Чізкейк — класичний рецепт з сиру і його різновиди

Класичний рецепт чізкейку з сиру передбачає використання молочних продуктів високої жирності. Сир краще брати однорідний і пропускати його через м’ясорубку або блендер до отримання ніжної консистенції.

Класичний чізкейк з сиру

Пиріг по цьому рецепту виходить завжди навіть у новачка-кулінара, важливо лише суворо дотримуватися технологію його приготування.

Необхідні продукти:

  • 400 г печива на топленому молоці;
  • 150 г вершкового масла;
  • 800 г сиру пожирніше;
  • 3 яйця;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 1 г ваніліну;
  • 250 г густої сметани;
  • 120 мл 20% вершків;
  • 240 г цукрового піску.

Рецепт приготування.

  • Печиво подрібнюють в крихту. Зручно робити це за допомогою блендера, але можна скористатися і звичайною товкачиком.
  • Масло розтоплюють на водяній бані або в мікрохвильовці.
  • Остигле масло наливають у розкришене печиво, ретельно перемішують.
  • Дно форми (краще взяти роз’ємну) застеляють пергаментом. У форму викладають масу і утрамбовують її, залишаючи по краях невисокі бортики.
  • Ємність з основою для пирога ставлять у холодильник і переходять до приготування начинки.
  • Сир збивають блендером до отримання кремовою структури (близько 4 хвилин). Вливають вершки і продовжують збивати ще 2 хвилини.
  • В сирно-вершковий склад додають цукор (200 г звичайного і ванільний), яйця і знов збивають блендером.
  • Охолоджену основу рівномірно покривають збитою масою.
  • Форму з чізкейк відправляють в розігріту до 170° С духовку на 50 хвилин. За цей час відкривати дверцята не рекомендується.
  • Поки пиріг печеться, збивають сметану з залишками цукру і ваніліном.
  • Після закінчення 50 хвилин чізкейк дістають з духовки і поливають сметанним кремом. Потім його продовжують випікати ще 6 хвилин при 200° С.
  • Перед подачею на стіл сирний чізкейк прибирають в холодильник мінімум на 4 години.
  • Порада: щоб продукти краще з’єднувалися, їх треба вийняти з холодильника за годину до готування.

    Рецепт приготування без випічки

    Смачний ніжний десерт можна приготувати без використання духовки. Потрібна текстура чізкейку досягається завдяки додаванню желатину.

    Вимагається:

    • 300 г печива кшталт «Ювілейного»;
    • 100 г вершкового масла;
    • 600 г сиру жирністю від 15%;
    • 200 мл жирних вершків;
    • 150 г цукрового піску;
    • 1 г ванілі;
    • 100 мл очищеної води;
    • 25 г желатину без добавок.
    Дивіться також:  Медовий торт класичний рецепт і 12 варіантів приготування вдома

    Технологія приготування.

  • Желатин висипають у воду і залишають на годину.
  • Печиво кришать, з’єднують з підталим маслом, розмішують до однорідності, щільніше укладають у форму і прибирають в холодильник.
  • Щоб желатин добре розійшовся, ємність з ним ставлять на водяну баню, але до кипіння не доводять.
  • З допомогою міксера збивають вершки з піском, додають сир і знову збивають до одержання ніжної маси. Вливають желатин.
  • Отриманий склад викладають на основу пирога, рівномірно розподіляючи по поверхні.
  • Чізкейк без випічки повинен настоятися в холодильнику протягом 6 годин.
  • В мультиварці

    Чізкейк в мультиварці готується швидко, просто, а за смаком не поступається десерту, зробленому звичайним способом.

    Необхідні компоненти:

    • 400 г сиру;
    • 125 г вершкового масла;
    • 160 г борошна;
    • 2 яйця і 2 жовтки;
    • 30 г цукру;
    • 200 г сметани високої жирності;
    • 200 г цільного згущеного молока.

    Кроки приготування.

  • Жовтки з цукром розбовтують виделкою.
  • Додають м’яке масло.
  • Досипають борошно, вимішують тісто і прибираємо його в холодильник на півгодини.
  • Охолоджене тісто розкачують і поміщають в чашу мультиварки, застелену папером для випічки. Формують невисокі бортики.
  • У мисці змішують міксером сир, яйця, сметану, в кінці додають згущене молоко.
  • Крем викладають поверх коржа.
  • Запускають програму «Випічка» на 50 хвилин.
  • Після відключення мультиварки пиріг залишають всередині ще на 15 хвилин.
  • З маскарпоне в домашніх умовах

    Жирний сир маскарпоне ідеально гармонує з пісочної основою. Десерт, приготований за цим рецептом, нагадує суфле і просто тане в роті.

    Необхідні продукти:

    • 200 г печива;
    • 0,5 кг маскарпоне;
    • 200 г вершків пожирніше;
    • 3 яйця;
    • 150 г цукрової пудри;
    • 1 г ваніліну;
    • 100 г масла.

    Рецепт приготування.

  • Печиво пропускають через м’ясорубку або розкочують качалкою, щоб вийшла крихта.
  • Масло розм’якшують в мікрохвильовці і змішують з печивом.
  • Отриману основу накладають у форму, розрівнюючи поверхню і роблячи бортики, потім ставлять у холодильник.
  • Для начинки маскарпоне розмішують з цукровою пудрою. Краще робити це міксером на середній швидкості. Продовжуючи збивати, акуратно вводять вершки, ванілін, потім яйця (по одному).
  • Ніжну начинку викладають на основу з печива.
  • Форму ставлять на деко з водою, налитої до середини бортиків. Якщо форма роз’ємна, її спочатку обертають фольгою, щоб пиріг не намок.
  • Ласощі поміщають в духовку і випікати при 160° С приблизно 100 хвилин. Остиглий у вимкненій духовці чізкейк з маскарпоне відправляють в холодильник на 5 годин.
  • Дивіться також:  Яблучне варення – 14 смачних перевірених рецептів

    З додаванням полуниці

    Цей чізкейк підкуповує надзвичайною ніжністю, легкістю, оксамитовість. Десерт готується просто: його може зробити навіть починаюча господиня.

    Вимагається:

    • 300 г жирного сиру;
    • 150 г цукру;
    • 60 г пшеничного борошна;
    • 3 яйця;
    • 150 г сметани як можна жирніше;
    • 400 р полуниці.

    Спосіб приготування.

  • Ягоди миють, за допомогою блендера перетворюють в пюре, потім протирають через дрібне сито, щоб відокремити насіння.
  • Полуничне пюре з’єднують з сиром і перемішують в блендері.
  • Яйця збовтують міксером, поступово засипаючи цукор і борошно. Додають сметану, сирно-полуничну масу і збивають знову.
  • Те, що вийшло, переливають у форму з пергаментом і ставлять в духовку, розігріту до 150° С, на 70 хвилин.
  • Остигле при кімнатній температурі ласощі прибирають в холодильник на ніч або мінімум на 6 годин.
  • Шоколадний чізкейк

    Особливістю такого чізкейку є хрустке тісто, приготоване особливим способом. Начинка по цьому рецепту виходить білої, але можна зробити її шоколадною, додавши трохи какао.

    Інгредієнти:

    • 250 г борошна;
    • 170 г вершкового масла;
    • 3 яйця;
    • 320 г цукрового піску;
    • 5 г пекарського розпушувача;
    • 20 г какао;
    • 600 г сиру пожирніше;
    • 15 г кукурудзяного крохмалю;
    • 200 г 20% сметани.

    Технологія приготування.

  • Заздалегідь готують тісто, так як його необхідно протримати в холодильнику 3-4 години. Для цього розтоплюють масло, додають 160 г цукру, 1 яйце і заважають, поки всі крупинки не розійдуться.
  • Окремо з’єднують какао, просіяне борошно, розпушувач. Сипкий і олійно-яєчний склади змішують.
  • Масу розминають руками протягом 5-7 хвилин, поки не вийде круте тісто. Його ділять на 2 нерівні частини, кладуть у пакети і прибирають в холодильник.
  • Сир збивають у блендері, додають окремо змішані яйця, цукор, що залишився, крохмаль, сметану.
  • Охолоджене тісто (більшу частину) розгортають і поміщають на дно форми, по краях формують бортики.
  • На тісто викладають сирну начинку.
  • Коржиком з решти тіста накривають чізкейк, з’єднуючи бортики з краями верхнього коржа.
  • Пиріг випікають протягом години при 190° С.
  • Дивіться також:  Фруктове желе – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

    З бананами

    Банановий чізкейк особливо соковитий і ніжний. Для його приготування підійдуть тільки переспілі банани.

    Знадобиться:

    • 300 г печива;
    • 150 г масла вершкового;
    • 400 г сиру;
    • 180 г 25% вершків;
    • 3 яйця;
    • 3 банана;
    • 150 г цукру;
    • 20 мл лимонного соку;
    • 20 г лимонної цедри.

    Рецепт приготування.

  • Основу з раскрошенного печива і станув масла розподіляють по дну форми.
  • У блендері збивають банани, цедру і сік лимона.
  • До банановому пюре додають сир, окремо збиті з цукром яйця і сметану. Збивають до одержання однорідності.
  • Суміш виливають на основу. Пиріг випікають при 190° С 50 хвилин.
  • Чізкейк Нью-Йорк — класичний рецепт

    Цей чізкейк являє собою окрему версію сирного пирога. Класичний варіант витриманий в строгому стилі і не передбачає включення яких-небудь добавок.

    Необхідні продукти:

    • 60 г пшеничного борошна;
    • 40 г кукурудзяного борошна;
    • 6 яєць;
    • 10 г вершкового масла;
    • 300 г цукру;
    • 100 мл лимонного сиропу;
    • 150 мл вершків для збивання;
    • 1 кг сиру «Філадельфія»;
    • 2 г ваніліну;
    • 1 г лимонної кислоти;
    • 3 г солі.

    Спосіб приготування.

  • Жовтки трьох яєць відокремлюють від білків. Жовтки збивають з 50 г цукру і сіллю, білки — окремо.
  • Акуратно додають просіяне пшеничне борошно і 1 г ваніліну.
  • Бісквітне тісто вимішують і відразу перекладають його у форму. Випікають при 170° С 30-40 хвилин (до золотистої скоринки).
  • Остиглий корж, не виймаючи з форми, просочують лимонним сиропом.
  • У кухонному комбайні збивають кукурудзяне борошно, цукор, що залишився, сир. В кінці додають ваніль, 3 яйця і вершки, не вимикаючи техніку. Маса повинна вийти дуже пишною.
  • Крем розподіляють по поверхні коржа.
  • Форму з пирогом ставлять на деко, наповнений гарячою водою. Десерт випікають трохи більше години при тій же температурі.
  • Готовий чізкейк можна прикрасити свіжими ягодами, часточками фруктів, горіхами, шоколадною стружкою, листочками м’яти, кокосовою стружкою.

    Прокрутка до верху