Рецепт чізкейку має безліч варіацій приготування — від класичних, на основі простих і доступних складових, і до хитромудрих, з безлічі компонентів, що вимагають кілька етапів попередньої підготовки. Нижче зібрані найбільш цікаві рецепти, які обов’язково потрібно спробувати!
Класичний чізкейк з вершковим сиром
- песоч. печиво — 200 гр;
- молоко — 80 мл;
- слив. сир (традиційно Філадельфія) — 800 гр;
- цукор — 220 гр;
- вершки — 160 мл;
- яйця — 4 одиниці;
- цедра лимона;
- екстракт ванілі — 1 ч. л.;
- лимонний сік — 1 стіл. л.
Кришимо печиво до стану дуже дрібної крихти. Вливаємо молоко тонкою цівкою, перемішуючи лопаткою. Рівномірно викладаємо в роз’ємну випічку пісочне тісто.
Змішуємо сир з цукром і перемішуємо віночком до однорідності. Вводимо по одному яйця, щоразу вимішуючи масу до однорідності. У підсумку виходить однорідна пастоподібна маса. Для аромату додаємо сік, ваніль і екстракт. Перемішуємо. Вводимо вершки і знову опрацьовуємо віночком.
Дно і стінки форми обернути фольгою — необхідно для ізоляції форми для подальшого приготування чізкейку на водяній бані. Рекомендується використовувати 2-3 шару фольги.
На основу виливаємо сирну масу, рівномірно розподіляємо. Ставимо в глибоке деко, в який наливаємо трохи води. Печемо при 150 град. протягом півтора годин. Воду періодично потрібно підливати, так як вона буде випаровуватися.
Чізкейк потрібно дати охолонути при кімнатній температурі, а після витягти з форми. Рекомендується подавати цей ніжний десерт з ягідними топпінг.
На замітку. Печиво можна використовувати класичне пісочне, або шоколадне. До класичного компоненту для зволоження маси підійде молоко. З шоколадним продуктом добре поєднується заварену каву.
Рецепт приготування без випічки
Пропонуємо приготувати чізкейк без випічки зі смаком дині.
- 500 г жирного сиру;
- 300 гр м’якоті стиглої дині;
- 200 гр жирних вершків;
- 180 гр цукру;
- ч. л. лім. соку;
- 20 гр желатину на 120 гр води;
- 200 гр печива;
- 80 гр злив. масла.
Печиво подрібнюємо зручним способом. З’єднуємо з топленим маслом і вручну перемішуємо.
Форму ставимо на плоске блюдо, всередині викладаємо і трамбуем пісочну основу. Відправляємо в холод.
Змішуємо сир, диню і цукор за допомогою заглибного блендера або м’ясорубки — вийде гладка, однорідна маса. Вводимо розтоплений желатин, сік, опрацьовуємо декілька хвилин віночком.
Окремо охолоджені вершки збиваємо до стійкої піни. З’єднуємо з сирною масою, перемішуючи лопаткою.
Заливаємо кремом основу. Відправляємо на ніч в холодильну камеру. Перед подачею рекомендуємо доповнити солоної карамеллю і подрібненими горішками.
На замітку. Вершки можна замінити сметаною.
В мультиварці
- сир Філадельфія — 600 гр;
- бісквітне печиво — 175 гр;
- слив. масло — 75 г;
- сах. пудра — 250 гр;
- ванил. цукор — 1 ч. л.;
- яйця — 2 одиниці;
- вершки — 80 мл
Основа готується так само, як і в попередніх варіантах — крихти печива перемішується з топленим маслом, трамбується на дно мультиварочной чаші, укрите пекарської папером.
Кремова маса також готується шляхом з’єднання сиру, вершків, яєць, пудри і цукру. Виливається поверх основи.
Чізкейк печеться протягом години в режимі «Випічка».
Сирний чізкейк з печивом
Сирний чізкейк — це десерт, при приготуванні якого традиційна Філадельфія замінюється сиром. Смачніше всього чізкейк буде з домашнім продуктом високою жирністю. Якщо ж хочеться зменшити калорійність десерту, використовуйте знежирений сир.
Для приготування основи використовуйте домашнє печиво «пальчики» — з нього корж виходить дуже ніжним і в міру щільним.
З маскарпоне в домашніх умовах
- масло вершкове – 120 гр;
- цукор – 160 г;
- пісочне печиво – 220 гр;
- вершки – 220 мл;
- яйця – 3 одиниці;
- стручкова ваніль (можна використовувати порошок) – 1 одиниця;
- сир Італійський вершковий – 500 гр.
Розламати руками в крихту печиво, потім з’єднати з м’яким маслом.
До однорідної маси перемішати.
Вибирати знімну форму, діаметром 20 — 22 див. Готову основу перекласти, зібрати корж з краями висотою більше 2-х див. Перемістити в холодне місце на 20 хвилин.
Вершковий сир змішати з цукром до однорідної консистенції.
Повільно вводити жирні вершки, інтенсивно помішуючи.
Тепер можна вводити яйця.
Завершити приготування начинки насінням ванілі, перемішати.
Форму витягти з холодильника, обмотати щільною фольгою в 4 шари. Влити поверх основи вміст начинки.
Чізкейк встановити на широкий лист, наповнити водою до половини форми.
Духовку розігріти до 160 град., випікати – 80 хвилин. Дістати пиріг, обережно відокремити основу від бортів. Не виймати, буде остигати при кімнатній температурі.
Теплий чізкейк перекласти на велике блюдо, помістити в холодильну камеру на кілька годин. Прикрасити ароматними гілочками м’яти або свіжою полуницею.
Чізкейк Енді шеф з малиною
Чізкейк Енді шеф, в якому використовується малина — десерт з річним, солодким, ягідним смаком. Він відмінно освіжить в літній сезон і подарує теплі спогади про літні днинки в зимову пору.
Для приготування потрібно:
- італійський вершковий сир – 750 гр;
- цедра 1 лимона;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- яйце – 3 одиниці;
- вершки – 120 мл;
- цукор — 270 гр;
- жовтки – 2 одиниці;
- печиво – 220 гр;
- крохмаль — 15 гр.
Печиво поламати або використовувати блендер. З пісочної крихтою з’єднати розм’якшене масло.
Корж помістити в орендовану форму. Оформити бортики звичайною столовою ложкою.
Сік з лимона відтиснути, підготувати цедру. Ніжний сир перемішати з цукром, крохмалем, натертою цедрою. Збити До однорідної консистенції. Яйця і жовтки вводити акуратно, помішуючи.
Тепер з’єднати сирно-вершкову суміш з лимонним соком, жирними вершками. Добре перемішати.
У форму вилити 1⁄2 вершковою суміші, розсипати свіжі ягоди. Накрити іншою частиною готового крему.
Розігріти духовку до 200 град., помістити форму з чізкейк на 10 хвилин. Зменшити вогонь до 105-ти градусів. Чізкейк витримати 60 – 90 хвилин.
Готову страву прикрасити ягідками малини.
На замітку. Чізкейк швидко осяде, якщо постійно відкривати дверцята духовки. Не слід допускати різких перепадів температури.
З додаванням полуниці
- печиво без добавок – 0,3 кг;
- желатин – 20 гр;
- солодкий сир – 510 гр;
- вершки – 0,2 л;
- масло вершкове – 145 гр;
- цукор – 145 гр;
- свіжі ягоди полуниці – 0,1 кг
Очищеною водою залити желатин, помістити в холодне місце на 1 годину. Підготувати підставу для чізкейку.
Дрібно поламати печиво, з’єднати з розм’якшеним маслом. Рясно змастити маслом папір для випікання, помістити на дно форми. Викласти корж, помістити в холодильник на 25 хвилин.
Желатин в ємності поставити на вогонь. Коли закипить, зняти. З’єднати вершки з цукровою пудрою, додати сир і теплий желатин. Грунтовно перемішати.
Розділити ягоди на 2 частини. Першу – відкласти для оформлення. Другу змішати з начинкою, збити міксером або віночком. Перекласти у форму поверх основи.
Прикрасити інший полуничної половиною, поставити в прохолодне місце на 4 години. Після того, як десерт застигне, доповнити гілочками м’яти.
Шоколадний чізкейк
- печиво песоч. — 300 гр;
- желатин — 30 гр;
- жирний сир — 600 гр;
- жирні охолоджені вершки — 500 гр;
- сах. пудра — 130 гр;
- гіркий шоколад — 2 плитки;
- сл. масло — 110 гр;
- кава, розчинений у воді — 100 мл;
- какао для прикраси
Подрібніть печиво блендером або качалкою. Перемішайте з топленим маслом. Викладіть масу у форму, утрамбуйте і відправте в холодильник.
Приготувати невелику чашечку кави і залити їм желатин.
За допомогою блендера перетворити сир в пастоподібну масу. Збийте вершки до стійкої піни, введіть пудру і ще пару хвилин попрацюйте віночком.
Розтопіть шоколад, остудіть і введіть в сирну масу. Введіть желатин і вершки, добре перемішайте.
Викладіть крем на корж, накрийте форму плівкою і відправте на кілька годин в холодильник. При подачі присипте какао.
Як приготувати з бананами?
Розрахунок продуктів для рознімної форми діаметром 24 див
Основа:
- 200 гр борошна;
- 100 гр топленого злив. масла;
- яйце;
- 50 гр цукру;
- ½ Ч. л. гашеного соди.
Суфле:
- 300 гр сливоч. сиру;
- 1,5 ст. л. желатину;
- 100 гр цукру;
- 1 ст. л. ван. цукру;
- 4 яєчні жовтки;
- 200 мл 33-ох % вершків;
- 3 середовищ. банана;
- ч. л. ванн. цукру;
- 2 ст. л. лимонного соку.
Відразу готуємо форму, вистеливши її папером.
З’єднуємо сипучі компоненти основи, трьом масло. Вручну розтираємо в крихту. Вводимо яйце і розмішуємо. Вийде щільний грудку тіста — його потрібно розподілити по дну форми. Щоб основа була рівною, протикаємо її виделкою в багатьох місцях. Ставимо в холодильну камеру на півгодини або на чверть години в морозильну камеру. Випікаємо при 200-ах град. протягом 20-ти хвилин.
Заливаємо невеликою кількістю води желатин. Через чверть години прогріваємо його на повільному вогні, помішуючи, щоб він розчинився.
М’якоть яблука і сік розм’якшуємо в пюре. Вводимо сир змішуємо всі разом.
Збиваємо вершки до стійких піків, ставимо їх в холод.
Приготуємо сироп: цукор уварюють у 40 мл води. Коли сироп закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо на пару хвилин.
Жовтки збиваємо до світлого стану. Тонкою цівкою вводимо сироп. Додаємо цукор, по ложці вводимо бананову масу, а останньої — вершки.
Суфле заливаємо поверх основи. Залишаємо на ніч в холоді.
Нью-Йорк — класичний рецепт
Завдяки своєму ніжному смаку, його люблять усі — і дорослі, і діти.
- печиво крекер – 100-150 гр;
- слив. масло – 70 г;
- борошно просеянная – 70 гр;
- цукор – 2 ст.;
- сметана – 1 ст.;
- яйця, 4-5 одиниць;
- Філадельфія – 1300 гр.
Печиво перетворити в крихту і додати в нього масло.
Далі викласти масу у форму і випікати не менше 15-ти хвилин.
На наступному етапі збити сир і додати до нього всі інші сухі складові. Всю масу добре опрацювати міксером і вилити на корж.
Форму помістити на деко, в який попередньо налити трохи гарячої води. Випікати 40-50 хвилин, температура при цьому 170-180 град., потім температуру зменшити до 150 град. і випікати десерт ще 30 хвилин.
Гарбузовий чізкейк з сиром
- очищена гарбуз – 0,5 кг;
- печиво – 0,25 кг;
- сир – 0,3 кг;
- 3 яйця;
- крохмаль – 40 гр;
- масло вершкове – 55-65 гр;
- цукор – 250 гр;
- кориця – 1,5 гр;
- ванілін.
Для даного ласощі можна використовувати як домашній сир, так і магазинну сирну масу.
Печиво перетворити в крихту і додати до нього масло, яйце і все перетерти. З отриманої маси зліпити кулю і прибрати в холодильник.
Гарбуз відварити до м’якості, приготувати з неї пюре. Остудити.
Збити яйця і цукор. Додати сир і ще раз збити — повинна вийти однорідна ніжна основа.
Потім додати інші інгредієнти: ванілін, корицю, цедру лимона, крохмаль.
З’єднати гарбуз і масу з сиру, перемішати.
Змастити форму маслом і викласти печиво. Зверху укласти гарбузово-сирну масу.
Випікати при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
Чізкейк після приготування прибрати в холод на 1,5-2 години.