Чізкейк з маскарпоне — популярний десерт, який не так давно стали готувати вдома. Пропонуємо кілька варіантів смачних суфле, які готуються з випіканням і без нього, з фруктами і класичним ніжно-сирним наповнювачем.
Чізкейк з маскарпоне — класичний рецепт
- печиво 200 гр;
- вершкове масло 100 гр;
- яйця 3;
- вершки 200 мл;
- сир маскарпоне або його аналог 400 гр;
- цукрова мелена пудра 140 гр;
- ваніль або ванілін.
Продукти потрібно викласти на стіл в кімнаті на годину-дві, щоб вони стали однакової температури. Потім можна починати готувати.
Чізкейк з маскарпоне остуджують і настоюють кілька годин перед вживанням.
Важливо! Використовуйте цілісну форму з високим бортом. Якщо у вас розсувна модель, перед тим, як поставити її у воду, сформуйте з фольги для випікання «захист» від рідини з 2-4 шарів.
Рецепт приготування без випічки
Чізкейк без випічки з маскарпоне — полегшений варіант приготування ніжного десерту своїми руками.
- печиво 300 гр;
- вершки 33 % 200 мл;
- сир маскарпоне 500 гр;
- цукор 150 гр;
- вершкове масло 100 гр;
- пакетик ваніліну;
- желатин 20 гр.
Візьмемо цукрове печиво і перетворимо в посипання. Рекомендується обробити блендером або в м’ясорубці, вручну це триває довше.
Підготуйте желатин — залийте теплою водою і прогрійте на повільному вогні. Не забувайте час від часу помішувати, щоб продукт розчинився до останньої крихти. Як тільки це відбудеться — відставте в сторону, щоб він охолов. Желатин буде потрібен для начинки, і він не повинен бути гарячим, щоб вершки не згорнулися — лише злегка теплим.
Далі розтопимо масло і заллємо з крихтою, замісимо. Основа готова і її можна перемістити в форму. Викладаючи основу, добре розрівнюємо і утрамбовуємо, щоб основа вийшла щільною. Ставимо в холодильник для застигання.
Тепер можна підготувати начинку. Вершки збиваємо з цукром, додаємо сир і ваніль, гарненько перемішуємо міксером. Останнім буде желатин — вливаємо в начинку і останній раз опрацьовуємо міксером.
Заливаємо кремоподібної сумішшю корж і поміщаємо в холодильну камеру на чотири години. Декоруємо листочками м’яти, посипкою, ягодами — чим душа забажає.
З полуницею та білим шоколадом
Цікавий рецепт підійде для посиденьок з подружками або для дитячого свята.
- печиво пісочне — 175 грам;
- масло сливоч. — 50 грам;
- білий шоколад — 200 грам;
- сир вершковий — 300 грам;
- полуниця — 225 грам.
Першим етапом, як завжди, йде подрібнення печива і розтирання з топленим або просто м’яким маслом. Розкладаємо у формі по дну, робимо бортик і відразу ж ставимо в холодильну камеру.
Корж набуває потрібний стан, а ми беремося за начинку: топимо шоколадку на паровій бані або будь-яким іншим методом, але важливо не доводити до кипіння, інакше він перестане бути ароматним.
Збиваємо сир і ягідний продукт, перемішуємо з топленой шоколадкою. Начинка готова і її можна використовувати. Лопаткою масу рівномірно розрівнюємо і заповнюємо нею корж. Залишити десерт години на чотири в холодильній камері. Варіант прикраси — затерти чорним і білим шоколадом зверху.
На замітку. Сир в цьому варіанті рецепта може бути замінений 200 гр жирної (домашньої) сметани.
Шоколадний чізкейк з сиром маскарпоне
Сир маскарпоне робить начинку нереально ніжною і легкою. Аналогом може стати сир, але смак цих продуктів реально відрізняється. Пропонуємо всім любителям шоколадних десертів чізкейк з включенням шоколаду і ніжним, що тане в роті начинкою.
- печиво — 200 гр;
- топлене масло — 50-60 гр;
- маскарпоне — 250 гр;
- вершки 35 % — 150 гр;
- цукрова пудра і какао гранульоване — по 2 ст. л.;
- коньяк або лікер — 2 ст. л.;
- чорний шоколад — одна плитка.
Першим ділом готуємо основу з м’ятої печива і масла. Достатній вміст олії визначається станом печива — якщо добре злипається грудками, значить досить. Розподілити по дну форми. Поки коржик «схоплюється», підготуємо начинку: топленую шоколадку в теплому вигляді змішати з 2-3 ложками вершками. Окремо змішати сир і залишок вершків, пудрою. З’єднати з шоколадною сумішшю, коньяком. Перемішати і влити на основу. Рекомендується залишати десерт застигати на ніч. Зверху злегка притрусити какао.
C сиром
Для тіста:
- 100 грам м’якого масла;
- 50 грам цукру;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 250 грам просіяного борошна.
Для начинки:
- 400 грам сиру;
- 250 грам маскарпоне;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. манної крупи;
- 1 ст. л. цукру;
- ваніль;
- сіль.
Спочатку займемося тіста: борошно змішуємо з маслом, подслащаем, перетворюємо все в крихту. Половину тіста засипаємо в форму і трамбуем вручну. Тісто буде сипучим, це нормально.
Начинка: сирок і сир добре розминаємо виделкою, додаємо розпушувач, ваніль, манку, вбиваємо яйця. Все це перемішуємо до однорідності, заливаємо на основу. Зверху начинки висипаємо половину тіста і легенько розрівнюємо, не придавлюючи.
Відправляємо запікатися в духову шафу на 60-70 хвилин при 180 град.
Банановий чізкейк з маскарпоне
- печиво просте 300 гр;
- вершкове масло 80гр;
- вершковий сир 600 гр;
- яйця 3 шт.;
- цукор 150 гр;
- пара плиток шоколаду;
- 1 банан.
Як завжди, починаємо з основної частини: печиво розтираємо з маслом, розрівнюємо по формочці. Далі начинка: сир з’єднайте з яєчною сумішшю і цукром до консистенції без цілісних утворень, викладається поверх коржика і запікається в духовій шафі 10-15 хвилин на 200 градусах. Остуджуємо, заливаємо топленой шоколадкою і прикрашаємо гуртками банана.
C вишнею
- вершкове масло 80 гр;
- маскарпоне 1 упаковка;
- борошно 4 ст. л.;
- яйця-5 шт.;
- вишня, очищена від кісточок 1 склянка;
- цукор;
- розпушувач 1 ч. л.;
- шоколад 100 гр;
- молоко 3 ст л;
- ванільний цукор – ½ ч. л. або пакетик ваніліну.
Готування починається відділенням трьох білки від жовтків. Перетворюємо білки з половиною ложки цукру в міцну піну. Далі розтоплюємо шоколад разом з маслом. Коли все розтопиться — влити молоко.
Поки шоколад повільно тане, займемося яєчною масою: поступово додаємо жовтки, не припиняючи збивання, після ванілін. Наступним приєднається шоколадна маса.
В окремій мисці змішати розпушувач і борошно. Борошняну суміш невеликими порціями всипаємо в збиту масу, не зупиняючи процес змішування.
Окремо з’єднуємо ваніль, сир залишилися пару яєць і 100 грам цукру. Все збити міксером.
У застелену папером форму, змащену маслом виливаємо половину тіста і сирну начинку. Викладаємо шар вишні і трохи її вдавлюємо в начинку. Зверху заливаємо рештою тестом і розрівнюємо лопаткою.
Випікаємо півгодини при температурі 200 градусів. Рекомендується після остудити і потримати пару годин в холодильній камері для повного застигання крему.