Чізкейк з маскарпоне – 7 рецептів

Чізкейк з маскарпоне — популярний десерт, який не так давно стали готувати вдома. Пропонуємо кілька варіантів смачних суфле, які готуються з випіканням і без нього, з фруктами і класичним ніжно-сирним наповнювачем.

Чізкейк з маскарпоне — класичний рецепт

  • печиво 200 гр;
  • вершкове масло 100 гр;
  • яйця 3;
  • вершки 200 мл;
  • сир маскарпоне або його аналог 400 гр;
  • цукрова мелена пудра 140 гр;
  • ваніль або ванілін.

Продукти потрібно викласти на стіл в кімнаті на годину-дві, щоб вони стали однакової температури. Потім можна починати готувати.

  • Печиво перетворити в порошкоподібну крихту і затерти з м’яким маслом. Вручну гарненько розім’яти, до отримання комочкообразной суміші. Помістити у форму, зробити бортики розміром в 2 сантиметри. Поставити в холодильну камеру.
  • Тим часом з’єднати маскарпоне і пудру змішати до однорідності і потроху вливаючи вершки, продовжувати збивати. Після вбити яйце і висипати ваніль, останній раз ретельно збити.
  • Тепер можна дістати «корж» з холодильної камери і залити кремоподібної сумішшю.
  • Помістити форму на деко з водою. Запікати 1 годину 20 хвилин при 160 градусах.
  • Чізкейк з маскарпоне остуджують і настоюють кілька годин перед вживанням.

    Важливо! Використовуйте цілісну форму з високим бортом. Якщо у вас розсувна модель, перед тим, як поставити її у воду, сформуйте з фольги для випікання «захист» від рідини з 2-4 шарів.

    Рецепт приготування без випічки

    Чізкейк без випічки з маскарпоне — полегшений варіант приготування ніжного десерту своїми руками.

    • печиво 300 гр;
    • вершки 33 % 200 мл;
    • сир маскарпоне 500 гр;
    • цукор 150 гр;
    • вершкове масло 100 гр;
    • пакетик ваніліну;
    • желатин 20 гр.

    Візьмемо цукрове печиво і перетворимо в посипання. Рекомендується обробити блендером або в м’ясорубці, вручну це триває довше.

    Дивіться також:  Чорнослив з волоським горіхом і сметаною – 6 дуже смачних рецептів різних страв

    Підготуйте желатин — залийте теплою водою і прогрійте на повільному вогні. Не забувайте час від часу помішувати, щоб продукт розчинився до останньої крихти. Як тільки це відбудеться — відставте в сторону, щоб він охолов. Желатин буде потрібен для начинки, і він не повинен бути гарячим, щоб вершки не згорнулися — лише злегка теплим.

    Далі розтопимо масло і заллємо з крихтою, замісимо. Основа готова і її можна перемістити в форму. Викладаючи основу, добре розрівнюємо і утрамбовуємо, щоб основа вийшла щільною. Ставимо в холодильник для застигання.

    Тепер можна підготувати начинку. Вершки збиваємо з цукром, додаємо сир і ваніль, гарненько перемішуємо міксером. Останнім буде желатин — вливаємо в начинку і останній раз опрацьовуємо міксером.

    Заливаємо кремоподібної сумішшю корж і поміщаємо в холодильну камеру на чотири години. Декоруємо листочками м’яти, посипкою, ягодами — чим душа забажає.

    З полуницею та білим шоколадом

    Цікавий рецепт підійде для посиденьок з подружками або для дитячого свята.

    • печиво пісочне — 175 грам;
    • масло сливоч. — 50 грам;
    • білий шоколад — 200 грам;
    • сир вершковий — 300 грам;
    • полуниця — 225 грам.

    Першим етапом, як завжди, йде подрібнення печива і розтирання з топленим або просто м’яким маслом. Розкладаємо у формі по дну, робимо бортик і відразу ж ставимо в холодильну камеру.

    Корж набуває потрібний стан, а ми беремося за начинку: топимо шоколадку на паровій бані або будь-яким іншим методом, але важливо не доводити до кипіння, інакше він перестане бути ароматним.

    Збиваємо сир і ягідний продукт, перемішуємо з топленой шоколадкою. Начинка готова і її можна використовувати. Лопаткою масу рівномірно розрівнюємо і заповнюємо нею корж. Залишити десерт години на чотири в холодильній камері. Варіант прикраси — затерти чорним і білим шоколадом зверху.

    Дивіться також:  Пиріжки з повидлом — 7 рецептів приготування

    На замітку. Сир в цьому варіанті рецепта може бути замінений 200 гр жирної (домашньої) сметани.

    Шоколадний чізкейк з сиром маскарпоне

    Сир маскарпоне робить начинку нереально ніжною і легкою. Аналогом може стати сир, але смак цих продуктів реально відрізняється. Пропонуємо всім любителям шоколадних десертів чізкейк з включенням шоколаду і ніжним, що тане в роті начинкою.

    • печиво — 200 гр;
    • топлене масло — 50-60 гр;
    • маскарпоне — 250 гр;
    • вершки 35 % — 150 гр;
    • цукрова пудра і какао гранульоване — по 2 ст. л.;
    • коньяк або лікер — 2 ст. л.;
    • чорний шоколад — одна плитка.

    Першим ділом готуємо основу з м’ятої печива і масла. Достатній вміст олії визначається станом печива — якщо добре злипається грудками, значить досить. Розподілити по дну форми. Поки коржик «схоплюється», підготуємо начинку: топленую шоколадку в теплому вигляді змішати з 2-3 ложками вершками. Окремо змішати сир і залишок вершків, пудрою. З’єднати з шоколадною сумішшю, коньяком. Перемішати і влити на основу. Рекомендується залишати десерт застигати на ніч. Зверху злегка притрусити какао.

    C сиром

    Для тіста:

    • 100 грам м’якого масла;
    • 50 грам цукру;
    • 1 ч. л. розпушувача;
    • 250 грам просіяного борошна.

    Для начинки:

    • 400 грам сиру;
    • 250 грам маскарпоне;
    • 2 яйця;
    • 2 ст. л. манної крупи;
    • 1 ст. л. цукру;
    • ваніль;
    • сіль.

    Спочатку займемося тіста: борошно змішуємо з маслом, подслащаем, перетворюємо все в крихту. Половину тіста засипаємо в форму і трамбуем вручну. Тісто буде сипучим, це нормально.

    Начинка: сирок і сир добре розминаємо виделкою, додаємо розпушувач, ваніль, манку, вбиваємо яйця. Все це перемішуємо до однорідності, заливаємо на основу. Зверху начинки висипаємо половину тіста і легенько розрівнюємо, не придавлюючи.

    Дивіться також:  Торт «Естерхазі» – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

    Відправляємо запікатися в духову шафу на 60-70 хвилин при 180 град.

    Банановий чізкейк з маскарпоне

    • печиво просте 300 гр;
    • вершкове масло 80гр;
    • вершковий сир 600 гр;
    • яйця 3 шт.;
    • цукор 150 гр;
    • пара плиток шоколаду;
    • 1 банан.

    Як завжди, починаємо з основної частини: печиво розтираємо з маслом, розрівнюємо по формочці. Далі начинка: сир з’єднайте з яєчною сумішшю і цукром до консистенції без цілісних утворень, викладається поверх коржика і запікається в духовій шафі 10-15 хвилин на 200 градусах. Остуджуємо, заливаємо топленой шоколадкою і прикрашаємо гуртками банана.

    C вишнею

    • вершкове масло 80 гр;
    • маскарпоне 1 упаковка;
    • борошно 4 ст. л.;
    • яйця-5 шт.;
    • вишня, очищена від кісточок 1 склянка;
    • цукор;
    • розпушувач 1 ч. л.;
    • шоколад 100 гр;
    • молоко 3 ст л;
    • ванільний цукор – ½ ч. л. або пакетик ваніліну.

    Готування починається відділенням трьох білки від жовтків. Перетворюємо білки з половиною ложки цукру в міцну піну. Далі розтоплюємо шоколад разом з маслом. Коли все розтопиться — влити молоко.

    Поки шоколад повільно тане, займемося яєчною масою: поступово додаємо жовтки, не припиняючи збивання, після ванілін. Наступним приєднається шоколадна маса.

    В окремій мисці змішати розпушувач і борошно. Борошняну суміш невеликими порціями всипаємо в збиту масу, не зупиняючи процес змішування.

    Окремо з’єднуємо ваніль, сир залишилися пару яєць і 100 грам цукру. Все збити міксером.

    У застелену папером форму, змащену маслом виливаємо половину тіста і сирну начинку. Викладаємо шар вишні і трохи її вдавлюємо в начинку. Зверху заливаємо рештою тестом і розрівнюємо лопаткою.

    Випікаємо півгодини при температурі 200 градусів. Рекомендується після остудити і потримати пару годин в холодильній камері для повного застигання крему.

    Прокрутка до верху