Чізкейк Нью-Йорк класичний рецепт приготування вдома

Смачним і найніжнішим десертом є чізкейк Нью-Йорк. Класичний рецепт передбачає використання солодкого пісочного або бісквітного печива і м’якого вершкового сиру. Тільки на перший погляд він може здатися складним. Насправді порадувати домашніх такою насолодою зможе навіть початківець кулінар.

Класичний рецепт чізкейку Нью-Йорк

Для такого рецепта підходить печиво «Ювілейне» без добавок і його аналоги. Досить 320 грам. Також потрібно використовувати: пачку вершкового якісного масла, 230 г вершкового несолоного сиру і таку ж кількість цукру, 5 яєць, 150 г жирної сметани, 1 ч. л. цедри лимона, 2,5 ст. л. свіжого лимонного соку, 1,5 ст. л. ванільного екстракту.

  • Печиво, використовуючи блендер, перетворюється в дрібну крихту.
  • В отриману масу вливається розтоплене в мікрохвильовці масло.
  • Вийшло «тісто» укладається в круглу роз’ємну форму, застелену пергаментом. Масу добре прим’яти і сформувати високі бортики. Форма повинна охолоджуватися в морозилці близько 15 хвилин.
  • Всі використовувані далі інгредієнти повинні бути холодними. За допомогою блендера або міксера на повільній швидкості змішується сир і цукор. До цих продуктів по одному відправляються яйця. У підсумку вийде гладкий апетитний крем.
  • Залишилося додати цедру, лимонний сік, ванільний екстракт і сметану. Після чергового перемішування крем стане ще більш ніжним і смачним. Важливо, щоб в ньому не було грудочок.
  • Форма з основою ставиться в широку форму з гарячою водою. Рідина повинна доходити приблизно до середини майбутнього чізкейку.
  • На печиво виливається вершкова маса.
  • Частування випікається при 160 градусах приблизно 1,5 години. До цього часу серединка ще залишиться рідкуватий.
  • Далі вогонь вимикається, дверцята духовки відкривається, і десерт залишається всередині ще на годину.
  • Після охолодження частування настоюється не менше 6 годин на холоді.
  • Перед подачею до столу чізкейк прикрашається ягідним асорті.

    Дивіться також:  Сніданки — 18 рецептів приготування: швидко і корисно!

    Готуємо шоколадний десерт

    Зробити смак чізкейку ще більш яскравим і насиченим допоможе какао. В результаті вийде десерт з ніжною шоколадною ноткою. Крім какао (3ст.л.), буде потрібно: 220 г вершкового сиру, 120 г цукру, 150 г солодкого печива (пісочного), 1/3 пачки вершкового жирного масла, плитку шоколаду без начинки, 120 мл жирних вершків.

  • Шоколад топиться на водяній бані до рідкого стану і остуджується.
  • Печиво подрібнюється в дрібну крихту, змішується з розтопленим маслом і 1 ст. л. цукрового піску. Ця маса утрамбовується у форму, яка забирається на півгодини на холод.
  • Вершки збиваються до стану м’якої піни, до них додається рідкий шоколад і какао порошок.
  • Сир збивається з рештою цукровим піском і змішується з шоколадною масою.
  • Отриманий крем вливається в заготовку з печива і відправляється в холодильник на півгодини.
  • Прикрашається частування шоколадною крихтою і какао.

    Нью-Йорк з сиром в домашніх умовах

    Чізкейк з додаванням м’якого сиру – відмінний варіант корисного і смачного сніданку. Він не залишить байдужим жодного ласуна. Для такого частування використовується: 125 г пісочного печива, 250 мл вершків для збивання, 70 г вершкового масла, 550 г перетертого сиру, склянка цукрової пудри, 1 ст. л. крохмалю, 2 середніх яйця. Далі представлений покроковий рецепт чізкейку Нью-Йорк з сиром.

  • Печиво подрібнюється в крихту і перемішується з розтопленим вершковим маслом.
  • З цієї маси викладається основа для майбутнього частування в рознімної формі. Вона буде без бортиків.
  • Основа 15 хвилин випікається при 160 градусах. Решітка з формою повинна стояти посередині духової шафи.
  • В окремій ємності змішується сир, вершки і яйця, збиті з цукровою пудрою.
  • Маса повинна перетворитися за допомогою блендера в однорідний крем.
  • В останню чергу в масу додається крохмаль, і вона знову перемішується.
  • Крем виливається на основу з печива.
  • Форма ставиться на глибоке деко з гарячою водою.
  • Випікається близько години при тій же температурі.
  • Остиглий десерт витримується в холоді не менше 6 годин.
  • Дивіться також:  Шоколадний бісквіт – 7 рецептів приготування

    У процесі випікання чізкейку духова шафа не відкриває!

    Рецепт приготування без випічки

    Такий десерт, особливо актуальний в спекотну пору року, коли нагрівати кухню духовкою не хочеться. Готуватися він досить швидко і просто. Для страви потрібно взяти: 220 г пісочного печива, 120 г вершкового масла, 550 г вершкового несолоного сиру, 3 яйця, 130 мл жирних вершків і 130 г цукрової пудри.

  • Печиво подрібнюється в крихту за допомогою качалки або блендера.
  • Отримана маса змішується з сильно розм’якшеним маслом і викласти в круглу форму. Основа для частування має близько півгодини настоюватися в холоді.
  • Філадельфія з пудрою, вершками і курячими яйцями збивається в однорідний ніжний крем.
  • Суміш виливається поверх вже застиглої основи і знову відправляється в холод.
  • Чізкейк Нью-Йорк без випічки повністю застигне вже через 4-5 годин, але краще залишити його при мінусовій температурі до ранку.

    Готуємо чізкейк Нью-Йорк в мультиварці

    Обговорюваний десерт вдасться легко приготувати навіть за допомогою мультиварки. Він вийде не менш м’яким, ніжним і смачним. Для такого рецепта знадобиться: 230 г бісквітного печива і таку ж кількість цукру, 700 г вершкового сиру, 180 мл вершків, призначених для збивання, 3 великих яйця, півпачки вершкового масла, по 2 ст. л. лимонного соку і цедри апельсина, 1 ч. л. лимонної цедри.

  • Крихти печива розтираються з рідким маслом в однорідну масу. Отримана суміш розподіляється за чашу мультиварки – формується основа майбутнього частування. Далі заготівля забирається в холодильник на півгодини.
  • Сир з фруктовою цедрою (двома видами) цукром збивається до однорідності.
  • Не припиняючи процес, в суміш вводиться лимонний сік і вершки.
  • На основу з крихти виливається вийшов крем.
  • Готується солодкість 75 хвилин в режимі «Мультиповар».
  • Дивіться також:  Тістечка макарони – 5 рецептів, як приготувати французькі кольорові тістечка macaron в домашніх умовах

    Можна замінити зазначений режим «Випічка».

    Рецепт від Юлії Висоцької

    Цей чізкейк готується зі свіжими ягодами. При їх відсутності можна вибрати заморожені інгредієнти. Крім ягід (полуниці і чорниці), потрібно підготувати: 450 г м’якого сиру, 160 г печива, півпачки топленого вершкового масла, 65-70 г жирної сметани, 1 стручок ванілі, 3 яйця, 180 мл вершків для збивання, 130 г цукру.

  • Тісто, приготоване з крихти печива і масла, викладається у форму з високими бортиками і розрівнюється. Протягом 15 хвилин основа випікається в добре розігрітій духовій шафі.
  • Для крему змішується ваніль, сирна маса і сметана. Коли маса стане однорідною, в неї по одному вводяться яйця.
  • Вершки з цукровим піском збиваються окремо в пишну масу.
  • Дві частини крему обережно з’єднуються.
  • Отримана суміш викладається на основу.
  • Форму з чізкейк ставиться на водяну баню (в скляну ємність з водою).
  • При 150 градусах частування випікається 85 хвилин у духовці.
  • Ще гаряча випічка прикрашається ягодами.
  • Можна зробити на чізкейк апетитну карамельну скоринку, посипати його цукровою пудрою і обробивши газовим пальником.

    Калорійність

    Будь чізкейк досить калорійне частування. На 100 г десерту – 267,5 ккал. Щоб скоротити цей показник, при його приготуванні можна використовувати основу з вівсяних пластівців, а не з печива.

     

    Є й інші способи зменшити калорійність страви – вибрати знежирену сметану, додати більше фруктів і ягід. Деякі господині замінюють сирний крем на желе. Це дійсно дієтичний десерт, але назвати його чізкейком вже не можна.

    Прокрутка до верху