Чізкейк Нью-Йорк класичний рецепт приготування вдома
Смачним і найніжнішим десертом є чізкейк Нью-Йорк. Класичний рецепт передбачає використання солодкого пісочного або бісквітного печива і м’якого вершкового сиру. Тільки на перший погляд він може здатися складним. Насправді порадувати домашніх такою насолодою зможе навіть початківець кулінар.
Класичний рецепт чізкейку Нью-Йорк
Для такого рецепта підходить печиво «Ювілейне» без добавок і його аналоги. Досить 320 грам. Також потрібно використовувати: пачку вершкового якісного масла, 230 г вершкового несолоного сиру і таку ж кількість цукру, 5 яєць, 150 г жирної сметани, 1 ч. л. цедри лимона, 2,5 ст. л. свіжого лимонного соку, 1,5 ст. л. ванільного екстракту.
Печиво, використовуючи блендер, перетворюється в дрібну крихту.
В отриману масу вливається розтоплене в мікрохвильовці масло.
Вийшло «тісто» укладається в круглу роз’ємну форму, застелену пергаментом. Масу добре прим’яти і сформувати високі бортики. Форма повинна охолоджуватися в морозилці близько 15 хвилин.
Всі використовувані далі інгредієнти повинні бути холодними. За допомогою блендера або міксера на повільній швидкості змішується сир і цукор. До цих продуктів по одному відправляються яйця. У підсумку вийде гладкий апетитний крем.
Залишилося додати цедру, лимонний сік, ванільний екстракт і сметану. Після чергового перемішування крем стане ще більш ніжним і смачним. Важливо, щоб в ньому не було грудочок.
Форма з основою ставиться в широку форму з гарячою водою. Рідина повинна доходити приблизно до середини майбутнього чізкейку.
На печиво виливається вершкова маса.
Частування випікається при 160 градусах приблизно 1,5 години. До цього часу серединка ще залишиться рідкуватий.
Далі вогонь вимикається, дверцята духовки відкривається, і десерт залишається всередині ще на годину.
Після охолодження частування настоюється не менше 6 годин на холоді.
Перед подачею до столу чізкейк прикрашається ягідним асорті.
Зробити смак чізкейку ще більш яскравим і насиченим допоможе какао. В результаті вийде десерт з ніжною шоколадною ноткою. Крім какао (3ст.л.), буде потрібно: 220 г вершкового сиру, 120 г цукру, 150 г солодкого печива (пісочного), 1/3 пачки вершкового жирного масла, плитку шоколаду без начинки, 120 мл жирних вершків.
Шоколад топиться на водяній бані до рідкого стану і остуджується.
Печиво подрібнюється в дрібну крихту, змішується з розтопленим маслом і 1 ст. л. цукрового піску. Ця маса утрамбовується у форму, яка забирається на півгодини на холод.
Вершки збиваються до стану м’якої піни, до них додається рідкий шоколад і какао порошок.
Сир збивається з рештою цукровим піском і змішується з шоколадною масою.
Отриманий крем вливається в заготовку з печива і відправляється в холодильник на півгодини.
Прикрашається частування шоколадною крихтою і какао.
Нью-Йорк з сиром в домашніх умовах
Чізкейк з додаванням м’якого сиру – відмінний варіант корисного і смачного сніданку. Він не залишить байдужим жодного ласуна. Для такого частування використовується: 125 г пісочного печива, 250 мл вершків для збивання, 70 г вершкового масла, 550 г перетертого сиру, склянка цукрової пудри, 1 ст. л. крохмалю, 2 середніх яйця. Далі представлений покроковий рецепт чізкейку Нью-Йорк з сиром.
Печиво подрібнюється в крихту і перемішується з розтопленим вершковим маслом.
З цієї маси викладається основа для майбутнього частування в рознімної формі. Вона буде без бортиків.
Основа 15 хвилин випікається при 160 градусах. Решітка з формою повинна стояти посередині духової шафи.
В окремій ємності змішується сир, вершки і яйця, збиті з цукровою пудрою.
Маса повинна перетворитися за допомогою блендера в однорідний крем.
В останню чергу в масу додається крохмаль, і вона знову перемішується.
Крем виливається на основу з печива.
Форма ставиться на глибоке деко з гарячою водою.
Випікається близько години при тій же температурі.
Остиглий десерт витримується в холоді не менше 6 годин.
У процесі випікання чізкейку духова шафа не відкриває!
Рецепт приготування без випічки
Такий десерт, особливо актуальний в спекотну пору року, коли нагрівати кухню духовкою не хочеться. Готуватися він досить швидко і просто. Для страви потрібно взяти: 220 г пісочного печива, 120 г вершкового масла, 550 г вершкового несолоного сиру, 3 яйця, 130 мл жирних вершків і 130 г цукрової пудри.
Печиво подрібнюється в крихту за допомогою качалки або блендера.
Отримана маса змішується з сильно розм’якшеним маслом і викласти в круглу форму. Основа для частування має близько півгодини настоюватися в холоді.
Філадельфія з пудрою, вершками і курячими яйцями збивається в однорідний ніжний крем.
Суміш виливається поверх вже застиглої основи і знову відправляється в холод.
Чізкейк Нью-Йорк без випічки повністю застигне вже через 4-5 годин, але краще залишити його при мінусовій температурі до ранку.
Готуємо чізкейк Нью-Йорк в мультиварці
Обговорюваний десерт вдасться легко приготувати навіть за допомогою мультиварки. Він вийде не менш м’яким, ніжним і смачним. Для такого рецепта знадобиться: 230 г бісквітного печива і таку ж кількість цукру, 700 г вершкового сиру, 180 мл вершків, призначених для збивання, 3 великих яйця, півпачки вершкового масла, по 2 ст. л. лимонного соку і цедри апельсина, 1 ч. л. лимонної цедри.
Крихти печива розтираються з рідким маслом в однорідну масу. Отримана суміш розподіляється за чашу мультиварки – формується основа майбутнього частування. Далі заготівля забирається в холодильник на півгодини.
Сир з фруктовою цедрою (двома видами) цукром збивається до однорідності.
Не припиняючи процес, в суміш вводиться лимонний сік і вершки.
На основу з крихти виливається вийшов крем.
Готується солодкість 75 хвилин в режимі «Мультиповар».
Цей чізкейк готується зі свіжими ягодами. При їх відсутності можна вибрати заморожені інгредієнти. Крім ягід (полуниці і чорниці), потрібно підготувати: 450 г м’якого сиру, 160 г печива, півпачки топленого вершкового масла, 65-70 г жирної сметани, 1 стручок ванілі, 3 яйця, 180 мл вершків для збивання, 130 г цукру.
Тісто, приготоване з крихти печива і масла, викладається у форму з високими бортиками і розрівнюється. Протягом 15 хвилин основа випікається в добре розігрітій духовій шафі.
Для крему змішується ваніль, сирна маса і сметана. Коли маса стане однорідною, в неї по одному вводяться яйця.
Вершки з цукровим піском збиваються окремо в пишну масу.
Дві частини крему обережно з’єднуються.
Отримана суміш викладається на основу.
Форму з чізкейк ставиться на водяну баню (в скляну ємність з водою).
При 150 градусах частування випікається 85 хвилин у духовці.
Ще гаряча випічка прикрашається ягодами.
Можна зробити на чізкейк апетитну карамельну скоринку, посипати його цукровою пудрою і обробивши газовим пальником.
Калорійність
Будь чізкейк досить калорійне частування. На 100 г десерту – 267,5 ккал. Щоб скоротити цей показник, при його приготуванні можна використовувати основу з вівсяних пластівців, а не з печива.
Є й інші способи зменшити калорійність страви – вибрати знежирену сметану, додати більше фруктів і ягід. Деякі господині замінюють сирний крем на желе. Це дійсно дієтичний десерт, але назвати його чізкейком вже не можна.