Чізкейк (сирний торт) – дуже популярний ласощі. Незважаючи на те, що це торт (cake), не завжди для його приготування потрібна духовка. Американський чізкейк неодмінно випікається, а ось англійці придумали додавати в сирну начинку желатин. Наслідком цього став чізкейк без випічки, виготовляється як з вершкового сиру, так і з звичайного сиру.
Класичний чізкейк без випічки
Хоч сирний торт цілком можливо приготувати з вершкового сиру і з кисломолочного сиру (обидва продукту в англійській мові називають одним словом «cheese»), але краще все-таки взяти маскарпоне, а якщо використовувати сир, м’який, жирний без зернистості і крупинок.
Щоб приготувати класичний варіант десерту без застосування термічної обробки, на кухні повинні бути присутніми:
400 г печива пісочного сорту;
155 г вершкового масла;
620 г вершкового сиру (або сиру);
500 мл вершків;
155 г цукрової пудри;
100 мл води;
100 мл молока;
24 г желатину.
Готуємо по кроках:
Печиво змолоти до дрібних крупинок, до яких додати розтануло масло. Швидко здійснити таку маніпуляцію можна, використовуючи блендер або пройшовшись по печінкою качалкою. У першому випадку це ефективніше. Промаслений крихту ущільнити в рознімної формі.
Сир, солодку пудру і вершки спінити в максимально гомогенну суміш.
У невелику ємність з желатином влити воду. Молоко нагріти до гарячого стану, не допускаючи його до кипіння. Влити його в набряклий желатин. Розмішати до абсолютного розчинення всіх крупинок.
Ввести розпущений желатин у збитий сир з вершками і знову добре збити, щоб желирующая складова не осіла на дні.
Перекласти суфле у форму і дозволити йому спокійно застигнути в холоді. Готовий чізкейк можна покрити зверху шаром желе з ягідного або фруктового соку, а також шоколадною глазур’ю, прикрасити ягодами, шоколадної чи кокосовою стружкою.
Сирний десерт з печивом
Сирний чізкейк без випічки зробити не складно. У двох словах: потрібно змішати всі складові, скласти в ємність для збирання, і поставити на полицю холодильника.
Для цього до неподобства простого десерту потрібно взяти:
400 г сиру;
320 мл сметани;
255 г цукрової пудри;
4 г порошку ванілі;
4 жовтка;
42 г желатину;
250 г крихти пісочного печива;
будь-які ягоди для прикраси.
Етапи приготування:
Кисломолочний сир розтерти з жовтками, підсипати пудру з цукру, ваніль в порошку і сметану. Змішані продукти гарненько збити, потім влити розпущений у воді або молоці) желатин.
На дні форми добре спресувати пісочну крихту, зверху викласти сирне суфле. Після цього заховати десерт від себе та інших любителів солодкого на чотири години в холодильник для загустіння і стабілізації. Перед подачею прикрасити цілими ягідками.
З додаванням полуниці
Поєднання яскравих соковитих плодів суниці з білосніжним сирним суфле зроблять десерт смачним і ефектним.
Приготувати суфле з вершкового сиру. Довести вершки з цукровою пудрою до стану невагомого ніжного хмарки, ввести розчинений відповідно до рекомендацій, наведених на упаковці, желатин і знову збити.
Полуницю вимити, обсушити. Кількість ягід, якого вистачить, щоб розставити по колу форми, розрізати навпіл. Решту полуницю порізати середнім кубиком.
Кілька столових ложок крему відкласти в окрему піалу, а більшу частину додати нарізану кубиками полуницю і перемішати.
На дно рознімної форми покласти готовий бісквітний корж, підрізавши ножем, якщо він трохи більше. По периметру корж промазати частиною відкладеного крему і встановити на нього половинки ягід, зрізами до стінок форми. Заповнити форму основною масою сирного суфле з полуницею.
Зверху розподілити залишився крем без ягід з піали. Так поверхню десерту буде ідеально рівною. Після стабілізації акуратно витягти десерт з форми, показавши гарну боковину.
Бананове ласощі
Бананово-сирний десерт приготувати дуже просто, особливо якщо скористатися допомогою блендера. Тоді тривалість усіх процесів буде обчислюватися ліченими хвилинами, а перелік компонентів для цього ласощі буде наступним:
365 г цукрового печива;
130 г вершкового масла;
460 м незернистого сиру;
3 середніх банана;
ст. вершків;
50 р цукрової пудри;
15 р цукру з ароматом ванілі;
25 мл соку лимона;
28 р швидкорозчинних гранул желатину.
Діємо покроково:
З печива і масла зробити солодкий фундамент для пирога, аналогічно попереднім рецептами: перемолоти печиво в крихту блендером, змішати з маслом і втоптати картофелемялкой у формі.
Після цього в блендер відправляються очищені плоди банана. Щоб вони не потемніли, їх потрібно скропити соком лимона.
До перебитим в пюре бананам викласти сир, влити вершки, просіяти цукрову пудру і цукор з ароматом ванілі. Кілька хвилин попрацювавши блендером все перемішати.
В отриману пасту ввести підготовлений рідкий желатин. Після перемішування крем вилити на основу і відправити в холод для стабілізації і застигання. Щоб желатин рівномірно розподілився в суфле і не застиг окремими згустками, всі продукти повинні бути не холодніше кімнатної температури.
Перед подачею це солодке блюдо можна прикрасити кружечками банани, шоколадною стружкою або іншими топпінгом.
Шоколадний чізкейк
Ніжний сирний десерт з оксамитовим смаком шоколаду готується з наступного набору продуктів:
310 г печива (пісочного сорти, як і в попередніх варіантах);
110 г вершкового масла;
34 г какао;
600 г будь-якого вершкового сиру;
150 г молочного шоколаду;
100 г темного гіркого шоколаду;
50 г білого шоколаду;
100 г цукрової пудри;
30-40 мл вершків або молока.
Технологія виготовлення:
Подробити печиво в крихту, послідовно додавши какао-порошок і вершкове масло. Зробити з цієї суміші основу – прошарок з утрамбованої промасленим крихти.
Сир збити з цукровою пудрою. 100 г молочного і 50 г темного шоколаду розтопити. У рідкий шоколад по столовій ложці додати сир. Перемішати.
Шоколадно-сирну начинку перекласти на корж-основу, розрівняти і відправити на дві години на холод.
З решти шоколаду (молочного і темного) приготувати глазур, розтопивши цей продукт разом з молоком. Отриманою сумішшю покрити застиглий крем зверху, а розтопленим білим шоколадом намалювати візерункове прикраса зверху. Після застигання глазурі шоколадний чізкейк готовий.
Ніжну насолоду зі смаком улюблених ірисок можна приготувати в найкоротші терміни з сиру і вареного згущеного молока. Найскладнішим у процесі приготування буде дочекатися закінчення застигання крему.
Для основи і сирного суфле потрібно взяти:
370 г вареного згущеного молока;
300 г жирного сиру;
100 мл вершків;
30 г швидкорозчинного гранульованого желатину;
310 г пісочного печива;
150 г розтопленого вершкового масла.
Інструкція по приготуванню:
Взявши пісочну крихти печива, з’єднану з вершковим маслом, сформувати основу десерту. Для цього розподілити і утрамбувати масляну крихту по дну і боків форми для випічки, поставити її застигати в холодильник.
У чашу блендера скласти сир, згущене молоко і вершки. Змішати ці продукти до однорідності. Потім ввести підготовлений згідно інструкції виробника желатин. Перемішати.
Отриманий крем-суфле перекласти в застиглу основу з печива, розрівняти і знову відправити в холодильник для стабілізації і застигання. На це в середньому потрібно від 3 годин.
Чізкейк з маскарпоне без випічки
Маскарпоне – ніжний сир, який готується шляхом створаживания вершків. Своє широке застосування цей продукт знайшов в кулінарії, в тому числі і для приготування чізкейків.
В даному випадку будуть потрібні наступні складові:
300 г крихкого пісочного печива;
150 г вершкового масла;
500 г сиру маскарпоне;
200 мл жирних вершків (від 30%);
150 г цукрової пудри;
100 мл холодної води;
21 г харчового желатину.
Чізкейк без випічки з маскарпоне покроково:
Харчовий желатин залити водою і залишити для набухання згідно способу застосування, зазначеного на упаковці.
Печиво перетворити на дрібний пісок, змішати її з розтопленим маслом. Отриману розсипчасту суміш, схожу на мокрий пісок, щільним шаром утрамбувати на дно рознімної форми. Поставити в холод.
Охолоджені вершки з цукровою пудрою разом міксером збити в пишну масу. Додати до них маскарпоне. Перемішати.
Желатин прогріти в мікрохвильовій печі або на пару, щоб він повністю розчинився, а потім тонкою цівкою ввести його в крем.
Після цього обмазати кремом застиглі крихти. Перемістити в холодильник на кілька годин або краще до наступного дня.
Оригінальний рецепт з маршмеллоу
У цій рецептурі стабілізація крему відбувається за рахунок жувального зефіру, а не желатину. Завдяки цьому, суфле виходить надзвичайно легким і смачним, його проковтнуть за милу душу навіть найзапекліші противники сиру.
Пропорції необхідних для десерту компонентів будуть наступними:
Печиво розтовкти в дрібну крихту будь-яким доступним способом (качалкою, блендером або кухонним комбайном). Підлити розтоплене масло, ретельно все змішати.
Підсумком повинна вийти маса, що нагадує вологий пісок. Її щільно втоптати по периметру (дно і стінки) у формі 22 см в діаметрі. Далі – охолодження в холодильнику тривалістю 20-30 хвилин.
Сир, сметану і пудру з цукру перетерти заглибним блендером в однорідну кремову масу.
Зефір прогріти в мікрохвильовій печі до збільшення в об’ємі в два рази і м’якості. З’єднати разом сир, маршмеллоу і лимонний сік. Отриману масу добре збити.
Викласти суфле на основу і вирівняти поверхню. Зверху по спіралі від центру до краю шприцом або піпеткою зробити доріжку з крапельок сиропу. Потім зубочисткою намалювати таку ж спіраль, проходячи через центр кожної крапельки. Прибрати чізкейк на ніч у холодильник для застигання суфле.
Малиновий десерт на швидку руку
Цей малиновий чізкейк хоч і складається з трьох шарів (корж з печива, сирне суфле і малинове желе), але готується досить швидко завдяки тому, що шари на стабілізацію і застигання відправляються в морозильну камеру. Інша особливість рецепта полягає в тому, що чізкейк з печивом зазвичай готується з пісочної випічки, а тут використовується вівсяне ласощі.
У процесі приготування використовуються:
300-340 г вівсяного печива;
200 г м’якого вершкового масла;
500 г сиру;
300 г малини;
20 г ванільного цукру;
125 г цукру;
200 мл сметани;
24 г харчового желатину;
100 мл крижаної води;
упаковка малинового желе і ягоди малини для прикраси.
Готуємо наступним чином:
У кухонному фуд процесорі перебити вівсяну випічку з маслом до стану крихти, яку розподілити по дну ємності для пирога, утрамбувати. Відправити на 10 хвилин у морозилку.
Половину ягід малини разом із сиром, сметаною і цукром (в тому числі ванільним) перетворити блендером в кремоподібну пасту. Влити розпущений желатин і рівномірно розподілити його обертальними рухами ложкою або лопаткою.
Поверх прошарку з вівсяних крихт перекласти половину суфле, на нього залишилася малину, а зверху – знову сирний крем. Відправити все на 20 хвилин у морозилку.
Зверху на схопився крем розкласти ягоди для декору і залити зверху малиновим желе, далі – холодильник. Чізкейк можна подавати відразу після того, як схопиться.
Наостанок, багатьом господиням дуже знадобиться одна хитрість, яка допоможе легко витягти будь чізкейк без випічки з форми, не відокремлюючи його від стінок ножем. На кілька хвилин форму з десертом оберніть махровим рушником, змоченим у гарячій воді, і торт легко відійде від стінок.