Чізкейк – 11 смачних рецептів приготування чізкейку

Рецепт чізкейку має безліч варіацій приготування — від класичних, на основі простих і доступних складових, і до хитромудрих, з безлічі компонентів, що вимагають кілька етапів попередньої підготовки. Нижче зібрані найбільш цікаві рецепти, які обов’язково потрібно спробувати!

Класичний чізкейк з вершковим сиром

  • песоч. печиво — 200 гр;
  • молоко — 80 мл;
  • слив. сир (традиційно Філадельфія) — 800 гр;
  • цукор — 220 гр;
  • вершки — 160 мл;
  • яйця — 4 одиниці;
  • цедра лимона;
  • екстракт ванілі — 1 ч. л.;
  • лимонний сік — 1 стіл. л.

Кришимо печиво до стану дуже дрібної крихти. Вливаємо молоко тонкою цівкою, перемішуючи лопаткою. Рівномірно викладаємо в роз’ємну випічку пісочне тісто.

Змішуємо сир з цукром і перемішуємо віночком до однорідності. Вводимо по одному яйця, щоразу вимішуючи масу до однорідності. У підсумку виходить однорідна пастоподібна маса. Для аромату додаємо сік, ваніль і екстракт. Перемішуємо. Вводимо вершки і знову опрацьовуємо віночком.

Дно і стінки форми обернути фольгою — необхідно для ізоляції форми для подальшого приготування чізкейку на водяній бані. Рекомендується використовувати 2-3 шару фольги.

На основу виливаємо сирну масу, рівномірно розподіляємо. Ставимо в глибоке деко, в який наливаємо трохи води. Печемо при 150 град. протягом півтора годин. Воду періодично потрібно підливати, так як вона буде випаровуватися.

Чізкейк потрібно дати охолонути при кімнатній температурі, а після витягти з форми. Рекомендується подавати цей ніжний десерт з ягідними топпінг.

На замітку. Печиво можна використовувати класичне пісочне, або шоколадне. До класичного компоненту для зволоження маси підійде молоко. З шоколадним продуктом добре поєднується заварену каву.

Рецепт приготування без випічки

Пропонуємо приготувати чізкейк без випічки зі смаком дині.

  • 500 г жирного сиру;
  • 300 гр м’якоті стиглої дині;
  • 200 гр жирних вершків;
  • 180 гр цукру;
  • ч. л. лім. соку;
  • 20 гр желатину на 120 гр води;
  • 200 гр печива;
  • 80 гр злив. масла.

Печиво подрібнюємо зручним способом. З’єднуємо з топленим маслом і вручну перемішуємо.

Форму ставимо на плоске блюдо, всередині викладаємо і трамбуем пісочну основу. Відправляємо в холод.

Змішуємо сир, диню і цукор за допомогою заглибного блендера або м’ясорубки — вийде гладка, однорідна маса. Вводимо розтоплений желатин, сік, опрацьовуємо декілька хвилин віночком.

Окремо охолоджені вершки збиваємо до стійкої піни. З’єднуємо з сирною масою, перемішуючи лопаткою.

Заливаємо кремом основу. Відправляємо на ніч в холодильну камеру. Перед подачею рекомендуємо доповнити солоної карамеллю і подрібненими горішками.

На замітку. Вершки можна замінити сметаною.

В мультиварці

  • сир Філадельфія — 600 гр;
  • бісквітне печиво — 175 гр;
  • слив. масло — 75 г;
  • сах. пудра — 250 гр;
  • ванил. цукор — 1 ч. л.;
  • яйця — 2 одиниці;
  • вершки — 80 мл
Дивіться також:  Сирний торт — 12 рецептів приготування з випічкою і без в домашніх умовах

Основа готується так само, як і в попередніх варіантах — крихти печива перемішується з топленим маслом, трамбується на дно мультиварочной чаші, укрите пекарської папером.

Кремова маса також готується шляхом з’єднання сиру, вершків, яєць, пудри і цукру. Виливається поверх основи.

Чізкейк печеться протягом години в режимі «Випічка».

Сирний чізкейк з печивом

Сирний чізкейк — це десерт, при приготуванні якого традиційна Філадельфія замінюється сиром. Смачніше всього чізкейк буде з домашнім продуктом високою жирністю. Якщо ж хочеться зменшити калорійність десерту, використовуйте знежирений сир.

 

Для приготування основи використовуйте домашнє печиво «пальчики» — з нього корж виходить дуже ніжним і в міру щільним.

З маскарпоне в домашніх умовах

  • масло вершкове – 120 гр;
  • цукор – 160 г;
  • пісочне печиво – 220 гр;
  • вершки – 220 мл;
  • яйця – 3 одиниці;
  • стручкова ваніль (можна використовувати порошок) – 1 одиниця;
  • сир Італійський вершковий – 500 гр.

Розламати руками в крихту печиво, потім з’єднати з м’яким маслом.
До однорідної маси перемішати.

Вибирати знімну форму, діаметром 20 — 22 див. Готову основу перекласти, зібрати корж з краями висотою більше 2-х див. Перемістити в холодне місце на 20 хвилин.
Вершковий сир змішати з цукром до однорідної консистенції.

Повільно вводити жирні вершки, інтенсивно помішуючи.

Тепер можна вводити яйця.

Завершити приготування начинки насінням ванілі, перемішати.

Форму витягти з холодильника, обмотати щільною фольгою в 4 шари. Влити поверх основи вміст начинки.

Чізкейк встановити на широкий лист, наповнити водою до половини форми.
Духовку розігріти до 160 град., випікати – 80 хвилин. Дістати пиріг, обережно відокремити основу від бортів. Не виймати, буде остигати при кімнатній температурі.

Теплий чізкейк перекласти на велике блюдо, помістити в холодильну камеру на кілька годин. Прикрасити ароматними гілочками м’яти або свіжою полуницею.

Чізкейк Енді шеф з малиною

Чізкейк Енді шеф, в якому використовується малина — десерт з річним, солодким, ягідним смаком. Він відмінно освіжить в літній сезон і подарує теплі спогади про літні днинки в зимову пору.

Для приготування потрібно:

  • італійський вершковий сир – 750 гр;
  • цедра 1 лимона;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • яйце – 3 одиниці;
  • вершки – 120 мл;
  • цукор — 270 гр;
  • жовтки – 2 одиниці;
  • печиво – 220 гр;
  • крохмаль — 15 гр.

Печиво поламати або використовувати блендер. З пісочної крихтою з’єднати розм’якшене масло.

Корж помістити в орендовану форму. Оформити бортики звичайною столовою ложкою.
Сік з лимона відтиснути, підготувати цедру. Ніжний сир перемішати з цукром, крохмалем, натертою цедрою. Збити До однорідної консистенції. Яйця і жовтки вводити акуратно, помішуючи.

Тепер з’єднати сирно-вершкову суміш з лимонним соком, жирними вершками. Добре перемішати.

Дивіться також:  Мокре безе – 4 рецепта білкового крему

У форму вилити 1⁄2 вершковою суміші, розсипати свіжі ягоди. Накрити іншою частиною готового крему.

Розігріти духовку до 200 град., помістити форму з чізкейк на 10 хвилин. Зменшити вогонь до 105-ти градусів. Чізкейк витримати 60 – 90 хвилин.

Готову страву прикрасити ягідками малини.

На замітку. Чізкейк швидко осяде, якщо постійно відкривати дверцята духовки. Не слід допускати різких перепадів температури.

З додаванням полуниці

  • печиво без добавок – 0,3 кг;
  • желатин – 20 гр;
  • солодкий сир – 510 гр;
  • вершки – 0,2 л;
  • масло вершкове – 145 гр;
  • цукор – 145 гр;
  • свіжі ягоди полуниці – 0,1 кг

Очищеною водою залити желатин, помістити в холодне місце на 1 годину. Підготувати підставу для чізкейку.

Дрібно поламати печиво, з’єднати з розм’якшеним маслом. Рясно змастити маслом папір для випікання, помістити на дно форми. Викласти корж, помістити в холодильник на 25 хвилин.

Желатин в ємності поставити на вогонь. Коли закипить, зняти. З’єднати вершки з цукровою пудрою, додати сир і теплий желатин. Грунтовно перемішати.
Розділити ягоди на 2 частини. Першу – відкласти для оформлення. Другу змішати з начинкою, збити міксером або віночком. Перекласти у форму поверх основи.
Прикрасити інший полуничної половиною, поставити в прохолодне місце на 4 години. Після того, як десерт застигне, доповнити гілочками м’яти.

Шоколадний чізкейк

  • печиво песоч. — 300 гр;
  • желатин — 30 гр;
  • жирний сир — 600 гр;
  • жирні охолоджені вершки — 500 гр;
  • сах. пудра — 130 гр;
  • гіркий шоколад — 2 плитки;
  • сл. масло — 110 гр;
  • кава, розчинений у воді — 100 мл;
  • какао для прикраси

Подрібніть печиво блендером або качалкою. Перемішайте з топленим маслом. Викладіть масу у форму, утрамбуйте і відправте в холодильник.

Приготувати невелику чашечку кави і залити їм желатин.

За допомогою блендера перетворити сир в пастоподібну масу. Збийте вершки до стійкої піни, введіть пудру і ще пару хвилин попрацюйте віночком.

Розтопіть шоколад, остудіть і введіть в сирну масу. Введіть желатин і вершки, добре перемішайте.

Викладіть крем на корж, накрийте форму плівкою і відправте на кілька годин в холодильник. При подачі присипте какао.

Як приготувати з бананами?

Розрахунок продуктів для рознімної форми діаметром 24 див

Основа:

  • 200 гр борошна;
  • 100 гр топленого злив. масла;
  • яйце;
  • 50 гр цукру;
  • ½ Ч. л. гашеного соди.

Суфле:

  • 300 гр сливоч. сиру;
  • 1,5 ст. л. желатину;
  • 100 гр цукру;
  • 1 ст. л. ван. цукру;
  • 4 яєчні жовтки;
  • 200 мл 33-ох % вершків;
  • 3 середовищ. банана;
  • ч. л. ванн. цукру;
  • 2 ст. л. лимонного соку.

Відразу готуємо форму, вистеливши її папером.

Дивіться також:  Булочки з яблуками – 7 смачних, ароматних і гарних рецептів

З’єднуємо сипучі компоненти основи, трьом масло. Вручну розтираємо в крихту. Вводимо яйце і розмішуємо. Вийде щільний грудку тіста — його потрібно розподілити по дну форми. Щоб основа була рівною, протикаємо її виделкою в багатьох місцях. Ставимо в холодильну камеру на півгодини або на чверть години в морозильну камеру. Випікаємо при 200-ах град. протягом 20-ти хвилин.

Заливаємо невеликою кількістю води желатин. Через чверть години прогріваємо його на повільному вогні, помішуючи, щоб він розчинився.

М’якоть яблука і сік розм’якшуємо в пюре. Вводимо сир змішуємо всі разом.

Збиваємо вершки до стійких піків, ставимо їх в холод.

Приготуємо сироп: цукор уварюють у 40 мл води. Коли сироп закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо на пару хвилин.

Жовтки збиваємо до світлого стану. Тонкою цівкою вводимо сироп. Додаємо цукор, по ложці вводимо бананову масу, а останньої — вершки.

Суфле заливаємо поверх основи. Залишаємо на ніч в холоді.

Нью-Йорк — класичний рецепт

Завдяки своєму ніжному смаку, його люблять усі — і дорослі, і діти.

  • печиво крекер – 100-150 гр;
  • слив. масло – 70 г;
  • борошно просеянная – 70 гр;
  • цукор – 2 ст.;
  • сметана – 1 ст.;
  • яйця, 4-5 одиниць;
  • Філадельфія – 1300 гр.

Печиво перетворити в крихту і додати в нього масло.
Далі викласти масу у форму і випікати не менше 15-ти хвилин.
На наступному етапі збити сир і додати до нього всі інші сухі складові. Всю масу добре опрацювати міксером і вилити на корж.
Форму помістити на деко, в який попередньо налити трохи гарячої води. Випікати 40-50 хвилин, температура при цьому 170-180 град., потім температуру зменшити до 150 град. і випікати десерт ще 30 хвилин.

Гарбузовий чізкейк з сиром

  • очищена гарбуз – 0,5 кг;
  • печиво – 0,25 кг;
  • сир – 0,3 кг;
  • 3 яйця;
  • крохмаль – 40 гр;
  • масло вершкове – 55-65 гр;
  • цукор – 250 гр;
  • кориця – 1,5 гр;
  • ванілін.

Для даного ласощі можна використовувати як домашній сир, так і магазинну сирну масу.

Печиво перетворити в крихту і додати до нього масло, яйце і все перетерти. З отриманої маси зліпити кулю і прибрати в холодильник.

Гарбуз відварити до м’якості, приготувати з неї пюре. Остудити.

Збити яйця і цукор. Додати сир і ще раз збити — повинна вийти однорідна ніжна основа.

Потім додати інші інгредієнти: ванілін, корицю, цедру лимона, крохмаль.
З’єднати гарбуз і масу з сиру, перемішати.

Змастити форму маслом і викласти печиво. Зверху укласти гарбузово-сирну масу.

Випікати при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.

Чізкейк після приготування прибрати в холод на 1,5-2 години.

Прокрутка до верху