші на дорогу і шкідливу закуску. До того ж, їх цілком можна давати дітям.

Прокрутка до верху