Чізкейк Енді Шеф – класичний рецепт і варіації

Чізкейк — американський десерт, який полюбився в нашій країні. Можливо, багатьом вдалося покуштувати аналог чізкейку — сирну запіканку. Так, саме вона є руської родичкою цього американського страви.

У статті ми поділимося кількома рецептами цього смачного десерту з ніжною вершковою основи і м’якого коржа. Нижче представлені варіанти приготування чізкейк енді шеф від відомого кондитера.

Класичний чізкейк енді шеф з малиною

Щоб приготувати класичний Енді Шеф:

  • пісочне печиво — 0,2 кг;
  • масло вершкове — 100 г;
  • вершковий сир — 0,75 кг;
  • цукор — 250 г;
  • крохмаль — 15 г;
  • сік лимона — 1 столова ложка;
  • цедра одного лимона;
  • яйця — 3 штуки;
  • жовтки — 2 штуки;
  • вершки — 100 мл

Приготування:

  • Нам потрібно подрібнити пісочне печиво. Розтопіть масло і влийте його в печиво. Потрібно щоб тісто печива не було за консистенцією рідким, а нагадувало пісочне. Викладаємо корж з печива в підготовленій формі, розрівнюємо краю ложкою або дном склянки — як зручно.
  • Відіжміть сік і підготуйте цедру. Сирний сир змішайте з цукром, цедрою і крохмалем. Доведіть масу до однорідної текстури.
  • По черзі вводите в вершкову масу яйця і жовтки, кожен раз розмішуючи. На завершальному етапі приготування основи потрібно додати до сирно — вершковою масою лимонний сік і вершки, гарненько розмішати.
  • Влийте у форму половину вершкової маси і розсипте ягоди за смаком. Накрийте їх рештою крему.
  • Відправляємо чізкейк в духовку розігріту до 200° С на 10 хвилин. Після закінчення даного проміжку часу знизьте градус до 105, витримавши чізкейк у такій температурі годину — півтора.
  • Додатково прикрасьте чізкейк з малиною за смаком.
  • Ніжний десерт фісташковий

    Інгредієнти:

    • вершковий сир — 250 г;
    • вершки 33 -35% — 100 мл;
    • цукор -100 г;
    • яйця — 2 штуки;
    • фісташкова паста — 1 чайна ложка;
    • пісочне тісто.

    Приготування:

  • Розкачуємо тісто, приблизно товщиною 3-5 мм і перекладаємо на форму. Розкачуємо тісто для бортів по височині форми. Випікаємо основу в розігрітій до 180° духовці 10 – 15 хвилин до готовності.
  • В вершковий сир вливаємо жирні вершки і перемішуємо вручну. У цю масу закладаємо фісташкову пасту, перемішуємо. Додаємо по черзі яйця і цукор.
  • У готову пісочну основу вливаємо вершкову масу. На деко наливаємо воду, зверху ставимо решітку, куди поміщаємо майбутній чізкейк. Відправляємо в духовку на 30 -40 хвилин при 160 -170°.
  • Випічці треба дати охолонути. Далі десерт відправляємо в холодильник на ніч.
  • Дістаємо чізкейк з форми і прикрашаємо за бажанням.
  • Дивіться також:  Випічка в мультиварці — 14 рецептів на швидку руку

    Легкий чізкейк енді шеф з манго

    Нам знадобиться:

    • печиво — 200 г;
    • масло — 100 г;
    • жирних вершків — 300 мл;
    • сирного сиру — 0,3 кг;
    • желатину — 15 г;
    • цукрової пудри — 100 г;
    • сік лимона — 1 чайна ложка;
    • манго — 1 штука.

    Приготування:

  • Готуємо корж: печиво подрібнюємо і топимо масло. Змішуємо разом два інгредієнта і викладаємо у форми для чізкейку. Утрамбовуємо і ставимо в холодильник на 2 години.
  • Готуємо основу: вершки збиваємо холодними з цукровою пудрою. Далі збиваємо вершковий сир і вливаємо розтоплений желатин (6 г). Викладаємо в основу крем. Відправляємо в холод для застигання.
  • Готуємо фруктовий шар: подрібнюємо блендером манго і змішуємо з желатином. Викладаємо манговий шар на чізкейк і відправляємо застигати в холодильник, бажано на ніч.
  • Чізкейк з манго можна діставати з форми і подавати з будь-якими ягодами, як прикраса.
  • Холодний десерт з брауні і орео

    Інгредієнти:

    Для брауні:

    • темний шоколад — 175 г;
    • масло вершкове — 115 г;
    • коричневий цукор — 175 г;
    • яйця -3 штуки;
    • какао порошок — 40 г;
    • борошно — 80 р.

    Для начинки:

    • листовий желатин — 12 г (або желатин);
    • жирні вершки — 150 г;
    • цукор — 115 г;
    • вершковий сир — 0,65 кг;
    • арахісова паста — 250 г (або шоколадна).

    Приготування:

  • Брауні: топимо шоколад в сотейнику з маслом на середньому вогні. Розмішуємо до однорідної текстури і всипаємо темний цукор, розмішуємо і гріємо ще пару хвилин. Жовтки відділяємо від білків і вводимо по черзі в шоколадну масу, дуже обережно, щоб яйця не згорнулися. Всипаємо в ту ж масу какао порошок, перемішуємо і додаємо борошно.
    Випікаємо в духовці на 180° С приблизно 20 -30 хвилин до готовності.
  • Готуємо основу: якщо у вас листової желатин — замочуємо його в холодній воді, якщо звичайний желатин, то замочуємо в 72 г води.
    На плиті доводимо до кипіння суміш вершків і цукру. В окремій ємності змішати вершковий сир і арахісову пасту. Можна додати жовтий барвник, але це за бажанням.
    Лист желатину, або набряклий желатин закидаємо в гарячі вершки, добре розмішуємо. Вливаємо суміш вершків в вершкову масу, акуратно, щоб сир не згорнувся від температури. Доводимо до однорідності, за бажанням можна кинути горіхи або шматочки печива «Орео».
  • На готову основу — брауні, виливаємо вершкову начинку. Попередньо краще подовжити бортики за рахунок ацетатної плівки. Залишаємо в холодильнику на ніч. Зверху можна покрити шоколадним шаром, просто розтопивши шоколад.
  • Дивіться також:  Королевська ватрушка — 6 рецептів з сиром

    Червоний оксамит — чізкейк енді шеф

    Інгредієнти:

    • темне пісочне печиво — 200 г;
    • вершкове масло — 70 г;
    • листовий желатин — 12 г;
    • молоко — 180 мл;
    • цукор — 60 г;
    • щільний вершковий сир — 0,85 кг;
    • сметана — 100 г;
    • какао — 40 г;
    • ванільний екстракт — 1 столова ложка.

    Приготування:

  • Готуємо пісочну основу з подрібненого печива і розтопленого масла. Тісто викладаємо на дні форми і гарненько утрамбовуємо ложкою або склянкою. Відправляємо охолоджуватися на 1 годину.
  • Заливаємо желатин холодною водою. Далі збиваємо сир викладаємо сметану, можна обійтися без неї. Знову збиваємо і додаємо какао порошок, перемішуємо. Додаємо ванільний екстракт.
  • На плиті доводимо до кипіння молоко і цукор. Знявши з вогню вводимо желатин, температура молока в цей момент повинна бути не вище 80°.
  • Вводимо молочну рідину тонким струменем в начинку, постійно збиваючи суміш. Додаємо червоний барвник потрібного кольору. Викладаємо начинку на основу, порційно. Спочатку одну частину виклали, потім розрівняли все інше.
  • Прикрасити можна половинками печива, яке використовували, просто розламайте або розріжте його і занурте в не застиглою начинці. Надсилайте чізкейк енді шеф охолоджуватися, як мінімум на 3 години.
  • Освіжаючий холодний десерт з базиліком


    Інгредієнти:

    • цукор — 40 г;
    • молоко — 40 мл;
    • масло (82,5%) — 55 г;
    • борошно — 55 г;
    • горіхова борошно — 55 г;
    • маскарпоне — 0,5 кг;
    • лимонна цедра і сік — 15 г;
    • желатин — 7 г;
    • жовток — 3 штуки;
    • вода — 150 мл;
    • лайм — 1 штука;
    • базилік — 50 р.

    Приготування:

  • Для коржа з’єднуємо цукор і вершкове масло збиваємо міксером. Всипаємо два види борошна і збиваємо до однорідності. Тісто має бути такої консистенції, щоб його можна було зібрати в кулю.
  • Розкачуємо тісто товщиною в 1 см. Викладаємо на пергамент і випікаємо при 180° С до приємного золотистого відтінку.
  • Робимо з остиглого коржа крихту за допомогою качалки. Вливаємо в неї трохи молока, приблизно 25 мл, щоб текстура схожа на пластилін.
  • Беремо форму діаметром 16 — 18 см, утрамбовуємо на дні форми корж. Залишаємо застигати в холодильнику, поки готується начинка.
  • Желатин залишаємо набухати в холодній воді. Натираємо цедру і віджимаємо сік. На водяній бані розтоплюємо цукор і жовтки, постійно збиваємо, поки маса не побіліє.
  • У сир додаємо сік і цедру, маскарпоне трохи створожится. Не лякайтеся — так задумано. Кип’ятимо Молоко і закидаємо желатин.
  • Вливаємо охолодженого до температури тіла молоко, сирну масу перемішуємо. Далі додаємо до сиру жовтки, акуратно перемішуємо лопаткою.
  • На основу виливаємо начинку і залишаємо застигати в холоді на 6 годин.
  • 3 г желатину замочіть в холодній воді для базилікового желе. Натріть на тертці лаймову цедру і додайте воду з базиліком. Всі перетираємо блендером. Фільтруємо через марлю або сито.
  • У сотейнику змішати отриману рідину і сік лайма. У закипілу рідина додайте желатин і розмішати до розчинення. Дайте желе трохи охолонути і залийте їм чізкейк енді шеф.
  • Прокрутка до верху